NFL kijken in Nederland

NFL American Football op Computerscherm

Als je American football wil kijken dan kan dit tegenwoordig deels op ESPN (Ziggo). Op deze zenders worden helaas niet alle wedstrijden uitgezonden. Er is dus een grote kans dat je favoriete NFL wedstrijd er niet tussen zit. Wil je deze toch zien dan kan dat door de wedstrijden online te kijken op websites van bekende Amerikaanse zenders of door een abonnement te nemen op de NFL Gamepass. Wil je NFL kijken op sommige Amerikaanse websites, dan moet je de sites laten geloven dat je in Amerika zit vanwege uitzendrechten. Dit kan met een Virtual Private Network (VPN).

NFL Kijken met de NFL Gamepass

NFL Gamepass LogoTegenwoordig kun je alle NFL wedstrijden bekijken met de NFL Gamepass. Dit is een abonnement waarmee je toegang krijgt tot live-uitzendingen, samenvattingen en highlights. Hier hoef je geen VPN voor te gebruiken en dit werkt uitstekend in Nederland. Het enige nadeel is dat de NFL Gamepass vrij prijzig kan zijn. De NFL Gamepass is een fantastische oplossing om het complete aanbod en meer te ontvangen van de NFL. Je hebt zelfs toegang tot leuke extra’s zoals NFL Redzone en NFL Originals, een aanrader dus!

Alternatief: een VPN gebruiken om online American football te kunnen kijken

Met een VPN kun je selecteren dat je verbinding wil maken via een Amerikaanse server. Als je dit doet dan denken Amerikaanse sportzenders dat ze jou gewoon hun uitzendingen mogen laten zien. Op die manier kun je toch NFL-wedstrijden kijken waar je naar op zoek bent, zonder NFL Gamepass. Het is hiervoor wel belangrijk dat je een abonnement hebt op een Amerikaanse sportzender of een zender die de wedstrijden uitzendt. Dit kan soms een uitdaging zijn als je geen Amerikaanse creditcard hebt. Er is echter een manier om toch een abonnement te krijgen zonder Amerikaans adres of creditcard door middel van Sling TV. Hoe dit werkt lees je hieronder.

NFL kijken via Sling TV

Sling TV LogoSling TV is een streamingdienst die verschillende Amerikaanse zenders aanbiedt. Normaal moet je een Amerikaans adres hebben of een Amerikaanse creditcard om een abonnement te nemen op een Amerikaanse zender. Maar een abonnement op Sling TV kun je ook regelen door middel van een giftcard. Deze giftcards zijn op hun beurt weer via PayPal aan te schaffen, waardoor je dus ook vanuit Nederland gewoon een abonnement kan afsluiten. Vervolgens kun je met een VPN gebruik maken van deze streamingdienst om bijvoorbeeld NFL wedstrijden te kijken.

Wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieEen VPN is een extra veiligheidsmaatregel voor als je gebruik maakt van het internet. Het beschermt je tegen hackers en andere partijen die uit zijn op je gegevens. Dit gebeurt door middel van data versleuteling (encryptie) en het opzetten van een beveiligde VPN-tunnel. Deze VPN-tunnel loopt via externe servers van een VPN-aanbieder. Omdat VPN-aanbieders veel servers hebben in verschillende landen kun je dus selecteren dat je verbinding wil maken via een server uit een ander land. Hiermee omzeil je geografische blokkades.

Wil je bijvoorbeeld toegang krijgen tot Amerikaanse streams, dan selecteer je dat je verbinding wil maken via een Amerikaanse server. Hierdoor zien sites aan je IP-adres dat je zogenaamd uit Amerika komt. Ze geven je dan toegang tot hun aanbod. Ze zien dus niet dat je in Nederland zit.

Beste VPN’s voor NFL

De beste VPN’s voor NFL hebben Amerikaanse servers en goede snelheden. Dit zorgt er namelijk voor dat je toegang kunt krijgen tot Amerikaanse zenders en dat streams niet gaan haperen. Daarnaast is prijs en gebruiksgemak natuurlijk ook van belang. Op basis hiervan zouden we je de volgende VPN’s aanraden om NFL mee te kijken.

ExpressVPN voor NFL

ExpressVPN is volgens de meeste VPN-gebruikers een van de beste VPN’s van dit moment. De servers zijn snel, de verbinding is veilig en de encryptie is sterk. Daarnaast is de software zeer gebruiksvriendelijke en heeft ExpressVPN een uitstekende hoeveelheid servers om uit te kiezen. Dit maakt ExpressVPN zeer geschikt voor het kijken van NFL wedstrijden.

Wil je bijvoorbeeld alleen de Super Bowl kijken, dan kun je dit gratis doen met ExpressVPN vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Je maakt dan vlak voor de Super Bowl een account aan en vraagt daarna je geld terug. Maar ook als je langdurig gebruik wil maken van een VPN is ExpressVPN een zeer goede keuze.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

IPVanish voor NFL

IPVanish is waarschijnlijke de snelste VPN. Hierdoor zul je nooit last hebben van haperende streams of buffering. Daarbovenop heeft IPVanish een grote hoeveelheid servers en een redelijk goede beveiliging. Ook heeft IPVanish een 7 dagen geld-terug-garantie en een vrij lage abonnementsprijs. IPVanish werkt dus goed in combinatie met de Amerikaanse zenders die NFL uitzenden en is zeer voordelig.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaarabonnement
Vanaf
€3.49
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

CyberGhost voor NFL

CyberGhost is een VPN met een hoge mate van gebruiksgemak en een zeer lage prijs. Deze premium VPN-dienst is snel, veilig en maakt het zeer makkelijk om bijvoorbeeld ESPN te unblocken.

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen voor CyberGhost kiezen is de zeer lage prijs en de mogelijkheid om de dienst gratis te proberen. CyberGhost heeft een 30 dagen geld-terug-garantie. Hierdoor kun je langdurig zonder kosten gebruikmaken van CyberGhost. Maar zelfs als je langdurig gebruik wil maken van een VPN is CyberGhost een uitstekende optie.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

Hoe kun je online NFL kijken met een VPN in Nederland of in het buitenland?

footballspelersAls je geen NFL Gamepass wil dan is het enige wat je nodig hebt om online NFL te kijken een abonnement op een Amerikaanse zender (of Sling TV) en een VPN om je IP-adres te veranderen. Sommige wedstrijden worden natuurlijk ook uitgezonden in andere landen, ook in deze situatie kun je een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot online streams. Op het moment dat je je VPN aanzet en via de juiste server verbinding laat maken, kun je direct het internet op om NFL te kijken.

Heb je hulp nodig bij het installeren van je VPN? Dan kun je terecht op onze overzichtspagina met VPN-installatiehandleidingen. Daar staan links naar handleidingen voor verschillende besturingssystemen en apparaten waarop je een VPN allemaal kunt installeren.

Super Bowl kijken in Nederland

ESPN (de naam waaronder Fox Sports sinds 1 januari 2021 verder is gegaan) zendt de Super Bowl uit in Nederland. Dit doen ze op sommige locaties zelfs in bioscopen. Daarnaast kun je een abonnement nemen op de NFL Gamepass die specifiek gericht is op de Superbowl. Je kunt dan tegen een gereduceerd tarief de Superbowl kijken, zonder dat je daarvoor een VPN nodig hebt.

Super Bowl editie 55 (LV) in 2021 is online gratis te kijken via CBS Sports. Hiervoor heb je wel een VPN nodig om een Amerikaans IP-adres aan te nemen. Bekijk dit stappenplan om de Super Bowl gratis te kijken vanuit Nederland.

NFL zenders en evenementen

Er zijn verschillende zenders en websites waar je NFL wedstrijden kunt streamen en terugkijken. Sommige zenders zorgen er zelfs voor dat je gratis de Super Bowl en andere belangrijke wedstrijden kunt kijken. Ook kun je hieronder enkele belangrijke evenementen vinden met betrekking tot de NFL zoals de Super Bowl en NFL draft.

Zenders en websites die NFL uitzenden

 • ESPN (Nederland)
 • Ziggo (Nederland)
 • NFL Gamepass (Meerdere landen waaronder Nederland)
 • ESPN (Verenigde Staten)
 • Sling TV (Verenigde Staten)
 • BBC iPlayer (Verenigd Koninkrijk)
 • Sky Sports (Verenigd Koninkrijk)
 • Sport 1 (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)
 • NTV Plus (Rusland)
 • Viasat Sport (Scandinavië)

NFL evenementen 2021/2022

Wil jij geen enkele wedstrijd missen? Hou dan het lijstje hieronder in de gaten zodat je precies weet wanneer de belangrijkste wedstrijden plaatsvinden.

GebeurtenisDatum
Reguliere NFL seizoen10 september 2021 t/m 9 januari 2022
Playoffsvanaf 15 januari 2022
Pro Bowl (all-star game)6 februari 2022
Super Bowl LV13 februari 2022
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. NFL GAMEPASS is officieel en volkomen legaal te verkrijgen in Nederland, makkelijk kijken via Chromecast en Apple TV (vanaf 4). Het kost wat maar dan heb je ook wat. Inclusief onze favoriet REDZONE CHANNEL.

  • Dat is inderdaad een uitstekende oplossing, we gaan hem verwerken in het artikel. Dankjewel voor de tip!

Een reactie plaatsen