Home - Geografische blokkade - Ziggo Go kijken in het buitenland

Ziggo Go kijken in het buitenland

Ook als je weg bent van huis, wil je je favoriete series en films op Ziggo GO natuurlijk niet missen. Binnen Nederland kan je gemakkelijk op een smartTV, laptop of telefoon toegang krijgen tot Ziggo Go. Alleen vanuit het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of zakenreis, gaat dit niet zomaar. Je zult namelijk merken dat de services van Ziggo dan geblokkeerd zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je tóch in het buitenland de nieuwste series en films kijkt via Ziggo Go. Ook andere programma’s van Ziggo, zoals formule 1 of kickboxen, worden op deze manier toegankelijk buiten Nederland.

De reden dat Ziggo GO in het buitenland niet werkt

Ziggo Go heeft met de zenders die het aanbiedt de afspraak gemaakt dat ze alleen in Nederland vertoond mogen worden. Dit heeft vaak te maken met afspraken die deze zenders op hun beurt gemaakt hebben met de programma’s die ze inkopen. Deze programma’s hebben weer andere afspraken met zenders in andere landen, waardoor ze door Nederlandse zenders alleen in Nederland vertoond mogen worden.

Door middel van je IP-adres of gps-locatie weet Ziggo Go je precieze locatie en dus ook of je in Nederland bent of niet. In het laatste geval kan Ziggo Go vervolgens de uitzendingen die je niet mag zien blokkeren. De oplossing is dus om Ziggo Go wijs te maken dat je in Nederland bent, ook al is dat niet waar.

VPN als oplossing om overal Ziggo GO te kijken

Het vervalsen van je GPS locatie kan heel eenvoudig door een ‘fake GPS locatie’ app te downloaden die er voor zorgt dat je telefoon, laptop of tablet een locatie in Nederland aangeeft.

Ziggo Go Het veranderen van je IP-adres naar een Nederlands IP-adres kan met een VPN-verbinding. Dit is het omleiden van de internetverbinding via een externe server. Wanneer deze VPN-server in Nederland staat, zal het lijken alsof het IP-adres van de server jouw IP-adres is. Daardoor lijkt het voor Ziggo alsof je in Nederland bent, ook al ben je in het buitenland voor bijvoorbeeld een vakantie of zakenreis. Het is dus wel belangrijk om een VPN-service te kiezen die servers in Nederland heeft, maar er zijn veel die dat hebben.

Het klinkt misschien als een hoop gedoe, zo’n VPN server, maar daarom zijn er bedrijven die deze service aanbieden. Zij hebben in heel Europa of zelfs de hele wereld servers staan en regelen voor jou dat je internetverkeer wordt omgeleid. Je kunt dan eenvoudig aangeven op welke locatie je wilt dat de server zich bevindt.

Op deze manier kun je ook andere geografische problemen oplossen, zoals wanneer je het Amerikaanse in plaats van het Nederlandse Netflix-aanbod wilt bekijken. Door een server in Amerika te kiezen, kun je het Amerikaanse Netflix-aanbod zien. Ook op bijvoorbeeld Uitzending Gemist, KPN Interactieve TV of RTL XL kunnen op deze manier gewoon programma’s in het buitenland gekeken worden. Dit is nog maar één aspect van de voordelen die een VPN biedt. Al het internetverkeer dat over een VPN loopt is bijvoorbeeld ook veel beter beveiligd waardoor je privacy veel beter gewaarborgd blijft.

Goede VPN-aanbieders voor Ziggo GO in het buitenland

De beste VPN-aanbieders voor het gebruiken van Ziggo Go in het buitenland zijn voor ons ExpressVPN en Goose VPN. Niet elke VPN-aanbieder is namelijk geschikt. We hebben specifiek deze aanbieders uitgekozen omdat ze snelle servers in Nederland hebben staan. En uit onze test van de beste VPN-aanbieders is gebleken dat ze erg betrouwbaar en veilig zijn. GOOSE VPN en ExpressVPN bieden een 30 dagen-geld-terug-garantie, zodat je ze zelf eens kan uitproberen met Ziggo GO.

ExpressVPN

ExpressVPN en ZiggoExpressVPN is een snelle en betrouwbare VPN-aanbieder. Vooral de stabiliteit en snelheid van het netwerk maken ExpressVPN zeer geschikt voor Ziggo GO. Je kan je voorstellen dat je streaming veel data consumeert, en daarom is een snelle verbinding cruciaal. Er is niet vervelender dan haperend beeld of lange buffertijden namelijk. Gelukkig zijn de ExpressVPN-servers dus erg snel, en daarmee perfect voor toepassingen als Ziggo GO.

Er zijn goede apps voor Windows, Android, Mac, iPhone en iPad. ExpressVPN is vrij prijzig, maar probeert zichzelf in de markt te zetten als een premium dienst. En voor premium kwaliteit betaalt men iets meer, is de filosofie. Mocht je van plan zijn je VPN met enige regelmaat te gebruiken om te streamen, dan is ExpressVPN zeker het overwegen waard. Het is een goede keuze voor mensen die vanaf hun vakantieadres Ziggo Go wensen te kijken namelijk.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

GOOSE VPN

GOOSE VPNGOOSE VPN is een VPN die erg makkelijk te gebruiken is. Het is Nederlands bedrijf en dat betekent dat er Nederlandstalige ondersteuning beschikbaar is. En de apps komen ook in het Nederlands (en Engels). GOOSE VPN heeft een groot aantal servers in Nederland staan. Door vanuit het buitenland met één van die servers te verbinden krijg je toegang tot Ziggo Go.

Bij het streamen gebruik je wel redelijke hoeveelheden data. Daarom kan het verstandig zijn het Unlimited Pakket uit te proberen, waarbij je geen datalimiet hebt.

Bezoek GOOSE VPNPrima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

Algemeen: streamingdiensten vanuit het buitenland

In het geval van Ziggo GO is het wel nodig om een abonnement bij Ziggo te hebben. De VPN-verbinding werkt alleen voor bestaande abonnees, en zorgt er daarbij voor dat alle streamingcontent die je normaal gesproken in Nederland kan kijken, ook vanuit het buitenland toegankelijk is.

Ook voor andere streamingdiensten geldt dit. Wil je met je VPN naar Netflix USA kijken, dan moet je wel reeds een abonnement bij Netflix hebben. Idem voor KPN Interactieve TV. Sommige andere diensten zijn breder toegankelijk en vereisen niet altijd een abonnement (zoals NPO Uitzending Gemist). Een VPN-service volstaat in die gevallen om vanuit het buitenland toegang te krijgen. Er zijn overigens ook gratis VPN applicaties, maar die zijn niet geschikt voor streaming. De datalimieten en snelheidsbeperkingen staan helaas een prettige streamingervaring in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *