Boksen kijken met een VPN

Boksen kijken op Tablet met VPN

Bokswedstrijden worden niet altijd uitgezonden in Nederland. Omdat boksen hier minder populair is dan in andere landen moet je vaak op zoek naar een internationale website om een boksmatch te kunnen zien. Helaas worden ook deze regelmatig geblokkeerd omdat je niet uit het land komt waar de website wordt aangeboden.

Boksen kijken in het buitenland of in Nederland met een VPN

Met een Virtual Private Network (VPN) kun je je favoriete wedstrijden op boks-websites gelukkig wel zien. In sommige landen zijn er zelfs websites van waaruit je gevechten gratis kunt kijken. Als je een VPN kiest met servers in deze landen kun jij deze dus ook gratis bekijken.

Wanneer heb je een VPN nodig om boksen te kijken?

Sommige bokswedstrijden komen op tv, anderen niet. Om deze toch te kunnen kijken heb je een VPN nodig. In de volgende situaties heb je een VPN nodig om boksen te kijken:

 • Je wil gratis een wedstrijd kijken en woont niet in het land waar de wedstrijd gratis beschikbaar is.
 • Je zit in het buitenland en wil boksen kijken op een Nederlandse zender.
 • Je zit in Nederland en de wedstrijd die je wilt zien wordt geografisch geblokkeerd in Nederland.
 • Je hebt een abonnement op een internationale boks-site zoals Showtime, maar je zit niet in Amerika.

Wat doet een VPN

VPN Uitgelegd EncryptieEen VPN is software met bijgaande servers waarmee je je internetverbinding beveiligt en je data beschermt tegen hackers en kwaadwillenden. Door middel van encryptie wordt je data onleesbaar voor anderen, vervolgens gaat deze data via een server van de VPN-aanbieder het internet op. De VPN-server zorgt ervoor dat er gecommuniceerd wordt met de website die je wil bezoeken. Je gebruikt het internet zoals je gewoonlijk doet, maar nu worden er dus op de achtergrond extra veiligheidsmaatregelen genomen. Voor meer uitleg over hoe dit werkt kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: VPN uitgelegd, wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

VPN’s bieden een groot voordeel voor de boksliefhebbers onder ons. Met een VPN kun je namelijk ook selecteren dat je vanuit een ander land verbinding wil maken met het internet. Dit betekent dat je in Nederland kan zitten met je laptop, smartphone of tablet, maar dat je het kan laten lijken alsof je eigenlijk in Amerika zit. Hierdoor kun je toch gebruik maken van sommige sites die je normaliter niet zou mogen bekijken omdat je in Nederland zit. Dit geeft je toegang tot internationale PPV sites (pay per view), maar ook sites waarop gevechten gratis te zien zijn.

De beste VPN’s voor boksen

bokserBij het kijken van boksen is het vooral belangrijk dat je een VPN kiest die veel server locaties heeft. Omdat de rechten van bokswedstrijden niet altijd door dezelfde partij worden opgekocht, gebeurt het vaak dat de gevechten in een ander land worden uitgezonden. Daarnaast is de snelheid van de VPN belangrijk, omdat de online stream anders gaat haperen.

Het is beter om gratis VPN’s te vermijden, omdat deze vaak een snelheidslimiet, datalimiet of server limiet hebben. Hierdoor kun je streams niet kijken, kan je maar een gedeelte kijken voordat de VPN automatisch wordt uitgeschakeld of wordt je snelheid sterk afgeknepen. Het is dan beter om voor een betaalde VPN te kiezen. Deze hebben vaak een gratis trial waardoor je er alsnog (tijdelijk) gratis gebruik van kunt maken.

ExpressVPN voor boksen

ExpressVPN is een uiterst geschikte VPN voor boksen vanwege zijn snelheid en grote server aanbod. Daarbovenop heeft ExpressVPN software en apps voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

ExpressVPN is 30 dagen gratis uit te proberen vanwege zijn 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is ideaal als je een keer een grote bokswedstrijd wil kijken en geen extra geld kwijt wil zijn aan een VPN.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

CyberGhost voor boksen

CyberGhost is een uiterst gebruiksvriendelijke VPN. Deze dienst is snel, heeft servers in de meeste populaire bokslanden en is bijzonder goedkoop voor wat hij de bieden heeft. CyberGhost is gemakkelijk te installeren en heeft software en apps voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

De prijs van CyberGhost is misschien wel het meest aantrekkelijke punt. CyberGhost biedt namelijk een 30 dagen geld terug garantie en heeft een bijzonder lage prijs.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €1.90 per maand!
Vanaf
€1.90
8.8
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

IPVanish voor boksen

IPVanish is misschien wel de snelste VPN van dit moment. Hierdoor is deze VPN uitermate geschikt voor het livestreamen van bokswedstrijden. Ook de hoeveelheid servers en server locaties van IPVanish zijn zeer goed.

IPVanish heeft een 7 dagen geld-terug-garantie. Dus als je de dienst afsluit vlak voor een belangrijke bokswedstrijd, kun je gratis de wedstrijd kijken om vervolgens je geld terug te vragen. Zo betaal je helemaal niets om toch je wedstrijd te kunnen zien!

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaarabonnement
Vanaf
€3.49
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

Hoe kan ik online boksen kijken met een VPN

Om online boksen te kunnen kijken heb je maar twee dingen nodig: een site waarop je de bokswedstrijd kunt zien (PPV of gratis, het kan allebei) en de VPN zelf. Het enige wat je hoeft te doen is de VPN te installeren en de juiste server te selecteren en je kunt direct naar je favoriete website om boksen te kijken. Voor het installeren van een VPN hebben we enkele handleidingen geschreven om je te helpen bij de installatie op verschillende apparaten en besturingssystemen.

Gratis boksen kijken met een VPN

Omdat boksen een zeer populaire sport is komt het regelmatig voor dat je gevechten gratis kunt zien op bepaalde websites of dat een site een gratis trial heeft waardoor je een bokswedstrijd gratis kunt zien. Deze websites zijn niet altijd vanuit Nederland toegankelijk. Met een VPN kun je gelukkig toch de boks-streams op deze websites zijn, omdat je je locatie kunt veranderen middels de VPN-server. Wordt de wedstrijd bijvoorbeeld gratis uitgezonden op een website in Pakistan, dan kun je deze gemakkelijk bezoeken door een Pakistaanse VPN-server te selecteren. Let wel goed op dat je niet op een illegale website terecht komt.

Hoewel de meeste VPN’s betaald zijn, bieden ze vaak een gratis proefperiode aan. Dit is soms in de vorm van een 30 dagen geld terug garantie. Hierdoor kun je niet alleen het boksen gratis zien via een website, ook de VPN kost je geen geld. Dit is ideaal als je maar één wedstrijd wil zien of meerdere wedstrijden in een kort tijdsbestek.

Boks evenementen en zenders

Om boksen te kunnen kijken moet je kiezen voor PPV of een website waarop het gevecht gratis te zien is. We hebben hieronder enkele voorbeelden genoemd van betaalde zenders en websites waarop boksen regelmatig te zien is. Ook plaatsen we hier een kort overzicht van aankomende belangrijke bokswedstrijden.

Zenders/sites

 • RTL7 (Nederland)
 • Sky Sports (Verenigd Koninkrijk)
 • DAZN (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada, Japan)
 • Showtime (Amerika)
 • ESPN (verschillende landen)
 • beIN SPORTS (verschillende landen)
 • HBO (Amerika)
 • Estrella TV (Amerika, Spaanstalig)
 • Box Nation (Verenigd Koninkrijk)
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen