NHL kijken in Nederland

Twee ijshockeyspelers tegenover elkaar op een laptopscherm met een Nederlandse vlag
Klik hier voor een handig stappenplan om de NHL vanuit Nederland te kijken
Kijk snel de NHL vanuit Nederland

IJshockeyfanaten wonen niet alleen in de Verenigde Staten en Canada. Toch worden daar de meeste wedstrijden van de NHL uitgezonden. Gelukkig kun je met een VPN ook vanuit Nederland live van de wedstrijden genieten. Volg eenvoudigweg deze stappen:

 1. Neem een abonnement op een VPN-dienst met snelle streamingservers. Wij raden NordVPN met zijn uitgebreide servernetwerk hier van harte voor aan.
 2. Download de VPN-software en log in.
 3. Surf naar de live stream van de NHL of Stanley League wedstrijd.
 4. Moedig je favoriete team aan.

Wil je weten waarom ExpressVPN zo goed werkt voor de NHL? Of ben je benieuwd waar je de wedstrijden streamt? Lees dan het artikel hieronder.

IJshockey is een van de populairste sporten van de VS en ook in Europa zijn er meer dan genoeg fans van deze ontzettend spannende sport. De National Hockey League (NHL) is ’s werelds belangrijkste ijshockey competitie en deze willen we natuurlijk allemaal zien. ESPN bood in Nederland de mogelijkheid om de NHL te kijken met zijn ‘US sports’ zenders. Tegenwoordig vind je de ijshockeycompetitie op ESPN 3 en 4.

Helaas zijn deze ‘US sports’ zenders niet voor iedereen toegankelijk: je moet namelijk wel beschikken over de juiste tv provider (bijvoorbeeld KPN of Ziggo). Sowieso worden niet alle ijshockeywedstrijden niet in Nederland uitgezonden. In andere landen gebeurt dit wel, dus het is mogelijk om de gehele competitie te volgen.

Wil je weten hoe je online alle NHL-wedstrijden kunt kijken? Lees dan snel verder!

Waar kijk ik ice hockey/NHL?

Zoals eerder in dit artikel beschreven moet je rekening houden met de zenders waarop de NHL en andere ijshockeywedstrijden worden uitgezonden. Hieronder vind je een lijst met zenders die de wedstrijden van de NHL uitzenden. Let erop dat niet al deze kanalen te bereiken zijn vanuit Nederland. Hoe je deze geografische blokkade omzeilt, leggen we later in dit artikel uit.

 • Canal+: Frankrijk.
 • ESPN: verschillende landen, waaronder Nederland.
 • NHL Live: Canada
 • NHL.tv: verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.
 • Sport 1: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
 • Star+: verschillende landen in Zuid- en Midden-Amerika, waaronder Brazilië en Mexico.
 • Viaplay: Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen, Polen en Zweden. Helaas is het ijshockey niet te zien via Viaplay Nederland.
 • AT&T SportsNet, Fox Sports, MSG Network, NBC Sports en NHL Network en Hulu: Verenigde Staten.

NHL kijken met een VPN in Nederland of in het buitenland

NHL LogoMet een ongeschikte provider is het niet mogelijk om met ESPN alle NHL wedstrijden te zien. Mocht je nou toch een échte Ice Hockey fan zijn en alles willen zien van de NHL’s Stanley Cup of je favoriete team, dan biedt een Virtual Private Network (VPN) de oplossing! Hoe dit precies werkt en welke VPN’s geschikt zijn leggen we in dit artikel uit.

Wanneer is een VPN handig om NHL te kijken?

Er zijn verschillende redenen om een VPN te gebruiken. De meest voorkomende zijn:

 • Je woont buiten de Verenigde Staten en wilt toch de NHL zien.
 • ESPN zendt niet alle wedstrijden van de NHL uit. Wanneer je ze toch allemaal wilt kijken, is een VPN erg handig.
 • Je hebt een abonnement op ESPN, maar zit in het buitenland.
 • Je wilt gratis NHL kijken op een publieke zender uit het buitenland.

Veel van deze problemen ontstaan door geografische blokkades. Dit leidt ertoe dat een site jou toegang weigert, omdat je niet in het juiste land bent. De betreffende site heeft dan geen rechten om het programma in jouw land uit te zenden.

In het kort: Wat doet een VPN?

VPN op schildEen VPN zorgt ervoor dat je veilig, anoniem en zonder beperkingen op het internet kunt surfen. Een VPN heeft vele voordelen. Zo kunnen anderen niet zien wat jij op het internet doet. Hierbij kun je denken aan de overheid, hackers en copyright-organisaties.

Een VPN is een programma dat ervoor zorgt dat al jouw dataverkeer versleuteld wordt en via een externe server loopt. Doordat je internetverkeer via een andere server gaat, krijg je ook een ander IP-adres. Hierdoor kunnen derden niet achterhalen wat je op het internet doet en ben je dus anoniem online. Voor meer informatie over VPN’s kun je terecht bij ons uitgebreide uitlegartikel: Wat is een VPN?

Hoe kun je de NHL kijken met een VPN?

En hoe kun je dan NHL kijken met een VPN? Dat is vrij eenvoudig. Zoals hiervoor beschreven, leidt een VPN je internetverkeer dus via een andere server. Hierdoor krijg je ook een ander IP-adres. Je IP-adres verraadt normaal gesproken je locatie aan de site die je bezoekt. Nu je een server van de VPN-provider gebruikt, neem je het IP-adres van de VPN-server over. Dit IP-adres laat websites denken dat jij de website bezoekt vanuit het land waar de server staat. Je omzeilt zo dus de geografische blokkade.

Zelf een VPN instellen is overigens niet eens moeilijk. Je hoeft alleen maar een abonnement af te sluiten, de software te installeren, in te loggen en met een server te verbinden. Een uitgebreide handleiding hiervoor met alle hulp die je nodig kunt hebben, vind je in ons instructieoverzicht. Op de afbeelding hieronder zie je al grafisch weergegeven hoe je een VPN installeert:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

Hoewel het dus nodig is om een VPN te gebruiken om toegang te krijgen tot Amerikaanse zenders, betekent dit niet dat je automatisch gratis naar de NHL wedstrijden kijkt. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je zelf nog moet zoeken naar een (gratis) zender die de NHL uitzendt.

NHL black-outs voorkomen met een VPN

Zelfs als je een VPN-server uit de Verenigde Staten gebruikt om de NHL wedstrijden op een Amerikaanse zender te bekijken, heb je soms pech. Binnen Amerika is er namelijk ook sprake van geoblokkades. De NHL wordt vaak uitgezonden door middel van regionale sportuitzendingen. Zo’n lokaal sportkanaal heeft bijvoorbeeld wel de uitzendrechten in Minnesota, maar niet in New York. Wanneer je verbindt met een VPN-server in New York kun je de wedstrijd daardoor nog steeds niet kijken.

Wanneer een wedstrijd in een bepaalde deelstaat niet mag worden uitgezonden, wordt dit een ‘black-out’ genoemd. Gelukkig kun je dit probleem oplossen met dezelfde VPN. Een voordeel van een VPN is namelijk dat je er snel mee kunt omschakelen naar een andere server. Zo kun je dus ook een server kiezen in een staat waar de wedstrijd wél mag worden uitgezonden. In dit geval schakel je de verbinding met New York uit en verbind je met Minnesota.

Unblocking met een VPNMocht je nou vermoeden dat jij last hebt van een black-out, dan kun je dit controleren met de black-out detector. Deze kun je vinden op de NHL-website. In deze tool moet je het postcode opgeven van de server die je gebruikt.

Stanley Cup kijken in Nederland met een VPN

IjshockeyspelerDe strijd om de Stanley Cup is misschien wel het spannendste onderdeel van de NHL en dat willen we natuurlijk niet missen! Ook deze wedstrijden kun je met een VPN gemakkelijk kijken. Het werkt hetzelfde als het streamen van andere NHL wedstrijden. Je verbindt middels een VPN met een server in de Verenigde Staten en dan kies je een Amerikaanse tv-zender die de Stanley Cup uitzendt. Voor de Stanley Cup van het seizoen 2022 zijn dit de volgende zenders: AT&T SportsNet, Fox Sports, MSG Network, NBC Sports en NHL Network.

De beste VPN’s voor NHL/Stanley Cup

Als je met een VPN de NHL wil bekijken moet je met een aantal zaken rekening houden. De VPN moet namelijk beschikken over een server in het land van waaruit je graag de NHL wilt zien. Ook moet de VPN hoge snelheden hebben, anders loop je het risico dat je video moet bufferen. En last but not least moet de VPN natuurlijk wel een goede beveiliging hebben, omdat bepaalde streamingdiensten anders alsnog achter je locatie kunnen komen. Deze details van VPN-providers kun je dan ook terugvinden in onze VPN-reviews.

Mocht je het zelf lastig vinden om een geschikte VPN uit te zoeken om ijshockey te kijken, dan helpen we je graag. Hieronder vind je namelijk een aantal van de beste VPN diensten om de NHL mee te kijken. Mocht je daarnaast hulp nodig hebben bij het installeren van een VPN, dan kun je terecht op onze installatiepagina.

NordVPN: de beste VPN voor NHL

NordVPN is algemeen geaccepteerd als een van de beste VPN’s op de markt. Deze VPN aanbieder beschikt over heel veel servers die allemaal erg snel zijn. De software die de provider biedt heeft ook een gebruiksvriendelijke en intuïtieve opzet. Het heeft zelfs een app voor je smart-tv, waardoor je live wedstrijden ook op groot scherm kunt volgen. Dit alles maakt NordVPN een uitstekende VPN dienst om de NHL te bekijken.

Dit is zeker het geval als je maar een paar wedstrijden wil zien. NordVPN heeft namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie. Wat je dus zou kunnen doen is vlak vóór deze wedstrijden een account aanmaken om vervolgens na deze wedstrijden je account weer op te zeggen. Hoe dan ook, NordVPN is voor zowel lange- als korte termijn een uiterst geschikte VPN om ijshockey/de NHL mee te kijken.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: voor hoge streamingsnelheden

Surfshark is een topper als het aankomt op snelheid. Als je verbonden bent met zijn VPN-servers zul je dit nauwelijks merken. Ook is de app gemakkelijk in gebruik en heeft de VPN-dienst een uitgebreid servernetwerk. Een leuke bijkomstigheid: je krijgt met Surfshark zelfs toegang tot de Amerikaanse Netflix. Zo kun je na de wedstrijd ook nog genieten van je favoriete (ijshockey)films.

Nog een voordeel is dat deze VPN-provider erg goedkoop is. Je test de service bovendien een hele maand gratis uit met de 30 dagen geld-terug-garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

PIA: NHL voor een budgetprijs

Private Internet Access (PIA) doet qua serverbereik zeker niet onder voor de andere premium VPN-toppers. Daarbij is het momenteel een van de goedkoopste VPN’s op de markt. Ook is de app makkelijk te navigeren en heb je wereldwijd veel unblock-mogelijkheden.

Het grote voordeel van PIA is de prijs. Je betaalt hooguit de helft van wat je bij vele andere aanbieders kwijt bent én krijgt een uitstekende service waarmee je privacy geheel gewaarborgd blijft. Dit lijkt ons een bijzonder goede deal. Bovendien test je PIA een maand lang gratis uit met de 30 dagen geld-terug-garantie.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

NHL evenementen

De echte ijshockeyfan weet dit natuurlijk al lang, maar we helpen iedereen er graag aan herinneren wanneer de belangrijke wedstrijden van het NHL zijn. In de tabel hieronder zie je dan ook een overzicht van het seizoen 2021/2022.

GebeurtenisDatum
Reguliere seizoen12 oktober 2021 – 29 april 2022
All-star game5 februari 2022
Stanley Cup Play-offsvanaf 2 mei 2022
Stanley Cup FinalsJuni 2022
De NHL kijken vanuit Nederland: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Check dan onze FAQ en wie weet staat die van jou ertussen. Zo niet, stel je vraag dan in de comments.

De NHL wordt vaak door lokale sportzenders uitgezonden. Deze zenders hebben niet de uitzendrechten in bijvoorbeeld Nederland. Wanneer je vanuit Nederland de stream probeert te bekijken, word je dus geblokkeerd.

Gelukkig kun je dit omzeilen door middel van een VPN. Hoe dat precies werkt lees je in ‘NHL kijken in Nederland‘.

Om optimaal te genieten van de NHL heb je een VPN met hoge streamingssnelheden nodig. Je wilt immers niet dat je stream blijft haperen. Om dat te bereiken raden wij deze drie toppers aan:

 1. ExpressVPN
 2. Hotspot Shield
 3. Surfshark

Vind uit welke VPN bij jou past en kijk binnen no-time de NHL vanuit Nederland.

De Stanley Cup Finals zijn gepland in juni 2022. Om deze games te kijken heb je vanuit Nederland een VPN nodig. Welke je het beste kunt kiezen, lees je in ‘NHL kijken in Nederland‘.

Het gebruik van een VPN is in de meeste westerse landen volkomen legaal; zo ook in Nederland. In sommige landen met totalitaire regimes, zoals China en Noord-Korea is dit niet het geval. We raden aan om altijd voorzichtig te zijn en de wet- en regelgeving te controleren van het land waar je je bevindt.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen