De beste VPN Chrome extensies van 2022

Chrome logo deelt lintjes uit aan VPN-schilden
Klik hier voor een korte samenvatting
Beste VPN voor Chrome: een korte samenvatting

Chrome heeft meer dan drie miljard gebruikers. Velen daarvan gebruiken de webbrowser volledig onbeschermd. Ze zijn zich niet bewust van de gevaren van het moderne internet, om nog maar te zwijgen over Google met zijn indringende gegevensverzameling. Het is aan te raden om een goede VPN te gebruiken om jouw online privacy, veiligheid en vrijheid te beschermen.

Hier zijn onze drie topkeuzes om te gebruiken met Google Chrome:

 1. NordVPN: beste algemene VPN voor Chrome
 2. CyberGhost: beginnersvriendelijke apps en gratis VPN-extensie voor Chrome
 3. Surfshark: de snelste VPN voor Chrome

Als je op zoek bent naar snelheid en een betaalbaar prijskaartje, raden we Surfshark aan.

Als je het complete pakket wilt, ga dan voor NordVPN. De Chrome-extensie van Nord bevat geweldige functies die zowel VPN-beginners als doorgewinterde professionals tevreden zouden moeten stellen.

Wil je meer weten over hoe je veilig en anoniem kunt blijven terwijl je met Google Chrome surft? Lees er alles over in ons volledige artikel hieronder.

Met meer dan 60% van het marktaandeel is Google Chrome de populairste browser die er is. De Chrome-browser is snel, gebruiksvriendelijk en biedt meer extensies dan zijn concurrenten.

Een groot nadeel is dat Chrome is ontwikkeld door Google, die gevoelige gebruikersgegevens van je verzamelt. Ook heeft Chrome in de loop der jaren veel beveiligingsproblemen gekend. Zo zijn sommige van de extensies in het verleden zelfs gebruikt om sleutels van cryptoportefeuilles te stelen. Met andere woorden, het kan geen kwaad om je browser te beveiligen. Chrome heeft zeker niet de beste reputatie wat betreft het beschermen van de privacy van gebruikers.

Het gebruik van een VPN (virtueel privénetwerk) is de beste manier om je online privacy te beschermen wanneer je met de Chrome-browser op het internet surft. Maar wat is nou de beste VPN Chrome-extensie?

Er zijn zo veel VPN-aanbieders op de markt dat het lang zou duren om je eigen research te doen. Daarom hebben we onze top 3 VPN’s voor Chrome hier op een rijtje gezet.

De beste VPN-browserextensies voor Chrome – onze aanbevelingen

Het zoeken naar de beste VPN-extensie voor Chrome levert vast veel vragen op. Welke VPN-browserextensie moet je kiezen? Is het voldoende om alleen een extensie te gebruiken? Wordt je verbinding trager door de encryptie?

Het is lastig om VPN’s allemaal te testen om de meest compatibele optie met Google Chrome te vinden. Om het onze lezers gemakkelijk te maken, hebben wij het moeilijke deel gedaan en tientallen VPN’s voor jou getest. We hebben in het bijzonder gelet op hun snelheid, beveiliging, geo-unblockingmogelijkheden, gebruiksvriendelijkheid, en vele andere factoren.

Het resultaat? We hebben de allerbeste VPN’s voor Chrome gevonden.


1. NordVPN: de overall beste VPN voor Chrome

NordVPN Website Chrome Extensie Pagina

NordVPN is een van de beste VPN’s om online veilig en anoniem te blijven. Deze premium VPN biedt een geweldig beveiligingspakket en uitstekende snelheden. Dit maakt het een ideale VPN voor Chrome. NordVPN is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Je kunt de Chrome-extensie eenvoudig installeren op je Windows-, Mac-, Linux- of Chromebook-apparaat.

NordVPN Chrome Extensie

De Chrome-extensie van NordVPN werd in 2017 gelanceerd en vereist een betaald abonnement. De betaalde abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer drie euro per maand. Met dit abonnement heb je toegang tot een volledig pakket van 5.000+ servers in 60 landen. In het instellingenmenu kun je WebRTC blokkeren; een communicatieprotocol dat je echte IP-adres kan lekken.

Je kunt AdBlocker (voorheen CyberSec in de extensie) gebruiken om advertenties, malware, phishingsites en andere bedreigingen te blokkeren.

Er is ook een handige Bypasser-tool waarmee je een lijst kunt maken van sites die je rechtstreeks wilt openen (met je echte IP). Je kunt bijvoorbeeld jouw NordVPN-extension voor Chrome gebruiken om de Amerikaanse Netflix te deblokkeren terwijl je tegelijkertijd YouTube streamt zonder VPN.

NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie. Je kunt NordVPN dus 30 dagen lang op je gemak uitproberen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.99 per maand + 3 maanden gratis bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.99
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

2. CyberGhost: beginnersvriendelijke app en gratis VPN Chrome extension

CyberGhost Website Chrome Extensie Pagina

CyberGhost biedt de meest beginnersvriendelijke software tegen een uitstekende prijs, vanaf slechts twee euro per maand. Het is ook de enige provider op deze lijst met een volledig gratis VPN-extensie voor Chrome.

Het bedrijf houdt rekening met jouw privacy en stelt je in staat de extensie te gebruiken zonder een account aan te maken of persoonlijke gegevens te verstrekken. Met andere woorden, je kunt online volledig anoniem blijven met CyberGhost VPN voor Chrome. Dit is wat ons betreft een groot pluspunt.

CyberGhost Chrome Extensie

De Chrome-extensie verbergt je echte IP, blokkeert online tracking en kwaadaardige content, en voorkomt WebRTC-lekken. Je kunt het ook gebruiken om Netflix US of Hulu vanuit iedere locatie ter wereld te deblokkeren.

Het grootste nadeel van de gratis Chrome-extension van CyberGhost is dat je slechts toegang hebt tot acht servers in vier landen. Als je het volledige netwerk (7.900+ servers in 90+ landen) wilt gebruiken, zul je een premium-abonnement moeten afsluiten.

CyberGhost biedt een 14-dagen niet-goed-geld-terug-garantie op het maandelijkse abonnement en een 45-dagen niet-goed-geld-terug-garantie op langere abonnementen. Je kunt CyberGhost dus gratis testen om te zien of het voor jou werkt.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.03 per maand!
Vanaf
€2.03
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

3. Surfshark: de snelste VPN voor Chrome

Surfshark Website Chrome Extensie Pagina

Surfshark staat op de eerste plaats in onze lijst van de snelste VPN’s die er zijn. Naast goede snelheid biedt deze VPN ook een groot serveraanbod (3.200+ servers in 100+ landen). Je hebt de dienst bovendien voor een vriendelijk prijsje (vanaf ongeveer twee euro per maand). Surfshark is een uitstekende keuze als je Chrome vooral gebruikt voor streaming en toegang tot torrentsites.

Surfshark Chrome Extensie

De VPN Chrome-extension van Surfshark maakt gebruik van het volledige servernetwerk. Je kunt ook jouw privacy en veiligheid verhogen met multi-hop verbindingen in landen met veel censuur, zoals China. Met multi-hop kun je jouw VPN-verbinding tot stand brengen via meerdere VPN-servers in plaats van slechts één.

De ‘CleanWeb’-functie blokkeert malware, advertenties en trackers. YouTube-advertenties worden niet geblokkeerd. Je kunt ook waarschuwingen inschakelen voor sites die in het verleden zijn gehackt. Tot slot is er een blocker voor cookie pop-ups. Deze schakelt de vervelende prompts met toestemmingen voor cookies uit.

Surfshark VPN wordt geleverd met een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie Je hebt dus een volle maand om Surfshark gratis te testen.

Surfshark
Actie:
Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
Vanaf
€2.05
9.0
 • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
 • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
 • Goedkoop en veel extra opties
Bezoek Surfshark

Waarom een VPN gebruiken voor Chrome?

Er zijn talloze redenen waarom Chrome-gebruikers zouden moeten overwegen een VPN te installeren. De meest relevante zijn:

 • Verhoogde online veiligheid: VPN-extensies voor Chrome versleutelen jouw online verkeer om de toegang voor kwaadwillende derden te blokkeren. Spionageorganisaties, hackers en zelfs Google kunnen niet stelen wat ze niet kunnen zien. Met andere woorden, ze laten je veilig en anoniem surfen op het web.
 • Verhoogde online privacy: Verbinding maken met een VPN-server vervangt je echte IP door een vals IP. Dit zorgt ervoor dat je online verkeer nooit kan worden herleid naar jou, je locatie of je echte IP-adres. Jouw IP-adres kan worden gebruikt om je apparaat te geo-lokaliseren en je op talloze manieren aan te vallen. Met een goede Chrome-extension ben je perfect beschermd tegen deze aanvallen.
 • Geobeperkingen omzeilen: Het streamen van de Amerikaanse Netflix of Disney+ is slechts een van de extraatjes die je krijgt met de beste VPN’s voor Chrome. Maak simpelweg verbinding met een Amerikaanse server om een Amerikaans IP-adres te krijgen. Je kunt een VPN ook gebruiken om online censuur te omzeilen in landen als Rusland en China.

Waar moet ik op letten als ik een VPN voor Chrome kies?

Als het op VPN’s voor Chrome aankomt, zijn de meeste gebruikers op zoek naar beveiliging, probleemloze prestaties en gebruiksvriendelijke extensies. Met dat in gedachten zijn hier alle factoren waarmee we rekening hebben gehouden tijdens onze tests, en in het kort onze conclusies:

 • Beveiliging: NordVPN en Surfshark Chrome-extensies gebruiken TLS 1.2 encryptie. Deze encryptie op militair niveau is de beste optie voor in-browser beveiliging. Het beschermt je tegen hackers en andere onbevoegde partijen. Alle VPN’s uit ons lijstje ‘De beste VPN’s voor Chrome’ beschermen tegen het lekken van gegevens en komen met een ijzersterk zero-log beleid.
 • Snelheid: Alle Chrome-extensies op deze lijst zijn extreem snel. Ze verbinden je bijna onmiddellijk met elke server en er zijn genoeg locaties om uit te kiezen met NordVPN en Surfshark. Je zult geen problemen hebben met het streamen van Netflix, het downloaden van torrents, of online gamen.
 • Gebruiksgemak: Onze favorieten zijn gemakkelijk op te starten en te gebruiken. CyberGhost is volgens ons de meest beginnersvriendelijke van de drie. NordVPN en Surfshark zijn ook geschikt voor gevorderde gebruikers. Ze zijn bovendien vrij licht, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je browser vertraagt.
 • Prijs-kwaliteit: Het is altijd leuk om wat geld te besparen als dat mogelijk is. CyberGhost’s Chrome-extension is volledig gratis, maar heeft wel enkele beperkingen. Zowel Surfshark als NordVPN zijn vrij betaalbaar voor het gemak dat ze bieden.

Je kunt veel meer te weten komen over onze top 3 VPN’s voor Chrome in hun afzonderlijke reviews. In deze reviews vind je uitgebreide resultaten van onze tests.

Kan ik een gratis VPN gebruiken voor Chrome?

Bij het bespreken van gratis VPN’s voor Chrome, maken we onderscheid tussen twee soorten VPN’s:

 • Gratis (beperkte) versies van gerenommeerde premium VPN’s
 • Gevaarlijke en ineffectieve gratis VPN’s

Zoals eerder vermeld biedt CyberGhost een volledig gratis VPN-extensie voor de Chrome-browser. Dit is slechts een beperkte versie van het betaalde product. Je hebt toegang tot minder servers en er is geen encryptie. Ook de snelheden zijn lang niet zo hoog als de snelheden die je bij het betaalde abonnement zou krijgen.

Sommige VPN-apps kunnen ook gratis worden gebruikt, maar hebben dan veel beperkingen. De gratis versie van ProtonVPN bevat bijvoorbeeld slechts drie serverlocaties. Ook de gratis versie van PrivadoVPN heeft beperkingen. Het gratis abonnement van PrivadoVPN legt een maandelijkse limiet van 10 GB op.

Ondanks deze beperkingen hebben we het nog steeds over legitieme VPN-diensten. Wel krijg je vaak enkele pop-ups en advertenties die bedoeld zijn om de gratis abonnementen te ondersteunen. Deze diensten bieden echter nog steeds voldoende bescherming. De gratis abonnementen kunnen ook ideaal zijn om betaalde VPN’s gratis te testen voordat je ze koopt.

Gevaarlijke gratis VPN’s

Aan de andere kant van het spectrum hebben we kwaadaardige VPN’s die geen enkele bescherming bieden. Ze proberen meestal gewoon je gegevens te stelen en te verkopen. Of ze gebruiken je computer om cryptocurrency’s te delven.

Al deze ‘VPN’s’ zijn meestal eigendom van onderdrukkende overheden ,zoals China. Deze VPN’s worden bijvoorbeeld gebruikt om inlichtingen te verzamelen. Dit zijn onder andere Urban VPN, SuperVPN, GeckoVPN, ChatVPN en QuickFox. Hola VPN heeft zijn hoofdkantoor in Israël, maar deze VPN is net zo gevaarlijk.

De informatie die deze diensten verzamelen noemen wij ‘activiteitenlogs‘. Dit is de ergste vorm van logging. Zo slaan de gratis VPN’s informatie op over de sites die je bezoekt, wanneer je met de VPN verbindt, jouw metadata en IP-adressen. Met andere woorden, deze gratis VPN’s kunnen in principe worden gezien als spyware.

We raden je sterk af om VPN’s uit deze laatste categorie te gebruiken. Als je een krap budget hebt, raden we je aan de diensten op onze lijst van volledig gratis VPN’s en beste goedkope VPN’s te bekijken.

Conclusie: de beste VPN voor Chrome

De beste VPN’s voor Chrome helpen je jouw favoriete browser veilig en anoniem te gebruiken. Ze kunnen ook de beste versies van alle streamingplatforms deblokkeren en online censuur omzeilen.

Als je simpelweg op zoek bent naar de beste VPN, dan raden we je NordVPN aan. Als streamen je ding is en je gewoon snelheid wilt, is Surfshark de juiste tool voor jou. Ben je een VPN-beginner en wil je niet te veel geld uitgeven aan een VPN? Dan is CyberGhost precies wat je nodig hebt.

Beste VPN voor Chrome: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de beste VPN’s voor Chrome? Klik simpelweg op een van de veelgestelde vragen hieronder om het antwoord te bekijken.

NordVPN is wat ons betreft de beste VPN voor Chrome. Ben je vooral op zoek naar snelheid en wil je niet te veel betalen? Dan is Surfshark de beste optie voor jou.

Met een VPN-extensie voor Chrome wordt jouw IP-adres gewijzigd en wordt jouw internetverkeer versleuteld. Onbevoegde derden hebben hierdoor geen toegang tot die gegevens.

Ja, maar het gebruik van gratis VPN’s is (bijna) nooit een goed idee. Ze bieden meestal geen bescherming, waardoor je vatbaar bent voor allerlei aanvallen. Ook kunnen ze je gegevens stelen en verkopen. Gratis VPN’s kunnen bovendien je processor gebruiken om cryptocurrency’s te delven. Als je een krap budget hebt, raden we je aan om onze lijst met echt gratis VPN’s te bekijken. Deze VPN’s bieden daadwerkelijk voldoende bescherming.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen