De beste gratis VPNs voor Google Chrome

Google Chrome logo naast een VPN-schild met een "Gratis"-Label en een trofee met lintje
Klik hier voor een samenvatting
Een snelle gids: beste gratis VPN voor Chrome

We hebben een gedetailleerde lijst gemaakt voor iedereen die een betrouwbare en gratis Chrome VPN nodig heeft. Ontdek hieronder wat de beste VPN of VPN Chrome-extensies zijn.

Onze topkeuzes voor de beste gratis VPN voor Chrome zijn:

 1. ProtonVPN: de beste gratis VPN voor Chrome
 2. Atlas VPN: snelle en veilige gratis VPN voor Chrome
 3. Windscribe VPN: de beste gratis VPN voor Netflix
 4. Hotspot Shield VPN: snelle gratis VPN voor Chrome
 5. Hide.me VPN: gratis VPN voor Chrome met veel functies

Als je liever voor een onbeperkte, premium VPN gaat, raden we NordVPN aan.

Hieronder vind je een diepgaande uitleg waarom we bovenstaande VPN’s hebben gekozen.

Google Chrome is een populaire en gebruiksvriendelijke browser. Google heeft helaas niet de beste reputatie als het gaat om het beschermen van je privacy. Het is dan ook aan te raden om een VPN te gebruiken om je privacy te beschermen. Het kan echter een uitdaging zijn om een degelijke, betrouwbare gratis VPN voor Chrome te vinden. Door de jaren heen hebben we veel VPN-diensten getest. We zijn erachter gekomen dat veel gratis VPN’s vol zitten met malware, vervelende advertenties en trackers.

Dit betekent niet dat er geen gratis en veilige VPN’s zijn. Het is belangrijk dat je alert blijft en kiest voor een VPN met strenge beveiligingskenmerken en een solide privacybeleid. Dan kun je veilig surfen op het web zonder extra kosten.

Om je wat tijd te besparen met zoeken, delen we hieronder onze lijst met de beste gratis Chrome VPN’s. Ook bespreken we in het artikel het verschil tussen losse VPN’s en Chrome-extensies.

Onze lijst van de beste gratis VPN’s voor de Chrome-browser

Een Virtueel Privé Netwerk (VPN) leidt je internetverbinding om via een externe server, zodat websites en apps je echte IP-adres niet zien. In plaats daarvan zien websites het IP-adres van de VPN-server. Gezien je IP-adres kan worden herleid tot je identiteit is een VPN dus essentieel voor het behoud van je online privacy.

Helaas hebben gratis VPN’s bijna altijd beperkingen. Omdat de service gratis is, kunnen of willen VPN-bedrijven niet hetzelfde kwaliteitsniveau bieden als betaalde VPN’s.

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een goede gratis VPN voor Chrome te vinden. Vooral op Google’s browser kan het erg belangrijk zijn om je IP-adres te verbergen. Hieronder vind je onze topaanbevelingen.


1. ProtonVPN: de beste gratis VPN voor Chrome

ProtonVPN Website Homepage met Logo

Belangrijkste kenmerken:

 • Gratis servers in drie landen
 • AES-256 encryptie
 • Strikt ‘no log’-beleid
 • Onbeperkt maandelijks dataverbruik
 • OpenVPN-protocol

Onze topkeuze voor de beste gratis VPN op Chrome is ProtonVPN. Deze VPN is niet alleen alleen snel en veilig, maar het biedt ook onbeperkt bandbreedte dataverbruik . Dit is iets wat andere gratis VPN-diensten zelden bieden. In combinatie met het strikte ‘no log’-beleid, is ProtonVPN een top keuze als je gehecht bent aan je privacy.

AES-256 encryptie op militaire schaal houdt jouw verbinding veilig terwijl je online surft met Google Chrome. Andere kenmerken zijn een kill switch voor onverwachte verbrekingen van de verbinding en het OpenVPN-protocol. Dit protocol biedt een middenniveau voor extra verbindingssnelheid en bescherming.

Met ProtonVPN krijg je toegang tot 24 servers in drie landen. Dit is niet slecht voor een gratis VPN. Als je extra serverlocaties wilt, moet je wel upgraden naar het premium abonnement (vanaf €4,99 per maand).

Deze VPN biedt de meeste functies vergeleken met de andere gratis VPN’s op deze lijst. Voor meer informatie over de premium versie, bekijk onze volledige review over ProtonVPN of bezoek de ProtonVPN website.

Bezoek ProtonVPN

2. Atlas VPN: snelle en veilige gratis VPN voor Chrome

AtlasVPN Website Homepage met Logo

Belangrijkste kenmerken:

 • Toegang tot drie serverlocaties
 • Militaire-grade encryptie
 • ‘No log’-beleid
 • 10 GB gratis data
 • WireGuard-tunnelingsprotocol

Atlas VPN is een goede keuze als je op zoek bent naar een gratis VPN voor Chrome. Met het gratis abonnement krijg je 10 GB maandelijkse data. Ook biedt deze VPN encryptie van militaire kwaliteit, next-gen tunneling protocollen, een ‘no log’-beleid en nog veel meer.

Bij het opzetten van het gratis account, krijg je de keuze uit drie protocollen: WireGuard, OpenVPN, en IKEv2. Atlas VPN biedt bovendien een kill switch om jouw gegevens te beschermen mocht de VPN onverwachts de verbinding verbreken. Op deze manier zul je Chrome nooit onbeschermd gebruiken.

Na het opstarten van de applicatie heeft een gratis gebruiker toegang tot drie serverlocaties: Nederland (Amsterdam) en Los Angeles en New York (Verenigde Staten). Helaas kunnen deze servers Netflix in de Verenigde Staten niet deblokkeren. Om Amerikaanse Netflix te kijken in Nederland moet je upgraden naar een premium abonnement.

Als jouw primaire zorg snelheid en veiligheid is, dan is Atlas VPN een uitstekende keuze. Je kunt ook kiezen voor een betaald abonnement als je op zoek bent naar meer datakilometers op meerdere apparaten.

Bezoek Atlas VPN

3. Windscribe: De beste gratis VPN voor Netflix

Windscribe Website Homepage met Logo

Belangrijkste kenmerken:

 • Servers beschikbaar op 11 locaties
 • AES-256 encryptie
 • ‘No log’-beleid
 • 10 GB maandelijkse data
 • Wordt geleverd met een malware-blokkeringstool

Eindelijk, een gratis VPN-dienst die toegang biedt tot Netflix. Windscribe doorbreekt de blokkades die sommige sites opleggen. Het biedt daarnaast ook een betrouwbaar beveiligingspakket om je gerust te stellen tijdens het browsen.

Gebruikers kunnen veilig browsen met militaire-grade encryptie en 10 GB per maand gebruiken. Windscribe biedt daarnaast een kill switch en een malware blocking tool genaamd R.O.B.E.R.T. Daarnaast hanteert Windscribe een ‘no log’-beleid voor alle accounts.

Windscribe is zelfs zo genereus om voor de gratis versie 11 verschillende landen met server locaties aan te bieden: Duitsland, Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Turkije, en Hong Kong. Dit is zelfs meer dan onze topkeuze ProtonVPN.

Windscribe is een geweldige VPN voor degenen die op zoek zijn naar een gratis VPN om Netflix te deblokkeren. De gratis versie werkt consistent goed bij het deblokkeren van Netflix en geeft toegang tot maximaal zes bibliotheken. Voor nog meer regio’s, kan Windscribe Pro tot 32 bibliotheken deblokkeren.

Bezoek Windscribe

4. Hotspot Shield: snelle gratis VPN voor Chrome

Hotspot Shield Website Homepage met Logo

Belangrijkste kenmerken:

 • Biedt alleen een server aan in de Verenigde Staten
 • 256-bit AES encryptie
 • Catapult Hydra tunnel
 • DNS lekbescherming
 • Heeft een Chrome-extensie

Hotspot Shield biedt 500 MB per dag in plaats van de standaard 10 GB per maand die de meeste gratis VPN-diensten aanbieden. Het Catapult Hydra tunnelprotocol zorgt ervoor dat je erg snel kunt surfen.

Gratis gebruikers kunnen helaas alleen verbinding maken met Amerikaanse servers. Dit is wel een minpunt. Gelukkig heeft deze VPN ook veel positieve punten. De beveiligingsfuncties zoals 256-bit AES-encryptie en IP/DNS-lekbeveiliging en de kill switch-functie, maken Hotspot Shield toch tot een van de veiligere VPN’s.

Hotspot Shield biedt Chrome-gebruikers naast een applicatie ook een gratis Chrome extensie. Hierdoor is het veel eenvoudiger om het te laten werken. Het enige wat je hoeft te doen is de extensie toevoegen aan Chrome. Verwacht alleen geen toegang tot geblokkeerde streamingwebsites, tenzij je van plan bent om te betalen voor de premiumdienst.

Zodra je het punt bereikt waarop je meer dan 500 MB op een dag nodig hebt, biedt Hotspot Shield een betaalde upgrade. De premium Hotspot Shield-optie biedt niet alleen onbeperkte bandbreedte, maar ook toegang tot meer dan 115 virtuele locaties van waaruit je verbinding kunt maken.

Bezoek Hotspot Shield

5. Hide.me: veelzijdige gratis VPN voor Chrome

Hideme Website Homepage met Logo

Belangrijkste Eigenschappen:

 • Militaire-grade encryptie
 • 10 GB maandelijkse data
 • Split tunneling

Misschien wel de meest gebruiksvriendelijke VPN in onze lijst is Hide.me. De Google Chrome browser extensie is eenvoudig, maar biedt een relatief betrouwbaar niveau van bescherming. Je wordt ook getrakteerd op de standaard 10 GB maandelijkse data.

Deze gratis VPN Chrome-extensie versleutelt gegevens met AES-256 encryptie. Je bent ook vrij om te kiezen welk tunneling protocol je wilt. Het WireGuard protocol is echter alleen voor betalende klanten.

Hide.me biedt gratis gebruikers een kill switch, split tunneling, en alle functies die je ook krijgt met de betaalde versie. Helaas zijn de beschikbare server locaties gelimiteerd tot slechts vier landen. Streamingdiensten zullen ook geblokkeerd blijven tenzij je geluk heb met een serverlocatie. Je kunt ook betalen voor de premium versie om toegang te krijgen tot Netflix.

Elke functie die wordt aangeboden in de premium versie van Hide.me kan ook worden gevonden in de gratis versie. Dit is een geweldige deal voor gebruikers die functies prefereren boven functionaliteit. De betaalde versie geeft ook toegang tot niet-geblokkeerde Netflix-servers en een hele reeks extra servers waarmee je verbinding kunt maken.

Bezoek Hide.me

Wat is het verschil tussen een VPN en een VPN Chrome-extensie?

De VPN-diensten die in deze lijst worden aanbevolen, worden geleverd als losse downloadbare apps voor je desktop.

Er zijn daarnaast ook Chrome-extensies. De meeste premium VPN’s zoals NordVPN, Surfshark, ExpressVPN, PIA en ProtonVPN bieden deze browserextensies voor Chrome aan. Deze extensies zijn echter bijna altijd proxies. Deze proxies verbergen je echte IP-adres maar doen daarnaast niet veel meer om jou online bescherming te bieden. VPN’s bieden meer encryptie en veiligheid.

Wanneer je een desktopclient gebruikt, wordt al je computerverkeer gecodeerd. Alles wat naar het internet gaat, of het nu in de browser is of via een losse app als Netflix of Skype, loopt dan via de VPN. Zo bescherm je jezelf dus ook tijdens het downloaden van torrents.

Wanneer je een VPN-browserextensie gebruikt, wordt alleen je browserverkeer beïnvloed door de VPN. ChromeOS is tot nu toe de enige uitzondering hierop. Dit is een besturingssysteem en is iets anders dan de Google Chrome browser. Google biedt een API aan waarmee VPN-extensies op Chrome kunnen functioneren als een standaard VPN op ChromeOS.

Ga je voor een browserextensie of een app? We raden aan een volledige VPN-client te downloaden zodat al je activiteiten versleuteld en beschermd zijn, inclusief je webbrowsing, gaming, torrenting en streaming. Je kunt dan veiliger internetten via de versleutelde VPN-verbinding.

Wat je moet zoeken in een Chrome VPN-extensie

Als je op zoek gaat naar een goede VPN dan moet je allereerst voor kwaliteit gaan. Zorg ervoor dat je jouw VPN-browserextensie alleen downloadt van een bekende serviceprovider. Als je probeert te downloaden van minder bekende providers of vage websites, kan dit leiden tot ongewenste complicaties, potentiële online gevaren en malware. Het is echt aan te raden om alleen te downloaden van betrouwbare bronnen.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je alleen de officiële VPN-apps downloadt. Onofficiële VPN-apps van derden hebben dezelfde kans op problemen als louche, minder bekende VPN-aanbieders. Downloadt VPN-apps alleen rechtstreeks van de officiële website van de VPN-dienstverlener. Dit zal de legitimiteit van de applicatie garanderen.

Voor een VPN voor kortetermijngebruik raden we je aan te kijken naar een dienst waarvoor je niet hoeft in te loggen. Wat snelheid betreft, zijn alle bovenstaande goedkope VPN’s snel genoeg voor zowel webbrowsing als videostreaming. Als je nog steeds vindt dat je meer nodig hebt, is er altijd de optie om te upgraden naar een premium VPN met meer toegevoegde functies en minder beperkingen.

Waarschuwing! Gratis VPN’s kunnen gevaarlijk zijn

Een gratis virtueel privénetwerk is verleidelijk, maar wees je bewust van de gevaren. Hieronder volgen een paar van de gevaren die een gratis Google Chrome VPN-dienst kan hebben.

Vier gevaren van Gratis VPN's voor Google Chrome, met symbolen

Verouderde software

Hackers maken misbruik van verouderde software. VPN-apps en -clients moeten voortdurend worden bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsprotocollen. Dit is belangrijk omdat er regelmatig tegenmaatregelen tegen nieuwe kwaadaardige software worden uitgebracht.

Zorg er daarom altijd voor dat elke applicatie die je downloadt of gebruikt, voortdurend wordt bijgewerkt naar de meest recente versie. Sommige Chrome-extensies slagen er niet in hun product up-to-date te houden, wat tot nare gevolgen kan leiden. Ga alleen op zoek naar extensies die voortdurend updates uitbrengen.

Trackers

Een gratis VPN kan ook onhandig en gevaarlijk zijn. Sommige slechte VPN’s hebben een tracker geïnstalleerd samen met de app zelf. Deze trackers richten zich op jouw zoekgeschiedenis, locatie en andere gevoelige gegevens die je niet openbaar wilt maken.

Gegevens verkopen

Het verzamelen van gebruikersgegevens is niet ongewoon bij een gratis VPN. Meestal betalen deze bedrijven op die manier hun rekeningen. Ze verzamelen gegevens van de gebruiker en verkopen deze aan de hoogste bieder. Derden zijn bereid veel te betalen voor dit soort zaken omdat het veel kennis oplevert.

Kwaadaardige advertenties

Jouw gegevens kunnen worden verkocht aan derden voor gebruik in gerichte advertenties. Deze schadelijke advertenties, pop-ups en video-advertenties kunnen gevaarlijk zijn. Ze kunnen achterdeurtjes openen voor potentiële virussen op jouw apparaat.

Gratis toepassingen moeten geld verdienen. Helaas betekent dit meestal dat er misbruik wordt gemaakt van de persoonlijke gegevens en het online welzijn van een gebruiker. Het is moeilijk om privacy en bescherming te behouden met een gratis VPN-service. Wij raden op zijn minst aan een freemium-dienst te gebruiken die de mogelijkheid biedt te betalen voor extra diensten (die de privacy en veiligheid kunnen versterken).

Vermijd deze gratis VPN’s voor Chrome

We hebben je in de lijst hierboven al de beste gratis VPN voor Chrome gepresenteerd. Dit zijn allemaal goede opties als je gratis en veilig wilt browsen via Google Chrome. Er zijn een paar VPN-diensten die in de Chrome web store te vinden zijn waarvan wij denken dat ze vermeden moeten worden.

 • iNinja VPN: een van de slechtste VPN’s waaruit je kunt kiezen in de Chrome-webwinkel. Deze specifieke VPN heeft een slechte reputatie omdat het enorme hoeveelheden gegevens verzamelt, waaronder activiteitslogboeken, locatie, verbindingstijdstempels en meer.
 • SuperVPN: Nog een Chrome store afrader. Deze specifieke VPN-service loog over hun ‘no log’-beleid en verzamelt gegevens van gebruikers maar zegt hier niks over in hun privacybeleid.
 • Hoxx VPN: Deze VPN verzamelt jouw gegevens voor derde partijen en koopt deze gegevens ook door aan overheden. Zeker een VPN om te negeren.
 • Hola VPN: Deze VPN bevat malware en is erg onveilig. We raden dan ook sterk aan om ver weg te blijven van de Hola VPN Chrome extensie.

Is een gratis VPN op Chrome de moeite waard?

Verwacht niet dat een gratis VPN net zo goed presteert als een premium VPN. Gratis VPN’s komen met datalimieten, een beperkt aantal beschikbare servers en locaties, en minimale functies. Gratis VPN-chroomuitbreidingen zijn ook niet gemaakt voor consistent gebruik. Ze zijn wel geschikt voor het af en toe scrollen op sociale media of het zoeken op Google.

Als je hoopt een betrouwbare VPN-oplossing te vinden, raden we je aan te upgraden naar een premium betaalde VPN. Dit zal je een beter assortiment servers en verbindingen bieden en de voorraad beschikbare functies vergroten. Betaalde VPN’s komen meestal zonder datalimieten.

De beste premium VPN’s zijn betaalbaar en bieden daarnaast veiligheid en stabiliteit. Wat ons betreft is NordVPN de beste VPN.

NordVPN biedt zijn gebruikers onbeperkt datagebruik, een groot netwerk van servers, solide beveiliging en betrouwbaarheid. NordVPN biedt dit allemaal aan voor een redelijke prijs. NordVPN heeft daarnaast een 30-dagen geld-terug garantie. Je kunt de VPN eerst op je gemak uitproberen voordat je een abonnement afsluit. Als de VPN niet bevalt, kun je eenvoudig je geld terugkrijgen.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN

Voor meer informatie over NordVPN, kunt je onze uitgebreide review lezen.

Kan ik een gratis VPN voor Chrome gebruiken?

Of het nu een VPN of een VPN-extensie is, met de VPN’s uit de lijst hierboven zit je altijd goed. Met alle gratis functies die de VPN’s uit onze lijst bieden zou je zonder kosten een gratis VPN kunnen krijgen. Denk aan de beste versleuteling, sterk privacybeleid en Netflix-toegang.

Besef wel dat een gratis Chrome VPN nooit kan tippen aan een betaalde VPN. Als het binnen je budget past dan raden we aan om een meer premium VPN zoals NordVPN te gebruiken. NordVPN biedt extra veiligheid, stabiliteit en snelle verbindingen. Ook biedt deze VPN onbeperkte data en meer locaties. Dit alles biedt NordVPN voor een betaalbare prijs.

Beste gratis VPN voor Chrome: Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de beste gratis VPN voor Chrome? Bekijk onze FAQ sectie hieronder. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

Onze aanbeveling voor de beste gratis VPN voor Chrome is ProtonVPN. Het biedt onbeperkte maandelijkse bandbreedte, snelle en veilige verbindingen, en voert een zeer strikt ‘no log’-beleid. Je kunt hier meer over ontdekken door ons artikel over de beste gratis VPN voor Chrome te lezen.

Om veilig te surfen op Chrome, kun je een VPN-extensie installeren. Een VPN-extensie versleutelt jouw browserverkeer, maar doet verder niets. Sommige VPN’s bieden extensies aan in de Chrome Web Store. Als je volledige veiligheid wilt, raden wij je aan een VPN-client te downloaden voor jouw mobiele telefoon of computer.

Ja. Niet alle gratis Chrome VPN’s zijn te vertrouwen. Sommige proberen jouw gegevens te stelen en deze aan de hoogste bieder te verkopen onder het mom van veiligheid. De volgende Chrome VPN’s moet je vermijden:

 • iNinja VPN
 • SuperVPN
 • Hoxx VPN
Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen