Overal ter wereld kickboksen kijken met een VPN!

Twee kickboksers vechten met elkaar op tv
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je kickboksen in het buitenland: een korte samenvatting

Na het gecancelde GLORY 80, heeft GLORY Kickboxing een studio event georganiseerd op 14 mei 2022. De headliner van dit evenement zal de strijd tussen titelverdediger Tyjani Beztati en Josh Jauncey zijn.

Ben je in het buitenland en krijg je geen toegang tot een live stream van het kickboksgevecht dat jij wilt zien? Een VPN kan de oplossing zijn! Met een VPN hoef je niks te missen en kijk je ook in het buitenland naar je gebruikelijke Nederlandse livestream. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Neem een abonnement bij een goede VPN-provider. Wij raden in dit geval NordVPN aan.
 2. Download de VPN op je apparaat en log in.
 3. Verbind met een server in Nederland.
 4. Ga naar de streamingdienst waar jij het gevecht op wilt zien, bijvoorbeeld KIJK.nl of GLORY Kickboxing.
 5. Geniet van spannende gevechten!

De aankomende events in 2022 zijn:

EventDatumGevechten
Glory 80 StudioZaterdag 14 meiTyjani Beztati vs Josh Jauncey

Antonio Plazibat vs Tarik Khbabez

Rhys Brudenell vs Kevin Tariq Osaro

Glory Rivals 1Zaterdag 21 meiHarut Grigorian vs Endy Semeleer

Luis Tavares vs Horace Martin

Lionel Bady vs Mohammad Ghaedibardeh

Glory Rivals 2Zaterdag 11 juniNidal Bchiri vs Jahfarr Wilnis

Jos van Belzen vs Regilio van den Ent

Serginio Kanters vs Jay Overmeer

Ibrahim El Bouni vs Clyde Brunswijk

Glory Rivals RISEJuli of augustusTBA
Glory Rivals 3Zaterdag 17 septemberTBA

Kickboksen is in Nederland erg populair. Je hoeft geen fan van de sport te zijn om de grootmachten Rico Verhoeven, Badr Hari en Alistair Overeem te kennen. Deze kickbokskampioenen zijn in Nederland bijna net zo populair als Max Verstappen, en hun wedstrijden worden erg goed bekeken.

Vaak worden grote kickbokswedstrijden niet op tv uitgezonden, maar zijn ze via (betaalde) livestreams te volgen. Deze streams zijn vanwege uitzendrechten niet altijd vanuit ieder land beschikbaar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij andere vechtsporten zoals UFC en boksen. Zo kan het zijn dat je een belangrijke kickbokswedstrijd mist, omdat je vanwege vakantie of een zakenreis in het buitenland bent. Dit doemscenario wil je natuurlijk het liefst vermijden. In dit geval biedt een VPN (Virtual Private Network) de uitkomst. Hiermee omzeil je geografische blokkades en kun je overal vandaan de streams kijken die je in Nederland ook volgt.VPN schild en bokshandschoen

In dit artikel geven we meer informatie over kickboksen. We leggen uit hoe je belangrijke kickbokswedstrijden kijkt en waar deze beschikbaar zijn. Ook bespreken we of je een VPN nodig hebt om het kickboksen te streamen, en welke VPN-provider in dat geval de beste optie is.

Live kickboksen kijken: uitzendingen

De bekendste wedstrijden vallen vaak onder de rechten van GLORY Kickboxing. Dit is ’s werelds grootste kickboksorganisatie. Rico Verhoeven, Alistair Overeem en Badr Hari hebben allen een contract bij GLORY. Ook internationale kickboksers zoals Jamal Ben Saddik en Antonio Plazibat staan bij GLORY onder contract. Hierdoor heeft de organisatie altijd mooie wedstrijden op hun affiches staan.

Vaak zendt GLORY een belangrijk gevecht uit als onderdeel van een evenement. Via hetzelfde platform zijn meerdere wedstrijden te zien. De ‘kleinere’ wedstrijden zijn vaak als voorprogramma gratis te zien via livestreams in verschillende landen. In Nederland kan dit bijvoorbeeld bij KIJK.nl. Dit was ook het geval bij het gevecht om de wereldtitel zwaargewicht tussen Rico Verhoeven en de Belg Jamal Ben Saddik. Het titelgevecht van “Glory 79 – Collision 3” was enkel via Pay Per View te zien.

Andere wedstrijden die dezelfde avond op het programma stonden, konden via KIJK.nl gratis worden bekeken. Ook zijn de titelgevechten af en toe op andere platforms te zien, zoals Spike TV en FITE TV. Deze wedstrijden zijn niet gratis en kosten bij andere websites net zoveel als via de website van GLORY Kickboxing.

Over het algemeen is GLORY wereldwijd beschikbaar. Toch kan het zijn dat de streams in sommige landen niet werken; bijvoorbeeld in landen waar dergelijke content wordt gecensureerd. Ook wanneer de livestream vanuit veel plaatsen te bekijken is, kan het alsnog verstandig zijn om een VPN te gebruiken.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN laat je dus geblokkeerde content in andere landen kijken. Dit is niet alleen nuttig voor het streamen van sportwedstrijden, maar ook voor bijvoorbeeld streamingdiensten en specifieke films en series. Een VPN maakt dit mogelijk aan de hand van je IP-adres. Een IP-adres is per internetverbinding uniek en geeft aan wie jij bent en waar je je precies bevindt. Je internetgedrag kan hiermee gekoppeld worden aan jou als persoon. Een VPN verbergt je daadwerkelijke IP-adres, leidt je internetverkeer om via een externe server en koppelt je online activiteiten aan het IP-adres van deze server.

Hoe Werkt een VPN Illustratie

Stel je bent in de Verenigde Staten op vakantie, maar je verbindt met een Nederlandse VPN-server. Dan lijkt het voor websites die jij bezoekt, zoals die van een tv-zender, dus alsof jij in Nederland bent. Hierdoor kun je, ondanks je locatie (buiten de EU), toch kickboksen kijken via Nederlandse streams.

Naast het unlocken van online content, zorgt een VPN voor extra anonimiteit en veiligheid. Ook heb je online meer vrijheid – je kunt censuur omzeilen in landen zoals Rusland, Iran of Belarus. Ook kan een VPN je geld besparen. Dit kan ook bij kickboksen; bij sommige diensten zoals FITE.TV kan het bedrag wat je moet betalen per land verschillen. Kies je een server in een land waar het gevecht goedkoper is, dan betaal je ook minder. Dus lukt het niet om je stream te laden, of wil je graag zo goedkoop mogelijk kickboksen kijken? Gebruik dan een VPN!

Stappenplan: kijk overal ter wereld kickboksen met een VPN

Volg onderstaand stappenplan om kickboksen te kijken met een VPN, waar ter wereld je ook bent:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider met snelle en stabiele servers in Nederland of een ander land (in de EU). Wij raden NordVPN aan.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-software of app op het apparaat waar je kickboksen op wilt kijken. Vaak wijst dit zich vanzelf. Toch wat hulp nodig? In onze handleidingen vind je instructies voor het installeren van een VPN op specifieke apparaten.
 4. Open de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server, of een andere server in de EU als je een betaald abonnement hebt bij een Nederlandse streamingdienst. Mocht je ver weg zijn en kickboksen via GLORY willen kijken, kies dan voor een server die dicht bij het land is waar jij bent. Deze VPN-servers zijn waarschijnlijk sneller.
 5. Open de website van jouw streamingdienst; bijvoorbeeld GLORY en log in als dat nodig is. Koop eventueel het gevecht via Pay Per View.
 6. Geniet van de wedstrijd!

Wat is de beste VPN om online kickboksen mee te kijken?

Wat de beste VPN is voor jou, is uiteraard grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Toch zijn er altijd een paar zaken waar je goed op moet letten. Zo is het zeer belangrijk dat de VPN-provider die je kiest, beschikt over voldoende stabiele, snelle servers en dat de provider servers in Nederland of in een ander EU-land heeft, afhankelijk van de streamingdienst die je wilt gebruiken.

Heb je bijvoorbeeld een abonnement bij een betaalde Nederlandse streamingservice? Dan zou deze moeten werken met IP-adressen binnen de Europese Unie. De live stream van GLORY Kickboxing is vrijwel overal beschikbaar, dus hier maakt de locatie van de server niet veel uit.

Kickboksen kijken met NordVPN

Zelf raden wij NordVPN aan om kickbokswedstrijden in het buitenland mee te kijken. NordVPN beschikt namelijk over een zeer groot aanbod van stabiele en snelle servers, waaronder een groot aantal in Nederland en in Europa. Hierdoor kun je dankzij Nord met veel streamingdiensten prima kickboksen kijken.

Een ander groot voordeel van NordVPN zijn de extra opties die de provider aanbiedt om zogenaamde VPN-blokkades te omzeilen. Het gaat hierbij specifiek om blokkades die VPN-gebruikers van websites weren. Ziggo maakt hier bijvoorbeeld steeds meer gebruik van. NordVPN biedt de mogelijkheid om een dedicated IP-adres aan te vragen en om gebruik te maken van zogenaamde “obfuscated servers“. Beide zaken kunnen flink helpen bij het omzeilen van VPN-blokkades, omdat ze het een stuk moeilijker maken voor websites om VPN-gebruikers te detecteren.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Andere VPN-opties om kickboksen mee te kijken

Er zijn zeker ook andere VPN-provider waarmee je prima je favoriete kickbokswedstrijd kunt kijken. Iedereen heeft natuurlijk andere wensen, en daarom kan het lonen om ook naar andere VPN’s te kijken.

Voor de mensen die het belangrijk vinden om geld te besparen bij de aanschaf van een VPN, is Surfshark een goede optie. Deze VPN biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding – misschien wel de beste van alle populaire VPN-providers. Zo heb je al een tweejarig abonnement bij Surfshark voor ongeveer twee euro per maand. Surfshark biedt tevens een groot aantal servers (waaronder servers in Nederland), snelle verbindingen en voldoende extra opties. Zo kun je met Surfshark bijvoorbeeld ook de Amerikaanse Netflix bekijken.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Voor mensen die veel waarde hechten aan gebruiksgemak en overzichtelijke software, is CyberGhost een zeer goede VPN. CyberGhost’s software en apps zijn zo simpel en toegankelijk dat ze perfect zijn voor mensen die voor het eerst een VPN gebruiken. Tevens is deze VPN zeer scherp geprijsd.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Behalve NordVPN, Surfshark en CyberGhost zijn er natuurlijk nog veel meer VPN-providers die allemaal hun eigen eigenschappen en voordelen bieden. Bekijk al onze VPN-reviews voor meer opties voor het kijken van kickboksen.

Overal ter wereld live kickboksen kijken: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het kijken van kickboksen in Nederland en in het buitenland? Wellicht staat jouw vraag hieronder tussen.

De grootste kickboks-evenementen zijn te zien bij GLORY Kickboxing. Hier staan veel bekende kickboksers zoals Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik en Badr Hari onder contract. Vaak zijn kleinere wedstrijden te zien bij een gratis livestream, van bijvoorbeeld KIJK.nl.

In het buitenland kan het zijn dat livestreams niet beschikbaar zijn. Om niets van de actie van een vechtsport te missen, kun je een VPN gebruiken. Als je met een server in Nederland verbindt, denken streams dat je hier daadwerkelijk bent. Zo krijg je toch toegang tot Nederlandse livestreams, zoals KIJK.nl en kun je de gevechten live zien. Een VPN zorgt bovendien voor extra veiligheid en anonimiteit.

De gevechten van de echte toppers van het kickboksen kun je meestal niet gratis kijken. Deze zijn beschikbaar via Pay Per View. Gevechten buiten het hoofdprogramma zijn vaak wel via een gratis stream te zien. De echte fans genieten natuurlijk van iedere actie in de ring. Lees in ons artikel hoe je niks mist van kickboksen, ook niet in het buitenland.

Voor het kijken van kickboksen raden wij NordVPN aan. Deze VPN heeft snelle en stabiele servers. Met NordVPN kun je ook in het buitenland kickboksen kijken op ieder apparaat.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen