Private Internet Access (PIA) overgenomen door eigenaar CyberGhost

PIA app

De bekende VPN-provider Private Internet Acces (PIA) is voor 115 miljoen euro verkocht aan Kape Technologies. Kape kocht eerder al de VPN-diensten CyberGhost en Zenmate. PIA is een zeer geliefde VPN bij privacyminnende gebruikers. De vraag is nu wat deze overgang zal betekenen voor de service van PIA.

Dat schrijft Kape Technologies in een persbericht (originele persbericht verwijderd door bron).

Kape Technologies

Kape Technologies is groeiend bedrijf in de cybersecuritysector. Twee jaar geleden kocht Kape al de bekende VPN-provider CyberGhost en een jaar later ook ZenMate. Met de aankoop van PIA verdubbelt Kape Technologies zijn betalende gebruikers naar twee miljoen. De helft daarvan is afkomstig uit Noord-Amerika. Met de overname verwacht Kape vanaf volgend jaar een slordige 120 miljoen dollar aan inkomsten te genereren. Ido Erlichman, CEO van Kape Technologies, noemt de overname een ‘game-changing moment voor Kape en PIA’. Ook Ted Kim, CEO van LTMI, het moederbedrijf van PIA, is ‘opgewonden’ over de samenwerking. Volgens hem is zijn bedrijf ‘een stap dichter bij het realiseren van zijn visie van een goed beschermde digitale privéwereld’.

De VPN-aanbieder schrijft in zijn persbericht dat de vraag naar een betrouwbare VPN de afgelopen jaren is toegenomen. De ‘digital privacy space’ heeft naar eigen zeggen momenteel een waarde van 24 miljard dollar. Tussen nu en 2022 groeit deze naar schatting met 50 procent. Volgens de Breach Level Index werden er in de eerste helft van 2018 dagelijks 25 miljoen bestanden buitgemaakt door hackers. Dat komt neer op 291 gestolen bestanden per seconde. Niet alleen technologie ontwikkelt zich, ook delen we met z’n allen meer informatie online. Daardoor is de behoefte voor online bescherming ‘exponentieel’ toegenomen.

Het is natuurlijk de vraag wat er met PIA zal gebeuren wanneer het van eigenaar gewisseld is. Toch lijken zowel CyberGhost als Zenmate sinds hun overname snel te zijn gegroeid. Beide bedrijven breiden steeds verder uit met nieuwe servers en extra features. Hoewel dit misschien veelbelovend klinkt, blijft bij overnames in deze sector altijd de zorg aanwezig dat de veiligheid achteruit zal gaan.

Andere onderdelen

Bij de aankoop van PIA zullen ook de browser LibreBrowser en de zoekmachine Private.sh meeverhuizen. Deze tools werden ontwikkeld om gebruikers online meer privacy te bieden. Al deze producten werden ontwikkeld door London Trust Media. Kape wil zich op deze manier als privacy bedrijf in de markt zetten. Wanneer begin 2020 de koop wordt afgerond zal Kape de naam Private Internet Access overnemen.

De VPN-markt

Het lijkt steeds vaker te gebeuren dat kleinere VPN-providers worden opgeslokt in grote tech bedrijven. Op deze manier kunnen ze nog concurreren met grotere bedrijven. Toch is het voor consumenten wel zo fijn om de keuze te hebben uit verschillende VPN-aanbieders. Iedere VPN legt toch de nadruk op een andere element. We zullen de ontwikkelingen in de VPN-markt goed in de gaten houden. Eventuele gevolgen voor PIA zullen we meenemen in onze review van deze provider.

Techredacteur
Tove is al een aantal jaar actief bij VPNgids als techredacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen