Hoe kijk ik Marokkaanse TV in Nederland?

Marokkaans gezin kijkt TV
Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel
Meteen kijkplezier met ons stappenplan!

Als je snel welk Marokkaans programma dan ook online wilt kijken vanuit Nederland, lees dan ons korte stappenplan hieronder!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Voor Marokkaanse TV kijken raden wij Hide.me aan, want dit is een uitstekende VPN met goede streamingsnelheden en een server in Marokko.
 2. Download en installeer de juiste Hide.me app op je device.
 3. Open de Hide.me app, log in en maak verbinding met een Marokkaanse server
 4. Ga naar de stream van de Marokkaanse zender die je wilt kijken.
 5. Veel kijkplezier!

Als je wat meer hulp wilt bij het installeren van een VPN om Marokkaanse TV mee te kijken, lees dan de rest van dit artikel voor ons uitgebreidere stappenplan.

Vanuit Nederland kun je niet zomaar Marokkaanse TV kijken. De laatste jaren is dit voor velen nog moeilijker geworden, met het verdwijnen van populaire Marokkaanse zender 2M TV uit het basispakket van Telfort en KPN bijvoorbeeld. Daarbij wil je waarschijnlijk de keuze hebben uit een goede selectie van meerdere Marokkaanse zenders. Daarvoor kun je het best terecht bij (directe streams) van de Marokkaanse zenders die je wilt kijken. Op het moment van schrijven kun je bijvoorbeeld populaire Marokkaanse zenders als Al Aoula, 2M TV en Assadissa live kijken vanuit Nederland. Echter, veel buitenlandse streams, waaronder mogelijk die van Marokkaanse zenders, worden buiten het land waarvoor ze bedoeld zijn geblokkeerd. Je weet van te voren eigenlijk nooit of dat het geval is, omdat deze streams hun gebruikersovereenkomsten constant kunnen veranderen. Gelukkig is er een betrouwbare manier om altijd toegang te krijgen tot de streams van Marokkaanse zenders: met een VPN.

Met een VPN kun je namelijk zogenaamde geografische blokkades omzeilen. Hoe een VPN dit precies doet daar komen we nog op terug. Voor nu geven we je eerst de belangrijkste informatie: hoe je met een VPN Marokkaanse TV vanuit Nederland kunt kijken zonder blokkades. We doen dit met het korte en simpel te volgen stappenplan hieronder.

Stappenplan: Marokkaanse TV kijken met een VPN

Voor het onderstaande stappenplan zullen we Hide.me gebruiken. Dit is namelijk een goede VPN, vooral voor het kijken van Marokkaanse TV in Nederland. Deze VPN heeft namelijk een server in Marokko (in Marrakesh), goede streamingsnelheden en is erg gebruiksvriendelijk.

Hide.me
Actie:
Probeer Hide.me voor €4,99 per maand en krijg 2 maanden gratis!
Vanaf
€4.99
7.4
 • Gratis abonnement mogelijk met servers in Nederland, Canada en Singapore
 • Torrents mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
Bezoek Hide.me
 1. Sluit een abonnement af bij Hide.me. Doe dit simpelweg door naar de website te gaan, op één van de gele knoppen te klikken, een abonnement te selecteren en het betaalproces te doorlopen.
 2. Installeer de software van Hide.me op het appraat waarop je Marokkaanse TV wilt kijken. Dit is een eenvoudig proces, maar als je hier hulp bij wilt, lees dan onze Hide.me review.
 3. Open de Hide.me app, log in en kies de Marokkaanse server.
 4. Ga naar de stream van de Marokkaanse zender die je wilt kijken, bijvoorbeeld die van 2M TV.
 5. Veel kijkplezier!

Tip: Wil je Marokkaanse TV kijken op je smart TV? Lees dan ons artikel over een VPN instellen op je Smart TV.

Waarom is Marokkaanse TV geblokkeerd in Nederland?

Als je vanuit Nederland een Marokkaanse (live)stream start kun je een foutmelding krijgen. Dit komt dan hoogstwaarschijnlijk doordat die Marokkaanse zender of een andere streamingsite waarop deze te zien is heeft afgesproken dat hun uitzendingen alleen in Marokko getoond mogen worden. Ze hebben namelijk alleen uitzendrechten voor Marokko zelf. Dit betekent dat deze zender en de (bijbehorende)streaming site verplicht zijn om te zorgen dat mensen buiten Marokko niet online toch hun uitzendingen kunnen bekijken. Daarom passen ze een zogenaamde geografische blokkade toe. Dit betekent dat ze gebruikers met IP-adressen uit andere landen weren van de website/streamingdienst.

Marokkaanse tv kijken error

Hoe maakt een VPN Marokkaanse TV beschikbaar in Nederland?

Een VPN verandert je IP-adres, zelfs naar een buitenlands IP als je dat wilt. Door je met een Marokkaanse VPN-server te verbinden kun je toegang krijgen tot streams van Marokkaanse zenders, zelfs als deze normaal gesproken geblokkeerd zijn voor mensen in Nederland of andere landen buiten Marokko. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een VPN kiest met één of meerdere Marokkaanse servers. Vandaar dat we je Hide.me aanraadden.

Unblocking met een VPN

Een goede VPN kent nog veel meer voordelen naast Marokkaanse TV wereldwijd beschikbaar maken. Zo kun je met veel goede VPN’s, bijvoorbeeld ExpressVPN en NordVPN, ook de Amerikaanse Netflix in Nederland kijken. Daarnaast verbetert een VPN ook je online privacy en veiligheid. Lees voor alle voordelen ons artikel over de voordelen van een VPN.

Het kiezen van de juiste VPN-aanbieder

Er zijn veel verschillende soorten VPN’s. Het kan dus lastig zijn om een VPN-aanbieder te kiezen. Bij het kiezen van een VPN voor het kijken van Marokkaanse TV zijn er wel enkele criteria waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste punt is dat de VPN een serverlocatie moet hebben in Marokko. Dit is belangrijk omdat je websites dan kunt bezoeken vanuit Marokko. Verder moet je rekening houden met de snelheid van jouw VPN. Deze VPN moet namelijk wel in staat zijn om live TV te streamen zonder haperingen. De gebruiksvriendelijkheid is ook belangrijk bij het vergelijken van VPN’s. Als je weinig ervaring hebt met een VPN is het verstandig een VPN te kiezen die zeer gebruiksvriendelijk werkt. Tot slot is het goed om op de prijs-kwaliteit te letten. Je kunt het zo gek maken als je wil met VPN’s maar er zijn ook zeker betaalbare VPN’s met een goede verbinding.

De beste VPN’s om Marokkaanse TV te kijken

Op basis van de criteria die hiervoor zijn genoemd hebben we een selectie gemaakt van de beste VPN’s voor het online kijken van Marokkaanse TV. De beste VPN’s hieronder hebben allemaal servers in Marokko en hebben ruim voldoende snelheid. Verder zijn gratis VPN’s niet meegenomen in de vergelijking omdat deze gratis VPN’s vaak niet snel genoeg zijn en datalimieten hebben. Op basis van de vergelijking raden wij de volgende drie VPN’s aan voor het kijken van Marokkaanse TV.

Hide.me

Hierboven vermeldden we al dat Hide.me een zeer goede VPN is om Marokkaanse TV in Nederland te kijken. Hide.me is een zeer snelle en gebruiksvriendelijke VPN. Met deze VPN zal je vlekkeloos online TV kunnen kijken, ook als je minder ervaring hebt met een VPN. Hide.me maakt het instellen van een VPN kinderlijk eenvoudig. Natuurlijk heeft Hide.me ook servers in Marokko, een hiervan staat in Marrakesh. Met deze server van Hide.me kun je snel online Marokkaanse TV kijken. Bovendien is Hide.me erg veilig, ze maken gebruik van een 256-bit encryptie. Hierdoor kan niemand zien wat jij via deze VPN-verbinding op het internet doet.

Het enige minpuntje van Hide.me is de prijs. Deze is een klein beetje aan de hoge kant. Gelukkig kun je Hide.me rustig uitproberen want ze geven wel een 14 dagen geld-terug-garantie.

Hide.me
Actie:
Probeer Hide.me voor €4,99 per maand en krijg 2 maanden gratis!
Vanaf
€4.99
7.4
 • Gratis abonnement mogelijk met servers in Nederland, Canada en Singapore
 • Torrents mogelijk
 • Gebruiksvriendelijke software en apps
Bezoek Hide.me

VyprVPN

VyprVPN is een VPN-aanbieder met uitstekende service. Hun VPN behaalt hoge snelheden. Zo kun jij zonder haperingen alle Marokkaanse TV-zenders zien. Bovendien is de VyprVPN-applicatie zeer makkelijk in gebruik. Je kunt deze VPN dus ook gebruiken als je weinig ervaring hebt met het gebruiken van een VPN. Daarnaast heeft Vypr een uitstekende klantenservice waar je 24/7 terecht kan mocht je ooit vragen hebben. Tot slot is VyprVPN een erg goedkope VPN.

VyprVPN
Vanaf
€1.39
8.0
 • Veel servers tegen goede prijzen
 • Netflix en torrenting mogelijk
 • Speciale "Chameleon" technologie om je data te maskeren
Bezoek VyprVPN

PureVPN

PureVPN is een van de snelste VPN’s op de markt. Ze staan onder meer in onze top 5 snelste VPN’s. Je kunt dus moeiteloos elke live TV-zender bekijken via deze VPN. Verder heeft PureVPN meerdere servers in Marokko zodat jij altijd van een stabiele verbinding kunt genieten. PureVPN maakt daarnaast gebruik van een 256-bit encryptie. Dit wordt over het algemeen als een zeer sterke beveiliging beschouwd. Met PureVPN kun je dus snel, veilig en stabiel alle Marokkaanse TV-zenders bekijken. PureVPN is bovendien zeer goed geprijsd.

PureVPN
Vanaf
€2.74
6.8
 • Groot serveraanbod
 • Hoge snelheden
 • Netflix niet altijd werkend
Bezoek PureVPN

Marokkaanse zenders met een streamingdienst

Hierboven legden we al uit dat je Marokkaanse TV kijken het beste kunt doen door middel van online streaming. Gelukkig beschikken veel Marokkaanse zenders over een app of website waarop je hun uitzendingen (live) kunt bekijken. Je hebt dan vaak nog wel een VPN nodig voor het omzeilen van de geografische blokkades op deze websites. Zo kun je al jouw favoriete Marokkaanse zenders bekijken waar en wanneer je maar wilt. Hieronder zie je een aantal zenders waar je toegang tot krijgt met een VPN:

Zenders:

 • 2M TV
 • Aflam TV
 • Al Aoula
 • Al Maghribiya
 • Arryadia
 • Arryadia 2
 • Assadissa
 • Layoune TV
 • Nessma TV
 • SNRT

Let op: De Bovenstaande tekst bevat slechts algemene tips betreffende hoe je Marokkaanse TV kunt kijken in Nederland. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om kennis te nemen van de gebruikersovereenkomst van de streamingdienst/website die je gebruikt en hiermee in overeenstemming te handelen.

Hoe kijk ik Marokkaanse TV in Nederland? - Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Marokkaanse TV kijken in Nederland? Lees dan onze FAQ!

Ja, dit kan. Vaak is het wel veel makkelijker om dit online te doen. Mogelijk kom je hierbij wel geografische blokkades tegen die zorgen dat je sommige zenders niet kunt kijken. De beste manier om dit op te lossen is met een VPN.

De makkelijkste en veiligste manier om dit te doen is door naar een online stream te gaan van de zender die je wilt kijken, terwijl je een VPN aan hebt staan. Wil je stap-voor-stap lezen hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan ons artikel over Marokkaanse TV kijken in Nederland.

Meestal heeft dit alles met uitzendrechten te maken. Vaak als een zender of streamingdienst geblokkeerd is in Nederland of elders, komt dit doordat een zender of streamingdienst alleen de rechten heeft om programma’s in een bepaald land uit te zenden (bijvoorbeeld Marokko in dit geval). Gelukkig zijn er vaak manieren om deze restricties te omzeilen, bijvoorbeeld met een VPN.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen