Google One VPN Logo

Google One VPN Review 2022

Update: 30 augustus 2022
Hoogtepunten
 • Makkelijke interface
 • Dubieus privacybeleid
 • Geen duidelijkheid over servers en encryptie
Score
4.5

Onze Google One VPN score

 • Snelheid
  6.0
 • Veiligheid
  3.5
 • Gebruiksgemak
  6.5
 • Servernetwerk
  2.0

Google One VPN review (2022): een basic VPN van de techgigant

Hoewel iedereen wel bekend is met Google, zal de naam Google One VPN niet veel mensen wat zeggen. Google One VPN is een nieuwkomer op de VPN-markt. De techgigant lanceerde zijn VPN-service pas in oktober 2020, waarna het een jaar later ook in Nederland en België beschikbaar werd gesteld.

De VPN is momenteel alleen als add-on bij een Google One cloud-abonnement te krijgen. Gezien Google’s trackrecord van dataverzameling vragen we ons af of de VPN niet een nieuwe truc is om nog meer informatie over gebruikers te verkrijgen. In deze review gaan we dan ook dieper in op de vraag of we de VPN van de techgigant kunnen vertrouwen.

Google One VPN review: in het kort

PluspuntenMinpunten
Gratis als je al gebruikmaakt van de premium Google One cloudopslagNiet als losse service te kopen
Gemakkelijk te installeren en gebruikenSlechts in 18 landen beschikbaar
Split-tunneling en kill switch aanwezigGebruikt niet de beste VPN-protocollen
Onbekend waar het bedrijf VPN-servers heeft
Google heeft een dubieus privacybeleid
Je kunt er geen content mee unblocken om te streamen

De VPN van Google One heeft meerdere nadelen, waardoor het niet op kan tegen de service van top-VPN’s, zoals NordVPN. Zo werkt Google One VPN niet met de grote streamingdiensten, heeft het een dubieuze geschiedenis omtrent privacy en is het slechts in enkele landen beschikbaar. Ook kun je de service niet los kopen.

Toch heeft Google One VPN ook een positief punt: het is erg gemakkelijk in gebruik. Zodoende verdient de service wat ons betreft een 4,5.

Scorebalk die de score "4,5/10" laat zien

Google One VPN
Vanaf

€9.99

4.5
 • Makkelijke interface
 • Dubieus privacybeleid
 • Geen duidelijkheid over servers en encryptie

Bezoek Google One VPN

Snelheid – Hoe snel is Google One VPN?

Scorebalk die de score "6/10" laat zien

Bij iedere VPN-review testen we hoe snel je internetverbinding is met verschillende servers van de VPN. Zo voerden we ook voor Google One VPN speedtests uit en probeerden we de dienst uit tijdens dagelijks gebruik. Aan de hand van deze tests, kunnen we Google’s VPN slechts waarderen met een 6 voor snelheid.

Voordat we gedetailleerd op deze tests ingaan, lees je hier de belangrijkste conclusies:

 • We konden onze dagelijkse activiteiten prima uitvoeren via de VPN-verbinding.
 • De VPN verlaagt je internetsnelheid drastisch.

Speedtests

Normaal gesproken testen we in deze sectie servers op verschillende locaties uit en vergelijken we de snelheid van deze servers met de snelheid van onze reguliere internetverbinding. Google One VPN laat je echter niet zelf een locatie of server kiezen om mee te verbinden. Je krijgt eenvoudigweg een server toegewezen elke keer als je verbinding maakt.

We hebben de service in Nederland getest vanuit Amsterdam en vanuit ons kantoor in Nijmegen. In beide gevallen kregen we verbinding met een Amsterdamse VPN-server.

VerbindingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Vanuit Amsterdam24,2011,9014
Nulmeting Nijmegen119,00110,005
Vanuit Nijmegen39,8042,404

Zoals je ziet namen zowel de download- als uploadsnelheid in Nijmegen heel sterk af. Van de originele downloadsnelheid was nog maar 33,4% over. Aangezien onze initiële verbinding erg goed was, bleef er wel genoeg snelheid over om te internetten. Als jouw eigen netwerk niet zo snel is, heb je een grote kans dat Google One VPN je internetsnelheid te veel vertraagt om goed te werken.

Een collega uit Indianapolis (Amerika) heeft zo vaak mogelijk verbinding proberen te maken, om te achterhalen op welke locaties Google One VPN servers had. Geen enkele keer kreeg deze collega verbinding met een VPN-server buiten de Verenigde Staten.

VerbindingDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (ms)
Indianapolis, IN (Geen VPN)44,424,2132
Wichita, KS36,635,2254
Chicago, IL8,852,8426

In de tabel zie je dat de snelheid van de internetconnectie is gemeten vanuit Indianapolis. De VPN-servers waarmee verbinding gemaakt werd stonden in Wichita en Chicago. De afstand tot de eigen locatie is hierbij vergelijkbaar met de afstand tussen respectievelijk Nijmegen en Berlijn en Nijmegen en Brussel. Zoals je ziet, vertraagde de VPN onze connectie in beide gevallen. Vooral de snelheid van de servers in Chicago was erg laag.

Snelheid tijdens dagelijks gebruik

We merkten tijdens het browsen met Google One VPN een lichte drop in snelheid. Dit beperkte de mogelijkheid om te browsen niet heel erg. Ook konden we gewoon e-mails verzenden en YouTube-video’s kijken in 1080p. Tijdens deze test gebruikten we de server uit Wichita om de snelheid optimaal te houden.

Over het algemeen presteerde de VPN dus prima wat betreft snelheid. We konden de snelheid van torrenting of streamen via Netflix echter niet testen. Google One VPN wist VPN-blokkades op deze services namelijk niet te omzeilen. Ook online gamen werkte helaas niet met deze VPN.

Veiligheid – Hoe veilig is Google One VPN?

Scorebalk die de score "3,5/10" laat zien

Bij Google One VPN maakten we ons zorgen over Google’s eigen reputatie als het gaat om privacy. We deden daarom grondig onderzoek naar de veiligheid en het privacybeleid van de VPN en concluderen dat Google One VPN een 3,5 verdient. Dit zijn onze conclusies:

 • Google One VPN gebruikt een zelfontwikkeld encryptieprotocol waar het erg geheimzinnig over doet en IPSec, wat niet het beste protocol is.
 • Google logt veel (geaggregeerde) informatie. Het bedrijf lijkt stiekem meer te loggen dan het in eerste instantie zegt.
 • Er is een kill switch.
 • Je VPN is gekoppeld aan Google One Cloud en dus aan je Google-account.

VPN-protocollen

Toen Google zijn VPN lanceerde maakte het alleen nog gebruik van een zelfontwikkeld protocol. Hierover laat het bedrijf verder echter niets los.

Intussen heeft Google IPSec geïmplementeerd in de iOS-applicatie en plant het bedrijf dit ook te doen voor Android in het komende jaar. IPSec is helaas een relatief langzaam protocol. Google had in dit opzicht beter kunnen kiezen voor het betere OpenVPN-protocol.

Over het gebruik van andere protocollen zegt Google: “Het kan zijn dat we uiteindelijk andere protocollen, zoals WireGuard, gaan gebruiken, naarmate hun native support wordt verbeterd of voor platforms waar geen enkel specifiek protocol een specifiek voordeel heeft”. Het kan dus dat Google in de toekomst besluit andere protocollen te gebruiken, maar dit zit nog niet in de planning.

Kill Switch

Een beveiligingsfeature die Google One VPN wel aanbiedt is een kill switch. Een kill switch voorkomt dat je persoonlijke gegevens, zoals je IP-adres, lekken wanneer de VPN-verbinding onverhoopt uitvalt.

Zonder kill switch ga je bij het wegvallen van de VPN toch onbeschermd het internet op. Als je de kill switch inschakelt, wordt je gehele internetverbinding geblokkeerd totdat de VPN-verbinding weer werkt.

Bij Google One VPN zet je de kill switch op een eenvoudige manier aan:

 1. Open ‘Settings‘.
 2. Klik op de switch naast ‘Block internet if VPN disconnects‘.

Logbeleid en privacy

Google One VPN is eigendom van Google, zoals waarschijnlijk al duidelijk was. Het hoofdkantoor van Google zit in de Verenigde Staten; een land met ingrijpende bewakingsbevoegdheden. De overheid kijkt graag mee met alles wat haar burgers doen en deelt deze informatie binnen de 14 eyes-alliantie.

Als je zekerder wilt zijn van je privacy, kun je dus het beste kiezen voor een VPN die gevestigd is in een land met minder strikte wetten voor dataopslag. Voorbeelden zijn NordVPN (Panama) en ExpressVPN (Britse Maagdeneilanden).

Gegevens die Google One VPN verzamelt

Privacy is een heikel punt voor Google-producten. Het bedrijf heeft waarschijnlijk al erg veel informatie over je. Je wilt niet dat je nog meer persoonlijke informatie prijsgeeft aan het bedrijf door het gebruik van Google One VPN.

In het white paper van Google One VPN geeft het bedrijf toe enkele gegevens te loggen. Deze gegevens zijn geaggregeerd (samengevoegd met gegevens van andere gebruikers), waardoor ze niet tot individuele gebruikers te herleiden zouden moeten zijn:

 • De hoeveelheid data dat door de VPN-tunnel gaat.
 • Hoelang de VPN-tunnel wordt gebruikt.
 • Hoelang het duurt voor de VPN-tunnel is opgezet.
 • De maximaal gebruikte bandbreedte.
 • De hoeveelheid data dat niet goed verzonden werd.
 • Hoe vaak de VPN-verbinding wegvalt.
 • Hoe vaak je de VPN-tunnel opnieuw probeert op te zetten.
 • De hoeveelheid CPU en werkgeheugen dat de VPN gebruikt.
 • Hoe vaak het opzetten van een VPN-tunnel mislukte.

Ook logt Google’s VPN gegevens over je die het niet aggregeert. Deze gegevens zijn dus wel direct naar jou te herleiden:

 • Hoe vaak je de VPN hebt gebruikt in de afgelopen 28 dagen. Hieronder valt niet op welke tijd je de VPN gebruikte, hoelang je hem gebruikte of hoe veel data je gebruikte.
 • Server error logs.
 • Hoe vaak een gebruiker in korte tijd een VPN-sessie start.

Google zegt in hetzelfde document dat het bepaalde gegevens niet logt:

 • Wat je in de VPN-tunnel doet.
 • Hoeveel bandbreedte je gebruikt.
 • Op welk tijdstip je verbinding maakt.
 • Je IP-adres. Over de waarheid van dit statement twijfelen we, gezien het beleid van de Google One-app.

Gegevens die Google One verzamelt

De VPN is echter geïntegreerd in de Google One-app. Deze app volgt het privacybeleid van reguliere Google-apps. Hierdoor kan het bedrijf alsnog je IP-adres loggen. Google One verzamelt onder andere deze gegevens over je:

 • Je advertentie-ID of apparaat-ID.
 • De browser die je gebruikt en hoe je deze hebt ingesteld.
 • Het apparaat dat je gebruikt en hoe je deze hebt ingesteld.
 • Welk besturingssysteem je gebruikt.
 • Informatie over je mobiele netwerk, waaronder je telefoonprovider, telefoonnummer, wifi-verbindingen en applicatieversie.
 • Je IP-adres. Dit spreekt het logbeleid van de VPN dus direct tegen.
 • Crash reports.
 • Je system activity.
 • De dag en tijd waarop je de app opent, alsmede waarvandaan je deze opent.
 • De GPS en andere sensordata.

Welke informatie heeft Google One VPN nodig?

Als je je VPN graag anoniem koopt, ben je bij Google aan het verkeerde adres. Om de VPN te gebruiken heb je namelijk een premium abonnement op de cloudservice Google One nodig. De enige manier waarop je dit abonnement kunt afsluiten is met je persoonlijke Google-account dat is gekoppeld aan de Google Play Store.

Dus ook al betaal je via een giftcard; je Google-account wordt automatisch aan je VPN-abonnement gekoppeld. Als je betaalt met PayPal of creditcard, geef je ook je betalingsinformatie prijs, zoals je e-mailadres en naam die zijn gelinkt aan deze betaalmethode.

Onafhankelijke audit

Direct na de oprichting wilde Google bewijzen dat het een ‘no log’-VPN op de markt had gebracht. Dit deed het bedrijf door het Britse NCC Group de VPN te laten auditen.

Deze informatieverzekeringsmaatschappij heeft eind 2020 en begin 2021 Google One VPN’s technische beveiligingseigenschappen en de bijbehorende privacyclaims beoordeeld. Je kunt het hele onderzoek zelf teruglezen in het white paper VPN by Google One: Technical Security & Privacy Assessment.

Samengevat heeft NCC Group geconcludeerd dat Google One VPN een erg sterke technische veiligheidshouding heeft dat voldoende voldoet aan zijn privacyclaims. De audit vermeldde echter dat er enkele kwetsbaarheden aanwezig zijn:

 • Google heeft op enkele gebieden zijn eigen privacybeleid geschonden.
 • Versleuteld internetverkeer kan weer opnieuw gekoppeld worden aan de gebruiker.
 • Gezien de grote omvang van het bedrijf, zou Google de handelingen binnen een VPN-tunnel kunnen associëren met een specifiek Google-account. Dit zou het bedrijf kunnen door gedrag in de VPN-tunnel te vergelijken met het gedrag van Google-gebruikers buiten de VPN-tunnel en zo een match te vinden.

Gebruiksgemak – Hoe gebruiksvriendelijk is Google One VPN?

Scorebalk die de score "6,5/10" laat zien

Wanneer een VPN lastig te navigeren is, loop je alsnog het risico niet optimaal beschermd online te gaan doordat je een belangrijke veiligheidsinstelling over het hoofd ziet. Daarom kijken we voor elke VPN die we testen ook hoe gebruiksvriendelijk de website en app zijn. Google One VPN scoort op dit gebied een 6,5.

Over Google One kunnen we geen eenduidig oordeel vellen. Hoewel de app zelf heel handig werkt, laat de klantenservice te wensen over. Dit zijn onze belangrijkste conclusies:

 • De website is to the point.
 • De VPN kopen en installeren is erg gemakkelijk.
 • De VPN is alleen nog op smartphone beschikbaar.
 • Je kunt de VPN niet als losse service aanschaffen.
 • De VPN is simpel en mist enkele instellingen.
 • De klantenservice kan beter.
 • Google One VPN biedt split-tunneling aan voor apps.

Website

De website van Google One is minimalistisch en to the point. Je leest direct “Met één tik in de Google One-app op Android of iOS versleutel je je online activiteit”, waarmee Google zijn VPN-dienst goed samenvat. Ook staat er direct een link om een abonnement af te sluiten.

Google One VPN webpagina

Als je naar beneden scrolt, krijg je verdere informatie over de VPN. Deze informatie is duidelijk, maar erg summier. Specifieke functionaliteiten, zoals split-tunneling en de kill switch worden bijvoorbeeld niet uitgelegd.

Wel linkt de pagina naar de pagina waarop het bedrijf uitlegt hoe de VPN werkt. Geïnteresseerden kunnen ook naar de GitHub-pagina navigeren om de open source software van de VPN te bekijken.

Installatieprocedure

Het installatieproces van Google One is erg simpel:

 1. Download Google One uit de Play Store of Apple Appstore.
 2. Google One VPN app in de playstore
 3. Zodra de installatie voltooid is, open je de app.
 4. Meld je aan met je Google-account en upgrade je Google One-abonnement voor minimaal 2 TB aan opslag.
 5. Je hebt nu ook de VPN gekregen binnen de app. Deze vind je onder het ‘Benefits‘-tabblad.
 6. Scrol naar ‘Online protection with a VPN‘ en klik op ‘View details‘.
 7. Google One VPN scherm "Benefits"
 8. Je krijgt nu de optie om de VPN aan te zetten. Zodra je op de slider naast ‘Enable VPN‘ hebt geklikt, ben je verbonden.

Uitstraling en gebruiksgemak Google One VPN-software

Google One VPN is alleen op smartphones (Android en iOS) beschikbaar en past zich aan de taalinstellingen van je telefoon aan. Google zegt wel dat het bezig is met apps voor Windows en macOS.

De VPN is, zoals eerder vermeld, onderdeel van Google One. Deze is dus ook geïntegreerd in de Google One app, waardoor het hetzelfde minimalistische design heeft.

De VPN van Google is ideaal voor beginners die nog nooit met een VPN hebben gewerkt. Je kunt namelijk geen instellingen aanpassen, maar alleen de VPN aan- of uitzetten.

Google One VPN "Enable VPN" optie

Prijzen en betaalmethode

Een groot nadeel van Google’s VPN-dienst is dat je deze niet los kunt aanschaffen. Je moet hiervoor een abonnement van 2 TB opslagruimte op Google One’s premium cloudservice afsluiten. Dit kost je 9,99 euro per maand en je kunt de VPN dan op vijf apparaten tegelijkertijd gebruiken. Je hebt hierbij geen recht op een refund. In tegenstelling tot goede VPN-providers, kun je dus niet gebruikmaken van een geld-terug-garantie.

Google One VPN prijs

Om gebruik te maken van de VPN, en Google One als geheel, moet je bovendien een persoonlijk Google-account hebben. Wij probeerden in eerste instantie via ons normale werkaccount in te loggen, maar dan kwamen we alleen terecht op Google Drive, waar géén VPN bij zit.

Je kunt dus niet anoniem een abonnement nemen op Google One VPN. Wel is er een anonieme betaalmethode, namelijk gift cards. Dit zijn alle mogelijke betaalmethoden:

 • Creditcard
 • PayPal
 • Cadeaukaarten, waaronder paysafecard

Klantenservice

Klanten van Google One kunnen gebruikmaken van twee soorten klantenservice. Je kunt ‘Google Experts‘ benaderen via telefoon, e-mail en live chat. Daarnaast hebben inwoners van Canada, Groot-Brittannië en de VS de optie om een Expertsessie in te plannen.

Wij hebben zelf gebruikgemaakt van de Google Experts. Het is onmogelijk hen te bellen, maar je kunt zelf gebeld worden als je een formulier met je naam, Gmail-adres, telefoonnummer en je vraag invult. Vijf minuten nadat we op ‘submit’ hadden geklikt, werden we gebeld.

De medewerker was professioneel in zijn handelen, maar we betwijfelen of deze echt kennis van zaken had. Hij moest ons namelijk meermaals in de wacht zetten om iemand anders om hulp te vragen. Ook leek de medewerker het kenniscentrum van Google voor te lezen, in plaats van ons zelf te helpen. Ook konden we nog geen antwoord krijgen op de vraag waar Google’s VPN-servers zich bevinden en hoeveel servers er ter beschikking staan.

Een positief punt van de klantenservice is dat een echt persoon ons te woord stond, in plaats van een bot. Daar staat tegenover dat het proces relatief lang duurt voordat je daadwerkelijk iemand te spreken krijgt, waarbij je nog meer persoonlijke informatie moet opgeven. Ook werden niet al onze vragen beantwoord.

Extra opties: split-tunneling en snooze

Google One VPN heeft slechts twee extra opties: split-tunneling en ‘Snooze‘.

Split-tunneling zorgt ervoor dat je kunt kiezen dat bepaalde apps niet via de VPN-verbinding online gaan. Je kunt in de Google One-app aangeven dat specifieke applicaties de VPN niet hoeven te gebruiken. Je kunt er echter niet specifieke websites blacklisten.

Google One VPN "Bypass VPN" instelling

Het nut van Snooze is ons niet helemaal duidelijk. Met deze feature schakel je de VPN voor vijf minuten uit, waarna er een teller begint die na deze tijd de VPN automatisch weer inschakelt. Er verschijnt ook een nieuwe knop: de ‘snooze’-knop. Als je hierop klikt, pauzeer je de VPN-verbinding nogmaals vijf minuten extra.

Google One VPN snoozefunctie

Servernetwerk Google One VPN

Scorebalk die de score "2/10" laat zien

Als je graag geografisch geblokkeerde content wilt bekijken, zoals America-only films op HBO Max vanuit Nederland, dan heb je een uitgebreid servernetwerk nodig. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat veel VPN’s trots verkondigen hoeveel servers ze bezitten en waar deze staan. Google deelt deze informatie echter niet.

Sterker nog, zelfs toen we de klantenservice vroegen naar de verschillende serverlocaties, konden (of wilden) de medewerkers dit niet delen. Ze noemden alleen de achttien landen waar Google VPN momenteel beschikbaar is.

Voor het servernetwerk geven we Google One dus een 2 en kunnen we het volgende concluderen:

 • Het is onbekend hoeveel servers Google One VPN heeft en in welke landen deze staan.
 • Google One VPN biedt geen dedicated IP aan.
 • Je kunt geen streamingdiensten unblocken.
 • Torrenting met deze VPN raden we af.

Aantal servers en locaties

Zowel op de website van Google One als binnen de app is er geen lijst van serverlocaties te vinden. We hebben dus geen idee hoeveel servers de dienst heeft en waar deze gelokaliseerd zijn.

We hebben het aan de Google Experts gevraagd, maar ook zij konden ons geen duidelijk antwoord geven. De medewerkers vertelden ons slechts dat de VPN alleen in de volgende 18 landen wordt ondersteund:

 • België
 • Canada
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • IJsland
 • Italië
 • Mexico
 • Nederland
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten
 • Zweden
 • Zwitserland

Aangezien we tijdens onze tests alleen verbonden werden met servers die relatief dichtbij lagen, kan het zijn dat er alleen servers zijn in de achttien genoemde landen. Dit is echter speculatie.

Dedicated IP-adres

Google One VPN biedt geen dedicated IP-adres als optie aan. Aangezien het bedrijf je niet eens een normale serverlocatie laat kiezen, hadden we dit ook niet verwacht. Google’s VPN verbindt je eenvoudigweg met een (willekeurig) nieuw IP-adres, elke keer dat je verbinding maakt.

Een dedicated IP-adres is handig om CAPTCHA’s te omzeilen en vergroot bovendien de kans dat je toegang krijgt tot bijvoorbeeld Netflix. Toch zijn gedeelde IP’s beter voor je privacy. Wat er gebeurt via dat IP-adres is dan immers niet naar één persoon te herleiden.

Google One VPN en Netflix

Google’s VPN is geen goede keuze als je geografische restricties wilt omzeilen. De website van Google One VPN claimt dat de dienst je IP-adres verbergt en dat je hem kunt gebruiken om browsen, streamen en content te downloaden met een veilige privéverbinding. Hierbij plaatst Google meteen de voetnoot: “You won’t be able to change your IP location to view content that is not available in your region.

Aangezien je zelf geen serverlocatie kunt kiezen, is het sowieso onmogelijk om gericht content te unblocken. Als de dienst je alleen met VPN-servers in je eigen land verbindt, kun je immers geen buitenlandse series en films (bijvoorbeeld op de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland) bekijken.

We hebben vanuit de Verenigde Staten geprobeerd om toegang te krijgen tot de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Helaas kon Google One VPN niet op tegen het proxy-detectiesysteem. Hulu merkte dat we een VPN gebruikten en ontzegde ons de toegang tot de service.

Wil je wel graag buitenlandse content van Netflix kijken? Dan raden we NordVPN aan. Dit is volgens ons een goede VPN voor het kijken van Netflix.

Torrenting met Google One VPN

Google vermeldt nergens of de VPN torrenting en P2P-netwerken ondersteunt. Aangezien we niet kunnen garanderen dat deze VPN je anoniem laat downloaden, raden we Google One VPN niet aan voor dit doel. Je kunt dan beter een van deze drie VPN’s nemen die uitermate geschikt zijn voor torrenting.

Conclusie – Is de VPN-dienst van Google te vertrouwen?

Google One VPN staat nog in zijn kinderschoenen en bestaat momenteel alleen als extra feature binnen een groter product. Waarschijnlijk zullen bedrijven die toch al een groot abonnement op Google One hebben de VPN wel eens gaan gebruiken, nu ze toch toegang hebben.

Dat gezegd hebbende: de VPN-dienst van Google lijkt niets toe te voegen voor de meeste consumenten. Het is onduidelijk hoe je data beveiligd wordt of waar het bedrijf servers heeft. Je kunt er dus niet eens buitenlandse streamingsites mee unblocken.

Als je op zoek bent naar een goede VPN die dat wel doet, kun je beter een van de VPN’s uit onze top 5 kiezen. Als je de cloudservice wel een positief punt vindt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor NordVPN. Deze dienst geeft je voor enkele euro’s extra een cloudservice van 10 GB. NordVPN + NordLocker is nog steeds goedkoper dan een abonnement op Google One VPN.

Google One VPN review: veelgestelde vragen

Wil je snel alle ins en outs weten over Google One VPN? Klik dan op een vraag in onze FAQ om het antwoord te zien.

Google One VPN is een add-on bij de premium cloudservice Google One. Je krijgt toegang tot de VPN als je een abonnement van minimaal 2 TB afsluit. Dit kost 9,99 euro per maand.

Nee, Google One VPN is niet los verkrijgbaar. De VPN is alleen te gebruiken bij een abonnement op de clouddienst van Google: Google One. Je moet hiervoor een abonnement van minimaal 2 TB cloudopslag afsluiten.

Hoewel je prima kunt browsen met Google One VPN, is het niet de snelste VPN. Daarom is de service niet geschikt voor gaming, torrenting of streaming.

Zoek je een snelle VPN? Kijk dan in onze lijst met snelste VPN’s van dit moment.

Google One VPN gebruikt niet het meest veilige VPN-protocol. Ook staat het bedrijf niet bekend om zijn privacyvriendelijkheid. Wel is het geaudit en zijn er geen veiligheidslekken gevonden. Wel toonde de audit aan dat Google’s VPN niet privacyvriendelijk is.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Minimalistische VPN met een dubieus logbeleid”
Onze score
4.5
Tamara van Seggelen
Tamara van Seggelen
Deze VPN lijkt helaas weer een manier van Google om nog meer data over je te verzamelen.
Deze VPN lijkt helaas weer een manier van Google om nog meer data over je te verzamelen.
Bezoek Google One VPN