Home - Downloaden - Anoniem downloaden: dé veiligste manier!

Anoniem downloaden: dé veiligste manier!

In dit artikel bespreken we hoe je volledig anoniem kan downloaden, zonder dat anderen daarbij kunnen achterhalen wat je precies gedownload hebt. We zullen hierbij enkele concrete tips en benaderingen toelichten over hoe je jouw IP-adres kan verbergen om zo anoniem te downloaden. Het IP-adres wordt gebruikt om jouw internetgedrag te monitoren en te herleiden tot jou als persoon. Door dit IP-adres af te schermen, kunnen jouw online handelingen niet meer aan jou gekoppeld worden en word je dus in feite onzichtbaar. Het afschermen van je IP-adres doe je het beste met een VPN. We bespreken in dit artikel de VPN-services NordVPN, ExpressVPN en GOOSE VPN, die allemaal uitermate geschikt zijn om anoniem te downloaden.

Anoniem downloadenDownloaden heeft onder auteursrechtenorganisaties een ietwat negatieve naam, omdat het wordt geassocieerd met piraterij. Piraterij is het illegaal downloaden van films, series, muziek, e-boeken of andere software, waarbij auteursrechten worden geschonden. Vaak gebeurt dit via zogenoemde torrent-netwerken, waarbij gebruikers onderling bestanden uitwisselen. Ook het gebruik van streamingdiensten zoals Kodi en Popcorn Time is in veel gevallen verboden.

Dit artikel gaat over anoniem downloaden in de breedste zin van het woord, en niet alleen over het downloaden van torrents. Onze tips zullen je helpen om je privacy te beschermen door al je downloads (en internetverkeer) te maskeren en te anonimiseren, ongeacht wat je nou precies downloadt. Of het nu om torrents gaat, om software-updates of misschien om een e-mailbijlage met vakantiefoto’s. Al je internetverkeer is veilig en anoniem als de onderstaande tips worden gevolgd.

Anoniem downloaden met een VPN

Een VPN is een uitstekende manier om anoniem te downloaden. Eigenlijk zou je standaard altijd een VPN moeten gebruiken als je gebruik maakt van het internet. Met een VPN-verbinding loopt je connectie via een externe VPN-server. Hierbij krijg je een nieuw IP-adres toegewezen, en is jouw eigen IP-adres niet meer zichtbaar voor anderen. Anderen zien slechts het IP-adres van de VPN-server, wat niet meer te herleiden is tot jou.

Naast een nieuw IP-adres, heb je met een VPN het voordeel van encryptie. De VPN-server versleutelt en beveiligt namelijk al jouw internetverkeer. Hierdoor wordt het voor internetproviders, hackers en overheden onmogelijk gemaakt om te zien wat iemand doet op internet. Zelf ondervind je geen hinder als je met een VPN verbonden bent. Het is een programma dat je aanzet en dat draait op de achtergrond van je computer, laptop, tablet of telefoon. Als de VPN-verbinding actief is, kan je eigenlijk op dezelfde wijze internetten als altijd, alleen nu volledig anoniem en beschermd. Je kunt nu dus volledig anoniem downloaden.

Drie geschikte VPN-diensten voor anoniem downloaden

ExpressVPN

ExpressVPNBezoek ExpressVPN

ExpressVPN is onze favoriete VPN-aanbieder van 2017, en dat heeft een reden. Het gebruiksgemak, het serveraanbod, de snelheid; alles is piekfijn in orde. Daarnaast staat ExpressVPN het anoniem downloaden van torrents via P2P-netwerken probleemloos toe. En ExpressVPN is een perfecte optie voor mensen die het Amerikaanse Netflix-aanbod in Nederland willen kijken. Als je nu een jaarabonnement afsluit, krijg je bovendien 3 gratis maanden cadeau. Daarnaast is er een 30 dagen geld-terug garantie. Ons advies zou zijn om voor het scherp geprijsde jaarabonnement te kiezen. Mocht de dienst je toch niet bevallen, dan kan je ExpressVPN de eerste 30 dagen probleemloos en kosteloos opzeggen. No questions asked!

NordVPN

NordVPN

Bezoek NordVPN

NordVPN is een uitstekende VPN om mee te kunnen downloaden. Ze hebben speciale file sharing servers voor het downloaden van torrents met bijvoorbeeld Bittorent en uTorrent. Er worden geen logs bijgehouden, dus niemand kan achterhalen wat jij downloadt. De servers zijn snel, en daarnaast is NordVPN ook zeer competitief geprijsd. NordVPN heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen gebruikers. Je krijgt een forse korting als je een abonnement voor 2-jaar afsluit. En net als bij ExpressVPN geldt er ook bij NordVPN een 30 dagen geld-terug garantie op alle pakketten. Dus je loopt geen risico en kan het gerust eens uitproberen, ook als je voor de scherpe 2-jaar deal gaat.

GOOSE VPN

GOOSE VPN

Bezoek GOOSE VPN

GOOSE VPN is een VPN-aanbieder met vele snelle servers in Nederland. Een deel van deze servers is speciaal ingericht om torrent-verkeer toe te staan. En de snelheden die wij haalden in onze tests met GOOSE VPN waren prima om vlot te kunnen downloaden. Ze houden geen logs bij en hebben een prettige Nederlandse klantenservice. Dit alles maakt van GOOSE VPN een hele goede VPN-keuze voor mensen die anoniem willen downloaden. Door de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken bij inschrijving krijg je bovendien 30% korting op de Unlimited pakketten (waarbij je geen datalimiet hebt).

Conclusie

Veilig en anoniem downloaden ligt eigenlijk voor iedereen binnen handbereik. Een VPN is doorgaans zeer simpel in gebruik. Met enkele klikken ben je verbonden met een externe server. Vervolgens kun je bestanden downloaden op dezelfde wijze als altijd al gewend was. Maar nu met volledige bescherming van je privacy. Voor de doorsnee internetgebruiker is dit waarschijnlijk de meest makkelijke en begrijpelijke manier om anoniem te downloaden. Voor extra informatie over het downloaden met een VPN, verwijzen je naar een overzicht met nog veel meer VPN-aanbieders die geschikt zijn voor downloaden.

Veel mensen gebruiken een VPN bij het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Op die manier proberen ze een boete voor het downloaden van torrents te voorkomen. Ook voor het kijken van illegale content met Kodi of Popcorn Time wordt een VPN gebruikt om anoniem te blijven. Uiteraard is het niet de bedoeling om een VPN te gebruiken voor illegale praktijken, dus let altijd goed op waar je mee bezig bent.

Voor de meer technisch aangelegde gebruiker zijn er overigens nog alternatieve methoden om anoniem te downloaden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid gebruik te maken van de TOR browser, BTguard of een seedbox. TOR is een anonieme internetbrowser die je internetverkeer fragmenteert en versleutelt. Hierdoor wordt het onleesbaar voor anderen. Op zich is de TOR Browser een valide alternatief om anoniem te downloaden. Toch zullen veel mensen een VPN prefereren, omdat de TOR browser minder gebruiksvriendelijk en trager werkt dan veel VPN diensten. Ook liggen de downloadsnelheden vaak substantieel lager én is laatst gebleken dat de anonimiteit bij het gebruik van TOR ook beperkt is.

Duitse versie

4 reacties

 1. Game of Thrones fan

  Werkt dit ook om bijvoorbeeld anoniem het nieuwe seizoen van Game of Thrones te downloaden? Volgende maand begint het nieuwe seizoen weer en ik zoek een manier om via The Pirate Bay de nieuwste afleveringen Game of Thrones te downloaden zonder dat ik daarmee problemen krijg.

  • David Janssen

   Hallo Game of Thrones fan,

   Zoals aangegeven in de tekst gaat dit artikel over downloaden in de breedste zin van het woord. Het geldt inderdaad ook voor torrents (wat jij bedoelt is namelijk het downloaden van torrents). Er zijn veel mensen die via bovenstaande methode Game of Thrones downloaden. En ja, die mensen blijven anoniem en komen niet in de problemen, want ze zijn niet op te sporen.

   Game of Thrones downloaden via The Pirate Bay mag wettelijk gezien niet in Nederland, sinds in 2014 het downloadverbod van kracht werd (tot 2014 werd het downloaden van series, films en muziek voor privégebruik namelijk wél toegestaan/gedoogd). Ik weet niet in welk land je je bevindt, maar er zijn meer landen waar het downloaden van torrents verboden is als je daarmee auteursrechten schendt. Dit is iets waar je je bewust van moet zijn. Als website willen en kunnen wij illegaal downloaden verder niet propageren en goedkeuren.

 2. Hallo, zijn er geen gratis VPN apps? Tegenwoordig moet je overal voor betalen. Ik wil het gebruiken voor frostwire. Mvg jens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *