Marokkaans gezin kijkt TV

Hoe kijk ik Marokkaanse TV in Nederland?

Laatst bijgewerkt: 21 maart 2019
Leestijd: 6 minuten, 22 seconden

Vanuit Nederland kun je niet zomaar Marokkaanse TV kijken. Als je vanuit Nederland een Marokkaanse stream start krijgt je een foutmelding. Dit komt omdat Marokkaanse zenders hebben afgesproken dat hun uitzendingen alleen in Marokko getoond mogen worden. Ze hebben namelijk alleen uitzendrechten voor Marokko zelf. Dit noemt men een geografische blokkade. Mensen die in Nederland Marokkaanse TV willen kijken krijgen geen toegang.

Marokkaanse tv kijken error

De Marokkaanse streamwebsites kunnen aan jouw IP-adres zien dat jij in Nederland bent en dus geen toegang mag krijgen. Wil je toch gebruik maken van Marokkaanse TV in Nederland? Dat kan gelukkig met een Virtual Private Network (VPN). In dit artikel lees je hoe jij Marokkaanse TV kan kijken met een VPN. Je vindt hier ook een uitgebreide handleiding voor het instellen van een VPN voor Marokkaanse TV, zo kun jij snel en eenvoudig genieten van jouw favoriete  Marokkaanse programma’s vanuit Nederland.


Marokkaanse zenders kijken via een VPN

Als je Marokkaanse TV wil kijken in Nederland moet je websites laten geloven dat je in Marokko bent. Dit kan doormiddel van een Virtual Private Network. Normaal verklapt jouw IP-adres dat je vanuit Nederland het internet op gaat. Een IP-adres is een soort van postcode maar dan voor het internet. Jouw IP-adres vertelt websites dus dat je vanuit Nederland hun website bezoekt. De website mag jou dan geen Marokkaanse live TV laten zien. Een VPN verbergt jouw IP-adres waardoor websites niet weten vanuit welk land jij hun website bezoekt. Je kunt voor een Marokkaanse VPN-server kiezen, waardoor websites denken dat je vanuit Marokko de live stream wil bekijken. Zo krijg je wél toegang tot de live zenders.

Unblocking met een VPN


Wat is een VPN? Een korte uitleg

Een VPN is een netwerk waarmee je verbinding kunt maken zodat jij anoniem, veilig en vrij gebruik kunt maken van het internet. Jouw internetverkeer loopt dan via een VPN-server. Deze VPN-server versleutelt al jouw internetverkeer waardoor websites, overheden en hackers niet kunnen zien wat jij op het internet doet. Het is als een veilige tunnel voor jouw internetverbinding. Je kunt zelf kiezen via welk land deze tunnel loopt. Hierdoor kun je bepalen vanuit welk land jij een website wil bezoeken. Voor een meer gedetailleerde uitleg over de werking van een VPN lees je onze pagina: hoe werkt een VPN?.


Marokkaanse zenders met een streamingdienst

Sommige Nederlandse TV-aanbieders zoals Ziggo en Canal Digitaal hebben enkele Marokkaanse zenders maar lang niet allemaal. Gelukkig beschikken veel Marokkaanse zenders over een app of website waarop je hun uitzendingen (live) kunt bekijken. Je hebt dan nog wel een VPN nodig voor het omzeilen van de geografische blokkades op deze websites. Zo kun je jouw favoriete Marokkaanse zenders bekijken zonder een extra TV-pakket. Hieronder zie je een aantal zenders waar je toegang tot krijgt met een VPN:

Zenders:

 • 2M TV
 • Aflam TV
 • Al Aoula
 • Al Maghribiya
 • Arryadia
 • Arryadia 2
 • Assadissa
 • Layoune TV
 • Nessma TV
 • SNRT

Het kiezen van de juiste VPN-aanbieder

Er zijn veel verschillende soorten VPN’s. Het kan dus lastig zijn om een VPN-aanbieder te kiezen. Bij het kiezen van een VPN voor het kijken van Marokkaanse TV zijn er wel enkele criteria waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste punt is dat de VPN een serverlocatie moet hebben in Marokko. Dit is belangrijk omdat je websites dan kunt bezoeken vanuit Marokko. Verder moet je rekening houden met de snelheid van jouw VPN. Deze VPN moet namelijk wel in staat zijn om live TV te streamen zonder haperingen. De gebruiksvriendelijkheid is ook belangrijk bij het vergelijken van VPN’s. Als je weinig ervaring hebt met een VPN is het verstandig een VPN te kiezen die zeer gebruiksvriendelijk werkt. Tot slot is het goed om op de prijs-kwaliteit te letten. Je kunt het zo gek maken als je wil met VPN’s maar er zijn ook zeker betaalbare VPN’s met een goede verbinding.


De beste VPN’s om Marokkaanse TV te kijken

Op basis van de criteria die hiervoor zijn genoemd hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s voor het online kijken van Marokkaanse TV. De beste VPN’s hieronder hebben allemaal servers in Marokko en hebben ruim voldoende snelheid. Verder zijn gratis VPN’s niet meegenomen in de vergelijking omdat deze gratis VPN’s vaak niet snel genoeg zijn. Op basis van de vergelijking raden wij de volgende drie VPN’s aan voor het kijken van Marokkaanse TV.


Hide.me

Hide.me is een zeer snelle en gebruiksvriendelijke VPN. Met deze VPN zal je vlekkeloos online TV kunnen kijken, ook als je minder ervaring hebt met een VPN. Hide.me maakt het instellen van een VPN kinderlijk eenvoudig. Natuurlijk heeft Hide.me ook servers in Marokko, een hiervan staat in Marrakesh. Met deze server van Hide.me kun je snel online Marokkaanse TV kijken. Bovendien is Hide.me erg veilig, ze maken gebruik van een 256-bit encryptie. Hierdoor kan niemand zien wat jij via deze VPN-verbinding op het internet doet.

Het enige minpuntje van Hide.me is de prijs. Deze is een klein beetje aan de hoge kant. Gelukkig kun je Hide.me rustig uitproberen want ze geven wel een 14 dagen geld-terug-garantie.

Hide.me
7.4
 • Gratis abonnement mogelijk met servers in Nederland, Canada en Singapore
 • Torrents mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
Bezoek Hide.me

VyprVPN

VyprVPN is een VPN-aanbieder met uitstekende service. Hun VPN behaalt hoge snelheden. Zo kun jij zonder haperingen alle Marokkaanse TV-zenders zien. Bovendien is de VyprVPN-applicatie zeer makkelijk in gebruik. Je kunt deze VPN dus ook gebruiken als je weinig ervaring hebt met het gebruiken van een VPN. Daarnaast heeft Vypr een uitstekende klantenservice waar je 24/7 terecht kan mocht je ooit vragen hebben. Tot slot is VyprVPN een erg goedkope VPN.

VyprVPN
8.0
 • Veel servers tegen goede prijzen
 • Netflix en torrenting mogelijk
 • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

PureVPN

PureVPN is een van de snelste VPN’s op de markt. Ze staan onder meer in onze top 5 snelste VPN’s. Je kunt dus moeiteloos elke live TV-zender bekijken via deze VPN. Verder heeft PureVPN meerdere servers in Marokko zodat jij altijd van een stabiele verbinding kunt genieten. PureVPN maakt daarnaast gebruik van een 256-bit encryptie. Dit wordt over het algemeen als een zeer sterke beveiliging beschouwd. Met PureVPN kun je dus snel, veilig en stabiel alle Marokkaanse TV-zenders bekijken. PureVPN is bovendien zeer goed geprijsd.

PureVPN
6.8
 • Groot serveraanbod
 • Hoge snelheden
 • Netflix niet altijd werkend
Bezoek PureVPN

Hoe stel ik een VPN in voor Marokkaanse TV?

Het instellen van een VPN is tegenwoordig zeer eenvoudig. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het installeren van een VPN-applicatie. Deze kan je vaak gewoon vinden in de AppStore of Google Play store. Als je de applicatie eenmaal hebt log je in met jouw VPN-account en verbindt je met een VPN-server. Dat is alles, je kunt nu veilig online Marokkaanse TV kijken. Je kunt trouwens ook een VPN op je router installeren, zodat al jouw apparaten in een keer beveiligd zijn. Hiermee kun je ook op je Smart TVChromecast Marokkaanse TV kijken. Wil je in meer detail zien hoe je een applicatie installeert en verbinding maakt? Lees dan de stap-voor-stap handleiding hieronder.


Marokkaanse TV kijken online, stap voor stap uitgelegd:

 1. Kies een gewenste VPN-aanbieder. Let hierbij op dat de VPN-aanbieder een server heeft in Marokko.
 2. Sluit een abonnement af bij de door jou gekozen VPN-aanbieder of maak een account aan bij een gratis VPN-dienst.
 3. Download en installeer nu de applicatie van de gekozen VPN-aanbieder. (Sommige VPN-aanbieders hebben een browserextensie voor Google Chrome, Safari of Mozilla Firefox).
 4. Log in op de applicatie en verbind met een Marokkaanse server.
 5. Start nu je internetbrowser op en ga naar de website van jouw favoriete Marokkaanse TV-zender.
 6. Open de uitzending of stream en als alle stappen goed doorlopen zijn kun je nu onbeperkt van jouw favoriete Marokkaanse TV-zenders genieten.

Nu kun jij onbeperkt genieten van alle Marokkaanse TV-zenders vanuit Nederland. Veel kijkplezier!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Streaming’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past