Honkbal kijken in Nederland (MLB en NPB)

laptop met honkbal, honkbalhandschoen en Nederlandse vlag
Klik hier voor de samenvatting van dit artikel
Kijk alle honkbalwedstrijden live vanuit Nederland

Je kunt in Nederland niet elke honkbalwedstrijd live kijken. Als je bijvoorbeeld niks van de Major League Baseball wilt missen, moet je buitenlandse streams kijken. Deze kunnen je soms de toegang blokkeren. Gelukkig omzeil je deze blokkade gemakkelijk met een VPN:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de software.
 3. Log in en maak verbinding met een Amerikaanse server.
 4. Ga naar een streamingplatform dat honkbal uitzendt.
 5. Moedig je favoriete honkbalteam aan!

Ben je nu benieuwd welke streamingdiensten alle wedstrijden uitzenden? Of wil je weten wanneer de belangrijkste honkbalevenementen plaatsvinden? Lees dan de rest van dit artikel.

Honkbal is een fantastische, populaire sport die met name in landen als Amerika en Japan veel kijkers trekt. Ook in Nederland, en met name Aruba, Sint Maarten en Curaçao, is honkbal ongekend populair. Helaas worden de grootste en beste honkbal competities, Major League Baseball (MLB) en Nippon Professional Baseball League (NPB) niet overal uitgezonden.

Deze Amerikaanse- en Japanse honkbalcompetities zijn twee van de beste ter wereld, maar zijn desondanks niet overal te kijken. Gelukkig kun je deze wel online kijken met behulp van een VPN. Zo geniet je live én achteraf van alle honkbalwedstrijden.

MLB en NPB kijken in Nederland en in het buitenland kan niet zonder VPN

VPN schild met honkbalhandschoenVanwege uitzendrechten worden honkbalwedstrijden en bepaalde honkbalcompetities alleen uitgezonden in bepaalde landen. Dit maakt het soms lastig om in Nederland te kijken naar onder andere de MLB en de World Series. Ook online worden deze geografische blokkades in stand gehouden, omdat websites en zenders op basis van je IP-adres kunnen zien dat je niet in het juiste land zit. Je krijgt dan een foutmelding te zien als je een honkbalwedstrijd online probeert te kijken.

Gelukkig is er een manier waarop je toch toegang krijgt tot alle baseballstreams. Je kunt namelijk doen alsof je het internet bezoekt vanuit bijvoorbeeld Amerika. Hiervoor heb je een VPN nodig.

Een VPN gebruiken om online de Major League Baseball te kijken

Met een Virtual Private Network (VPN) zorg je ervoor dat je een ander IP-adres aanneemt dan normaal. Aangezien je IP-adres je locatie verklapt, kun je door deze te veranderen, restricties op basis van je locatie omzeilen.

Als je bijvoorbeeld met een Amerikaanse server verbindt, krijg je een Amerikaans IP-adres. Voor websites zal het lijken alsof je in de Verenigde Staten bent. Hierdoor zullen ze denken dat jij het recht hebt om hun uitzendingen te bekijken en zullen ze je geen foutmelding geven.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor Japanse servers. Als je hiermee verbindt, krijg je een Japans IP. Streamingservices die de NPB uitzenden denken dat je in Japan bent en geven je dus toegang tot de stream.

Voor wie is een VPN handig om honkbal mee te kijken?

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om honkbal te kijken met een VPN. Hieronder noemen we enkele veelvoorkomende situaties:

 • De honkbalwedstrijden die je wilt zien worden niet uitgezonden in Nederland, zoals de World Series.
 • Je wilt MLB.TV blackouts omzeilen. Over deze blackouts vertellen we je zo meteen meer.
 • Je zit in een land waar geen MLB wordt uitgezonden (buiten de VS).
 • Je zit buiten Japan en wil toch Japans honkbal (NPB) kijken.

MLB blackouts voorkomen bij MLB.TV

MLB.TV is een website en app waarmee je een groot gedeelte van de MLB wedstrijden kunt kijken. We zeggen ‘een groot gedeelte’, omdat hier helaas soms sprake is van een blackout. Een blackout komt voor wanneer MLB.TV een wedstrijd toch niet live mag uitzenden. Dit gebeurt wanneer de uitzendrechten in handen zijn van een tv-zender in jouw regio.

Mocht je vanuit Nederland dus een honkbalwedstrijd willen kijken via MLB.TV, maar wordt deze ene wedstrijd live uitgezonden door Eurosport? Dan ervaar je dus een blackout in Nederland. De website zendt de MLB live stream echter wel uit in andere regio’s. Wanneer je met een VPN dus verbindt met MLB.TV, kun je zo de blackouts voorkomen.

Wat doet een VPN?

Een VPN is een programma dat je online privacy waarborgt en ervoor zorgt dat je gegevens veilig blijven als je het internet opgaat. Dit gebeurt door middel van versleuteling van je data en het opzetten van een veilige VPN-tunnel. Deze VPN-tunnel loopt via servers van een VPN-aanbieder, waardoor je het IP-adres van die server aanneemt. Hierdoor kun je wereldwijd content unblocken die je anders niet te zien krijgt.

Hoe Werkt een VPN Illustratie

Dit is slechts een korte samenvatting van wat een VPN doet en wat voor voordeel het heeft voor het kijken van bijvoorbeeld honkbalcompetities zoals de MLB en NPB. Voor meer informatie over VPN’s kun je terecht op onze uitgebreide VPN-pagina ‘Wat is een VPN?‘. Ben je benieuwd naar de precieze werking, kijk dan eens naar ‘Hoe werkt een VPN?‘.

Beste VPN’s voor Major League Baseball en Nippon Professional Baseball League

Om MLB of NPB te kijken is het belangrijk dat je een VPN kiest met servers op de juiste plekken. Bij de MLB zullen dit vooral servers in de Verenigde Staten zijn en bij de NPB zullen dit vooral servers in Japan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een VPN snel is. Als deze namelijk niet snel is kan het zijn dat je online honkbal stream gaat haperen. Tot slot wil je natuurlijk dat een VPN niet te duur is en dat de VPN-software eenvoudig in het gebruik is. Op basis hiervan zouden we de volgende VPN’s aanraden voor het kijken van MLB of NPB.

NordVPN: blijf privé tijdens het streamen

NordVPN is een uiterst veilige VPN-dienst. Daarbij heeft deze VPN goede snelheden en een zeer groot serveraanbod (o.a. in Japan en de VS). NordVPN deblokkeert niet alleen alle honkbalwedstrijden voor je, de VPN beveiligt je gegevens ook nog erg goed. Het is een van de beste providers op de markt wat betreft veiligheid en privacy.

Deze VPN-provider is niet eens erg duur. Je hebt al een abonnement voor ongeveer twee euro per maand. Daarbij is NordVPN een maand gratis uit te proberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Al met al is dit een bijzonder goede VPN voor het kijken van de MLB en NPB.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: supersnelle streaming

Surfshark is een erg goede VPN-aanbieder met een van de grootste servernetwerken ter wereld. Je zult zeker geen problemen krijgen met het vinden van een goedwerkende VPN-server. Bovendien zijn de Amerikaanse servers van Surfshark vaker als enkele van de snelste uit onze tests gekomen. Zo geniet je zonder haperingen van elke Major League Baseball match!

Daarnaast is de app erg gemakkelijk in gebruik. Het is dus een ideale VPN voor beginnende gebruikers. Mocht je hem toch eerst even zelf uit willen testen, dan kan dat met de geld-terug-garantie. Als je binnen 30 dagen je geld terugvraagt, krijg je alles terug, no questions asked! Dit is natuurlijk ook handig als je gewoon gratis naar die éne wedstrijd wilt kijken.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Private Internet Access: voor een dubbeltje op de eerste rang

Private Internet Access (kortweg PIA) focust zich met name op je online privacy. Dit neemt niet weg dat de duizenden servers zorgen voor een erg snelle VPN-verbinding. Je zult dus je favoriete (Amerikaanse) honkbalteam die homerun kunnen zien maken zonder enige onderbreking. Met meer dan voldoende servers in de VS en Japan hoef je geen enkele belangrijke wedstrijd te missen

Bovendien zit je met PIA goed als je een kleiner budget hebt. Een abonnement kost namelijk nog geen twee euro per maand! Daarmee is dit een van de goedkoopste VPN-providers, zonder dat je in moet leveren op snelheid en veiligheid. Niet overtuigd? Je hebt 30 dagen om de service uit te proberen. Wanneer je binnen deze tijd opzegt, krijg je gewoon je geld terug.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Hoe kun je online MLB en NPB kijken met een VPN

Als je overal vandaan honkbal wilt kijken, dan heb je dus een VPN nodig. Ook moet je een website hebben waarop je de MLB of NPB kunt kijken. Voor sommige websites zul je een account en eventueel een betaald abonnement nodig hebben. Net zoals er gratis VPN’s bestaan, zijn er ook websites met gratis livestreams. Zo worden sommige wedstrijden gewoon op publieke omroepen van andere landen uitgezonden. Je hebt de VPN dan wel nodig om de stream te kunnen kijken.

Om een honkbalwedstrijd te kijken heb je dus het volgende nodig:

 • Een website waarop je de stream kunt bekijken. Dit kan via een betaalde stream, maar er zijn ook gratis streams.
 • Een VPN om de georestricties van websites op te heffen. Er zijn gratis VPN’s, maar deze hebben vaak een datalimiet. We raden daarom aan een (goedkope) premium VPN te gebruiken.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een VPN, dan kun je terecht op onze VPN-instellen pagina. Hierop staan links naar korte installatiehandleidingen van VPN’s voor verschillende apparaten en besturingssystemen. Zo gebruik je de VPN gemakkelijk op laptop, tablet, smart tv of Amazon Fire tv-stick. We hebben het stappenplan voor NordVPN ook grafisch weergegeven in de illustratie hieronder.

NordVPN VPN Installeren Stappenplan Desktop

Waar kijk je honkbal eigenlijk?

Hieronder vindt je een overzicht van verschillende websites die online MLB of NPB uitzenden. Voor de meeste van deze websites heb je een betaald abonnement nodig. Ook kun je de wedstrijden gratis op sommige websites kijken van nationale zenders. Onder het overzicht van zenders vind je een kleine tabel met belangrijke datums in de honkbalwereld.

Major League Baseball zenders en sites

De Major League competitie kun je volgen via de onderstaande kanalen. Als je er zeker van wilt zijn dat je alles live kunt kijken, moet je MLB.TV gebruiken. Als je een locatie in Amerika kiest waar de wedstrijd niet uitgezonden wordt door een lokale tv-kanaal, zendt deze website livestreams uit.

 • BT Sports (Verenigd Koninkrijk)
 • ESPN (Nederland, Australië)
 • Fox Sports (Azië, Verenigde Staten)
 • MLB.TV (verschillende locaties)
 • Shenzhen TV (China)
 • Sports Net (Canada)
 • Viasat Sport (verschillende landen in Europa)

World Series en andere events kijken in Nederland en andere landen

De World Series is een van de grootste en meest bekeken honkbaltoernooien van de wereld. Elk jaar strijden de twee succesvolste Amerikaanse teams, één uit de American League en de ander uit de National League, tegen elkaar om de Commissioner’s Trophy te winnen. Hoewel dit jaarlijkse evenement in veel landen live wordt uitgezonden zijn er ook locaties waar dit niet zo is. Wil je daar nu toch de World Series kijken, dan kan dit dus met een VPN.

Er zijn natuurlijk ook andere evenementen binnen het honkbal. Een overzicht hiervan zie je hieronder.

MLB evenementen

logo MLBDe startdatum van de Major League is helaas uitgesteld. Eigenlijk zou het seizoen in 2022 van start gaan op 31 maart. Door een geschil tussen de league en de spelersvakbond ligt de competitie echter nog stil. De eerste wedstrijden zullen dus sowieso niet gespeeld worden.

De MLB zal op 7 april van start zal gaan. Dan spelen onder andere de LA Red Socks tegen de New York Yankees tegen elkaar in het Yankee Stadium. Vooral van de Los Angeles Dodgers, de Toronto Blue Jays en Houston Astros verwachten we veel. Oakland Athletics en Cleveland Guardians staan aan het begin van dit MLB-seizoen onderaan volgens de bookmakers.

GebeurtenisDatum
MLB season7 april t/m 2 oktober 2022
World SeriesTBA
All-star game19 juli 2022

NPB evenementen

Logo NPBBij de NPB doen zich (nog) geen problemen voor. Het seizoen zal dus op de geplande datum van start gaan, namelijk op 25 maart 2022. In de tabel hieronder zie je wanneer andere belangrijke competities binnen het Japanse honkbal gespeeld worden.

EvenementStartdatum
Reguliere seizoen25 maart 2022
All-star games26 en 27 juli 2022
Climax Series8 oktober 2022
Nippon Series22 t/m 30 oktober 2022
Honkbal kijken: veelgestelde vragen

Wil je snel antwoord op je vraag? Kijk dan in onze FAQ of stel jouw vraag in de reacties.

Er zijn verschillende zenders en online streamingdiensten die de Major League Baseball uitzenden. In Nederland zendt ESPN bijvoorbeeld enkele wedstrijden uit. Andere opties zijn:

 • BT Sports
 • Fox Sports (Azië, Verenigde Staten)
 • MLB.TV (verschillende locaties)
 • Sports Net (Canada)

Als je alle wedstrijden wilt kijken zonder abonnement op verschillende streamingdiensten, kun je het beste het gebruik van een VPN combineren met streamen op MLB.TV.

Eigenlijk zou het MLB seizoen op 31 maart 2022 starten. Door onderhandelingen met de vakbond wordt de start echter uitgesteld. Op zijn vroegst beginnen de wedstrijden 7 april.

Meer informatie over MLB-events en hoe je deze bekijkt vind je in ‘Honkbal kijken in Nederland‘.

De Nippon Professional Baseball competitie start op 25 maart 2022.

Meer informatie over NPB-events en hoe je deze bekijkt vind je in ‘Honkbal kijken in Nederland‘.

Om honkbalstreams uit het buitenland te kijken heb je een snelle VPN nodig met servers in de juiste landen. Ook het vermogen om VPN-restricties te omzeilen is een belangrijk aspect. Daarbij is het fijn als een VPN goedkoop is. Al deze punten in acht nemend, is NordVPN de beste aanbieder om honkbal te kijken.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen