Home - Geografische blokkade - Ziggo Go kijken in het buitenland

Ziggo Go kijken in het buitenland

Ook als je weg bent van huis, wil je je favoriete series en films op Ziggo GO natuurlijk niet missen. Binnen Nederland kan je gemakkelijk op een smartTV, laptop of telefoon toegang krijgen tot Ziggo Go. Alleen vanuit het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of zakenreis, gaat dit niet zomaar. Je zult namelijk merken dat de services van Ziggo dan geblokkeerd zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je tóch in het buitenland de nieuwste series en films kijkt via Ziggo Go. Ook andere programma’s van Ziggo, zoals formule 1 of kickboxen, worden op deze manier toegankelijk buiten Nederland.

De reden dat Ziggo GO in het buitenland niet werkt

Ziggo Go heeft met de zenders die het aanbiedt de afspraak gemaakt dat ze alleen in Nederland vertoond mogen worden. Dit heeft vaak te maken met afspraken die deze zenders op hun beurt gemaakt hebben met de programma’s die ze inkopen. Deze programma’s hebben weer andere afspraken met zenders in andere landen, waardoor ze door Nederlandse zenders alleen in Nederland vertoond mogen worden.

Door middel van je IP-adres of gps-locatie weet Ziggo Go je precieze locatie en dus ook of je in Nederland bent of niet. In het laatste geval kan Ziggo Go vervolgens de uitzendingen die je niet mag zien blokkeren. De oplossing is dus om Ziggo Go wijs te maken dat je in Nederland bent, ook al is dat niet waar.

VPN als oplossing om overal Ziggo GO te kijken

Het vervalsen van je GPS locatie kan heel eenvoudig door een ‘fake GPS locatie’ app te downloaden die er voor zorgt dat je telefoon, laptop of tablet een locatie in Nederland aangeeft.

Ziggo Go Het veranderen van je IP-adres naar een Nederlands IP-adres kan met een VPN-verbinding. Dit is het omleiden van de internetverbinding via een externe server. Wanneer deze VPN-server in Nederland staat, zal het lijken alsof het IP-adres van de server jouw IP-adres is. Daardoor lijkt het voor Ziggo alsof je in Nederland bent, ook al ben je in het buitenland voor bijvoorbeeld een vakantie of zakenreis. Het is dus wel belangrijk om een VPN-service te kiezen die servers in Nederland heeft, maar er zijn veel die dat hebben.

Het klinkt misschien als een hoop gedoe, zo’n VPN server, maar daarom zijn er bedrijven die deze service aanbieden. Zij hebben in heel Europa of zelfs de hele wereld servers staan en regelen voor jou dat je internetverkeer wordt omgeleid. Je kunt dan eenvoudig aangeven op welke locatie je wilt dat de server zich bevindt.

Op deze manier kun je ook andere geografische problemen oplossen, zoals wanneer je het Amerikaanse in plaats van het Nederlandse Netflix-aanbod wilt bekijken. Door een server in Amerika te kiezen, kun je het Amerikaanse Netflix-aanbod zien. Ook op bijvoorbeeld Uitzending Gemist, KPN Interactieve TV of RTL XL kunnen op deze manier gewoon programma’s in het buitenland gekeken worden. Dit is nog maar één aspect van de voordelen die een VPN biedt. Al het internetverkeer dat over een VPN loopt is bijvoorbeeld ook veel beter beveiligd waardoor je privacy veel beter gewaarborgd blijft.

Goede VPN-aanbieders voor Ziggo GO in het buitenland

De beste VPN-aanbieders voor het gebruiken van Ziggo Go in het buitenland zijn voor ons ExpressVPN en Goose VPN. Niet elke VPN-aanbieder is namelijk geschikt. We hebben specifiek deze aanbieders uitgekozen omdat ze snelle servers in Nederland hebben staan. En uit onze test van de beste VPN-aanbieders is gebleken dat ze erg betrouwbaar en veilig zijn. GOOSE VPN en ExpressVPN bieden een 30 dagen-geld-terug-garantie, zodat je ze zelf eens kan uitproberen met Ziggo GO.

ExpressVPN

ExpressVPN en ZiggoExpressVPN is een snelle en betrouwbare VPN-aanbieder. Vooral de stabiliteit en snelheid van het netwerk maken ExpressVPN zeer geschikt voor Ziggo GO. Je kan je voorstellen dat je streaming veel data consumeert, en daarom is een snelle verbinding cruciaal. Er is niet vervelender dan haperend beeld of lange buffertijden namelijk. Gelukkig zijn de ExpressVPN-servers dus erg snel, en daarmee perfect voor toepassingen als Ziggo GO.

Er zijn goede apps voor Windows, Android, Mac, iPhone en iPad. ExpressVPN is vrij prijzig, maar probeert zichzelf in de markt te zetten als een premium dienst. En voor premium kwaliteit betaalt men iets meer, is de filosofie. Mocht je van plan zijn je VPN met enige regelmaat te gebruiken om te streamen, dan is ExpressVPN zeker het overwegen waard. Het is een goede keuze voor mensen die vanaf hun vakantieadres Ziggo Go wensen te kijken namelijk.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

GOOSE VPN

GOOSE VPNGOOSE VPN is een VPN die erg makkelijk te gebruiken is. Het is Nederlands bedrijf en dat betekent dat er Nederlandstalige ondersteuning beschikbaar is. En de apps komen ook in het Nederlands (en Engels). GOOSE VPN heeft een groot aantal servers in Nederland staan. Door vanuit het buitenland met één van die servers te verbinden krijg je toegang tot Ziggo Go.

Bij het streamen gebruik je wel redelijke hoeveelheden data. Daarom kan het verstandig zijn het Unlimited Pakket uit te proberen, waarbij je geen datalimiet hebt.

Bezoek GOOSE VPNPrima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

Update 2018: Ziggo Go probeert actief VPN’s te weren

Sinds begin 2018 is Ziggo actief bezig om de grotere VPN-providers te blokkeren. Dit is niet ongebruikelijk (Netflix doet dit ook), maar omdat Ziggo Go minder groot is dan bijvoorbeeld Netflix kan het langer duren voordat VPN-aanbieders met een oplossing komen in de vorm van werkende servers voor Ziggo Go. Ziggo heeft de geo-blocking aangescherpt om auteursrecht beter te beschermen, maar hierdoor ondervinden mensen binnen Nederland ook een hoop problemen als ze een VPN gebruiken. In een reactie op de Ziggo Community laat een Ziggo medewerker weten dat VPN in principe nooit zou moeten werken met Ziggo Go, maar dat het kan dat er tijdelijk wel toegang is (dit proberen ze dan weer zo snel mogelijk te blokkeren). Ziggo ondersteunt de toegang tot Ziggo Go via een VPN dus niet. Ziggo geeft zelf aan dat het probleem is opgelost als je de VPN uit zet, maar dit is voor de meeste gebruikers natuurlijk niet wenselijk omdat zij een VPN gebruiken voor extra veiligheid en privacy. Hopelijk worden deze problemen door de VPN-aanbieders opgelost, maar in de tussentijd kan het zo zijn dat je geen toegang hebt tot Ziggo Go via een VPN.

Algemeen: streamingdiensten vanuit het buitenland

In het geval van Ziggo GO is het wel nodig om een abonnement bij Ziggo te hebben. De VPN-verbinding werkt alleen voor bestaande abonnees, en zorgt er daarbij voor dat alle streamingcontent die je normaal gesproken in Nederland kan kijken, ook vanuit het buitenland toegankelijk is.

Ook voor andere streamingdiensten geldt dit. Wil je met je VPN naar Netflix USA kijken, dan moet je wel reeds een abonnement bij Netflix hebben. Idem voor KPN Interactieve TV. Sommige andere diensten zijn breder toegankelijk en vereisen niet altijd een abonnement (zoals NPO Uitzending Gemist). Een VPN-service volstaat in die gevallen om vanuit het buitenland toegang te krijgen. Er zijn overigens ook gratis VPN applicaties, maar die zijn niet geschikt voor streaming. De datalimieten en snelheidsbeperkingen staan helaas een prettige streamingervaring in de weg.

3 reacties

 1. Had met open VPN unlimmited goede connecties met de ziggo go app hier in oostenrijk. Sinds vandaag 12-3 geen verbinding meer. Ook met expressVPN niet meer.
  Is dit op te lossen?

  mvg
  Mike

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo mike,
   Momenteel probeert Ziggo alle VPN-aanbieders actief te blokkeren. Omdat dit pas sinds kort is is het nog onduidelijk welke VPN-aanbieders wel of niet werken met Ziggo op de lange termijn. Daarnaast werken sommige VPN-aanbieders de ene dag wel met Ziggo Go, en de andere dag niet. Dit komt omdat ze dan tijdelijk een server hebben die nog niet is geblokkeerd. Vooralsnog is dit nog niet op te lossen.

 2. Johannes simon

  Ziggo go werkt momenteel niet meer, accepteert geen proxy verbinding, 13.3.2018
  NordVpn werkt dus voor Ziggo niet meer, wat zijn de alternatieven?

  • Quinten - VPNgids.nl

   Hallo Johannes,
   Ziggo is begonnen om VPN diensten actief te blokkeren. Hierdoor hebben veel VPN-gebruikers de laatste tijd problemen om Ziggo Go te kijken. VPN-aanbieders proberen vooralsnog servers aan te bieden die Ziggo Go toelaten, maar het kan zijn dat je soms dus geen toegang hebt. Een oplossing hiervoor ligt dus bij de VPN-aanbieders of Ziggo. Wellicht dat er wel andere aanbieders zijn die worden toegelaten door Ziggo Go, maar omdat het een recent ontstaan probleem is is hier nog geen duidelijkheid over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *