NBA kijken in Nederland

Man zit in niemandsland met een basketbal in zijn hand en een VPN-schild naast hem en kijkt een basketbalwedstrijd
Klik hier voor een korte samenvatting
Kijk NBA vanuit Nederland:

Nederlandse zenders zenden niet alle wedstrijden van de NBA uit. Het is gelukkig wel mogelijk om online NBA te kijken door middel van de NBA League Pass of Amerikaanse sportzenders. Normaal gesproken krijg je alleen in Amerika toegang. Met een VPN is het echter mogelijk om ook vanuit Nederland NBA te kijken:

 1. Abonneer je op een goede en snelle VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-app.
 3. Log in en maak verbinding met een Amerikaanse server.
 4. Ga naar de website waar je de NBA-stream wilt kijken.
 5. Geniet van de NBA wedstrijd.

Je kunt ook de NBA League Pass gebruiken om online wedstrijden te kijken. Wil je weten hoe je flink wat geld kunt besparen op deze pas? Lees dan hieronder verder.

Ben jij een NBA-fan en wil je het liefst alle basketbalwedstrijden volgen? De National Basketball Association wedstrijden worden voornamelijk in de Verenigde Staten uitgezonden. Helaas kan het lastig zijn om NBA te kijken in Nederland. Ziggo zendt wel een gedeelte van de wedstrijden uit, maar voor echte basketbal fans is dit waarschijnlijk niet voldoende.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om online NBA-basketbal te kijken. Met een Virtual Private Network (VPN), kun je elke NBA-wedstrijd kijken die je maar wilt, ongeacht je locatie. Je kunt zelfs geld besparen op de NBA League Pass als je een VPN gebruikt. Lees hieronder alles over hoe een VPN je kan helpen van elke NBA-wedstrijd te genieten.

NBA kijken in Nederland of in het buitenland

In Nederland liggen de uitzendrechten van de NBA in handen van Ziggo Sport. Een aantal wedstrijden wordt live op tv uitgezonden in Nederland. Helaas liggen de uitzendrechten van NBA wedstrijden voornamelijk bij Amerikaanse partijen. Dit betekent dat je in Nederland niet altijd naar NBA kunt kijken. Deze Amerikaanse zenders en websites hebben namelijk alleen de rechten om wedstrijden in eigen land uit te zenden.

Gelukkig kun je middels een VPN toch deze wedstrijden streamen via Amerikaanse streamingdiensten. We leggen dit later verder uit.

Hieronder bespreken we twee manieren om de NBA online te streamen. Je kunt een VPN gebruiken om Amerikaanse NBA te kijken via Amerikaanse streamingdiensten of je kunt de NBA League Pass aanschaffen.

1. Een VPN en een streamindienst die NBA aanbiedt

VPN-schild met daarachter een basketbalDe meerderheid van de streamingdiensten die de NBA aanbieden (SlingTV, FuboTV, YouTube TV, enz.) zijn gevestigd in de Verenigde Staten. Je hebt dus eerst een abonnement nodig op de website of dienst die de wedstrijden uitzendt.

Om je aan te melden of in te loggen bij deze diensten, heb je een VPN nodig als je niet in de VS bent. Als je bijvoorbeeld wedstrijden wilt kijken via SlingTV, heb je een account bij deze dienst nodig. Je hebt daarnaast ook een VPN met betrouwbare Amerikaanse servers nodig. Maak verbinding met een van die Amerikaanse servers en ga vervolgens naar SlingTV om toegang te krijgen tot de wedstrijden van de Amerikaanse basketbalcompetitie.

2. NBA League Pass

Je kunt de NBA ook overal vandaan kijken met de NBA League Pass. De pas is momenteel beschikbaar in de meeste landen over de hele wereld. De prijs van de NBA League Pass is echter verschillend, afhankelijk van je locatie.

Zo is het maandelijkse abonnement in de VS $14,99. In Europa schommelen de maandelijkse prijzen rond de €19 euro per maand. Maar in andere landen, zoals India , is het een fractie daarvan! Je hebt geen VPN nodig om toegang te krijgen tot NBA League Pass, maar je kunt er wel een gebruiken om het lagere abonnementstarief vast te zetten. We laten je later zien hoe.

Voor wie is een VPN handig om NBA mee te kijken

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om NBA te kijken met een VPN:

 • Je woont in Nederland en de wedstrijden van de NBA die je wilt zien worden niet uitgezonden in Nederland.
 • Je wil de NBA League Pass kopen maar wil hier niet teveel voor betalen.
 • Je zit in het buitenland waar geen NBA wordt uitgezonden.

Hoe kun je online NBA kijken met een VPN?

Als je niet in Amerika bent, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot NBA-streams. Wil je de NBA kijk vanuit Nederland? Dan is het aan te raden om een VPN te downloaden om SlingTV te kunnen kijken. Dit streamingplatform biedt toegang tot kanalen die de NBA uitzenden – zoals TNT, TBS, ABC, of NBA TV .

Volg de stap-voor-stap gids hieronder om NBA te kijken vanuit Nederland:

 1. Abonneer je op een VPN-provider. Wij raden NordVPN aan vanwege de snelle servers die uitstekend werken voor streaming en deblokkeren.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-applicatie op het apparaat waarmee je de NBA wilt kijken. Het installeren en instellen van een VPN is eenvoudig, ongeacht of je van plan bent je desktop, laptop, tablet of smartphone te gebruiken. De meeste providers hebben eenvoudige installatiewizards die het werk voor je doen.
 4. Log in op de VPN-software met je account. Gebruik de gegevens die je in stap 1 hebt aangemaakt om toegang te krijgen tot de VPN.
 5. Kies met welke server je verbinding wilt maken. Als je SlingTV wilt gebruiken, maak dan verbinding met een server in de Verenigde Staten. Wacht een paar seconden zodra de server is verbonden.
 6. Open SlingTV. Zoek de NBA-wedstrijd die je wilt kijken en geniet van de wedstrijd.

Als je geld wilt besparen op de NBA League Pass, raden we je aan verbinding te maken met een server in India bij Stap 4. We zullen je hier later meer over vertellen.

Basketbal/NBA zenders en streams

Hieronder vind je een overzicht van zenders en sites die NBA uitzenden.

Zenders en websites die NBA uitzenden

 • Nederland: Ziggo
 • Amerika: SlingTV, Hulu met live TV, FuboTV, DirecTV Stream, YouTube TV.
 • Canada: TSN en Sportsnet
 • Verenigd Koningkrijk: SkySports, BT
 • NBA League Pass (Bijna overal met een paar uitzonderingen)

Korting op NBA League Pass met een VPN

NBA League Pass is een internationaal beschikbaar platform dat NBA-wedstrijden toont in bijna alle landen wereldwijd. Hoewel je misschien geen VPN nodig hebt om dit te laten werken, kun je er zeker een gebruiken om wat geld te besparen op je abonnement.

De prijs van de NBA League Pass verschilt per land. Op sommige plekken betaal je $14.99 per maand, terwijl je op andere plekken omgerekend maar $2.58 betaalt per maand. India is bijvoorbeeld het land met de goedkoopste NBA League Pass. In India betaal je ₹199 roepies per maand. Dit komt neer op ongeveer $2.58. Door met een VPN verbinding te maken met een server in India, kun je met je eigen e-mailadres een abonnement op de NBA League Pass aanschaffen voor een gereduceerd tarief.

"Plan & billing info" van NBA League Pass in India

NBA blackouts voorkomen met een VPN

Wanneer je een abonnement hebt op de NBA League Pass, maar een wedstrijd toch niet live te zien is vanwege uitzendrechten dan spreken we van een ‘blackout‘. Sommige wedstrijden mogen namelijk pas worden uitgezonden op bepaalde locaties via de NBA League Pass als ze daar al op TV zijn uitgezonden. Andere locaties hebben hier geen last van en kunnen de wedstrijd gewoon live lijken via de NBA League Pass.

De NBA-website bepaalt op basis van je IP-adres of je toegang krijgt tot de uitzending van een bepaalde wedstrijd of niet. Als je IP-adres verraadt dat je in een gebied bent waar een tv-kanaal de rechten heeft om de wedstrijd uit te zenden, zul je de wedstrijd niet live kunnen streamen. Met een VPN kun je toch deze NBA blackouts omzeilen door je locatie te veranderen.

Maak verbinding met een server in een ander deel van de Verenigde Staten, en je kunt aan de slag. Als je een lokale Los Angles Lakers-wedstrijd niet kunt kijken, maak je gewoon verbinding met een server in Miami, Florida.

Je kunt ook wachten tot de wedstrijd klaar is en hem daarna pas kijken op de NBA League Pass.

De beste VPN’s voor NBA

Wil je NBA kijken met een VPN, dan zijn er bepaalde zaken waar je op moet letten:

 • Serverlocatie: De VPN moet Amerikaanse servers hebben. Anders krijg je alsnog geen toegang tot Amerikaanse uitzendingen. Wil je de NBA League Pass kopen met korting, dan is het belangrijk dat je kiest voor een VPN die Indiase servers heeft. Dit is namelijk het land waar de NBA League Pass relatief gezien het goedkoopst is.
 • Hoge snelheid en stabiliteit: De VPN moet snel zijn, omdat de online NBA stream anders gaat haperen.
 • Waar voor je geld: Je wilt waarschijnlijk niet te veel betalen voor je VPN. Toch is het niet verstandig om voor een gratis VPN te gaan. Gratis VPN-diensten beperken vaak je gegevens en snelheid. Soms vormen ze zelfs een bedreiging voor je online privacy. Gelukkig zijn er ook veel premium goedkope VPN’s.

We hebben bovenstaande factoren meegenomen bij de keuze voor de drie beste VPN’s voor het kijken van de NBA-basketbalwedstrijden. Je vindt onze keuze hieronder:

NordVPN: veilig NBA streamen

NordVPN is een goede VPN die vooral erg veilig is. Deze premium VPN met prima snelheden staat bovenaan ons lijstje met de beste VPN’s. De encryptie is ijzersterk en de software is gebruiksvriendelijk. Ook heeft NordVPN servers over de hele wereld, waaronder in Amerika en India.

NordVPN heeft een relatief goedkoop abonnement. Deze VPN biedt bovendien een handige 30 dagen-geld-terug garantie.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Surfshark: NBA kijken zonder haperingen

Surfhark is een fantastische VPN. De dienst beschikt over vele servers, zowel in Amerika als India en is een van de snelste VPN’s. Hierdoor is deze VPN uitermate geschikt voor het kijken van NBA-wedstrijden en zul je geen last hebben van haperingen. Ook met het gebruiksgemak, de veiligheid en de klantenservice van Surfshark zit het wel snor. Deze VPN is bovendien erg gunstig geprijsd.

Je kunt Surfshark gratis uitproberen met hun 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de NBA finals wil kijken zonder extra geld te betalen voor een VPN. Je kunt dan gewoon je geld terugvragen na de laatste wedstrijd.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
Vanaf
€2.21
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

CyberGhost: goedkoop NBA-stream kijken

CyberGhost is met name geschikt vanwege het gebruiksgemak en de lage prijs. Met deze snelle VPN zul je geen last hebben van haperende NBA-streams. Deze VPN heeft servers in Amerika en in India (voor als je een goedkoper abonnement wil op de NBA League Pass).

CyberGhost biedt bovendien een 45 dagen geld-terug-garantie.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.11 per maand!
Vanaf
€2.11
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

In het kort: wat doet een VPN?

Een laptop, desktop en smartphone verbonden met het internet via een VPN-schildKort gezegd laat een VPN jou verbinding maken met het internet via een van de externe VPN-servers van de provider. Jij krijgt het IP-adres van de server, waardoor het lijkt alsof je vanaf die locatie toegang hebt tot internet. Je kunt verbinding maken met een server in een ander land om geografische blokkades te omzeilen.

Normaal gesproken word je geblokkeerd door Amerikaanse websites die NBA uitzenden op basis van je IP-adres. Met behulp van een VPN kun jij verbinding maken met een Amerikaanse server. Je krijgt dan ook een Amerikaans IP-adres mee. De Amerikaanse site denkt dan dat je daadwerkelijk in Amerika zit, en zal je toegang geven tot hun NBA-stream. Met behulp van een VPN kijk je ook gratis naar andere live sporten zoals Formule 1-races of MotoGP.

Het is ook mogelijk om met een VPN Netflix-bibliotheken uit andere landen te deblokkeren, zoals de Amerikaanse versie van Netflix. VPN’s houden je ook veilig online door middel van versleuteling en anonimiteit. Door de encryptie kunnen hackers en internetoplichters jouw gegevens niet lezen of stelen. Een VPN verbergt bovendien je IP-adres. Hierdoor blijf je anoniemer online.

Voor een diepgaande duik in de voordelen, bekijk ons uitgebreide artikel over de voordelen van een VPN.

NBA 2022 schema

Wil jij niks missen van alle NBA evenementen? Hieronder kun je zien wanneer de NBA van 2022 plaats zal vinden. Je ziet wanneer de playoffs zijn en wanneer de start is van de NBA finals.

DatumGebeurtenis
12-15 april 2022Play-in tournament
16 april 2022Begin NBA Playoffs
2 juni 2022Begin NBA Finals

Conclusie

Als je geen enkele NBA wedstrijd wilt missen dan kan een VPN goed van pas komen. Met een VPN kun je je locatie veranderen zodat het lijkt alsof je bijvoorbeeld in Amerika bent, waar de meeste NBA wedstrijden worden uitgezonden. Op deze manier heb je toegang tot geo-blocked materiaal op sportstreamingdiensten. Veel plezier met streamen en geniet van die waanzinnige slam dunks!

NBA basketbal kijken in Nederland: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het live streamen van de NBA vanuit Nederland? We helpen je graag! Klik op een van de onderstaande vragen voor een antwoord.

Als je vanuit Nederland naar NBA-wedstrijden wilt kijken via Amerikaanse platforms zoals SlingTV heb je een VPN nodig. Bekijk ons uitgebreide artikel over hoe je de NBA online kunt kijken.

NordVPN is onze favoriet voor het kijken van de NBA. Met deze veilige en snelle VPN zul je weinig lastig hebben van buffering tijdens NBA-wedstrijden.

Het zal lastig worden om een gratis legale stream te vinden voor NBA wedstrijden. Je kunt wel een enorme korting krijgen op de NBA League Pass door een VPN te gebruiken. In sommige landen, zoals India, kun je de NBA League Pass voor een aanzienlijk lagere prijs kopen dan in Europa. Bekijk onze volledige artikel om uit te vinden hoe.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen