Hoe kijk ik Marokkaanse tv in Nederland?

Marokkaans gezin kijkt TV
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Meteen kijkplezier met ons stappenplan!

Als je snel een Marokkaans programma online wilt kijken vanuit Nederland, lees dan ons korte stappenplan hieronder!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Voor Marokkaanse TV kijken raden wij CyberGhost aan, want dit is een uitstekende VPN met goede streamingsnelheden en een server in Marokko.
 2. Download en installeer de CyberGhost-app op je device.
 3. Open de CyberGhost-app, log in en maak verbinding met een Marokkaanse server.
 4. Ga naar de stream van de Marokkaanse zender die je wilt kijken.
 5. Veel kijkplezier!

Als je wat meer hulp wilt bij het installeren van een VPN om Marokkaanse tv mee te kijken, lees dan de rest van dit artikel voor ons uitgebreidere stappenplan.

Vanuit Nederland kun je niet zomaar Marokkaanse tv kijken. De laatste jaren is dit voor velen nog moeilijker geworden, met het verdwijnen van populaire Marokkaanse zender 2M TV uit het basispakket van Telfort en KPN bijvoorbeeld. Daarbij wil je waarschijnlijk de keuze hebben uit een goede selectie van meerdere Marokkaanse zenders. Daarvoor kun je het best terecht bij (directe streams) van de Marokkaanse zenders die je wilt kijken.

Op het moment van schrijven kun je populaire Marokkaanse zenders als Al Aoula, 2M TV en Assadissa live kijken vanuit Nederland. Echter, veel buitenlandse streams, waaronder mogelijk die van Marokkaanse zenders, worden buiten het land waarvoor ze bedoeld zijn geblokkeerd. Je weet van te voren eigenlijk nooit of dat het geval is, omdat deze streams hun gebruikersovereenkomsten constant kunnen veranderen. Ook kan het zijn dat je op vakantie buiten Nederland geen toegang kunt krijgen tot de Marokkaanse streams.

Gelukkig is er een betrouwbare manier om altijd toegang te krijgen tot de streams van Marokkaanse zenders: met een VPN. Een VPN zorgt ervoor dat je zogenaamde geografische blokkades kunt omzeilen. Hoe een VPN dit precies doet leggen we later uit. Voor nu geven we je eerst de belangrijkste informatie: hoe je met een VPN Marokkaanse tv vanuit Nederland kunt kijken zonder blokkades. We doen dit met het korte en simpel te volgen stappenplan hieronder.

Stappenplan: Marokkaanse tv kijken met een VPN

Voor het onderstaande stappenplan zullen we CyberGhost gebruiken. Dit is namelijk een goede VPN, ook voor het kijken van Marokkaanse tv in Nederland. Deze VPN heeft verschillende servers in Marokko, goede streamingsnelheden en is erg gebruiksvriendelijk.

 1. Sluit een abonnement af bij een VPN zoals CyberGhost. Doe dit simpelweg door naar de website te gaan, een abonnement te selecteren en het betaalproces te doorlopen. Wil je de VPN eerst gratis uitproberen? Maak dan gebruik van de proefperiode van CyberGhost.
 2. CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor slechts €2.19 per maand!
  Vanaf
  €2.19
  8.9
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 3. Installeer de software van CyberGhost op het apparaat waarop je Marokkaanse tv wilt kijken.
 4. Open de CyberGhost app en log in
 5. Selecteer een server in Marokko.
 6. Ga naar de stream van de Marokkaanse zender die je wilt kijken, bijvoorbeeld die van 2M TV.
 7. Veel kijkplezier!

Tip: Wil je Marokkaanse tv kijken op je smart-tv? Lees dan ons artikel over een VPN instellen op je smart-tv.

Waarom is Marokkaanse tv geblokkeerd in Nederland?

Als je vanuit Nederland een Marokkaanse (live)stream start kun je een foutmelding krijgen. Dit komt dan hoogstwaarschijnlijk doordat die Marokkaanse zender of een andere streamingsite waarop deze te zien is heeft afgesproken dat hun uitzendingen alleen in Marokko getoond mogen worden. Ze hebben namelijk alleen uitzendrechten voor Marokko zelf.

Dit betekent dat deze zender en de (bijbehorende)streaming site verplicht zijn om te zorgen dat mensen buiten Marokko niet online toch hun uitzendingen kunnen bekijken. Daarom passen ze een zogenaamde geografische blokkade toe. Dit betekent dat ze gebruikers met IP-adressen uit andere landen weren van de website/streamingdienst.

Marokkaanse tv kijken error

Hoe maakt een VPN Marokkaanse tv beschikbaar in Nederland?

Een VPN verandert je IP-adres, zelfs naar een buitenlands IP als je dat wilt. Door je met een Marokkaanse VPN-server te verbinden kun je toegang krijgen tot streams van Marokkaanse zenders, zelfs als deze normaal gesproken geblokkeerd zijn voor mensen in Nederland of andere landen buiten Marokko. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een VPN kiest met één of meerdere Marokkaanse servers. Vandaar dat we je CyberGhost aanraden.

Unblocking met een VPN

Een goede VPN kent nog veel meer voordelen naast Marokkaanse tv wereldwijd beschikbaar maken. Zo kun je met veel goede VPN’s, bijvoorbeeld ExpressVPN en NordVPN, ook de Amerikaanse Netflix in Nederland kijken. Daarnaast verbetert een VPN ook je online privacy en veiligheid. Lees voor alle voordelen ons artikel over de voordelen van een VPN.

Het kiezen van de juiste VPN-aanbieder

Er zijn veel verschillende soorten VPN’s. Het kan dus lastig zijn om een VPN-aanbieder te kiezen. Bij het kiezen van een VPN voor het kijken van Marokkaanse tv zijn er wel enkele criteria waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste punt is dat de VPN een serverlocatie moet hebben in Marokko. Dit is belangrijk omdat je websites dan kunt bezoeken vanuit Marokko.

Verder moet je rekening houden met de snelheid van jouw VPN. Deze VPN moet namelijk wel in staat zijn om live tv te streamen zonder haperingen. De gebruiksvriendelijkheid is ook belangrijk bij het vergelijken van VPN’s. Als je weinig ervaring hebt met een VPN is het verstandig een VPN te kiezen die zeer gebruiksvriendelijk werkt.

Tot slot is het goed om op de prijs-kwaliteit te letten. Je kunt het zo gek maken als je wil met VPN’s maar er zijn ook zeker betaalbare VPN’s met een goede verbinding.

De beste VPN’s om Marokkaanse tv te kijken

Op basis van de criteria die hiervoor zijn genoemd hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s voor het online kijken van Marokkaanse streams. De beste VPN’s hieronder hebben allemaal servers in Marokko en hebben ruim voldoende snelheid. Verder zijn gratis VPN’s niet meegenomen in de vergelijking, omdat gratis VPN’s vaak niet snel genoeg zijn en datalimieten hebben. Op basis van de vergelijking raden wij de volgende drie VPN’s aan voor het kijken van Marokkaanse tv.

CyberGhost

CyberGhost is een gebruiksvriendelijke VPN-aanbieder met veel servers over de hele wereld . De VPN behaalt hoge snelheden waardoor je zonder haperingen kunt genieten van Marokkaanse televisie. CyberGhost is makkelijk te installeren en gebruiken, zelfs wanneer je geen ervaring hebt met VPN’s. Mocht er toch iets niet helemaal lukken, dan kun je terecht bij hun fijne klantenservice.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor slechts €2.19 per maand!
Vanaf
€2.19
8.9
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost

PIA

PIA is een goede veilige VPN om Marokkaanse televisie mee te kijken. PIA heeft meerdere servers in Marokko zodat jij altijd van een stabiele verbinding kunt genieten. Naast Marokkaanse tv-kanalen kun je deze VPN ook gebruiken voor andere streamingservices zoals Netflix. Deze premium VPN-provider is daarnaast ook nog eens goed betaalbaar.

PIA
Actie:
PIA is altijd scherp geprijsd met een 30 dagen geld-terug-garantie
Vanaf
€1.99
8.6
 • Sterke focus op privacy en security
 • Scherp geprijsd
 • Snelle, stabiele servers
Bezoek PIA

Hide.me

Hide.me is een zeer snelle en gebruiksvriendelijke VPN. Met deze VPN kun je gemakkelijk televisie online kijken, ook als je minder ervaring hebt met een VPN. Natuurlijk heeft Hide.me ook servers in Marokko, een hiervan staat in Marrakesh. Met deze server van Hide.me kun je snel online Marokkaanse tv kijken. Bovendien is Hide.me erg veilig, ze maken gebruik van een 256-bit encryptie. Hierdoor kan niemand zien wat jij via deze VPN-verbinding op het internet doet.

Het enige minpuntje van Hide.me is de prijs. Deze is een klein beetje aan de hoge kant. Gelukkig kun je Hide.me rustig uitproberen want ze geven wel een 14 dagen geld-terug-garantie.

Hide.me
Actie:
Probeer Hide.me voor €3,00 per maand en krijg 3 maanden gratis!
Vanaf
€3.00
8.0
 • Gratis abonnement mogelijk met servers in Nederland, Duitsland, Canada en de VS
 • Torrents mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
Bezoek Hide.me

Marokkaanse zenders met een streamingdienst

Hierboven legden we al uit dat je Marokkaanse tv kijken het beste kunt doen door middel van online streaming. Gelukkig beschikken veel Marokkaanse tv-zenders over een app of website waarop je hun uitzendingen (live) kunt bekijken. Je hebt dan vaak nog wel een VPN nodig voor het omzeilen van de geografische blokkades op deze websites. Zo kun je al jouw favoriete Marokkaanse zenders bekijken waar en wanneer je maar wilt. Hieronder zie je een aantal Arabische zenders waar je toegang tot krijgt met een VPN. We merkten op dat veel van deze sites geen goede HTTPS beveiliging hebben. In deze gevallen is het ook voor je veiligheid verstandig om gebruik te maken van een VPN.

Zenders:

Let op: De bovenstaande tekst bevat slechts algemene tips betreffende hoe je Marokkaanse tv-zenders kunt kijken in Nederland. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van de gebruikersovereenkomst van de streamingdienst/website die je gebruikt en hiermee in overeenstemming te handelen.

Hoe kijk ik Marokkaanse tv in Nederland? - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Marokkaanse tv kijken in Nederland? Lees dan onze FAQ!

Ja, dit kan. Vaak is het wel veel makkelijker om dit online te doen. Mogelijk kom je hierbij wel geografische blokkades tegen die ervoor zorgen dat je sommige zenders niet kunt kijken. De beste manier om dit op te lossen is met een VPN.

De makkelijkste en veiligste manier om dit te doen is door naar een online stream te gaan van de zender die je wilt kijken, terwijl je een VPN aan hebt staan. Wil je stap-voor-stap lezen hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan ons artikel over Marokkaanse tv kijken in Nederland.

Meestal heeft dit alles met uitzendrechten te maken. Vaak als een zender of streamingdienst geblokkeerd is in Nederland of elders, komt dit doordat een zender of streamingdienst alleen de rechten heeft om programma’s in een bepaald land uit te zenden (Marokko in dit geval). Gelukkig zijn er vaak manieren om deze restricties te omzeilen, bijvoorbeeld met een VPN.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen