ZenMate PNG Logo

ZenMate VPN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Speciale servers voor streaming en torrenting
 • Gebruiksvriendelijke, simpele software
 • Amerikaanse Netflix werkt niet altijd
Score
8.1

Onze ZenMate VPN score

 • Snelheid
  7.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  9.0
 • Servers
  8.5

ZenMate VPN Review (2021) – Gespecialiseerde servers voor streaming

ZenMate VPN is een VPN die wordt beheerd door het bedrijf ZenGuard GmbH. ZenGuard GmbH is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Hoewel ze hier strenge privacywetten hebben, is Duitsland ook onderdeel van de “14 Eyes alliance”, wat niet altijd goed is voor je privacy. Wél is ZenMate verplicht zich aan de AVG te houden. ZenMate wordt wereldwijd door meer dan 47 miljoen mensen gebruikt. Allereerst kwamen ze op de markt met een populaire gratis VPN. ZenMate is begonnen toen twee jonge vrienden besloten dat ze online veiligheid, privacy en vrijheid overal op de wereld wilden kunnen garanderen. De focus moest daarbij op de gewone gebruiker liggen, zodat iedereen vrij toegang tot het internet zou hebben. Dit idee mondde uit in ZenMate VPN.

ZenMate heeft een volledig team achter zich staan, de ‘ZenMates’, met werknemers vanuit de hele wereld. Op dit moment bieden ze verschillende betaalde abonnementen aan. In deze review testen we de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en het servernetwerk van deze premium ZenMate VPN.

Specificaties ZenMate VPN
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • Geen limiet
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
Betaalmethoden
 • iDeal
 • ,
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix
 • HBO
 • Torrent
 • Gaming
 • BBC

Snelheid – Hoe snel is ZenMate VPN?

Veilig internet zou niet moeten betekenen dat je verbinding extreem vertraagt. Vijf minuten wachten om met horten en stoten een YouTube-filmpje te kunnen kijken, is het nu eenmaal voor velen niet waard. Ook wil je op een normale manier kunnen surfen, gamen en streamen. Het is dus erg belangrijk dat een VPN snel en goed werkt. Bij een goede VPN zou je eigenlijk nauwelijks moeten merken of hij actief is of niet.

Om te testen of dit het geval is bij ZenMate VPN, hebben wij deze VPN zowel via een objectieve speedtest als tijdens dagelijks gebruik op de proef gesteld. De resultaten lees je hieronder.

Speedtest resultaten ZenMate VPN

We hebben verschillende speedtests uitgevoerd met ZenMate VPN om objectief te kunnen bepalen hoe het met de snelheid van deze VPN gesteld is. De metingen zijn verricht vanuit Nederland via de website speedtest.net. De resultaten van deze metingen zijn altijd afhankelijk van je locatie, je internetprovider en het tijdstip van de meting. De tests vertellen dus niet wat jouw verbindingssnelheid met ZenMate VPN zou zijn. Ze geven enkel een indicatie. Om de resultaten alsnog goed te kunnen vergelijken, hebben we ook een speedtest toegevoegd van onze verbinding zonder VPN. Deze gebruiken we als nulmeting.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

ZenMate speedtest zonder VPN

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen internetverbinding zonder het gebruik van een VPN. Dit is onze ‘blanco’-meting waar we de andere resultaten mee vergelijken.

Server in Nederland (speedtest.net):

ZenMate speedtest VPN Nederland

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met een Nederlandse server van ZenMate VPN. Zoals je kunt zien, is de ping iets gestegen, terwijl de downloadsnelheid gedaald is. De uploadsnelheid heeft het ergst geleden, maar alsnog zijn deze resultaten best prima.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

ZenMate speedtest VPN Verenigde Staten

De resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding als we verbonden zijn met een ZenMate-server in de Verenigde Staten, zijn een stuk slechter. De ping is enorm gestegen, terwijl de download- en uploadsnelheid allebei rond de 6 Mbps blijven steken. Deze Amerikaanse server is aanzienlijk langzamer dan onze kale internetverbinding. Hoewel dit logisch is, aangezien al ons dataverkeer via de Verenigde Staten wordt geleid en dus een langere route af moet leggen, zijn deze resultaten niet fantastisch.

Snelheid in alledaags gebruik

Voor het algemeen testen van de snelheid van ZenMate hebben wij, tenzij anders vermeld, hun Nederlandse servers gebruikt. Over het algemeen was de snelheid van deze VPN erg prima. Browsen ging zonder extra vertragingen. Ook konden we zonder problemen YouTube-filmpjes kijken. Streamen van zowel muziek als video ging eveneens snel. Tijdens het gamen ondervonden we wat lichte vertragingen: het laden duurde iets langer dan normaal, en omdat de connectie wat onstabiel leek, reageerde het spel op sommige momenten langzamer dan op andere, wat problematisch kan zijn tijdens het gamen.

Tijdens het downloaden gebruikten wij de dichtstbijzijnde (en dus Nederlandse) streamingserver van ZenMate. Met deze server ging downloaden snel, ook als we het op de achtergrond lieten draaien tijdens onze normale werkzaamheden.

We ondervonden wel fikse problemen toen wij de verschillende gespecialiseerde streamingservers uitprobeerden. Om te controleren of Netflix ook naar behoren werkte, gebruikten we servers in de VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland die hiervoor geoptimaliseerd waren. Hoewel sommige servers het in één keer goed en snel deden, waren er vooral bij de Amerikaanse en de Duitse servers heel wat verbindingsproblemen. Als een server het deed en ons toegang tot Netflix gaf, was de snelheid overigens wel prima.

Conclusie snelheid ZenMate VPN

 • De speedtests van de Nederlandse ZenMate-servers waren vrij degelijk, terwijl de Amerikaanse server een stuk langzamer was
 • Browsen, downloaden en streamen ging snel, enkel tijdens het gamen ondervonden we wat problemen

Veiligheid – Hoe veilig is ZenMate VPN?

Een belangrijke factor voor elke VPN is zijn veiligheid. VPN’s bewaken je privacy en anonimiteit, en voor veel gebruikers is dit de voornaamste reden om een VPN aan te schaffen. Helaas bieden niet alle VPN’s de privacy en anonimiteit die ze beloven. Om er zeker van te zijn dat je kunt bouwen op jouw gekozen VPN, testen en onderzoeken wij alle VPN’s die we reviewen op hun veiligheid. We kijken naar de gebruikte protocollen, het logbeleid, de kill switch en de informatie die je af moet staan om een account aan te maken. Uiteindelijk vellen we ons oordeel.

Protocollen

ZenMate VPN gebruikt meerdere protocollen. Ook hebben ze sinds kort een speciale versie van hun software die werkt met OpenVPN. OpenVPN wordt over het algemeen gezien als een erg goed protocol dat sterke encryptie en beveiligingen gebruikt. Binnen je instellingen in de ZenMate-software kun je eventueel overschakelen van TCP naar UDP.

De andere protocollen waar ZenMate VPN mee werkt, zijn IKEv2/IPSec en L2TP/IPSec. Over het algemeen biedt ZenMate met zijn VPN dus goede bescherming en encryptie, zeker met het toevoegen van het OpenVPN-protocol.

Logbeleid en privacy

ZenMate zegt op zijn website dat zij absoluut geen logs bijhouden over jouw internetgebruik. Dit is belangrijk om te weten als je ZenMate VPN gebruikt, omdat al je dataverkeer langs een server wordt gestuurd die onder hun controle valt. Zij zouden dus inzage kunnen hebben in al jouw online activiteiten. Hun logbeleid claimt dat ze deze informatie niet inzien en al zeker niet opslaan.

De Privacy Policy van ZenMate spreekt over enkele persoonlijke data die ze bijhouden wanneer je gebruikmaakt van hun website, maar geeft aan dat dit los staat van hun VPN. “The above-mentioned Personal Data is not, at any point, associated with any kind of activity done by the user inside the ZenMate VPN tunnel, which is NOT recorded, logged or stored at all.”, aldus ZenMate.

Lijst met Vergrootglas

De privacyverklaring van ZenGuard GmbH, het bedrijf achter ZenMate, lijkt ook geen haken of ogen over het verzamelen van data van gebruikers te bevatten. ZenGuard verzamelt data over het gebruik van hun websites en producten, maar dit wordt nooit gekoppeld aan ZenMate-klanten en hun online activiteiten. Dit zou ook niet kunnen, omdat de online activiteiten van ZenMate-gebruikers sowieso nooit bijgehouden en opgeslagen worden. Wél worden er enkele persoonlijke gegevens over je verzameld zodra je gebruikmaakt van de services van ZenGuard, waaronder ZenMate. Deze informatie wordt dus niet verbonden aan mogelijke internetgegevens of logs. Welke gegevens er precies van je gevraag worden, lees je onder het kopje ‘Welke informatie heeft ZenMate VPN nodig?’.

Hoewel de gratis versie van ZenMate, die voorheen erg populair was, veel kritiek krijgt en zelfs data lekte, lijkt er geen reden te zijn om ZenMate Premium niet te vertrouwen. Ze claimen geen gegevens te verzamelen, en er zijn eveneens geen incidenten bekend waaruit blijkt dat dit gelogen is. Ook beveiligingslekken zijn niet aangetoond bij de Premium-versie van deze provider.

Kill switch

De kill switch van ZenMate VPN is gemakkelijk te vinden in de instellingen van de software. Ook de DNS Leak Protection-knop vind je hier. De kill switch is gemakkelijk te activeren met een schuifknop. Als deze geactiveerd is, wordt al je internetverkeer automatisch geblokkeerd wanneer er problemen zijn met je verbinding. Valt je VPN weg, dan ben jij alsnog beveiligd en lek je geen informatie online.

Welke informatie heeft ZenMate VPN nodig?

Om een account bij ZenMate VPN aan te vragen, moet je wat persoonlijke data invullen. Allereerst kies je een betaalmethode. ZenMate biedt geen anonieme betaalmogelijkheden aan, waardoor je hier altijd informatie kwijt bent. Dit is het geval voor iDeal, PayPal, creditcard en SOFORT. Ook heb je altijd een e-mailadres nodig om een werkend account te krijgen. Vervolgens moet je bijvoorbeeld bij de creditcard-optie je voor- en achternaam, postcode en land opgeven.

Conclusie veiligheid ZenMate VPN

 • ZenMate VPN werkt met verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IKEv2/IPSec en L2TP/IPSec
 • Logbeleid: geen logs
 • ZenMate VPN heeft een ingebouwde kill switch
 • Om een account te maken, moet je een e-mailadres, betaalgegevens en verdere persoonlijke informatie opgeven

De Gebruiksvriendelijkheid van ZenMate VPN

Vóór je een VPN kunt gebruiken, moet je hem vinden, aanschaffen en installeren. Tijdens je gebruik moet je ook nog eens om weten te gaan met de software. Niet iedereen is hier even gedreven in, en dus is de gebruiksvriendelijkheid van een VPN erg belangrijk. Een VPN-provider die het voor zijn klanten zo gemakkelijk mogelijk maakt, scoort dan ook snel extra punten. In deze sectie bekijken we de gebruiksvriendelijkheid van ZenMate VPN.

De ZenMate VPN website

De hoofdpagina van de ZenMate VPN website is rustig en duidelijk. Meteen word je aangespoord om de service aan te schaffen of gratis zeven dagen uit te proberen. Verder is de hoofdpagina vrij standaard: er is wat informatie over de VPN te vinden, er staan berichten van tevreden gebruikers en ook andere ZenMate-producten, zoals hun firewall en identity shield, worden genoemd.

Website ZenMate Homepage

In de balk bovenin vind je gemakkelijk informatie over de verschillende voordelen van een VPN. Onder ‘Downloads’ zie je in één oogopslag alle downloads voor de verschillende browsers en besturingssystemen die ze ondersteunen. Ook hebben ze hun eigen blog, een supportpagina en extra informatie over ZenMate VPN voor bedrijven.

De website is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Turks, Russisch en Koreaans. Helaas is er dus geen Nederlandse versie. Op dit aspect na, is de website erg duidelijk, overzichtelijk, en informatief.

Het installatieproces van ZenMate VPN

Via de ‘Downloads’-pagina vind je heel gemakkelijk de juiste software voor jouw apparaat, browser of besturingssysteem. ZenMate VPN is beschikbaar voor Mac, Windows, iOS, Android, Linux en voor de Chrome, Firefox, Edge en Opera-browsers. Wij hebben de software gedownload voor Windows, en daar zal deze review dan ook op toegespitst zijn.

Downloadopties ZenMate

Vóór je de software kunt downloaden, kun je het beste eerst een account aanmaken. Deze keuze krijg je ook als je op de downloadpagina bent: je kunt de VPN aanschaffen (door op de oranje knop met ‘Get ZenMate VPN’ te klikken) of de service eerst zeven dagen gratis uitproberen. Als je op deze laatste optie klikt (of eerst een account aanmaakt en daarna de software downloadt), wordt er automatisch een bestandje op je computer gedownload. Wanneer je dit bestand opent, kom je automatisch in de installatieprocedure terecht.

Zodra je de gebruiksvoorwaarden hebt geaccepteerd, gaat het installeren van start. Dit duurt slechts een moment. Vervolgens start de software van ZenMate automatisch op en kun je meteen inloggen.

ZenMate inlogscherm software

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN software

De software van ZenMate VPN voelt erg vertrouwd en bekend aan. Het scherm bestaat in principe alleen uit een aan-knop en een veld waar de locatie staat aangegeven. Door op het witte pijltje aan de zijkant te klikken krijg je een extra scherm met alle mogelijke servers en serverlocaties te zien. Deze servers staan gesorteerd onder vier verschillende tabs: ‘All servers’, waar je alle serverlocaties in één lijst te zien krijgt; ‘For downloading’, waar je alle servers die speciaal op P2P-verkeer gericht zijn, kunt zien; ‘For streaming’, waar de servers speciaal voor verschillende online streams staan opgesomd; en ‘Favorites’, waar je jouw favoriete servers terugvindt. Bij elke server staat genoteerd hoever deze van jouw huidige locatie verwijderd is– wat enigszins zorgelijk is vanuit een privacy oogpunt. Ook staat de ‘server load’ (het percentage bezetting van een bepaalde server) aangegeven.

Screenshot van ZenMate VPN

Je zet de VPN simpelweg aan door een server te kiezen en op de ronde knop met het schild te klikken. Ook kun je feedback insturen of een probleem aankaarten door op het praatwolkje rechts bovenin te klikken. Het tandwieltje brengt je bij je instellingen. Hier kun je aangeven of je de software automatisch op wilt laten starten met je computer, welke taal je wilt gebruiken (helaas opnieuw geen Nederlands) en of je de kill switch aan wilt laten staan. Ook kun je je accountinformatie bekijken en aanpassen onder ‘My Acount’.

Al met al is de software van ZenMate vrij recht voor z’n raap. Er zijn niet veel extra opties, waardoor alles gemakkelijk te vinden en te activeren is.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Net als veel andere VPN-aanbieders heeft ook ZenMate drie verschillende pakketten. De regel hier is: hoe langer het abonnement dat je afsluit, des te minder je per maand betaalt. Hierdoor is het het meest voordelig om een jaarcontract af te sluiten, wat slechts een paar euro per maand kost, en waarbij je het eerste jaar 6 maanden extra krijgt (dit zit al verrekend in de maandprijs).

Hieronder zie je de prijzen van de verschillende abonnementen die ZenMate VPN aanbiedt.

ZenMate VPN Prijzen 2020

 • Abonnement voor 1 maand: €10,99 per maand
 • Abonnement voor 6 maanden: €5,39 per maand (€32,34 gefactureerd elke 6 maanden)
 • Abonnement voor 12+6 maanden (waarbij je bij het eerste jaar een half jaar gratis krijgt): €2,22 per maand (€39,96 gefactureerd de eerste 18 maanden, daarna elk jaar)

Ook heb je een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen bij de langere abonnementen. Als je niet tevreden bent over de service, kun je tijdens die eerste maand je geld dus terugkrijgen.

Wij merkten trouwens dat de prijzen niet altijd veranderden afhankelijk van de gekozen valuta. De prijs die je in euro’s betaalt is daarbij precies hetzelfde als die in dollars. Als de dollar lager staat dan de euro, wat vaak het geval is, kan het dus voordeliger zijn om in dollars af te rekenen, mits je daartoe in staat bent en daar geen extra kosten bij gerekend worden.

ZenMate VPN accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard

Er is geen volledig anonieme betaalmethode.

Klantenservice

Op de supportpagina van de ZenMate website vind je de klantenservice. Allereerst kom je terecht bij hun FAQ. Hier staan de antwoorden op veel basisvragen die je zou kunnen hebben over ZenMate VPN. Mocht je een vraag hebben waar je géén antwoord op kunt vinden, dan kun je een vraag insturen bij het Support Team. Dit kan op de website via de live chat.

Via de live chat krijg je eerst enkele, geautomatiseerde, links op de ZenMate support-site naar pagina’s waar je het antwoord zou moeten kunnen vinden. Je kunt echter ook klikken op de ‘Live chat’ optie, waarbij je contact krijgt met een echt persoon die je verder kan helpen.

Conclusie gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN

 • De website van ZenMate VPN is overzichtelijk.
 • Het installatieproces van ZenMate is snel en erg gemakkelijk.
 • De software van ZenMate is gemakkelijk te navigeren en heeft niet veel opties.
 • Je kunt ZenMate VPN zeven dagen gratis uitproberen.
 • Hoe langer het ZenMate-abonnement dat je afsluit, hoe goedkoper je per maand uit bent.
 • ZenMate VPN heeft verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDeal, maar geen anonieme opties.
 • De klantenservice van ZenMate VPN is te bereiken via de live chat en reageert snel.

Servernetwerk ZenMate VPN

Wereldbol met vliegtuigDe omvang van het servernetwerk van een VPN is erg belangrijk. Een groot netwerk heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is dat de kans kleiner is dat servers overbeladen raken: de draagkracht wordt verdeeld en klanten kunnen zich verspreiden over meerdere servers in hetzelfde land.

Een ander, en misschien wel groter, voordeel is dat je met een groot internationaal netwerk meer delen van het internet kunt unblocken. Zo kun je met een Engelse server BBC iPlayer gebruiken, met een Amerikaanse server het Amerikaanse aanbod van Netflix kijken, en met een Nederlandse server ook op vakantie genieten van Ziggo Go.

In deze sectie vertellen we je hoeveel serverlocaties ZenMate VPN heeft, voor welke doeleinden deze servers geschikt zijn, en of het mogelijk is om een dedicated IP aan te vragen.

Aantal servers en locaties

Op het moment van schrijven heeft ZenMate ongeveer 3500 servers verspreid over 74 landen wereldwijd:

LandServerlocaties
AlbaniëTirana
AlgerijeAlgiers
AndorraAndorra
ArgentiniëBuenos Aires
ArmeniëYerevan
AustraliëMelbourne, Sydney
BelgiëBrussel
Bosnië en HerzegovinaTravnik
BraziliëSao Paulo
BulgarijeSofia
CambodjaPhnom Penh
CanadaMontreal, Toronto
ChinaShenzhen
CyprusNikosia
DenemarkenKopenhagen
DuitslandBerlijn, Frankfurt
EgypteCaïro
EstlandTallinn
FilippijnenManila
FinlandHelsinki
FrankrijkParijs
GeorgiëTbilisi
GriekenlandAthene
GroenlandNuuk
HongkongHongkong
HongarijeBoedapest
IerlandDublin
IndiaMumbai
IranTeheran
Isle of ManDouglas
IsraëlJeruzalem
ItaliëMilaan
JapanTokio
KazachstanAstana
LetlandRiga
LiechtensteinVaduz
LitouwenVilnius
LuxemburgLuxemburg
MaltaValletta
MarokkoRabat
MexicoMexico Stad
MoldaviëChisinau
MonacoMonaco
MontenegroPodgorica
NederlandAmsterdam
NigeriaLagos
NoorwegenOslo
OekraïneKiev
OostenrijkWenen
PanamaPanama City
PolenWarschau
PortugalLissabon
QatarDoha
RoemeniëBoekarest
RuslandSint-Petersburg
Saoedi-ArabiëRiyad
ServiëBelgrado
SingaporeSingapore
SlowakijeBratislava
SpanjeMadrid
Sri LankaColombo
TaiwanTaipei
ThailandBangkok
TsjechiëPraag
TurkeyIstanboel
VenezuelaCaracas
Verenigde Arabische EmiratenDubai
Verenigde StatenChicago, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix
Verenigd KoninkrijkLonden, Manchester
VietnamHanoi, Ho Chi Minh-Stad
Zuid-AfrikaJohannesburg
Zuid-KoreaSeoul
ZwedenStockholm
ZwitserlandZürich

Het netwerk van ZenMate is de afgelopen jaren veel groter geworden dan voorheen. Waar ze eerst maar enkele servers hadden verdeeld over 30 landen, hebben ze nu meer dan 3500 servers verdeeld over 74 landen.

Bovendien heeft ZenMate speciale servers voor zowel downloaden als streamen. In het geval van streaming staat bij elke server vermeld voor wat voor soort streaming de server het meest geschikt is. Zo is er een Amerikaanse server die geschikt is voor Netflix US, eentje voor YouTube, eentje voor Amazon Prime en eentje voor Comedy Central. Ook zijn er Franse servers voor Radio France, RTL, Europe1, Netflix FR en TF1, Braziliaanse servers voor Globo en Fox Sport, en Engelse servers voor Channel 4, Eurosport, Netflix UK en BBC iPlayer. Zo kun je snel en gemakkelijk de juiste server kiezen voor jouw situatie.

Dedicated IP-adres

Op dit moment lijkt ZenMate VPN geen dedicated IP-adressen aan te bieden. Dit betekent dat je alleen servers kunt gebruiken waar je een IP-adres met meerdere mensen deelt. Hierdoor is je privacy beter beschermt: als iedereen hetzelfde IP gebruikt, is het immers moeilijker, als niet onmogelijk, om dataverkeer terug te leiden naar één persoon. Tegelijkertijd is de kans dat IP’s geblokkeerd worden door websites die proxies willen afstoten, een stuk groter.

Conclusie servernetwerk ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft een servernetwerk met locaties in 74 verschillende landen
 • Er zijn speciale ZenMate-servers voor zowel downloaden als streamen
 • ZenMate VPN biedt geen dedicated IP-adressen aan

Mogelijkheden ZenMate VPN

ZenMate is een vrij simpele VPN met een groot netwerk en verschillende goede opties. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het werkend maken van Netflix en het veilig downloaden van torrents. Hier zullen we in deze sectie verder op ingaan.

ZenMate VPN en Netflix

Netflix Icon KleinZenMate heeft specifieke servers die zich richten op het unblocken van streams. Deze servers zijn zo gespecialiseerd, dat er servers voor verschillende streams beschikbaar zijn. Zo heeft ZenMate Netflix-servers in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Netflix is actief tegen VPN’s aan het vechten en probeer zoveel mogelijk bekende servers te blokkeren. Dit merkten wij ook bij ZenMate VPN.

Hoewel de Franse en Engelse Netflix zonder problemen werkten, deden de Duitse en Amerikaanse servers dat niet. Netflix had door dat we een proxy probeerden te gebruiken om bij bepaalde content te komen. Hierdoor konden we helemaal niets meer kijken op de streamingservice. Toen we dit even later opnieuw probeerden – ook na onze cookies te hebben geleegd – kregen we met de Amerikaanse server helemaal geen toegang tot de website van Netflix. Ook de Duitse server had hier moeite mee. We probeerden een ‘normale’, niet-gespecialiseerde Amerikaanse server, en kregen daarmee wél toegang tot de website. Helaas kregen we opnieuw een error te zien toen we daadwerkelijke content probeerden te kijken.

Wij vroegen ZenMate VPN Support om hulp, en zij lieten ons weten dat er enkele technische problemen waren, waardoor bepaalde servers niet langer werkten. Deze problemen zouden snel weer opgelost zijn. Hoewel dit twee dagen later nog niet het geval was, gaan we ervan uit dat dit wel gaat gebeuren. In conclusie zijn er dus enkele problemen met Netflix en ZenMate, maar is de verwachting dat die snel verholpen zouden moeten zijn.

ZenMate VPN en torrents

Ook voor torrenting heeft ZenMate VPN speciale servers. Het downloaden van torrents ging met de dichtstbijzijnde downloading-server (in ons geval de Nederlandse server) erg gemakkelijk en snel. Hier heb je verder geen extra opties of instellingen voor nodig. Je moet er enkel voor zorgen dat je een van de servers onder het kopje ‘For torrenting’ gebruikt.

Conclusie mogelijkheden van ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft gespecialiseerde servers om buitenlandse Netflix te kijken, al werken die niet 100% van de tijd.
 • Torrents downloaden met ZenMate VPN gaat via speciale servers en werkt snel en gemakkelijk.

Conclusies – Onze ervaring met ZenMate VPN

PluspuntenMinpunten
Snelle Nederlandse serversGeen anonieme registratie mogelijk
Geen logsSoms problemen met Netflix
Intuïtieve software
Overzichtelijke website
Gemakkelijke installatie
Goedkoop
Geeft toegang tot Netflix in verschillende landen
Speciale servers voor streaming en downloading

ZenMate VPN is een erg intuïtieve VPN die voor de gemiddelde internetgebruiker gemakkelijk te begrijpen en navigeren is. Hun website is overzichtelijk en de installatieprocedure is binnen de kortste keren geregeld. Ook de software zelf is gebruiksvriendelijk, al heeft het wel gelimiteerde opties. Dit is echter vaak juist fijn voor een beginnende gebruiker, of een gebruiker die snel aan de slag wil zonder al te veel poespas.

Een grote plus van ZenMate VPN is dat ze aparte servers hebben voor het streamen van verschillende platformen, waaronder Netflix en BBC. Ook zijn er gespecialiseerde servers voor P2P-verkeer. Met deze specifieke servers maken ze het unblocken van online content veel gemakkelijker, al werken de verschillende Netflix-servers niet altijd. Ten slotte houdt ZenMate VPN volgens hun privacyverklaring geen logs bij. In het algemeen is ZenMate VPN een erg degelijke VPN die vooral handig is voor beginners en werkt met streaming en torrenting.

ZenMate VPN: veelgestelde vragen

Hieronder kun je antwoorden vinden op enkele veelgestelde vragen aangaande ZenMate VPN. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, laat dan een reactie achter in de comments.

Meestal wel. ZenMate VPN heeft gespecialiseerde servers voor streaming waardoor het streamen van Netflix geen probleem zou moeten zijn. Echter merkten we tijdens onze tests dat we niet zo makkelijk toegang konden krijgen tot Netflix USA als dat we hadden gehoopt.

ZenMate VPN gaf aan dat het een tijdelijk probleem was en dat het opgelost zou worden, maar het is wel vervelend dat Netflix niet altijd werkt.

Ja, je kunt met ZenMate gemakkelijk torrents downloaden. ZenMate heeft speciale servers die gericht zijn op het downloaden van bestanden terwijl ze de gebruiker anoniem houden.

ZenMate heeft verschillende abonnementen. Hoe langer het abonnement duurt, hoe hoger de korting is. De prijzen voor de abonnementen zijn als volgt:

 • 1 maand: €10,99 per maand
 • 6 maanden: €5,39 per maand (€32,34 gefactureerd elke 6 maanden)
 • 12+6 maanden (waarbij je bij het eerste jaar een half jaar gratis krijgt): €2,22 per maand (€39,96 gefactureerd de eerste 18 maanden, daarna elk jaar)

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“ZenMate VPN heeft speciale servers voor streaming en is erg gebruiksvriendelijk”
Onze score
8.1
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek ZenMate VPN