Zo kijk je overal ter wereld PDC Darten

Dartstream op scherm met daarnaast twee dartpijltjes en een dartbord
Klik hier om snel darts te kijken in het buitenland
Kijk darts met een VPN: een korte samenvatting

Wil je darts live kijken? In het buitenland loop je mogelijk tegen problemen aan. Met behulp van een VPN kun je overal ter wereld darten kijken. Volg onderstaande stappen:

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een betrouwbare en snelle VPN-provider zoals NordVPN (met geld-terug-garantie).
 2. Download en installeer de VPN-software op je apparaat.
 3. Maak verbinding met een server in Nederland om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot jouw favoriete dart-stream.
 4. Open de stream en geniet van het darttoernooi!

Als je meer wilt weten over darts kijken met een VPN, lees dan het volledige artikel hieronder.

Darts is meer dan alleen een spelletje dat wordt gespeeld in de kroeg. Sinds het succes van Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen is darts steeds populairder geworden en wordt het gezien als een volwaardige sport. Een sport die door veel fans met plezier wordt gevolgd.

Toch is het niet altijd en overal mogelijk om darts te kijken. In het buitenland heb je mogelijk geen toegang tot je favoriete Nederlandse darts livestream. Wil je ook tijdens je vakantie genieten van de spannende darttoernooien? Lees dan hieronder verder hoe je overal ter wereld darten kunt kijken.

Waar kan ik PDC Darten live kijken in Nederland en in het buitenland?

Scherm met een dartbord icoonWil je live naar darts kijken en bijvoorbeeld de Premier League Darts volgen? Dan heb je een abonnement nodig op Viaplay. Deze streamingdienst heeft sinds 2022 de uitzendrechten in handen. Voor een abonnement betaal je op dit moment €9,99 per maand. In augustus wordt dit automatisch €13,99 per maand.

Bij Viaplay kijk je alle wedstrijden van de Professional Darts Corporation (PDC). Zo kijk je bijvoorbeeld de World Darts Championships, World series of Darts, WK Darts en de Premier League.

Naast darten geeft Viaplay ook toegang tot Formule 1, Bundesliga voetbal en films en series. Je kunt Viaplay via je smartphone streamen naar de televisie. De dienst is ook als app beschikbaar op smart-tv’s. Via onderstaande button kun je een abonnement afsluiten op Viaplay.

Bezoek Viaplay

Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten bij PDC TV. Dit is de streamingdienst van dartbond PDC. Dartfans kunnen via PDC TV de Players Championship toernooien en de EuroTour toernooien volgen. De dienst geeft ook toegang tot interviews, samenvattingen en exclusieve content. Je kunt een vierdaagse pas (Four-Day Pass) aanschaffen voor £4.99 (omgerekend zo’n €6). Voor een dagpas betaal je £1.99 (omgerekend zo’n €2). Als je een jaarabonnement bij de streamingdienst afsluit betaal je £59.99 per jaar (omgerekend zo’n €70).

Darts mag niet zomaar overal worden uitgezonden. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Deze uitzendrechten verschillen per land. In Nederland kun je zonder problemen darts kijken als je een abonnement hebt op Viaplay of PDC TY, maar in het buitenland loop je mogelijk tegen blokkades aan.

Gelukkig kun je dit soort geografische blokkades omzeilen met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Op die manier kun je ook in het buitenland darten kijken.

Gratis darten kijken

In België zijn de meeste grote PDC-toernooien te volgen via VTM 2 en online via VTM Go. Dit videoplatform is gratis te gebruiken, ook in Nederland. Je hoeft alleen een account aan te maken op VTM.BE. Om je te registreren moet je een e-mailadres en wachtwoord opgeven. Vervolgens kun je gratis darts kijken.

Een aantal dartwedstrijden wordt ook uitgezonden op het Duitse Sport1.de. Uiteraard zal het commentaar hier in het Duits zijn, maar mocht dit geen bezwaar voor je zijn, dan kun je hier sommige dartwedstrijden gratis streamen.

Je hebt wel een VPN nodig om vanuit Nederland toegang te krijgen tot bovenstaande streams. Zonder VPN zijn bovenstaande streams alleen in het land zelf te bekijken. We leggen hieronder uit hoe je met behulp van een VPN naar gratis, buitenlandse darts streams kunt kijken.

Wanneer heb je een VPN nodig om darts te kijken?

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om darten te kijken met een VPN:

 • Je bent buiten de EU en krijgt een foutmelding te zien als je een Nederlandse dart stream probeert te kijken.
 • Je bent in Nederland maar wil een buitenlandse stream van een dartwedstrijd zien.
 • Je bent in een land waar de dartwedstrijd niet wordt uitgezonden of waar de meeste sportsites worden geblokkeerd vanwege censuur.

Wat doet een VPN?

VPN Schild IcoonVPN’s zorgen dat jij anoniemer en veiliger bent online. Jouw internetverbinding wordt versleuteld en zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen hackers en kwaadwillenden.

Je maakt verbinding met een externe VPN-server. Deze servers staan in verschillende landen over de hele wereld. Als jij bijvoorbeeld vanuit het buitenland verbinding maakt met een server in Nederland dan krijg je een Nederlands IP-adres. Door jouw IP-adres te veranderen kun je geografische blokkades omzeilen.

Naast het deblokkeren van streamingdiensten biedt een VPN nog veel meer voordelen. Zo maakt een VPN anoniemer en veiliger gebruik van het internet mogelijk. Ook versleutelt een VPN jouw dataverkeer, waardoor je beter beschermd bent tegen hackers en andere kwaadwillenden. Voor meer informatie over VPN’s kun je ons uitgebreide artikel over VPN’s lezen: VPN uitgelegd, wat is een VPN een waar gebruik je het voor?

De beste VPN’s voor darts

Zoek je een goede VPN om overal ter wereld darten te kijken? Let dan goed op onderstaande zaken bij het selecteren van een VPN-provider:

 • Servers: kies een VPN die servers heeft in het land waar de stream wordt uitgezonden. Wanneer je veel Nederlandse streams kijkt, dan is het handig als de VPN-provider voldoende servers in Nederland heeft. Gelukkig hebben de meeste VPN-aanbieders servers in Nederland. Het zal daarom vaak geen probleem zijn om vanuit het buitenland darten te kijken op een Nederlandse zender. Je maakt simpelweg vanuit het buitenland verbinding met een Nederlandse server om een Nederlands IP-adres te krijgen. Zo kun je eenvoudig vanuit het buitenland naar Nederlandse televisie kijken.
 • Snelheid: het is belangrijk dat de VPN-aanbieder snel is, anders heb je het probleem dat je stream hapert of zelfs vastloopt, waardoor je mogelijk net die ‘one-hundred-and-eighty’ mist.
 • Veiligheid: een VPN moet uiteraard veilig zijn en bij voorkeur geen ‘logs’ bijhouden.
 • Prijs: een premium VPN hoeft niet duur te zijn. Het prijskaartje nemen we ook mee in onze beoordeling.
 • Gebruiksgemak: het is prettig als een VPN eenvoudig te gebruiken is (vooral voor onervaren VPN-gebruikers)

Er zijn ook gratis VPN’s op de markt. We raden het gebruik van een gratis VPN echter af. Gratis VPN’s hebben vaak snelheids- en datalimieten. Hierdoor wordt streamen bijna onmogelijk. Met onderstaande premium VPN’s kijk je eenvoudig darts streams overal ter wereld.

NordVPN: veilig darts streamen

NordVPN is een goede VPN om PDC Darts mee te kijken. Deze VPN-aanbieder is snel en zorgt ervoor dat je darten kunt kijken zonder haperingen. Het uitgebreide serveraanbod van NordVPN zorgt ervoor dat je altijd een goede dart livestream kunt vinden. NordVPN is bovendien erg veilig en gemakkelijk te gebruiken.

Je kunt NordVPN eerst op je gemak gratis uitproberen en gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: voordelig darten kijken

Surfshark is een gebruiksvriendelijke en snelle VPN-provider. Deze VPN-aanbieder heeft veel servers en is erg veilig. Ideaal dus om een darttoernooi te kijken. Via de servers in verschillende landen kun je dart livestreams over de hele wereld deblokkeren. Loop je tegen problemen aan met deze VPN dan kun je altijd terecht bij de behulpzame klantenservice. Een groot voordeel van deze VPN is de lage prijs.

Probeer ook deze VPN gratis uit door gebruik te maken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: darts kijken voor beginnende VPN-gebruikers

CyberGhost is makkelijk te installeren en is erg gebruiksvriendelijk. Dit maakt de VPN erg geschikt voor beginnende VPN-gebruikers met weinig technische kennis. CyberGhost is bovendien erg voordelig. Ook over de snelheid van deze VPN zijn wij te spreken. Je zit natuurlijk niet te wachten op haperende dart streams van PDC Darts.

Met de geld-terug-garantie kun je CyberGhost eerst rustig uitproberen voordat je een abonnement afsluit.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

PDC Darts kijken met een VPN: een stappenplan

Het is erg eenvoudig om overal ter wereld darts te streamen met een VPN. Bekijk het korte stappenplan hieronder voor een uitleg.

 1. Neem een abonnement bij een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.99
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN en log in.
 4. Maak verbinding met een server in het land waar de stream wordt uitgezonden.
 5. Open het streamingplatform.
 6. Geniet van de topdarters Peter Wright, Michael van Gerwen en James Wade in actie.

Met een VPN geniet je niet alleen van darttoernooien, maar ook van andere sporten zoals Formule 1, voetbal en tennis.

Welke darttoernooien zijn er te zien op Viaplay?

Er zijn heel erg veel verschillende darttoernooien. Het zijn er zelfs te veel om allemaal op te noemen in dit artikel. We bespreken hieronder de grootste darttoernooien van 2022:

DatumDarttoernooi
18 – 30 januari 2022The Masters
3 februari – 13 juni 2022Premier League Darts
4 – 6 maart 2022UK Open
16 – 19 juni 2022World Cup of Darts
16 – 24 juli 2022World Matchplay
3 – 9 oktober 2022World Grand Prix
27 – 30 oktober 2022EK Darts
12 – 20 november 2022Grand Slam of Darts

Streamingdienst Viaplay heeft de uitzendrechten van alle grote toernooien van de PDC in handen.

Overal ter wereld darts kijken - Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over het kijken van darts in het buitenland? Neem dan een kijkje in het overzicht met veelgestelde vragen hieronder. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

In Nederland kijk je darts via de streamingdienst Viaplay. Naast darten geeft de streamingdienst ook toegang tot Formule 1, Bundesliga en series en films.

Dit heeft te maken met uitzendrechten. Hierdoor werkt jouw gebruikelijke, Nederlandse stream mogelijk niet als je in het buitenland (buiten de EU) bent. Met behulp van een VPN is het mogelijk om ook in het buitenland toegang te krijgen tot een dartstream.

Het is mogelijk om gratis darts te kijken. Je kunt een account aanmaken op VTM.BE en genieten van gratis dart streams via VTM GO.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen