ZenMate PNG Logo

ZenMate VPN Review 2022

Update: 29 december 2021
Hoogtepunten
 • Speciale servers voor streaming en torrenting
 • Gebruiksvriendelijke, simpele software
 • Amerikaanse Netflix werkt vaak niet
Score
8.4

Onze ZenMate VPN score

 • Snelheid
  9.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.5
 • Servers
  8.0

ZenMate VPN Review (2022) – Gespecialiseerde servers voor streaming

ZenMate VPN is een VPN die wordt beheerd door het bedrijf ZenGuard GmbH. ZenGuard GmbH is gevestigd in Berlijn, Duitsland. Hoewel ze hier strenge privacywetten hebben, is Duitsland ook onderdeel van de 14-Eyes alliantie, wat niet altijd goed is voor je privacy. Wél is ZenMate verplicht zich aan de AVG te houden.

ZenMate is begonnen toen twee jonge vrienden besloten dat ze online veiligheid, privacy en vrijheid overal op de wereld wilden kunnen garanderen. De focus moest daarbij op de gewone gebruiker liggen, zodat iedereen vrij toegang tot het internet zou hebben. Dit idee mondde uit in ZenMate VPN.

Intussen wordt ZenMate wereldwijd door meer dan 47 miljoen mensen gebruikt. Allereerst kwamen ze op de markt met een populaire gratis VPN. Op dit moment bieden ze verschillende betaalde abonnementen aan.

ZenMate review: in het kort

In deze review testen we de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en het servernetwerk van deze premium ZenMate VPN. In het kort zijn dit onze belangrijkste bevindingen:

PluspuntenMinpunten
Snelle Nederlandse serversGeen anonieme registratie mogelijk
Geen logsProblemen met Netflix
Intuïtieve softwareGeen Nederlandse website, klantenservice of software
Overzichtelijke website
Gemakkelijke installatie
Goedkoop
Speciale servers voor streaming en downloaden
Automatische kill switch en DNS-lekbeveiliging

Specificaties ZenMate VPN
Besturingssysteem
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
 • ,
 • Android
Gelijktijdige verbindingen
 • Geen limiet
Torrents
 • Torrents toegestaan
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
 • ,
 • IKEv2
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
 • ,
 • iDeal
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Torrent
 • Gaming
 • BBC
 • HBO

Snelheid – Hoe snel is ZenMate VPN?

Veilig internet zou niet moeten betekenen dat je verbinding extreem vertraagt. Vijf minuten wachten om met horten en stoten een YouTube-filmpje te kijken, is het nu eenmaal voor velen niet waard. Ook wil je op een normale manier kunnen surfen, gamen en streamen. Het is dus erg belangrijk dat een VPN snel en goed werkt. Bij een goede VPN zou je eigenlijk nauwelijks moeten merken of hij actief is of niet.

Om te testen of dit het geval is bij ZenMate VPN, hebben wij deze VPN zowel via een objectieve speedtest als tijdens dagelijks gebruik op de proef gesteld. De resultaten lees je hieronder.

Speedtest resultaten ZenMate VPN

We hebben verschillende speedtests uitgevoerd met ZenMate VPN om objectief te bepalen hoe het met de snelheid van deze VPN gesteld is. De metingen zijn verricht vanuit Nederland via de website speedtest.net. De resultaten van deze metingen zijn altijd afhankelijk van je locatie, je internetprovider en het tijdstip van de meting.

De tests vertellen dus niet wat jouw eigen verbindingssnelheid met ZenMate VPN zou zijn. Ze geven enkel een indicatie. Om de resultaten alsnog goed te kunnen vergelijken, hebben we ook een speedtest toegevoegd van onze verbinding zonder VPN. Deze gebruiken we als nulmeting.

ServerPingDownloadsnelheidUploadsnelheidRelatieve downloadsnelheid
Zonder VPN2202,90 Mb/s247,73 Mb/s100%
Nederlandse server7191,05 Mb/s85,71 Mb/s94,16%
Amerikaanse server95187,89 Mb/s28,28 Mb/s92,60%
Amerikaanse Netflix server111190,41 Mb/s28,00 Mb/s93,84

Zoals je ziet, stijgt de ping iets wanneer we verbinding maken met de VPN via een Nederlandse server. De downloadsnelheid daalt hier ook een beetje en de uploadsnelheid best veel. Alsnog zijn dit prima snelheden.

Wanneer we verbinding maken met een Amerikaanse server, neemt de ping enorm toe. De downloadsnelheid wordt echter niet beduidend minder ten opzichte van de snelheid zonder VPN. De uploadsnelheid is daarentegen wel erg langzaam geworden.

De snelheid van ZenMate is dus erg degelijk. Alleen de uploadsnelheid wordt erg langzaam als je verbindt met een Amerikaanse server. In het dagelijks gebruik merk je hier echter weinig van, zolang je geen grote bestanden of foto’s wilt delen.

Snelheid in alledaags gebruik

Voor het algemeen testen van de snelheid van ZenMate hebben wij, tenzij anders vermeld, hun Nederlandse servers gebruikt. Over het algemeen was de snelheid van deze VPN erg prima. Browsen ging zonder extra vertragingen. Ook konden we zonder problemen YouTube-filmpjes kijken. Streamen van zowel muziek als video ging eveneens snel.

Tijdens het gamen ondervonden we wat lichte vertragingen. Het laden duurde iets langer dan normaal, en het spel reageerde op sommige momenten langzamer dan op andere, omdat de connectie wat onstabiel leek. Dit kan tijdens het gamen uiteraard problematisch zijn.

Tijdens het downloaden gebruikten wij de dichtstbijzijnde torrentingserver van ZenMate. Met deze server ging downloaden snel, ook als we het op de achtergrond lieten draaien tijdens onze normale werkzaamheden.

We ondervonden wel fikse problemen toen wij de verschillende gespecialiseerde streamingservers uitprobeerden. Om te controleren of Netflix naar behoren werkte, gebruikten we servers die hiervoor geoptimaliseerd waren, waaronder een server in de VS. Hoewel een van de servers het in één keer goed en snel deed, namelijk de Franse, waren er vooral bij andere servers heel wat verbindingsproblemen. Als een server het deed en ons toegang tot Netflix gaf, was de snelheid overigens wel prima.

Conclusie snelheid ZenMate VPN

 • De speedtests van de Nederlandse ZenMate-servers waren vrij degelijk. De Amerikaanse server was wel een stuk langzamer.
 • Browsen, downloaden en streamen ging snel, enkel tijdens het gamen ondervonden we wat problemen.

Veiligheid – Hoe veilig is ZenMate VPN?

Een belangrijke factor voor elke VPN is zijn veiligheid. VPN’s bewaken je privacy en anonimiteit, en voor veel gebruikers is dit de voornaamste reden om een VPN aan te schaffen. Helaas bieden niet alle VPN’s echter de privacy en anonimiteit die ze beloven.

Om er zeker van te zijn dat je kunt bouwen op jouw gekozen VPN, testen en onderzoeken wij alle VPN’s die we reviewen op hun veiligheid. We kijken naar de gebruikte protocollen, het logbeleid, de kill switch en de informatie die je af moet staan om een account aan te maken. Uiteindelijk vellen we ons oordeel.

Protocollen

ZenMate VPN gebruikt twee soorten protocollen. Op Windows, Android en Linux maakt de dienst gebruik van OpenVPN. Dit is een erg goed protocol met sterke encryptie en beveiliging.

Op Windows, MacOS en iOS bied ZenMate VPN IKEv2 aan. Dit protocol is erg snel en heeft ook een vrij goede encryptie.

Logbeleid en privacy

ZenMate zegt op zijn website dat het bedrijf absoluut geen logs bijhoudt over jouw internetgebruik. Dit is belangrijk om te weten als je ZenMate VPN gebruikt, omdat al je dataverkeer langs een server wordt gestuurd die onder zijn controle valt. De provider zou dus inzage kunnen hebben in al jouw online activiteiten. Het logbeleid claimt dat deze informatie niet ingezien – en al zeker niet opgeslagen – wordt.

De privacy policy van ZenMate spreekt over enkele persoonlijke data die het bijhoudt wanneer je gebruikmaakt van de website, maar geeft aan dat dit los staat van hun VPN. “The above-mentioned Personal Data is not, at any point, associated with any kind of activity done by the user inside the ZenMate VPN tunnel, which is NOT recorded, logged or stored at all”, aldus ZenMate.

Lijst met een vergrootglas en schildDe privacyverklaring van ZenGuard GmbH, het bedrijf achter ZenMate, lijkt in orde. ZenGuard verzamelt data over het gebruik van zijn websites en producten, maar dit wordt nooit gekoppeld aan ZenMate-klanten en hun online activiteiten.

Dit zou ook niet kunnen, omdat de online activiteiten van ZenMate-gebruikers sowieso nooit bijgehouden en opgeslagen worden. Wél worden er enkele persoonlijke gegevens over je verzameld zodra je gebruikmaakt van de services van ZenGuard, waaronder ZenMate. Denk hierbij aan je e-mailadres of betalingsgegevens. Deze worden niet gekoppeld aan je internetgebruik via de VPN.

Hoewel de gratis versie van ZenMate, die voorheen erg populair was, veel kritiek kreeg en in 2014 zelfs data lekte, lijkt er geen reden te zijn om ZenMate Premium niet te vertrouwen. Ze claimen geen gegevens te verzamelen, en er zijn eveneens geen incidenten bekend waaruit blijkt dat dit gelogen is.

Kill switch

De kill switch van ZenMate VPN is gemakkelijk te vinden in de instellingen van de software. Ook de DNS Leak Protection-knop vind je hier. De kill switch is gemakkelijk te activeren met een schuifknop, maar is ook standaard geactiveerd. Als deze geactiveerd is, wordt al je internetverkeer automatisch geblokkeerd wanneer er problemen zijn met je verbinding. Valt je VPN weg, dan ben jij alsnog beveiligd en lek je geen informatie online.

Welke informatie heeft ZenMate VPN nodig?

Om een account bij ZenMate VPN aan te maken, moet je wat persoonlijke gegevens invullen. Allereerst kies je een betaalmethode. ZenMate biedt geen anonieme betaalmogelijkheden aan, waardoor je hier altijd informatie kwijt bent. Betalingen doe je via iDeal, PayPal of een creditcard. Wanneer je kiest voor een creditcard, moet je ook je postcode opgeven. Daarnaast heb je altijd een e-mailadres nodig om een werkend account te krijgen.

ZenMate zegt dat het deze persoonlijke gegevens, net als de gegevens die het over je verzamelt vanuit de website, niet koppelt aan je internetgebruik. Wat jij binnen de ZenMate VPN-tunnel doet, logt het immers niet.

Conclusie veiligheid ZenMate VPN

 • ZenMate VPN werkt met verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IKEv2/IPSec en L2TP/IPSec
 • Logbeleid: geen logs
 • ZenMate VPN heeft een ingebouwde kill switch
 • Om een account te maken, moet je een e-mailadres, betaalgegevens en verdere persoonlijke informatie opgeven

De Gebruiksvriendelijkheid van ZenMate VPN

Vóór je een VPN kunt gebruiken, moet je hem vinden, aanschaffen en installeren. Tijdens je gebruik moet je ook nog eens om weten te gaan met de software. Niet iedereen is hier even gedreven in, en dus is de gebruiksvriendelijkheid van een VPN erg belangrijk.

De ZenMate VPN website

De hoofdpagina van de ZenMate VPN website is rustig en duidelijk. Meteen word je aangespoord om de service aan te schaffen. Verder is de hoofdpagina vrij standaard. Er is wat informatie over de VPN te vinden, er staan berichten van tevreden gebruikers en je kunt er antwoorden op veelgestelde vragen lezen.

Homepage van de ZenMate website

In de balk bovenin vind je gemakkelijk informatie over de verschillende voordelen van een VPN. Onder ‘Downloads’ zie je in één oogopslag alle downloads voor de verschillende browsers en besturingssystemen die ZenMate ondersteunt. Ook hebben ze hun eigen blog, een supportpagina en extra informatie over specifieke ZenMate VPN features, zoals serverlocaties.

We weten dat ZenMate een gratis proefperiode van zeven dagen aanbiedt. Deze is echter niet gemakkelijk terug te vinden op de website. Als je hiervan gebruik wilt maken, zul je gewoonweg een account moeten aanmaken. Je begint dan automatisch met je proefperiode.

De website is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Turks, Russisch en Koreaans. Helaas is er dus geen Nederlandse versie. Op dit aspect en de onduidelijkheid over de proefperiode na, is de website erg duidelijk, overzichtelijk, en informatief.

Het installatieproces van ZenMate VPN

Via de ‘Downloads’-pagina vind je heel gemakkelijk de juiste software voor jouw apparaat, browser of besturingssysteem. ZenMate VPN is beschikbaar voor Mac, Windows, iOS, Android, Linux en voor de Chrome, Firefox, Edge en Opera-browsers. Ook op gamingconsoles, Smart TV’s en Raspberry Pi is ZenMate beschikbaar. Wij hebben de software gedownload voor Windows, en daar zal deze review dan ook op toegespitst zijn.

Besturingssystemen waarop ZenMate beschikbaar is

Vóór je de software kunt downloaden, kun je het beste eerst een account aanmaken. Dit doe je door op de knop ‘MY ACCOUNT’ te klikken. Je kunt ook direct de VPN-software downloaden en daarna een account aanmaken. Klik hiervoor op de blauwe knop ‘GET VPN FOR WINDOWS’ (als je gebruikmaakt van een Windows-computer in ieder geval). Er wordt dan automatisch een bestandje op je computer gedownload. Wanneer je dit bestand opent, kom je in de installatieprocedure terecht.

Zodra je de gebruiksvoorwaarden hebt geaccepteerd, gaat het installeren van start. Dit is zo gedaan. Vervolgens start de software van ZenMate automatisch op en kun je meteen inloggen. Als je nog geen account had aangemaakt, kun je deze hier ook aanvragen.

ZenMate inlogscherm software

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN software

De software van ZenMate VPN voelt erg vertrouwd en bekend aan. Het scherm bestaat in principe alleen uit een aan-knop en een veld waar de locatie staat aangegeven. Door op het witte pijltje aan de zijkant te klikken krijg je een extra scherm met alle mogelijke servers en serverlocaties te zien.

Deze servers staan gesorteerd onder vier verschillende tabs:

 • ‘All servers’, waar je alle serverlocaties in één lijst te zien krijgt.
 • ‘For downloading’, waar je alle servers die speciaal op P2P-verkeer gericht zijn, kunt zien.
 • ‘For streaming’, waar de servers speciaal voor verschillende online streams staan opgesomd.
 • ‘Favorites’, waar je jouw favoriete servers terugvindt.

Bij elke server staat genoteerd hoe ver deze van jouw huidige locatie verwijderd is – wat enigszins zorgelijk is vanuit een privacy oogpunt. Ook staat de server load aangegeven. Dit is het percentage bezetting van een bepaalde server.

De app van ZenMate VPN

Je zet de VPN simpelweg aan door een server te kiezen en op de ronde knop met het schild te klikken. Ook kun je feedback insturen of een probleem aankaarten door op het praatwolkje rechts bovenin te klikken.

Het tandwieltje brengt je bij je instellingen. Onder het kopje ‘General’ kun je aangeven of je de software automatisch op wilt laten starten met je computer, welke taal je wilt gebruiken (helaas opnieuw geen Nederlands) en of je de kill switch aan wilt laten staan.

General Settings van de ZenMate VPN app

Onder het tabblad ‘Connection’ stel je handmatig je VPN-protocol in en verander je aspecten aan de beveiliging.

Connection Settings van de ZenMate VPN app

Al met al is de software van ZenMate vrij recht voor z’n raap. Er zijn niet veel extra opties, waardoor alles gemakkelijk te vinden en te activeren is.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Net als veel andere VPN-aanbieders heeft ZenMate drie verschillende pakketten. De regel hier is: hoe langer het abonnement dat je afsluit, des te minder je per maand betaalt. Hierdoor ben je het meest voordelig uit wanneer je een 3-jarencontract afsluit. Dit kost slechts een paar euro per maand.

Hieronder zie je de prijzen van de verschillende abonnementen die ZenMate VPN aanbiedt.

ZenMates prijzen en abonnementen

 • 1 maand: €10,99 per maand
 • 1 jaar: €4,49 per maand (€53,88 gefactureerd per jaar)
 • 3 jaar: €1,64 per maand (€59 gefactureerd per 3 jaar)

Ook heb je een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen bij alle abonnementen. Als je niet tevreden bent over de service, kun je tijdens die eerste maand je geld dus terugkrijgen.

Als student ben je extra voordelig uit. Je krijgt het 1-jarig abonnement al voor iets minder dan twee euro, als je jezelf aanmeldt bij StudentBeans. Dit laatste is wel een voorwaarde, omdat je jouw status als student te verifiëren.

Wij merkten trouwens dat de prijzen niet altijd veranderen afhankelijk van de gekozen valuta. De prijs die je in euro’s betaalt is daarbij precies hetzelfde als die in dollars. Als de dollar lager staat dan de euro, wat vaak het geval is, kan het dus voordeliger zijn om in dollars af te rekenen.

ZenMate VPN accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard

Er is dus geen volledig anonieme betaalmethode.

Klantenservice

Op de supportpagina van de ZenMate website vind je de klantenservice. Allereerst kom je terecht bij hun FAQ. Hier staan de antwoorden op veel basisvragen die je zou kunnen hebben over ZenMate VPN. Mocht je een vraag hebben waar je géén antwoord op kunt vinden, dan kun je een vraag insturen bij het Support Team. Dit kan op de website via de live chat.

Via de live chat krijg je eerst enkele geautomatiseerde links op de ZenMate support-site naar pagina’s waar je het antwoord vindt. Je kunt echter ook klikken op de ‘Live chat’ optie, waarbij je contact krijgt met een echt persoon die je verder kan helpen. Wij hebben dit enkele keren geprobeerd en telkens binnen één minuut antwoord gekregen.

Conclusie gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN

 • De website van ZenMate VPN is overzichtelijk.
 • Het installatieproces van ZenMate is snel en erg gemakkelijk.
 • De software van ZenMate is gemakkelijk te navigeren en heeft niet veel opties.
 • Je kunt ZenMate VPN zeven dagen gratis uitproberen.
 • Hoe langer het ZenMate-abonnement dat je afsluit, hoe goedkoper je per maand uit bent.
 • ZenMate VPN heeft verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDeal, maar geen anonieme opties.
 • De klantenservice van ZenMate VPN is te bereiken via de live chat en reageert snel.

Servernetwerk ZenMate VPN

De omvang van het servernetwerk van een VPN is erg belangrijk. Een groot netwerk heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is dat de kans kleiner is dat servers overbeladen raken: de draagkracht wordt verdeeld en klanten kunnen zich verspreiden over meerdere servers in hetzelfde land.

Een ander, en misschien wel groter, voordeel is dat je met een groot internationaal netwerk meer delen van het internet kunt unblocken. Zo kun je met een Engelse server BBC iPlayer gebruiken, met een Amerikaanse server het Amerikaanse aanbod van Netflix kijken, en met een Nederlandse server ook op vakantie genieten van Ziggo Go.

In deze sectie vertellen we je hoeveel serverlocaties ZenMate VPN heeft, voor welke doeleinden deze servers geschikt zijn, en of het mogelijk is om een dedicated IP aan te vragen.

Aantal servers en locaties

Het netwerk van ZenMate is de afgelopen jaren veel groter geworden dan voorheen. Waar ze eerst maar enkele servers hadden verdeeld over 30 landen, hebben ze nu meer dan 4100 servers verdeeld over 80 landen.

ZenMate Serveraantallen

Een volledige lijst met landen, servers en severlocaties vind je hier:

LandServeraantalServerlocaties
Albanië34Tirana
Algerije14Algiers
Andorra24Andorra
Argentinië48Buenos Aires
Armenië14Yerevan
Australië208Melbourne, Sydney
Bahama’s24Nassau
Bangladesh15Dhaka
België24Brussel
Bosnië en Herzegovina15Travnik
Brazilië60Sao Paulo
Bulgarije29Sofia
Cambodja24Phnom Penh
Canada183Montreal, Toronto
China12Shenzhen
Cyprus14Nikosia
Denemarken56Kopenhagen
Duitsland222Berlijn, Frankfurt
Egypte40Caïro
Estland24Tallinn
Filippijnen40Manila
Finland28Helsinki
Frankrijk176Parijs
Georgië14Tbilisi
Griekenland36Athene
Groenland15Nuuk
Hongkong48Hongkong
Hongarije24Boedapest
Ierland12Dublin
India32Mumbai
Iran14Teheran
Isle of Man28Douglas
Israël25Jeruzalem
Italië134Milaan
Japan29Tokio
Kazachstan14Astana
Kroatië14Zagreb
Letland24Riga
Liechtenstein28Vaduz
Litouwen24Vilnius
Luxemburg12Luxemburg
Macau15Macau
Malta15Valletta
Marokko14Rabat
Mexico29Mexico Stad
Moldavië13Chisinau
Monaco26Monaco
Mongolië15Ulaanbaatar
Montenegro15Podgorica
Nederland245Amsterdam
Nigeria13Lagos
Noorwegen34Oslo
Oekraïne58Kiev
Oostenrijk136Wenen
Pakistan12Karachi
Panama15Panama City
Polen48Warschau
Portugal50Lissabon
Qatar14Doha
Roemenië156Boekarest
Rusland36Sint-Petersburg
Saoedi-Arabië14Riyad
Servië12Belgrado
Singapore66Singapore
Slowakije10Bratislava
Spanje10Madrid
Sri Lanka14Colombo
Taiwan40Taipei
Thailand14Bangkok
Tsjechië49Praag
Turkey52Istanboel
Venezuela14Caracas
Verenigde Arabische Emiraten12Dubai
Verenigde Staten649Chicago, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Washington
Verenigd Koninkrijk238Londen, Manchester
Vietnam12Hanoi
Zuid-Afrika24Johannesburg
Zuid-Korea24Seoul
Zweden64Stockholm
Zwitserland24Zürich

ZenMate heeft bovendien speciale servers voor zowel downloaden als streamen. In het geval van streaming staat bij elke server vermeld voor welke stream de server het meest geschikt is. Zo is er een Amerikaanse server die geschikt is voor Netflix US, eentje voor YouTube, eentje voor Amazon Prime en eentje voor Comedy Central.

Ook zijn er Franse servers voor Radio France, RTL, Europe1, Netflix FR en TF1. Er zijn daarnaast Braziliaanse servers voor Globo en Fox Sport en Engelse servers voor Channel 4, Eurosport, Netflix UK en BBC iPlayer. Zo kun je snel en gemakkelijk de juiste server kiezen voor jouw situatie.

Dedicated IP-adres

Op dit moment lijkt ZenMate VPN geen dedicated IP-adressen aan te bieden. Dit betekent dat je alleen servers kunt gebruiken waar je een IP-adres met meerdere mensen deelt. Hierdoor is je privacy beter beschermd: als iedereen hetzelfde IP-adres gebruikt, is het immers moeilijker, als niet onmogelijk, om dataverkeer terug te leiden naar één persoon. Tegelijkertijd is de kans dat IP’s geblokkeerd worden door websites die proxies willen afstoten, een stuk groter.

Conclusie servernetwerk ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft een servernetwerk met locaties in 80 verschillende landen.
 • Er zijn speciale ZenMate-servers voor zowel downloaden als streamen.
 • ZenMate VPN biedt geen dedicated IP-adressen aan.

Mogelijkheden ZenMate VPN

ZenMate is een vrij simpele VPN met een groot netwerk en verschillende goede opties. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het werkend maken van verschillende streamingdiensten en het veilig downloaden van torrents. Hier zullen we in deze sectie verder op ingaan.

ZenMate VPN en Netflix

Netflix logoZenMate heeft specifieke servers die zich richten op het unblocken van streams. Deze servers zijn zo gespecialiseerd, dat er servers voor verschillende streams beschikbaar zijn, zoals Amazon Prime Video en HBO Max.

ZenMate heeft daarbij Netflix-servers in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Netflix is actief tegen VPN’s aan het vechten en probeer zoveel mogelijk bekende servers te blokkeren. Dit merkten wij ook bij ZenMate VPN.

Hoewel de Frans Netflix zonder problemen werkte, deden de andere servers dat niet. Netflix had door dat we een proxy probeerden te gebruiken om bij bepaalde content te komen. Hierdoor konden we helemaal niets meer kijken op de streamingservice.

Toen we dit even later opnieuw probeerden – ook na onze cookies te hebben geleegd – kregen we met de Amerikaanse server helemaal geen toegang tot de website van Netflix. Ook de Duitse server lukte het niet. We probeerden een ‘normale’, niet-gespecialiseerde Amerikaanse server, en kregen daarmee ook geen toegang tot de website.

Wij vroegen ZenMate VPN Support om hulp, en zij lieten ons weten het kon helpen om het VPN-protocol handmatig te veranderen. We probeerden verbinding te maken via OpenVPN én IKEv2, maar kregen nog steeds geen toegang tot de Amerikaanse Netflix.

ZenMate VPN en torrents

Ook voor torrenting heeft ZenMate VPN speciale servers. Het downloaden van torrents ging met de dichtstbijzijnde downloading-server (in ons geval de Nederlandse server) erg gemakkelijk en snel. Hier heb je verder geen extra opties of instellingen voor nodig. Je moet er enkel voor zorgen dat je een van de servers onder het kopje ‘For torrenting’ gebruikt.

Conclusie mogelijkheden van ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft gespecialiseerde servers om buitenlandse Netflix te kijken, al werken die niet 100% van de tijd.
 • Torrents downloaden met ZenMate VPN gaat via speciale servers en werkt snel en gemakkelijk.

Conclusies – Onze ervaring met ZenMate VPN

ZenMate VPN is een erg intuïtieve VPN die voor de gemiddelde internetgebruiker gemakkelijk te begrijpen en navigeren is. Hun website is overzichtelijk en de installatieprocedure is binnen de kortste keren geregeld. Ook de software zelf is gebruiksvriendelijk, al heeft het wel gelimiteerde opties. Dit is echter vaak juist fijn voor een beginnende gebruiker, of een gebruiker die snel aan de slag wil zonder al te veel poespas.

Een grote plus van ZenMate VPN is dat ze aparte servers hebben voor het streamen van verschillende platformen, waaronder Netflix en BBC. Ook zijn er gespecialiseerde servers voor P2P-verkeer. Met deze specifieke servers maakt de provider het unblocken van online content veel gemakkelijker, al werken de verschillende Netflix-servers niet altijd.

Ten slotte houdt ZenMate VPN volgens hun privacyverklaring geen logs bij. In het algemeen is ZenMate VPN een erg degelijke VPN die vooral handig is voor beginners en werkt met streaming en torrenting.

PluspuntenMinpunten
Snelle Nederlandse serversGeen anonieme registratie mogelijk
Geen logsProblemen met Netflix
Intuïtieve softwareGeen Nederlandse website, klantenservice of software
Overzichtelijke website
Gemakkelijke installatie
Goedkoop
Speciale servers voor streaming en downloaden
Automatische kill switch en DNS-lekbeveiliging
ZenMate VPN: veelgestelde vragen

Hieronder kun je antwoorden vinden op enkele veelgestelde vragen aangaande ZenMate VPN. Mocht je het antwoord niet kunnen vinden, laat dan een reactie achter in de reacties.

ZenMate VPN heeft gespecialiseerde servers voor streaming waardoor het streamen van Netflix geen probleem zou moeten zijn. We merkten tijdens onze tests dat we niet zo makkelijk toegang kregen tot Netflix USA als dat we hadden gehoopt.

Ja, je kunt met ZenMate gemakkelijk torrents downloaden. ZenMate heeft speciale servers die gericht zijn op het downloaden van bestanden terwijl ze de gebruiker anoniem houden.

Meer weten over ZenMate? Lees onze volledige review.

ZenMate heeft verschillende abonnementen. Hoe langer het abonnement duurt, hoe hoger de korting is. De prijzen voor de abonnementen zijn als volgt:

 • 1 maand: €10,99 per maand
 • 1 jaar: €4,49 per maand (€53,88 gefactureerd per jaar)
 • 3 jaar: €1,64 per maand (€59 gefactureerd per 3 jaar)
 • Studentenkorting: 1,75 per maand

Wat je allemaal voor deze lage prijzen krijgt, lees je in onze ZenMate VPN review.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“ZenMate VPN heeft erg snelle servers voor streaming en is erg gebruiksvriendelijk”
Onze score
8.4
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek ZenMate VPN