Zo kijk je makkelijk en snel overal (gratis) boksen

Boksstream op een laptop naast een bokshandschoen en een VPN schild
Klik hier voor de samenvatting
Boksen kijken met een VPN

Bokswedstrijden worden helaas niet altijd in Nederland uitgezonden. Gelukkig kun je met een VPN websites laten denken dat je ze bezoekt vanuit een ander land. Zo krijg jij toegang tot de in Nederlandse geblokkeerde boks content.

Een VPN gebruiken om boksen te kijken is bovendien erg gemakkelijk. Je hoeft enkel de onderstaande stappen te volgen:

 1. Abonneer je op een snelle VPN-provider met servers in veel verschillende landen. Een echte aanrader hiervoor is NordVPN.
 2. Installeer de VPN-software en log in.
 3. Verbind met een server in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk om toegang te krijgen tot Box Nation.
 4. Ga naar de live stream van het bokstoernooi.
 5. Moedig je favoriete bokser aan.

Mocht je slechts één wedstrijd willen kijken, dan kun je bovendien handig gebruik maken van de geld-terug-garantie van NordVPN. Zo maak je gratis gebruik van de dienst.

Meer weten over hoe een VPN je kan helpen bij het kijken van boksen? Of ben je benieuwd waar de wedstrijden gestreamd worden? Lees dan snel verder.

Bokswedstrijden worden niet altijd uitgezonden in Nederland. Boksen is hier immers minder populair dan in andere landen. Je zult daarom vaak op zoek moeten naar een internationale website om een boksmatch te kunnen zien. Deze internationale sites blokkeren je helaas regelmatig, omdat je niet uit het land komt waar de website wordt aangeboden.

Gelukkig kun je deze geografische blokkade omzeilen met een zogenaamd Virtual Private Network (VPN). Met een VPN kun jij je favoriete wedstrijden wél zien op bokswebsites. Het geeft je zelfs de mogelijkheid om matches gratis te bekijken. Sommige landen zenden namelijk gratis streams uit. In dit artikel leggen we je uit hoe jij elke boks match live kijkt.

Wanneer heb je een VPN nodig om boksen te kijken?

Sommige bokswedstrijden komen op de Nederlandse tv, anderen niet. Om deze toch te kunnen kijken heb je een VPN nodig. In de volgende situaties heb je een VPN nodig om boksen te kijken:

 • Je wilt gratis een wedstrijd kijken en woont niet in het land waar de wedstrijd gratis beschikbaar is.
 • Een Nederlandse tv-zender zendt de bokswedstrijd uit, maar je bent op dat moment in het buitenland.
 • Je zit in Nederland en de wedstrijd die je wilt zien wordt geografisch geblokkeerd in Nederland.
 • Je hebt een abonnement op een internationale boks-site zoals Showtime, maar je zit niet in de Verenigde Staten.

Wat doet een VPN?

VPN Schild IcoonEen VPN is software met bijgaande servers waarmee je je internetverbinding beveiligt en je data beschermt tegen hackers en kwaadwillenden. Door middel van encryptie wordt je data onleesbaar voor anderen. Vervolgens gaat deze data via een server van de VPN-aanbieder het internet op.

Je communiceert dus via de VPN-server met de rest van het internet. De website die je wilt bezoeken registreert dat je de pagina bezoekt vanuit de locatie van de VPN-server. Verder gebruik je het internet zoals je gewoonlijk doet. Voor meer uitleg over hoe dit werkt kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: Wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

Extra VPN-voordeel voor boksliefhebbers

VPN’s bieden een groot voordeel voor de boksliefhebbers onder ons. Met een VPN kun je namelijk ook selecteren dat je vanuit een ander land verbinding wilt maken met het internet. Dit betekent dat je in Nederland kan zitten met je laptop, smartphone of tablet, maar je het laat lijken alsof je eigenlijk in Amerika zit.

Hierdoor kun je toch gebruikmaken van sommige sites die je normaliter niet zou mogen bekijken vanuit Nederland. Dit geeft je toegang tot internationale PPV sites (pay per view), maar ook sites waarop gevechten gratis te zien zijn.

Hoe kan ik online boksen kijken met een VPN?

Om online boksen te kunnen kijken heb je maar twee dingen nodig: een site waarop je de bokswedstrijd kunt zien (PPV of gratis, het kan allebei) en de VPN zelf. Het enige wat je hoeft te doen is de VPN te installeren en de juiste server te selecteren. Je kunt nu direct naar je favoriete website gaan om boksen te kijken.

Kijk voor meer informatie over het installeren van een VPN naar onze handleidingen voor de installatie op verschillende apparaten en besturingssystemen. Kort gezegd doe je het volgende:

VPN Algemeen Installeren Stappenplan Desktop

De beste VPN’s voor boksen

VPN schild en bokshandschoenBij het kijken van boksen is het vooral belangrijk dat je een VPN kiest die veel server locaties heeft. Omdat de rechten van bokswedstrijden niet altijd door dezelfde partij worden opgekocht, worden gevechten vaak in verschillende landen uitgezonden. Zo kijk je de ene match alleen vanuit Amerika en de andere alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast is de snelheid van de VPN belangrijk, omdat de online stream anders gaat haperen. Ook is het beter om gratis VPN’s te vermijden. Deze hebben namelijk vaak een snelheidslimiet, datalimiet of server limiet. Hierdoor kun je streams niet of slechts gedeeltelijk kijken voordat de VPN automatisch wordt uitgeschakeld, of wordt je snelheid sterk afgeknepen.

Het is dan beter om voor een betaalde VPN te kiezen. Deze hebben bovendien vaak een gratis trial, waardoor je er alsnog (tijdelijk) gratis gebruik van kunt maken. We lichten hieronder de top 3 beste VPN-services uit als het op boksen aankomt.

NordVPN: de beste VPN voor sport streamen

NordVPN is een uiterst geschikte VPN voor boksen vanwege zijn snelheid en grote serveraanbod. Daarbovenop heeft NordVPN software en apps voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. De provider heeft zelfs een app voor je smart TV. Zo geniet je zonder al te veel gedoe van alle matches.

NordVPN is 30 dagen gratis uit te proberen vanwege zijn 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is ideaal als je een keer een grote bokswedstrijd wil kijken en geen extra geld kwijt wil zijn aan een VPN.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: boxen in ultra HD met deze snelle servers

Surfshark is misschien wel de snelste VPN van dit moment. Hierdoor is deze VPN uitermate geschikt voor het livestreamen van bokswedstrijden. Ook de hoeveelheid servers en server locaties van Surfshark zijn zeer goed.

Ook deze VPN-provider heeft een 30 dagen geld-terug-garantie, al zijn de abonnementen zelf ook erg goedkoop. Als je de dienst vlak voor een belangrijke bokswedstrijd afsluit en je vraagt achteraf je geld terug, kun je de wedstrijd gratis kijken!

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

PIA: bescherm je privacy tijdens elke stream

Private Internet Access (PIA) is een uiterst gebruiksvriendelijke VPN. Deze dienst is snel, heeft servers in de meeste populaire bokslanden en is bijzonder goedkoop voor wat het te bieden heeft. Daarbij blijft je privacy altijd beschermd als je deze VPN-provider gebruikt, de service heet namelijk niet voor niets ‘Private Internet Access’.

PIA is gemakkelijk te installeren en heeft software en apps voor onder andere Windows, Mac, iOS, Android en Linux. De prijs van PIA is misschien wel het meest aantrekkelijke punt. PIA biedt namelijk een 30 dagen geld-terug-garantie en heeft sowieso een bijzonder lage prijs.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Gratis boksen kijken met een VPN

Wereldwijd is boksen een zeer populaire sport. Het komt dan ook regelmatig voor dat je gevechten gratis kunt zien op bepaalde websites of dat websites gratis trials aanbieden waardoor je een bokswedstrijd gratis bekijkt. Helaas zijn deze websites niet altijd vanuit Nederland toegankelijk.

Met een VPN kun je gelukkig toch de boksstreams op deze websites live volgen, omdat je je locatie kunt veranderen middels de VPN-server. Wordt de wedstrijd bijvoorbeeld gratis uitgezonden op een website in Thailand? Dan kun je deze gemakkelijk bezoeken door een Thaise VPN-server te selecteren. Bovendien is een abonnement op de boxing livestreaming site Fite een stuk goedkoper vanuit Thailand dan vanuit Nederland. Als je gebruikmaakt van gratis streams om je favoriete boksers te zien vechten, moet je er natuurlijk wel op letten dat je niet op een illegale website terechtkomt.

Daarbij geven veel VPN’s een gratis proefperiode aan nieuwe leden. Dit gebeurt in de vorm van free trials of in de vorm van een geld-terug-garantie. Hierdoor kun je niet alleen het boksen gratis zien via een specifieke website, ook de VPN kost je geen geld. Dit is ideaal als je maar één wedstrijd wilt zien of meerdere wedstrijden in een kort tijdsbestek.

Waar kan ik live boksen kijken?

Om boksen te kunnen kijken moet je kiezen voor PPV of een website waarop het gevecht gratis te zien is. We hebben hieronder enkele voorbeelden genoemd van betaalde en gratis zenders en websites waarop boksen regelmatig te zien is.

ZenderLand
beIN SPORTSDiverse landen
Box NationVerenigd Koninkrijk
ESPNDiverse landen, waaronder Nederland
Estrella TVAmerika, Spaanstalig
FITEWereldwijd, prijzen verschillen per land
FoxVerenigde Staten
RTL7, ook via RTL XLNederland
ShowtimeVerenigde Staten
Sky SportsVerenigd Koninkrijk

Aankomende boxing matches

In april en mei 2022 wordt er weer heel wat gebokst. Hieronder zie je enkele belangrijke wedstrijden deze maand. Al deze gevechten zijn sowieso te zien op FITE. Mis ze dus niet!

DatumWedstrijdEvent
Zondag 3 april, 18:00 uurChristian Eusse vs Robin Zamora

Ezequiel Gurria vs Wilber Blanco

Gallego Prada La Retaguardia
Zaterdag 9 april, 2:00 uurMike Richman vs David Rickels

Isaac Doolittle vs Jared Warren

BKFC 23
Zaterdag 9 april, 3:00 uurDamian “Samurai” Sosa vs Jesus “Ingeniero” VegaToscano Boxing
Zondag 10 april, 1:45 uurSimone Federici vs Lyubomyr PinchukStar Boxing
Zondag 10 april, 20:00 uurJimmy Sweeney vs Barrie Jones

Carl Hobley vs Mickey Parker

BKB 25
Vrijdag 15 april 4:00 uurCain Sandoval vs Edgar Garcia Bram
Sonny Robledo vs Michael MyersDanny Silva vs Geoffrey Mellor
Jesse Gonzalez vs Hugo SanchezSteve Mora vs William Elliott
Tayden Beltran vs TBA
Fight Club OC
Zaterdag 16 april, 1:00 uurAlbert “The Prince” Bell, Adrian Wilson, Roshawn Jones, Wayne Lawrence en James EvansePulse Boxing: A Night of Championship Boxing
Woensdag 20 april, 9:00 uurMichael Zerafa vs Issac Hardman

Cherneka Johnson vs Melissa Esquivel

SLB Fight Night
Zaterdag 7 mei, 2:00 uurWhite Simba vs Wolverine

Frank the Tank vs Darius

Slap Fight Championship Undisputed
Zondag 15 mei, 00:00 uurSergey “Krusher” Kovalev vs Tervel Pulev

Kubrat “The Cobra” Pulev vs Andrey Fedosov

TrillerVerz V
Vrijdag 20 mei, 13:00 uurFano Kori vs McCoy
Matt Floyd vs Filipo MasoeClarke vs Pay
La Ruccia vs Mckeever
Djordje Djerman vs Marc RobinsonRyan Daye vs Joshua McPherson
Danni Mace vs Courtney Martin

Josh Izatt vs Liam O’Conner
Bahitiyar Sonyol vs Daniel Desierto

Thunderdome 38
Zondag 22 mei, 1:00 uurTBAIce Wars

Stream je favoriete sport online: van Champions League tot Formule 1

Niet alleen boksen is gemakkelijk via een VPN overal te wereld te volgen. Ook andere sporten kun je op deze manier live kijken. Zo kun je de Champions League ook vanuit je vakantieadres volgen. Ook bekijk je met alle gemak de Amerikaanse NBA of NFL wedstrijden.

Kortom, met een VPN gaan er vele deuren voor je open. Binnen no-time blijf je op de hoogte van je favoriete sporters. Wil je zelf VPN’s uittesten, in plaats van afgaan op onze aanraders? Kijk dan eens naar onze reviews en kies de provider die bij jou past.

Boksen kijken met een VPN: veelgestelde vragen

Heb je nog een vraag waar je snel antwoord op wilt? Kijk dan in de FAQ of stel je vraag in de comments.

Als je boksen wilt kijken via een VPN is het belangrijk dat de provider een groot servernetwerk heeft verdeeld over veel landen. Ook wil je dat de verbinding snel is, zodat je stream niet hapert. Wij hebben vele VPN-aanbieders getest en kunnen concluderen dat NordVPN momenteel de beste keuze is om boksen mee te kijken.

Een aantal online streamingservices die live boksen uitzenden zijn:

 • beIN SPORTS
 • Box Nation
 • ESPN
 • Estrella TV
 • FITE
 • Fox
 • RTL7, ook via RTL XL
 • Showtime
 • Sky Sports

Sommige van deze zenders zijn gratis, andere niet. Ook heb je voor sommige zenders een VPN nodig. Hoe dat zit, lees je in het artikel over hoe je boksen kijkt met een VPN.

Er zijn verschillende redenen waarom je een VPN nodig kunt hebben om boksen te kijken:

 • Veel bokswedstrijden worden helaas niet uitgezonden in Nederland. Om toegang te krijgen tot buitenlandse streams heb je een VPN nodig.
 • Sommige betaalde streams goedkoper kijken via het buitenland.
 • In het buitenland kun je soms gratis streams vinden.
Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen