NBA kijken in Nederland

NBA Basketbal op Mobiele Telefoon

Na voetbal is basketbal de meest populaire sport ter wereld. En er is geen hoger niveau in basketbal dan de NBA. Helaas kan het lastig zijn om NBA te kijken in Nederland. Op Ziggo wordt een gedeelte van de wedstrijden uitgezonden, maar niet allemaal. Gelukkig zijn er mogelijkheden om online NBA te kijken door middel van de NBA League Pass of internationale sportzenders. Hiervoor moet je eigenlijk in Amerika zitten om toegang te krijgen, maar er is een manier om dit toch vanuit Nederland te kunnen doen. Hoe dit werkt lees je hieronder.

NBA kijken in Nederland of in het buitenland met een VPN

Omdat de uitzendrechten van NBA wedstrijden voornamelijk bij Amerikaanse partijen liggen kun je deze niet altijd in Nederland kijken. Deze Amerikaanse zenders en websites hebben namelijk alleen de rechten om wedstrijden in eigen land uit te zenden. Gelukkig kun je middels een Virtual Private Network (VPN) toch deze wedstrijden bekijken op de Amerikaanse sites. Ook kun je met behulp van een VPN korting krijgen op de NBA League Pass. Dit kan je soms honderden dollars schelen. Hoe dit precies werkt en welke VPN’s goed zijn voor het kijken van NBA wedstrijden lees je hieronder.

Voor wie is een VPN handig om NBA mee te kijken

Er zijn verschillende situaties waarin het handig kan zijn om NBA te kijken met een VPN:

 • Je woont in Nederland en de wedstrijden die je wilt zien worden niet uitgezonden in Nederland.
 • Je wil de NBA League Pass kopen maar wil hier niet teveel voor betalen.
 • Je zit in het buitenland waar geen NBA wordt uitgezonden.

In het kort: wat doet een VPN?

VPN Uitgelegd EncryptieVPN’s zorgen ervoor dat je data veilig is online. Het is als het ware een extra beveiligingsmiddel dat je beschermt tegen hackers en instanties die uit zijn op je data. Daarnaast blijf je online anoniem en verbind je met het internet via een externe VPN-server.

Voornamelijk het verbinden middels een externe VPN-server is handig als je NBA wil kijken. Waar je normaal wordt geblokkeerd door Amerikaanse websites die NBA uitzenden op basis van je IP-adres, kun je met een VPN kiezen voor een verbinding via een Amerikaanse server. Je krijgt dan ook een Amerikaans IP-adres mee. De Amerikaanse site denkt dan dat je daadwerkelijk in Amerika zit, en zal je toegang geven tot hun NBA stream.

Voor meer diepgaande informatie over VPN’s kun je terecht op onze uitgebreide uitleg pagina: VPN uitgelegd, wat is een VPN en waar gebruik je het voor?

NBA blackouts voorkomen met een VPN

Een blackout is wanneer je een abonnement hebt op de NBA League Pass, maar een wedstrijd toch niet live te zien is vanwege uitzendrechten. Sommige wedstrijden mogen namelijk pas worden uitgezonden op bepaalde locaties via de NBA League Pass als ze daar al op TV zijn geweest.  Andere locaties hebben hier geen last van en kunnen de wedstrijd gewoon live lijken via de NBA League Pass. Met een VPN kun je toch deze NBA blackouts omzeilen door je locatie te veranderen (je kunt ook wachten tot de wedstrijd klaar is en hem daarna pas kijken op de NBA League Pass).

Korting op NBA League Pass met een VPN

NBA League Pass Logo

De prijs van de NBA League Pass verschilt per land. Op sommige plekken betaal je $199, terwijl je op andere plekken maar $109 betaalt. Mexico is bijvoorbeeld het land met de goedkoopste NBA League Pass. Door met een VPN verbinding te maken met een Mexicaanse server, kun je met je eigen e-mailadres een abonnement op de NBA League Pass aanschaffen voor een gereduceerd tarief.

De beste VPN’s voor NBA

basketbalspelersWil je NBA kijken met een VPN, dan moet de VPN-aanbieder servers hebben staan in Amerika. Anders krijg je alsnog geen toegang tot Amerikaanse uitzendingen. Daarnaast moet de VPN snel zijn, omdat de online NBA stream anders gaat haperen. Wil je de NBA League Pass kopen met korting, dan is het belangrijk dat de VPN die je kiest servers heeft staan in Mexico. Dit is namelijk het land waar de NBA League Pass relatief gezien het goedkoopst is. Hieronder vind je een kort overzicht van de beste VPN-aanbieders voor het kijken van NBA wedstrijden.

Tip: wij zouden het afraden om een gratis VPN te kiezen. Meestal bieden deze je namelijk niet te optie om een server te kiezen in Amerika. Daarbovenop is er vaak sprake van een snelheidslimiet, datalimiet of soms zelfs veiligheidsproblemen.

ExpressVPN voor NBA

ExpressVPN is een fantastische VPN. De dienst beschikt over vele servers, zowel in Amerika als Mexico en is bijzonder snel. Hierdoor is deze VPN uitermate geschikt voor het kijken van NBA wedstrijden. Ook met het gebruiksgemak, de veiligheid en de klantenservice van ExpressVPN zit het wel snor.

Je kunt ExpressVPN gratis uitproberen vanwege hun 30 dagen geld-terug-garantie. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld de NBA finals wil kijken zonder extra geld te betalen voor een VPN. Je kunt dan gewoon je geld terugvragen na de laatste wedstrijd.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.76
9.5
 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

NordVPN voor NBA

NordVPN is een goede VPN die vooral erg veilig is. Een belangrijke reden waarom mensen voor NordVPN kiezen is de lage prijs. Deze premium VPN met prima snelheden is namelijk een van de goedkoopste VPN’s op de markt. Ook heeft NordVPN servers in zowel Amerika als Mexico.

NordVPN heeft een relatief goedkoop abonnement. Daarbij heeft ook NordVPN een 30 dagen-geld-terug garantie.

NordVPN
Actie:
Tijdelijk €2.80 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.80
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

IPVanish voor NBA

IPVanish is met name geschikt vanwege de zeer hoge snelheden. Met deze pijlsnelle VPN zul je geen last hebben van haperende NBA-streams. Deze VPN heeft servers in Amerika en in Mexico voor als je een goedkoper abonnement wil op de NBA League Pass.

IPVanish is daarnaast redelijk geprijsd en heeft een 7 dagen geld-terug-garantie op al zijn abonnementen.

IPVanish
Actie:
Snelle VPN met goede prijs bij een jaarabonnement
Vanaf
€3.49
7.3
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Logs! En Netflix niet altijd werkend
Bezoek IPVanish

Hoe kun je online NBA kijken met een VPN

Voor het online kijken van NBA heb je twee dingen nodig: een abonnement op een website of dienst die de wedstrijden uitzendt en een VPN. Wil je bijvoorbeeld NBA kijken op TNT, dan hoef je alleen maar hier een account voor te hebben en de VPN aan te zetten op een Amerikaanse server. Er zijn ook websites in andere landen die de NBA uitzenden, maar dan gaat het niet altijd om alle wedstrijden.

Het installeren en instellen van een VPN is vrij eenvoudig. Je kunt hiervoor onze handleidingen gebruiken.

Basketbal/NBA zenders en evenementen

Hieronder vind je een overzicht van zenders en sites waar je NBA op kan kijken. Ook zie je een overzicht van belangrijke datums voor basketbal en de NBA zoals March Madness en de start van de NBA finals.

Zenders en websites die NBA uitzenden

 • Ziggo (Nederland)
 • ABC, ESPN, TNT (Amerika)
 • NBA League Pass (Bijna overal met een paar uitzonderingen)
 • Sling TV (Amerika)
 • TSN en Sportsnet (Canada)

NBA 2021 schema

Wil jij niks missen van alle NBA evenementen? Hieronder kun je zien wanneer de NBA van 2021 plaats zal vinden.  Je ziet wanneer de playoffs zijn en wanneer de finales plaatsvinden.

DatumGebeurtenis
19 t/m 22 mei 2021Play-in tournament
22 mei t/m 22 juli 2021NBA Playoffs
Aanvang uiterlijk 8 juli 2021NBA Finals
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNGids. Daarbij richt hij zich vooral op hoe je content kunt unblocken. Tevens maakt hij de infographics voor de website. Meer over Quinten.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen