ZenMate PNG Logo

ZenMate VPN Review 2020

Laatst bijgewerkt: 2 januari 2020
Hoogtepunten
 • Speciale servers voor streaming en torrenting
 • Gebruiksvriendelijke, simpele software
 • Redelijk klein servernetwerk
7.8

Onze score

 • Snelheid
  7.5
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Servers
  7.5

ZenMate VPN Review (2020) – Gespecialiseerde servers voor streaming

ZenMate VPN is een VPN die wordt beheerd door het bedrijf ZenGuard GmbH. ZenGuard GmbH is gevestigd in Berlijn, Duitsland, wat niet ideaal is als het op volledige privacy aankomt. Wél beantwoordt ZenMate daardoor sowieso aan de AVG. ZenMate wordt wereldwijd door meer dan 47 miljoen mensen gebruikt. Allereerst kwamen ze op de markt met een populaire gratis VPN. ZenMate is begonnen toen twee jonge vrienden besloten dat ze online veiligheid, privacy en vrijheid overal op de wereld wilden kunnen garanderen. De focus moest daarbij op de gewone gebruiker liggen, zodat iedereen vrij toegang tot het internet zou hebben. Dit idee mondde uit in ZenMate VPN.

ZenMate heeft een volledig team achter zich staan, de ‘ZenMates’, met werknemers vanuit de hele wereld. Op dit moment bieden ze verschillende betaalde abonnementen aan. In deze review testen we de snelheid, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en het servernetwerk van deze premium ZenMate VPN.

Snelheid – Hoe snel is ZenMate VPN?

Veilig internet zou niet moeten betekenen dat je verbinding extreem vertraagt. Vijf minuten wachten om met horten en stoten een YouTube-filmpje te kunnen kijken, is het nu eenmaal voor velen niet waard. Ook wil je op een normale manier kunnen surfen, gamen en streamen. Het is dus erg belangrijk dat een VPN snel en goed werkt. Bij een goede VPN zou je eigenlijk nauwelijks moeten merken of hij actief is of niet.

Om te testen of dit het geval is bij ZenMate VPN, hebben wij deze VPN zowel via een objectieve speedtest als tijdens dagelijks gebruik op de proef gesteld. De resultaten lees je hieronder.

Speedtest resultaten ZenMate VPN

We hebben verschillende speedtests uitgevoerd met ZenMate VPN om objectief te kunnen bepalen hoe het met de snelheid van deze VPN gesteld is. De metingen zijn verricht vanuit Nederland via de website speedtest.net. De resultaten van deze metingen zijn altijd afhankelijk van je locatie, je internetprovider en het tijdstip van de meting. De tests vertellen dus niet wat jouw verbindingssnelheid met ZenMate VPN zou zijn. Ze geven enkel een indicatie. Om de resultaten alsnog goed te kunnen vergelijken, hebben we ook een speedtest toegevoegd van onze verbinding zonder VPN. Deze gebruiken we als nulmeting.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

ZenMate speedtest zonder VPN

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen internetverbinding zonder het gebruik van een VPN. Dit is onze ‘blanco’-meting waar we de andere resultaten mee vergelijken.

Server in Nederland (speedtest.net):

ZenMate speedtest VPN Nederland

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met een Nederlandse server van ZenMate VPN. Zoals je kunt zien, is de ping iets gestegen, terwijl de downloadsnelheid gedaald is. De uploadsnelheid heeft het ergst geleden, maar alsnog zijn deze resultaten best prima.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

ZenMate speedtest VPN Verenigde Staten

De resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding als we verbonden zijn met een ZenMate-server in de Verenigde Staten, zijn een stuk slechter. De ping is enorm gestegen, terwijl de download- en uploadsnelheid allebei rond de 6 Mbps blijven steken. Deze Amerikaanse server is aanzienlijk langzamer dan onze kale internetverbinding. Hoewel dit logisch is, aangezien al ons dataverkeer via de Verenigde Staten wordt geleid en dus een langere route af moet leggen, zijn deze resultaten niet fantastisch.

Snelheid in alledaags gebruik

Voor het algemeen testen van de snelheid van ZenMate hebben wij, tenzij anders vermeld, hun Nederlandse servers gebruikt. Over het algemeen was de snelheid van deze VPN erg prima. Browsen ging zonder extra vertragingen. Ook konden we zonder problemen YouTube-filmpjes kijken. Streamen van zowel muziek als video ging eveneens snel. Tijdens het gamen ondervonden we wat lichte vertragingen: het laden duurde iets langer dan normaal, en omdat de connectie wat onstabiel leek, reageerde het spel op sommige momenten langzamer dan op andere, wat problematisch kan zijn tijdens het gamen.

Tijdens het downloaden gebruikten wij de dichtstbijzijnde (en dus Nederlandse) streamingserver van ZenMate. Met deze server ging downloaden snel, ook als we het op op de achtergrond lieten draaien tijdens onze normale werkzaamheden.

We ondervonden wel fikse problemen toen wij de verschillende gespecialiseerde streamingservers uitprobeerden. Om te controleren of Netflix ook naar behoren werkte, gebruikten we servers in de VS, Engeland, Frankrijk en Duitsland die hiervoor geoptimaliseerd waren. Hoewel sommige servers het in één keer goed en snel deden, waren er vooral bij de Amerikaanse en de Duitse servers heel wat verbindingsproblemen. Als een server het deed en ons toegang tot Netflix gaf, was de snelheid overigens wel prima.

Conclusie snelheid ZenMate VPN

 • De speedtests van de Nederlandse ZenMate-servers waren vrij degelijk, terwijl de Amerikaanse server een stuk langzamer was
 • Browsen, downloaden en streamen ging snel, enkel tijdens het gamen ondervonden we wat problemen

Veiligheid – Hoe veilig is ZenMate VPN?

Een belangrijke factor voor elke VPN is zijn veiligheid. VPN’s bewaken je privacy en anonimiteit, en voor veel gebruikers is dit de voornaamste reden om een VPN aan te schaffen. Helaas bieden niet alle VPN’s de privacy en anonimiteit die ze beloven. Om er zeker van te zijn dat je kunt bouwen op jouw gekozen VPN, testen en onderzoeken wij alle VPN’s die we reviewen op hun veiligheid. We kijken naar de gebruikte protocollen, het logbeleid, de kill switch en de informatie die je af moet staan om een account aan te maken. Uiteindelijk vellen we ons oordeel.

Protocollen

ZenMate VPN gebruikt meerdere protocollen. Ook hebben ze sinds kort een speciale versie van hun software die werkt met OpenVPN. OpenVPN wordt over het algemeen gezien als een erg goed protocol dat sterke encryptie en beveiligingen gebruikt. Binnen je instellingen in de ZenMate-software kun je eventueel overschakelen van TCP naar UDP.

De andere protocollen waar ZenMate VPN mee werkt, zijn IPSec (IKEv2) en L2TP/IPSec. L2TP is vaak iets trager, maar heeft wel redelijke encryptie, terwijl IKEv2 erg snel en veilig is, maar enigszins gemakkelijk gekraakt kan worden. Over het algemeen biedt ZenMate met zijn VPN dus goede bescherming en encryptie, zeker met het toevoegen van het OpenVPN-protocol.

Logbeleid en privacy

ZenMate zegt op zijn website dat zij absoluut geen logs bijhouden over jouw internetgebruik. Dit is belangrijk om te weten als je ZenMate VPN gebruikt, omdat al je dataverkeer langs een server wordt gestuurd die onder hun controle valt. Zij zouden dus inzage kunnen hebben in al jouw online activiteiten. Hun logbeleid claimt dat ze deze informatie niet inzien en al zeker niet opslaan.

Lijst met Vergrootglas

De privacyverklaring van ZenGuard GmbH, het bedrijf achter ZenMate, lijkt ook geen haken of ogen over het verzamelen van data van gebruikers te bevatten. ZenGuard verzamelt data over het gebruik van hun websites en producten, maar dit wordt nooit gekoppeld aan ZenMate-klanten en hun online activiteiten. Dit zou ook niet kunnen, omdat de online activiteiten van ZenMate-gebruikers sowieso nooit bijgehouden en opgeslagen worden. Wél worden er enkele persoonlijke gegevens over je verzameld zodra je gebruikmaakt van de services van ZenGuard, waaronder ZenMate. Deze informatie wordt dus niet verbonden aan mogelijke internetgegevens of logs. Welke gegevens er precies van je gevraag worden, lees je onder het kopje ‘Welke informatie heeft ZenMate VPN nodig?’.

Hoewel de gratis versie van ZenMate, die voorheen erg populair was, veel kritiek krijgt en zelfs data lekte, lijkt er geen reden te zijn om ZenMate Premium niet te vertrouwen. Ze claimen geen gegevens te verzamelen, en er zijn eveneens geen incidenten bekend waaruit blijkt dat dit gelogen is. Ook beveiligingslekken zijn niet aangetoond bij de Premium-versie van deze provider.

Kill switch

De kill switch van ZenMate VPN is gemakkelijk te vinden in de instellingen van de software. Ook de DNS Leak Protection-knop vind je hier. De kill switch is gemakkelijk te activeren met een schuifknop. Als deze geactiveerd is, wordt al je internetverkeer automatisch geblokkeerd wanneer er problemen zijn met je verbinding. Valt je VPN weg, dan ben jij alsnog beveiligd en lek je geen informatie online.

Welke informatie heeft ZenMate VPN nodig?

Om een account bij ZenMate VPN aan te vragen, moet je wat persoonlijke data invullen. Allereerst kies je een betaalmethode. ZenMate biedt geen anonieme betaalmogelijkheden aan, waardoor je hier altijd informatie kwijt bent. Dit is het geval voor iDeal, PayPal, creditcard en SOFORT. Ook heb je altijd een e-mailadres nodig om een werkend account te krijgen. Vervolgens moet je bijvoorbeeld bij de creditcard-optie je voor- en achternaam, postcode en land opgeven.

Conclusie veiligheid ZenMate VPN

 • ZenMate VPN werkt met verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IKEv2 en IPSec
 • Logbeleid: geen logs
 • ZenMate VPN heeft een ingebouwde kill switch
 • Om een account te maken, moet je een e-mailadres, betaalgegevens en verdere persoonlijke informatie opgeven

De Gebruiksvriendelijkheid van ZenMate VPN

Vóór je een VPN kunt gebruiken, moet je hem vinden, aanschaffen en installeren. Tijdens je gebruik moet je ook nog eens om weten te gaan met de software. Niet iedereen is hier even gedreven in, en dus is de gebruiksvriendelijkheid van een VPN erg belangrijk. Een VPN-provider die het voor zijn klanten zo gemakkelijk mogelijk maakt, scoort dan ook snel extra punten. In deze sectie bekijken we de gebruiksvriendelijkheid van ZenMate VPN.

De ZenMate VPN website

De hoofdpagina van de ZenMate VPN website is rustig en duidelijk. Meteen word je aangespoord om de service aan te schaffen of gratis zeven dagen uit te proberen. Verder is de hoofdpagina vrij standaard: er is wat informatie over de VPN te vinden, er staan berichten van tevreden gebruikers en ook andere ZenMate-producten, zoals hun firewall en identity shield, worden genoemd.

Website ZenMate Homepage

In de balk bovenin vind je gemakkelijk informatie over de verschillende voordelen van een VPN. Onder ‘Downloads’ zie je in één oogopslag alle downloads voor de verschillende browsers en besturingssystemen die ze ondersteunen. Ook hebben ze hun eigen blog, een supportpagina en extra informatie over ZenMate VPN voor bedrijven.

De website is beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Turks, Russisch en Koreaans. Helaas is er dus geen Nederlandse versie. Op dit aspect na, is de website erg duidelijk, overzichtelijk, en informatief.

Het installatieproces van ZenMate VPN

Via de ‘Downloads’-pagina vind je heel gemakkelijk de juiste software voor jouw apparaat, browser of besturingssysteem. ZenMate VPN is beschikbaar voor Mac, Windows, iOS, Android, Linux en voor de Chrome, Firefox en Opera-browsers. Wij hebben de software gedownload voor Windows, en daar zal deze review dan ook op toegespitst zijn.

Downloadopties ZenMate

Vóór je de software kunt downloaden, kun je het beste eerst een account aanmaken. Deze keuze krijg je ook als je op de downloadpagina bent: je kunt de VPN aanschaffen (door op de oranje knop met ‘Get ZenMate VPN’ te klikken) of de service eerst zeven dagen gratis uitproberen. Als je op deze laatste optie klikt (of eerst een account aanmaakt en daarna de software downloadt), wordt er automatisch een bestandje op je computer gedownload. Wanneer je dit bestand opent, kom je automatisch in de installatieprocedure terecht.

Zodra je de gebruiksvoorwaarden hebt geaccepteerd, gaat het installeren van start. Dit duurt slechts een moment. Vervolgens start de software van ZenMate automatisch op en kun je meteen inloggen.

ZenMate inlogscherm software

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN software

De software van ZenMate VPN voelt erg vertrouwelijk en bekend aan. Het scherm bestaat in principe alleen uit een aan-knop en een veld waar de locatie staat aangegeven. Door op het witte pijltje aan de zijkant te klikken krijg je een extra scherm met alle mogelijke servers en serverlocaties te zien. Deze servers staan gesorteerd onder vier verschillende tabs: ‘All servers’, waar je alle serverlocaties in één lijst te zien krijgt; ‘For torrenting’, waar je alle servers die speciaal op P2P-verkeer gericht zijn, kunt zien; ‘For streaming’, waar de servers speciaal voor verschillende online streams staan opgesomd; en ‘Favorites’, waar je jouw favoriete servers terugvindt. Bij elke server staat genoteerd hoever deze van jouw huidige locatie verwijderd is– wat enigszins zorgelijk is vanuit een privacy oogpunt. Ook staat de ‘server load’ (het percentage bezetting van een bepaalde server) aangegeven.

ZenMate client met serverlocaties

Je zet de VPN simpelweg aan door een server te kiezen en op de ronde knop met het schild te klikken. Ook kun je feedback insturen of een probleem aankaarten door op het praatwolkje rechts bovenin te klikken. Het tandwieltje brengt je bij je instellingen. Hier kun je aangeven of je de software automatisch op wilt laten starten met je computer, welke taal je wilt gebruiken (helaas opnieuw geen Nederlands) en of je de kill switch aan wilt laten staan. Ook kun je je accountinformatie bekijken en aanpassen onder ‘My Acount’.

Al met al is de software van ZenMate vrij recht voor z’n raap. Er zijn niet veel extra opties, waardoor alles gemakkelijk te vinden en te activeren is.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Net als veel andere VPN-aanbieders heeft ook ZenMate drie verschillende pakketten. De regel hier is: hoe langer het abonnement dat je afsluit, des te minder je per maand betaalt. Hierdoor is het het meest voordelig om een tweejarig contract af te sluiten, wat slechts een paar euro per maand kost.

Hieronder zie je de prijzen van de verschillende abonnementen die ZenMate VPN aanbiedt, met daaronder nog de extra lage prijzen die je met onze speciale link kunt krijgen. Voor de meest actuele prijzen verwijzen we je naar de website van ZenMate.

Prijzen ZenMate

Naast deze goedkope prijzen, heeft ZenMate VPN een speciale actie opgezet. Als je via de links op deze pagina een abonnement afsluit, heb je een extra voordelige deal te pakken.

Kortingsactie ZenMate

Bovendien kun je de service een week gratis uitproberen vóór je je aan een abonnement bindt, en heb je eveneens een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Als je niet tevreden bent over de service, kun je tijdens die eerste maand je geld dus nog terug vragen.

Wij merkten trouwens dat de prijzen niet veranderden afhankelijk van de gekozen valuta. De prijs die je in euro’s betaalt is dus precies hetzelfde als die in dollars. Als de dollar lager staat dan de euro, wat vaak het geval is, kan het dus voordeliger zijn om in dollars af te rekenen, mits je daartoe in staat bent en daar geen extra kosten bij gerekend worden.

ZenMate VPN accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • iDeal
 • PayPal
 • Creditcard
 • SOFORT Banking

Hoewel er veel mogelijkheden zijn die de meeste andere VPN-aanbieders niet bieden, zoals het Nederlandse iDeal en het Europese SOFORT, is er geen volledig anonieme betaalmethode.

Klantenservice

Op de supportpagina van de ZenMate website vind je de klantenservice. Allereerst kom je terecht bij hun FAQ. Hier staan de antwoorden op veel basisvragen die je zou kunnen hebben over ZenMate VPN. Mocht je een vraag hebben waar je géén antwoord op kunt vinden, dan kun je een vraag insturen bij het Support Team. Dit werkt met een ticketsysteem.

Je kunt je vraag indienen door je e-mailadres achter te laten. Daarna kun je je vraag stellen of je probleem beschrijven en de aanvraag insturen. Vervolgens krijg je per e-mail bevestiging van je aanvraag. Binnen 48 uur zou het Support Team geantwoord moeten hebben. Wij kregen zelf binnen een paar uur al antwoord van een lid van Technical Support. Deze vroeg om extra gegevens, die wij gaven. Opnieuw hadden we binnen enkele uren antwoord. Hoewel ons probleem niet op dat moment opgelost kon worden, verschafte Support wel veel informatie over het proces.

Conclusie gebruiksvriendelijkheid ZenMate VPN

 • De website van ZenMate VPN is overzichtelijk
 • Het installatieproces van ZenMate is snel en erg gemakkelijk
 • De software van ZenMate is gemakkelijk te navigeren en heeft niet veel opties
 • Je kunt ZenMate VPN zeven dagen gratis uitproberen
 • Hoe langer het ZenMate-abonnement dat je afsluit, hoe goedkoper je per maand uit bent
 • ZenMate VPN heeft verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDeal, maar geen anonieme opties
 • De klantenservice van ZenMate VPN werkt met een ticketsysteem via e-mail, wat ietwat tijdrovend is, maar wel werkt

Servernetwerk ZenMate VPN

Wereldbol met vliegtuigDe omvang van het servernetwerk van een VPN is erg belangrijk. Een groot netwerk heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is dat de kans kleiner is dat servers overbeladen raken: de draagkracht wordt verdeeld en klanten kunnen zich verspreiden over meerdere servers in hetzelfde land.

Een ander, en misschien wel groter, voordeel is dat je met een groot internationaal netwerk meer delen van het internet kunt unblocken. Zo kun je met een Engelse server BBC iPlayer gebruiken, met een Amerikaanse server het Amerikaanse aanbod van Netflix kijken, en met een Nederlandse server ook op vakantie genieten van Ziggo Go.

In deze sectie vertellen we je hoeveel serverlocaties ZenMate VPN heeft, voor welke doeleinden deze servers geschikt zijn, en of het mogelijk is om een dedicated IP aan te vragen.

Aantal servers en locaties

Op het moment van schrijven heeft ZenMate servers in 30 landen wereldwijd, inclusief aparte servers voor de westelijke kust van de Verenigde Staten.

Locatie Aantal servers
Australië 10
België 4
Brazilië 2
Bulgarije 4
Canada 5
Duitsland 40
Finland 4
Frankrijk 4
Hongkong 15
Israël 4
Italië 4
Japan 11
Letland 4
Luxemburg 5
Moldavië 4
Nederland 4
Noorwegen 4
Oekraïne 4
Oostenrijk 4
Polen 4
Roemenië 35
Rusland 3
Singapore 7
Spanje 4
Tsjechië 4
Verenigd Koninkrijk 13
Verenigde Staten 56 (+18 West)
Zuid-Afrika 2
Zweden 12
Zwitserland 4

Het netwerk is redelijk klein vergeleken met de vele duizenden servers van andere aanbieders, zoals ExpressVPN. Alsnog heb je een ruime keuze aan landen, vooral binnen Europa, en heb je redelijk veel mogelijkheden voor de prijs die je betaalt.

Bovendien heeft ZenMate speciale servers voor zowel torrenting als streaming. In het geval van streaming staat bij elke server vermeld voor wat voor soort streaming de server het meest geschikt is. Zo is er een Amerikaanse server die geschikt is voor Netflix US, eentje voor YouTube, eentje voor Amazon Prime en eentje voor Comedy Central. Ook zijn er Franse servers voor Radio France, RTL, Europe1, Netflix FR en TF1, Braziliaanse servers voor Globo en Fox Sport, en Engelse servers voor Channel 4, Eurosport, Netflix UK en BBC iPlayer. Zo kun je snel en gemakkelijk de juiste server kiezen voor jouw situatie.

Dedicated IP-adres

Op dit moment lijkt ZenMate VPN geen dedicated IP-adressen aan te bieden. Dit betekent dat je alleen servers kunt gebruiken waar je een IP-adres met meerdere mensen deelt. Hierdoor is je privacy beter beschermt: als iedereen hetzelfde IP gebruikt, is het immers moeilijker, als niet onmogelijk, om dataverkeer terug te leiden naar één persoon. Tegelijkertijd is de kans dat IP’s geblokkeerd worden door websites die proxies willen afstoten, een stuk groter.

Conclusie servernetwerk ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft een servernetwerk met locaties in dertig verschillende landen
 • Er zijn speciale ZenMate-servers voor zowel torrenting als streaming
 • ZenMate VPN biedt geen dedicated IP-adressen aan

Mogelijkheden ZenMate VPN

ZenMate is een vrij simpele VPN met een klein netwerk en weinig opties. Toch heeft de aanbieder alsnog verschillende mogelijkheden. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het werkend maken van Netflix en het veilig downloaden van torrents. Hier zullen we in deze sectie verder op ingaan.

ZenMate VPN en Netflix

Netflix Icon KleinZenMate VPN heeft specifieke servers die zich richten op het unblocken van streams. Deze servers zijn zo gespecialiseerd, dat er servers voor verschillende streams beschikbaar zijn. Zo heeft ZenMate Netflix-servers in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Netflix is actief tegen VPN’s aan het vechten en probeer zoveel mogelijk bekende servers te blokkeren. Dit merkten wij ook bij ZenMate VPN.

Hoewel de Franse en Engelse Netflix zonder problemen werkten, deden de Duitse en Amerikaanse servers dat niet. Netflix had door dat we een proxy probeerden te gebruiken om bij bepaalde content te komen. Hierdoor konden we helemaal niets meer kijken op de streamingservice. Toen we dit even later opnieuw probeerden – ook na onze cookies te hebben geleegd – kregen we met de Amerikaanse server helemaal geen toegang tot de website van Netflix. Ook de Duitse server had hier moeite mee. We probeerden een ‘normale’, niet-gespecialiseerde Amerikaanse server, en kregen daarmee wél toegang tot de website. Helaas kregen we opnieuw een error te zien toen we daadwerkelijke content probeerden te kijken.

Wij vroegen ZenMate VPN Support om hulp, en zij lieten ons weten dat er enkele technische problemen waren, waardoor bepaalde servers niet langer werkten. Deze problemen zouden snel weer opgelost zijn. Hoewel dit twee dagen later nog niet het geval was, gaan we ervan uit dat dit wel gaat gebeuren. In conclusie zijn er dus enkele problemen met Netflix en ZenMate, maar is de verwachting dat die snel verholpen zouden moeten zijn.

ZenMate VPN en torrents

Ook voor torrenting heeft ZenMate VPN speciale servers. Deze servers zitten verspreid over meer dan twintig landen. Het downloaden van torrents ging met de dichtstbijzijnde torrenting-server (in ons geval de Nederlandse server) erg gemakkelijk en snel. Hier heb je verder geen extra opties of instellingen voor nodig. Je moet er enkel voor zorgen dat je een van de servers onder het kopje ‘For torrenting’ gebruikt.

Conclusie mogelijkheden van ZenMate VPN

 • ZenMate VPN heeft gespecialiseerde servers om buitenlandse Netflix te kijken, al werken die niet 100% van de tijd
 • Torrents downloaden met ZenMate VPN gaat via speciale servers en werkt snel en gemakkelijk

Conclusies – Onze ervaring met ZenMate VPN

Pluspunten Minpunten
Snelle Nederlandse servers Geen anonieme registratie mogelijk
Geen logs Klantenservice werkt via e-mail
Intuïtieve software Ietwat klein servernetwerk
Overzichtelijke website Geen dedicated IP-adres
Gemakkelijke installatie Soms problemen met Netflix
Goedkoop
Geeft toegang tot Netflix in verschillende landen
Speciale servers voor streaming en torrenting

ZenMate VPN is een erg intuïtieve VPN die voor de gemiddelde internetgebruiker gemakkelijk te begrijpen en navigeren is. Hun website is overzichtelijk en de installatieprocedure is binnen de kortste keren geregeld. Ook de software zelf is gebruiksvriendelijk, al heeft het wel gelimiteerde opties. Dit is echter vaak juist fijn voor een beginnende gebruiker, of een gebruiker die snel aan de slag wil zonder al te veel poespas.

Een grote plus van ZenMate VPN is dat ze aparte servers hebben voor het streamen van verschillende platformen, waaronder Netflix en BBC. Ook zijn er gespecialiseerde servers voor P2P-verkeer. Met deze specifieke servers maken ze het unblocken van online content veel gemakkelijker, al werken de verschillende Netflix-servers niet altijd. Ten slotte houdt ZenMate VPN volgens hun privacyverklaring geen logs bij. In het algemeen is ZenMate VPN een erg degelijke VPN die vooral handig is voor beginners en werkt met streaming en torrenting.

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
7.8
ZenMate VPN heeft speciale servers voor streaming en is erg gebruiksvriendelijk
Bezoek de ZenMate website
Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek ZenMate VPN