PIA app

Private Internet Access (PIA) overgenomen door eigenaar CyberGhost

Laatst bijgewerkt: 21 november 2019
Leestijd: 1 minuut, 27 seconden

De bekende VPN-provider Private Internet Acces (PIA) is voor 115 miljoen verkocht aan Kape Technologies. Kape kocht eerder al de VPN-diensten CyberGhost en Zenmate. PIA is een zeer geliefde VPN bij privacy minnende gebruikers. De vraag is nu wat deze overgang zal betekenen voor de service van PIA.

Kape Technologies

Kape Technologies is groeiend bedrijf in de cybersecurity sector. Twee jaar geleden kocht Kape al de bekende VPN-provider CyberGhost en een jaar later ook ZenMate. Het de aankoop van PIA zou het bedrijf zijn betalende gebruikers verdubbelen. Het is natuurlijk de vraag wat er met PIA zal gebeuren wanneer het van eigenaar gewisseld is. Toch lijken zowel CyberGhost als Zenmate sinds hun overname snel te zijn gegroeid. Beide bedrijven breiden steeds verder uit met nieuwe servers en extra features. Hoewel dit misschien veelbelovend klinkt blijft bij overnames in deze sector altijd de zorg aanwezig dat de veiligheid achteruit zal gaan.

Andere onderdelen

Bij de aankoop van PIA zullen ook de browser LibreBrowser en de zoekmachine Private.sh meeverhuizen. Deze tools werden ontwikkeld om gebruikers online meer privacy te bieden. Al deze producten werden ontwikkeld door London Trust Media. Kape wil zich op deze manier als privacy bedrijf in de markt zetten. Wanneer begin 2020 de koop wordt afgerond zal Kape de naam Private Internet Access overnemen.

De VPN-markt

Het lijkt steeds vaker te gebeuren dat kleinere VPN-providers worden opgeslokt in grote tech bedrijven. Op deze manier kunnen ze nog concurreren met grotere bedrijven. Toch is het voor consumenten wel zo fijn om de keuze te hebben uit verschillende VPN-aanbieders. Iedere VPN legt toch de nadruk op een andere element. We zullen de ontwikkelingen in de VPN-markt goed in de gaten houden. Eventuele gevolgen voor PIA zullen we meenemen in onze review van deze provider.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen