Ajax kijken vanuit het buitenland

Ajax Fans kijken wedstrijd op de bank
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Ajax kijken vanuit het buitenland: snel aan de slag!

In het buitenland is het niet altijd mogelijk om alle voetbalwedstrijden te kijken. Wil je tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland toch genieten van een wedstrijd van Ajax? Gebruik dan een VPN. Met een VPN wordt je internetverkeer omgeleid en kun je eenvoudige geografische blokkades omzeilen. Volg onderstaande stappen:

1. Kies een goede VPN-provider. ExpressVPN is een snelle en betrouwbare VPN die we harte kunnen aanbevelen.

2. Installeer de VPN-software van de officiële website.

3. Zet de VPN aan en maak verbinding met een Nederlandse server.

4. Ga naar de streamingdienst waarmee je Ajax wilt kijken en geniet van de wedstrijd.

Wil je meer weten over het online kijken van Ajax in het buitenland? Lees dan het volledige artikel hieronder.

In het buitenland kan het lastig zijn om voetbalwedstrijden te volgen van je favoriete voetbalclubs. Vaak kun je alleen plaatselijke televisiezenders kijken en het aanbod Nederlandse zenders is beperkt. Maar wat nou als je net op vakantie bent op het meoment dat Ajax een wedstrijd speelt? Als Ajax-fan wil je natuurlijk geen wedstrijd missen. Voor de trouwe fans is er gelukkig een eenvoudige oplossing: het gebruik van een VPN. In dit artikel leggen we uit hoe jij tijdens je vakantie gewoon kunt genieten van de wedstrijden van Ajax.

Waarom kan ik geen Ajax kijken in het buitenland?

Wanneer je  in het buitenland bent voor zaken of vakantie, dan kan het een uitdaging zijn om toch de wedstrijden van Ajax te kunnen kijken. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Veel landen buiten Europa bezitten niet over de uitzendrechten voor Ajax. Streamingdiensten passen geo-restricties toe. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld buiten Europa de streamingservice niet kunt gebruiken.

Op basis van jouw IP-adres kan een streamingdienst of website zien dat jij niet in Nederland zit. Het gevolg is vaak dat Nederlandse sportstreams niet werken. Als je bijvoorbeeld via de Ziggo Go-app of website een wedstrijd van Ajax probeer te kijken, dan is de kans groot dat de stream niet werkt. Dit geldt ook voor veel andere Nederlandse streamingdiensten zoals ESPN (de nieuwe naam van Fox Sports). Veel gratis streamingdiensten werken zelfs alleen binnen Nederland.

Een VPN (Virtual Private Network) is  een populaire en gemakkelijke oplossing waarmee het internetverkeer omgeleid kan worden via Nederland. Op die manier kan je vanuit de hele wereld het internet op alsof je in Nederland zit. Je krijgt dan gewoon toegang tot de gebruikelijke Nederlandse online streams en kunt gewoon Ajax kijken in het buitenland.

Online Ajax kijken in het buitenland met een VPN

Door een VPN te gebruiken, kun jij geografische blokkades omzeilen en overal ter wereld gebruikmaken van Nederlandse streamingdiensten. Jouw internetverkeer wordt via een externe server omgeleid.

Je kunt verbinding maken met een server naar keuze. Jouw internetverkeer neemt ook het IP-adres van die server aan. Kies je voor een Nederlandse VPN-server, dan zullen websites en streamingdiensten denken dat jij in Nederland bent. Op deze manier kun je dus vanuit het buitenland gebruikmaken van een streamingservice om Ajax te kijken.

Mensen gebruiken een VPN niet alleen om streamingdiensten zoals Ziggo Go en ESPN te kijken in het buitenland, maar ook om bijvoorbeeld Uitzending Gemist of Videoland te kijken buiten de EU.

Unblocking met een VPN

Stappenplan: Ajax kijken vanuit het buitenland met een VPN

Wil je weten hoe je precies Ajax kunt kijken met een VPN? Volg dan onderstaand stappenplan.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Kies een snelle VPN-provider zoals ExpressVPN. Een snelle verbinding is erg belangrijk voor het streamen van voetbalwedstrijden. Met de stabiele en snelle verbindingen van ExpressVPN heb je geen last van haperingen tijdens het streamen.
 2. Installeer de software of app van je gekozen VPN-provider op het apparaat waarmee je de wedstrijd van Ajax wilt kijken.
 3. Zet de VPN-software aan en verbind met een Nederlandse VPN-server. Je internetverkeer wordt dan omgeleid via Nederland. Afhankelijk van de streamingdienst die je gebruikt, kun je ook een server in een ander EU-land kiezen. Als je een betaalde Nederlandse dienst gebruikt om voetbal te kijken, kun je in principe verbinding maken met elke server in Europa. Volgens de Europese wetgeving moeten Nederlandse streamingdiensten namelijk in de hele EU werken. Gebruik je een gratis streamingdienst? Dan is het vaak nodig om verbinding te maken met een Nederlandse server.
 4. Ga naar de streamingdienst waarmee je Ajax wilt kijken, log in en navigeer naar de uitzending van de wedstrijd. De stream zou nu overal ter wereld moeten werken.

Met bovenstaand stappenplan kun je overal online Ajax kijken alsof je thuis in Nederland op de bank zit. Het stappenplan werkt uiteraard ook voor het online streamen van WK-, EK- of Eredivisie-wedstrijden in het buitenland.

Waarom zou ik een VPN gebruiken?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een VPN te gebruiken om Ajax te kijken. Hieronder bespreken we een aantal situaties waarin het handig kan zijn om een VPN te gebruiken:

 • Je bent in een land waar ze geen uitzendrechten hebben voor de wedstrijd van Ajax.
 • Je bent in een land met veel censuur, waar voetbal-streaming sites worden geblokkeerd.
 • Je hebt een abonnement op een Nederlandse sportzender of streamingdienst, maar bent voor vakantie of zaken in het buitenland (buiten de EU).

De Beste VPN’s voor Ajax

voetbalspelers

Niet elke VPN-provider is geschikt om in het buitenland naar Nederlands voetbal te kijken. Het is belangrijk dat de VPN-aanbieder servers in Nederland heeft. Daarnaast raden we aan om te kiezen voor een VPN-service die jou internet niet te veel vertraagd. Hieronder bespreken we drie VPN’s die erg geschikt zijn voor het streamen van voetbalwedstrijden.

Ajax kijken met ExpressVPN

ExpressVPN staat aan de top van de VPN-providers. De servers staan verspreid over de hele wereld en met deze VPN kun je dan ook overal ter wereld genieten van voetbalwedstrijden. Daarnaast is ExpressVPN snel, veilig en gebruiksvriendelijk. Ook als je weinig tot geen ervaring hebt met het gebruik van een VPN, is deze VPN een aanrader.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Ajax kijken met CyberGhost

CyberGhost is één van de meeste gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-providers. CyberGhost is erg snel, heeft een groot servernetwerk en is eenvoudig te installeren op bijna alle apparaten en besturingssystemen.

CyberGhost is een uitstekende VPN en zeer geschikt om Ajax online te kijken vanuit het buitenland.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Ajax kijken met Surfshark

Surfshark is een zeer voordeling VPN, maar doet zeker niet onder voor de andere goede VPN-providers.
Deze VPN is erg geschikt voor streaming. De servers van Surfshark zijn snel en de software is erg gebruiksvriendelijk. Surfshark biedt een 30 dagen geld-terug-garantie en is dus perfect als je voor kortere tijd in het buitenland zit.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2,12 per maand
Vanaf
€2.12
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Kan ik Ajax kijken met een gratis VPN?

Gratis VPN’s zijn vaak langzaam en hebben data- en snelheidslimieten. Om deze reden zijn gratis VPN’s niet aan te raden voor het streamen van voetbalwedstrijden.

Het is belangrijk dat je een VPN-aanbieder kiest die snel is. Anders loop je het risico dat je stream hapert of zelfs vastloopt. Dit is erg vervelend als je net verdiept bent in een spannende voetbalwestrijd van Ajax. Je wilt natuurlijk niet net een fantastisch doelpunt missen omdat je stream vastloopt.

Conclusie: Ajax kijken in het buitenland

In dit artikel hebben we je uitgelegd hoe je Ajax kunt kijken in het buitenland. Met een VPN kun jij tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland gewoon genieten van voetbalwedstrijden van Ajax. Als je online bij één van eerder genoemde VPN-providers of bij een andere VPN-provider naar keuze een abonnement afsluit en de app download, kun jij binnen no-time overal ter wereld online Ajax kijken.

Ajax kijken vanuit het buitenland

Heb jij een vraag over Ajax kijken in het buitenland? Kijk hieronder in het overzicht met veelgestelde vragen of jouw vraag er tussen staat. Klik op de vraag en je krijgt het antwoord te zien.

Als je in het buitenland bent dan kan het lastig zijn om de wedstrijden van Ajax te volgen. Dit heeft onder andere te maken met de uitzendrechten. Deze rechten zijn gelimiteerd tot bepaalde landen. Veel Nederlandse streamingdiensten worden in het buitenland geblokkeerd op basis van je ip-adres.

Met een VPN kun je vanuit het buitenland gewoon genieten van de wedstrijden van Ajax. Door middel van een VPN kun je vanuit het buitenland verbinding maken met een Nederlandse server. Streamingdiensten zullen denken dat je gewoon in Nederland bent en de blokkade wordt opgeheven.

Het gebruik van een VPN is in de meeste westerse landen volkomen legaal. Er zijn echter wel landen als China en Noord-Korea waar dit niet het geval is. We raden aan om altijd voorzichtig te zijn en de wet- en regelgeving te controleren van het land waar je je bevindt.

Wij raden ExpressVPN aan. Deze VPN-provider blinkt op meerder vlakken uit. Naast hoge streamingsnelheden en goede veiligheid is deze VPN ook erg gebruiksvriendelijk.

Tech blogger
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen