Honkbal (MLB en NPB) kijken in Nederland

Honkbal Stream Kijken op Tablet MLB NPB

Honkbal is een fantastische, populaire sport die met name in landen als Amerika en Japan veel kijkers trekt. Ook in Nederland, en met name Aruba, Sint Maarten en Curaçao, is honkbal ongekend populair. Helaas worden de grootste en beste honkbal competities, Major League Baseball (MLB) en Nippon Professional Baseball League (NPB) niet overal uitgezonden. Deze Amerikaanse- en Japanse honkbalcompetities zijn twee van de beste ter wereld, maar zijn desondanks niet overal te kijken. Gelukkig kun je deze wel online terugkijken met behulp van een VPN.

MLB en NPB kijken in Nederland en in het buitenland kan niet zonder VPN

Vanwege uitzendrechten worden honkbalwedstrijden en bepaalde honkbalcompetities alleen uitgezonden in bepaalde landen. Dit maakt het soms lastig om in Nederland te kijken naar de MLB en de World Series. Ook online worden deze geografische blokkades in stand gehouden omdat websites en zenders op basis van je IP-adres kunnen zien dat je niet in het juiste land zit. Je krijgt dan een foutmelding te zien als je een honkbalwedstrijd online wilt kijken.

Een VPN gebruiken om online MLB te kunnen kijken

Met een VPN kun je ervoor zorgen dat je een ander IP-adres aanneemt dan normaal. Hierdoor kun je dit soort restricties op basis van je locatie als het ware omzeilen. Door het aannemen van een Amerikaans IP-adres bijvoorbeeld, hierdoor denken Amerikaanse websites dat je daadwerkelijk in de Verenigde Staten bent. Hierdoor zullen ze denken dat jij het recht hebt om hun uitzendingen te bekijken en zullen ze je geen foutmelding geven.

Voor wie is een VPN handig om honkbal mee te kijken

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om honkbal te kijken met een VPN:

 • De honkbalwedstrijden die je wil zien worden niet uitgezonden in Nederland (bijvoorbeeld de World Series).
 • Je wil MLB.TV blackouts omzeilen.
 • Je zit in het buitenland waar geen MLB wordt uitgezonden (buiten de VS).
 • Je zit buiten Japan en wil toch Japans honkbal (NPB) kijken.

MLB blackouts voorkomen bij MLB.TV

MLB.TV is een website en app waarmee je een groot gedeelte van de MLB wedstrijden kunt kijken. Helaas is hier soms sprake van een blackout. Een blackout is wanneer ze een wedstrijd toch niet live mogen laten zien op MLB.TV, omdat er andere uitzendrechten zijn in een bepaalde regio. De wedstrijden mogen dan pas op MLB.TV uitgezonden worden als deze op die locatie op tv zijn geweest. Andere locaties hebben hier geen last van. Daarom kun je met een VPN (en de keuze van een externe server) toch blackouts voorkomen.

Wat doet een VPN?

Wat is een VPN preciesEen VPN is een programma dat je online privacy waarborgt en ervoor zorgt dat je gegevens veilig blijven als je het internet opgaat. Dit gebeurt door middel van versleuteling van je data en het opzetten van een veilige VPN-tunnel. Deze VPN-tunnel loopt via servers van een VPN-aanbieder, waardoor je het IP-adres van die server meekrijgt.

Dit is een korte samenvatting van wat een VPN doet en wat voor voordeel het heeft voor het kijken van bijvoorbeeld honkbalcompetities zoals de MLB en NPB. Voor meer informatie over VPN’s kun je terecht op onze uitgebreide VPN-pagina: VPN uitgelegd, wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

Beste VPN’s voor Major League Baseball en Nippon Professional Baseball League

Om MLB of NPB te kijken is het belangrijk dat je een VPN kiest met servers op de juiste plekken. Bij de MLB zullen dit vooral servers in de Verenigde Staten zijn en bij de NPB zullen dit vooral servers in Japan zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een VPN snel is. Als deze namelijk niet snel is kan het zijn dat je online honkbal stream gaat haperen. Tot slot wil je natuurlijk dat een VPN niet te duur is en dat de VPN-software eenvoudig in het gebruik is. Op basis hiervan zouden we de volgende VPN’s aanraden voor het kijken van MLB of NPB.

ExpressVPN voor MLB en NPB

ExpressVPN is een geschikte VPN voor het kijken van honkbal, zowel MLB als NPB. Deze premium VPN heeft servers in de VS en in Japan, waardoor je alle geografische blokkades kunt omzeilen. Daarnaast is ExpressVPN veilig, zeer snel en uiterst gebruiksvriendelijk. Al met al een perfect VPN voor het kijken van honkbalwedstrijden.

ExpressVPN is 30 dagen gratis uit te proberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Ideaal als je een VPN voor korte tijd uit wil proberen of maar 30 dagen MLB of NPB wil kijken zonder extra kosten.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

IPVanish voor MLB en NPB

IPVanish is een pijlsnelle VPN. Hierdoor is deze dienst zeer geschikt voor het kijken van online streams zoals honkbal. Daarbovenop heeft IPVanish ook servers in de VS en in Japan.

IPVanish is een zeer scherp geprijsde VPN met een 7 dagen geld-terug-garantie. Dit alles maakt IPVanish een aantrekkelijke VPN voor het kijken van MLB en NPB.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaarabonnement
Vanaf
€3.49
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

NordVPN voor MLB en NPB

NordVPN is een uiterst veilige VPN-dienst. Daarbij heeft deze VPN redelijk goede snelheden en een zeer groot serveraanbod (o.a. in Japan en de VS). Het beste aan NordVPN is de prijs-kwaliteitverhouding. Het is namelijk misschien wel de goedkoopste premium VPN.

Ook NordVPN is 30 dagen gratis uit te proberen vanwege de 30 dagen geld-terug-garantie. Al met al is dit een bijzonder goede VPN voor het kijken van MLB en NPB.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Hoe kun je online MLB en NPB kijken met een VPN

honkbalspelersAls je overal vandaan honkbal wil kijken dan is het nodig dat je een website hebt waarop je de MLB of NPB wedstrijden kunt kijken en natuurlijk een VPN. Voor sommige websites zul je een account en eventueel een betaald abonnement nodig hebben, maar er zijn ook gratis alternatieven. Zo worden sommige wedstrijden gewoon op publieke omroepen van andere landen uitgezonden. De VPN heb je nodig omdat je anders door veel websites geen toegang krijgt tot de geografische geblokkeerde uitzendingen van honkbalwedstrijden.

Als je hulp nodig hebt bij het installeren van een VPN dan kun je terecht op onze VPN-instellen pagina. Hierop staan links naar korte installatiehandleidingen van VPN’s voor verschillende apparaten en besturingssystemen.

World Series kijken in Nederland en andere landen

De World Series is een van de grootste en meest bekeken honkbaltoernooien van de wereld. Elk jaar strijden de twee succesvolste Amerikaanse teams, één uit de American League en de ander uit de National League, tegen elkaar om de Commissioner’s Trophy te winnen. Hoewel dit jaarlijkse evenement in veel landen live wordt uitgezonden zijn er ook locaties waar dit niet zo is. Wil je daar nu toch de World Series kijken, dan kan dit dus met een VPN.

MLB zenders en evenementen

Hieronder vindt je een overzicht van verschillende websites die online MLB of NPB uitzenden. Voor de meeste van deze websites heb je een betaald abonnement nodig. Ook kun je de wedstrijden gratis op sommige websites kijken van nationale zenders. Onder het overzicht van zenders vind je een kleine tabel met belangrijke datums in de honkbalwereld.

MLB zenders en sites

 • ESPN (Nederland)
 • Fox Sports & ESPN (Verenigde Staten)
 • MLB.TV (verschillende locaties)
 • Sports Net (Canada)
 • BT Sports (Verenigd Koninkrijk)
 • Viasat Sport en Sport1 US (Verschillende landen in Europa)
 • ESPN (Australië)
 • Fox Sports Asia (Azië)
 • Shenzhen TV (China)

NPB Zenders en Sites

 • DAZN (Japan)

MLB evenementen

GebeurtenisDatum
MLB season1 april t/m 3 november 2021
World series26 oktober 2021

NPB evenementen

GebeurtenisDatum
Climax Series30 oktober 2021
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen