Home - Pagina - Hoe kan ik Nederlandse tv kijken in het buitenland?

Hoe kan ik Nederlandse tv kijken in het buitenland?

Het is voor Nederlanders in het buitenland niet altijd makkelijk om hun favoriete Nederlandse tv-programma’s te kijken, zoals Studio Sport of het NOS journaal. Buitenlandse televisiezenders zenden deze Nederlandse televisieprogramma’s logischerwijs niet uit. Kijken via internet is dan de beste optie, via streamingdiensten als Uitzending Gemist, RTL XL, Horizon Go en SBS 6 Gemist. Helaas worden veel programma’s geblokkeerd als deze streamingdiensten merken dat je je niet in Nederland bevindt. Je krijgt dan vaak een boodschap te zien als “Het programma dat u probeert te kijken is niet beschikbaar voor uw locatie.”
Nederlandse televisieprogramma's geblokkeerd in het buitenland

Toegang tot al je favoriete TV-programma’s met een VPN

Nederlandse televisieprogramma’s worden via het internet vaak geblokkeerd als je met een buitenlands IP-adres een website of streamingdienst bezoekt. Op basis van het IP-adres wordt namelijk bepaald dat iemand zich niet in Nederland bevindt, en daarom geen toegang heeft tot het desbetreffende programma. Met een VPN kan je je internetverbinding laten omleiden via een VPN-server in Nederland. De VPN-server zal het programma voor je opvragen. Omdat een Nederlandse VPN-server een Nederlands IP-adres heeft, zullen de blokkades opgeheven worden. Het verzoek om een Nederlands televisieprogramma te kijken loopt dus via de Nederlandse VPN-server, al merk je hier zelf eigenlijk niets van. Het enige dat je merkt is dat je nu wél toegang hebt tot je favoriete programma’s, terwijl deze zonder VPN-verbinding geblokkeerd waren.
Nederlandse tv in het buitenland

Hoe werkt TV kijken met een VPN?

TV kijken met een VPN werkt heel simpel:

 • Kies een VPN-aanbieder met servers in Nederland
 • Start de VPN-applicatie op bijvoorbeeld je computer of smartphone
 • Verbindt met een Nederlandse VPN-server (een kwestie van enkele muisklikken)
 • Navigeer naar de juiste website of streamingdienst
 • Omdat je nu met een Nederlands IP-adres verbonden bent, heb je toegang tot Nederlandse programma’s

Desgewenst kan je je laptop, smartphone of tablet met een kabel of via wifi aansluiten op een televisie. Op die manier kan je je favoriete programma’s gewoon via de televisie kijken.

Overzicht met beste VPN’s

Sommige streamingdiensten blokkeren VPN

In principe kan je vanuit het buitenland bijna het volledige Nederlandse televisie-aanbod terugkijken door gebruik te maken van een VPN. Een uitzondering is het aanbod van Netflix. Als je vanuit het buitenland toegang wilt tot het Nederlandse Netflix-aanbod, zal je merken dat de VPN-oplossing niet altijd werkt. Dit is omdat Netflix VPN-gebruik probeert te blokkeren. Wil je vanuit het buitenland dus toch toegang tot het Nederlandse Netflix-aanbod, kies dan voor een VPN-aanbieder die compatibel is met Netflix.

Meer weten?

Als je meer wil weten over het kijken van Nederlandse tv in het buitenland kun je terecht bij ons uitgebreide artikel: Nederlandse tv kijken in het buitenland. In dat artikel gaan we uitgebreider in op de mogelijkheden en geven we je enkele tips voor goede VPN-aanbieders om Nederlandse tv te kijken vanuit het buitenland.

Duitse versie

in Streamen en downloaden

Related Articles

Geen reacties

 1. Ziggo buitenland:

  Er is een eenvoudige manier om ziggo-go overal te bekijken op WiFi of 4g zonder VPN.

  Wat je moet doen is het volgende.

  Zet op je iPhone je persoonlijke hotspot aan. (Om je iPad te koppelen aan je iPhone)
  Zorg dat je Bluetooth aanstaat op iPhone en iPad.
  Ga naar je Bluetooth op je iPad en koppel deze aan je telefoon.
  Zet locatievoorzieningen uit.
  Zorg voor een WiFi of 4g verbinding op je iPhone.
  👉🏻En start de ziggo-app op je iPad👍

  Geen VPN nodig! >:)

 2. John moet je locatievoorzieningen op iphone en ipad uitzetten?

  Kan je vervolgens dan via een AV lightening connector (verbinding Ipad met TV) op een groot beeldscherm televisie kijken?
  Zo’n verbinding wordt namelijk steeds geblokkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *