NordPass Review – Een betrouwbare wachtwoordmanager met veel opties

NordPass logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 8,8

NordPass is de officiële wachtwoordmanager van Nord Security, het moederbedrijf van het zeer bekende NordVPN. De wachtwoordmanager heeft zowel een gratis als een premium (betaalde) versie.

NordPass is een veelzijdige password manager die veel opties biedt. Zo kun je naast wachtwoorden veilig creditcard-info, notities en persoonlijke gegevens opslaan. Maar zijn al deze opties even nuttig en veilig? Hoe staat het met de beveiliging en encryptie van NordVPN? Is de software wel gebruiksvriendelijk? Wij hebben al deze zaken voor je getest en verwerkt in onderstaande NordPass review.

Wil je meteen met NordPass aan de slag? Klik dan op de onderstaande button.

Download NordPass

Bekijk ook ons artikel over de beste password managers om een ranglijst te zien van de beste password managers.

NordPass review: in het kort

In de tabel hieronder zie je de voor- en nadelen van NordPass.

VoordelenNadelen
Gebruiksvriendelijke interfaceSoftware niet in Nederlands
Handige browserextensieGratis versie maar op één apparaat tegelijkertijd actief
Goede encryptie en beveiliging
Werkt met veel besturingssystemen en browsers
Ook abonnement voor gezinnen en bedrijven
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden (ook gratis versie)
Veel handige extra (veiligheids)opties
Goede klantenservice
Datalek scanner
Goede gratis optie
Noodtoegang

NordPass is een voordelige, maar kwalitatief goede wachtwoordmanager. De app en browserextensie zijn simpel in gebruik en je kunt hiermee makkelijk en snel je wachtwoorden opslaan, invullen op websites en delen met gebruikers die je vertrouwt. Daarnaast heeft NordPass veel extra opties, die we hieronder verder bespreken. Ook niet onbelangrijk: NordPass wordt door vrijwel alle gangbare besturingssystemen en browsers ondersteund.

Toch is er ook bij NordPass ruimte voor verbetering. Met NordPass gratis (Nordpass free) kun je bijvoorbeeld maar op één apparaat tegelijk ingelogd zijn. Ook is het jammer dat de software niet in het Nederlands beschikbaar is.

Dit zijn echter kleine minpunten. Over het algemeen vinden wij NordPass een uitstekende wachtwoordmanager. Als je ziet hoeveel gemak en veiligheid NordPass biedt voor een relatief klein bedrag, is er geen excuus meer om nog langer onveilige wachtwoorden op een A4’tje te bewaren.

Wij geven NordPass daarom een 8,8/10.

Scores van de NordPass wachtwoordmanager review op het gebied van veiligheid, privacy en gebruiksgemak

Lees onze volledige review van NordPass hieronder om zelf te bepalen of NordPass de juiste wachtwoordmanager voor jou is.

Prijzen en pakketten van NordPass

SpecificatieNordPass gratis versieNordPass premium privéNordPass Family
Prijs€0,-€1,49 per maand*€2,79 per maand
Aantal apparatenéénéénzes
Ongelimitieerde ruimte voor wachtwoorden
Noodtoegang
Wachtwoordgenerator
Delen van wachtwoorden
Twee-factor-authenticatie
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten
Opslag notities, creditcardgegevens en andere privé-informatie
Password health checker (controle zwakke wachtwoorden)
Virtual Private Network (VPN)
Melding bij datalek
Zero-knowledge beleid
Browserextensie
Websitegratis versie NordPassNordPass privéNordPass Family

*Dit is een speciale Black Friday en Cyber Monday deal.

NordPass biedt daarnaast ook een abonnement aan voor bedrijven. NordPass Business helpt bedrijven om wachtwoorden, betalingsgegevens, en andere vertrouwelijke gegevens te beheren en beschermen. Voor een 2-jarig abonnement betaal je €2,56 per maand. Wanneer je een abonnement voor 1 jaar afsluit betaal je €3,21 per maand.

Veiligheid: hoe veilig is NordPass?

Scorebalk die de score "9,5/10" laat zien

Het is prettig dat NordPass veel opties heeft en goed geprijsd is, maar het belangrijkste onderdeel van een wachtwoordmanager is uiteraard de veiligheid. Dit hebben we dan ook uitvoerig getest. We waarderen de veiligheid van de dienst met een 9/10. Dit zijn onze conclusies over de veiligheid van NordPass:

 • NordPass biedt uitstekende XChaCha20-encryptie om je gegevens veilig te houden.
 • De encryptie van NordPass is zero-knowledge: alleen jij weet jouw wachtwoorden en Master Password.
 • NordPass maakt het mogelijk extra veilig gegevens te delen met hun “Trusted Contact”-optie.
 • NordPass biedt meerdere extra veiligheidsopties, zoals ‘Password Health’, ‘Data Breach Scanner’ en een veilige wachtwoordgenerator.
 • NordPass biedt multi-factor authenticatie.

Encryptie en veiligheidstechnieken

NordPass encyrptieNordPass gebruikt hoogwaardige encryptie voor het beveiligen van wachtwoorden en andere gegevens. De wachtwoordmanager gebruikt het vooruitstrevende XChaCha20 encryptie-algoritme.

De meeste wachtwoordmanagers gebruiken de AES-245 encryptie. Deze erkende beveiligingsstandaard is veilig en snel maar kan in de toekomst mogelijk gekraakt worden. NordPass kiest voor XChaCha20 vanwege de vele voordelen:

 • Sneller te implementeren dan AES-256.
 • Eenvoudiger. Hierdoor zijn technische en menselijke fouten gemakkelijker te vermijden bij de implementatie.
 • Heeft geen hardware-ondersteuning nodig.

Steeds meer mobiele platforms gaan over op XChaCha20. In de toekomst zal deze encryptiemethode steeds vaker gebruikt worden.

Zero-knowledge encryptie

NordPass maakt gebruik van zogenaamde zero-knowledge encryptie. Dit houdt in dat niemand behalve jij en de mensen met wie je jouw wachtwoorden deelt deze kunnen inzien. NordPass versleutelt jouw gegevens namelijk op jouw apparaat, voor deze naar de ‘NordPass Cloud‘ gestuurd worden. Dit betekent dat, zelfs als de servers van NordPass gehackt worden, criminelen jouw gegevens niet kunnen inzien.

Dit houdt in dat je veilig jouw gegevens tussen al je apparaten kunt synchroniseren en delen met mensen die je vertrouwt (bijvoorbeeld je collega’s). Ook kun je dankzij de veilige cloudopslag van NordPass een gigantische hoeveelheid gegevens opslaan.

NordPass encryptie uitleg infographic

Veilig inloggen bij NordPass

Om in te loggen bij NordPass gebruik je het hoofdwachtwoord. Je kunt een Recovery Key aan laten maken voor als je jouw Master Password bent vergeten. Houd er wel rekening mee dat jij de enige bent die deze gegevens heeft, door de zero-knowledge encryptie! Dus als je ze vergeten bent, ben je al je gegevens kwijt. Sla deze dus op een veilige plek op.

Je kunt instellen hoe lang de ‘kluis’ van NordPass open blijft voor je je Master Password opnieuw in moet vullen.

Op je mobiele apparaat kun je ook kiezen voor biometrische authenticatie. Je kunt ervoor kiezen om je hoofdwachtwoord te vervangen door je vingerafdruk of Face ID. Veiliger dan dat wordt het niet!

NordPass biedt de optie om je wachtwoorden extra te beveiligen met behulp van multi-factor authenticatie (MFA). Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan jouw versleutelde NordPass-kluis. Wanneer je MFA inschakelt, dan is er naast je gebruikersnaam en wachtwoord een extra login vereist om toegang te krijgen tot jouw versleutelde kluis van NordPass.

Veilige wachtwoorden maken

Het gebruik van sterke wachtwoorden is erg belangrijk en kan datalekken voorkomen. NordPass heeft een password generator die veilige wachtwoorden genereert. Je kunt eenvoudig voorkeuren aangeven zoals de lengte van het wachtwoord of het uitsluiten van bepaalde tekens.

NordPass Password Generator

Met een wachtwoordmanager is het eigenlijk niet meer nodig, maar misschien wil je het wachtwoord toch makkelijker zelf kunnen onthouden? Dan kun je ook aangeven dat je wachtwoord uit woorden moet bestaan in plaats van tekens.

NordPass Password Generator voor woorden

NordPass kijkt ook naar je bestaande wachtwoorden en geeft aan als een wachtwoord zwak is. Over deze functie vertellen we later meer.

Gegevens delen

Via NordPass kun je eenvoudig en veilig gegevens met anderen delen:

 1. Open het wachtwoord in de kluis dat je wilt delen
 2. Klik rechtsboven op het icoon ‘Share‘.
 3. Je kunt het wachtwoord vervolgens per e-mail versturen. Je voert het e-mailadres van de ontvanger in en kunt het wachtwoord versleuteld versturen. Je kunt kiezen of je de ontvanger beperkte of volledige toegang (full rights) geeft. Wanneer je de ontvanger volledige toegang verleent, dan kan hij of zij de gegevens bewerken.

NordPass software waarbij de opties om een wachtwoord te delen zijn uitgelicht

Het wachtwoord wordt pas ontsleuteld als de aangewezen persoon toegang heeft. Alleen jijzelf en de gekozen contactpersoon kunnen het gebruiken.

Extra veiligheidsmogelijkheden van NordPass

NordPass biedt veel extra mogelijkheden, vooral bij de premium versie. We bespreken een aantal speciale veiligheidsfeatures van NordPass hieronder:

FeatureUitleg
Trusted Contacts
Trusted Contacts is een veiligheidsoptie waarmee je extra veilig wachtwoorden en andere gegevens deelt met mede NordPass-gebruikers die je vertrouwt. Het bijzondere van deze functie is dat je hierbij handmatig encryptiesleutels uitwisselt met de partij waar je gegevens mee wilt delen. Hiermee voorkom je man-in-the-middle-aanvallen van kwaadwillende partijen die je gegevens proberen te onderscheppen.
Password Health
Dit is een handige optie die je vertelt hoeveel van jouw wachtwoorden zwak, hergebruikt of ouder dan 90 dagen zijn. Vervolgens moedigt de optie je aan om deze wachtwoorden te veranderen. Vooral voor nieuwe NordPass-gebruikers is dit erg nuttig. Veel mensen gaan namelijk pas sterke wachtwoorden gebruiken vanaf het moment dat ze een wachtwoordmanager gebruiken en de wachtwoorden die ze de eerste keer naar NordPass importeren, zullen dus vaak vrij zwak zijn.
Data Breach Scanner
Deze functie controleert of jouw data, zoals e-mailadressen, wachtwoorden en creditcardgegevens, bij een datalek betrokken zijn geweest. NordPass doet dit naar eigen zeggen op een veilige manier: ze ‘hashen’ jouw gegevens, wat betekent dat ze dusdanig veranderd worden dat niemand jouw echte data kan zien, en vervolgens sturen ze die door naar een derde partij die gespecialiseerd is in het onderzoeken van datalekken. Dit klinkt misschien riskant, maar het is belangrijk om te weten of en hoeveel van jouw data in gevaar is. NordPass lijkt hierbij de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Privacy: Hoe gaat NordPass om met mijn gegevens?

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

Een wachtwoordmanager bevat veel persoonlijke informatie en gevoelige gegevens. Uiteraard wil je dat de wachtwoordmanager zorgvuldig omgaat met jouw privacy en persoonlijke gegevens. we hebben dan ook kritisch gekeken naar het privacybeleid van NordPass. Hieronder zie je onze bevindingen

 • Het privacybeleid is duidelijk.
 • NordPass deelt geen overbodige gegevens.
 • NordPass heeft een zero-knowledge beleid.

Wij beoordelen de privacy van NordPass met een 8,5 voor privacy.

NordPass privacybeleid

Zoals eerder aangegeven hanteert NordPass een Zero-knowledge beleid. Dit houdt in dat alleen jij toegang heb tot de inhoud van jouw kluis. Niemand anders kan jouw wachtwoorden, creditcardgegevens of notities zien. Ook NordPass heeft jouw hoofdwachtwoord niet. Jouw gecodeerde gegevens blijven veilig, zelfs als iemand de servers van NordPass hackt.

In het overzichtelijke privacybeleid van NordPass lezen we dat NordPass een aantal niet persoonlijk-identificeerbare gegevens verzamelt om de dienst goed te kunnen laten werken.

Gegevens die NordPass verzamelt:

 • E-mailadres van gebruiker: zodat je jouw wachtwoord op kunt vragen en voor verificatie tijdens het inloggen op NordPass
 • Transactie ID of order ID in geval van een verzoek om terugbetaling.
 • Geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens zoals crashfoutrapporten en bezochte websites. Deze gegevens helpen NordPass problemen te identificeren met betrekking tot de prestaties en updates van de app.
 • Geanonimiseerde gebruiksstatistieken uit de app zoals het aantal opgeslagen items, de datum waarop het item is aangemaakt en hoe het wachtwoord is aangemaakt. Ook de sterkte van jouw wachtwoorden in percentage en de sterkte van je hoofdwachtwoord wordt opgeslagen. NordPass gebruikt deze analytische informatie om de gebruikerservaring en de app te kunnen verbeteren.
 • Apparaatinformatie zoals je IP-adres, browsertype, versie van het besturingssysteem. NordPass gebruikt deze informatie om het gebruik van de NordPass diensten te controleren, te ontwikkelen en te analyseren.
 • Jouw foto (als je deze hebt geüpload voor je NordPass-account).

Audit

Op 21 juni 2022 heeft NordPass Business een onafhankelijk veiligheidsonderzoek ‘SOC 2 Typ 1‘ succesvol ondergaan. Tijdens dit auditproces werden vijf belangrijke criteria onderzocht: beveiliging, beschikbaarheid, procesintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. De succesvolle audit garandeert dat NordPass Business de juiste beveiligingscontroles biedt om klantgegevens te beheren en hun privacy te beschermen.

Ook in 2020 heeft het bedrijf een audit gehad met positief resultaat. Wel was er ruimte voor verbetering, namelijk in het veilig delen van wachtwoorden en andere gegevens. Het siert NordPass dat ze hier werk van hebben gemaakt. Nordpass heeft hun handige “Trusted Contacts” optie gelanceerd. Deze optie laat gebruikers handmatig encryptiesleutels uitwisselen met mensen die ze vertrouwen. Hierdoor houd je zelf de regie over je gegevens en voorkom je dat je data onderschept wordt. De audit is uitgevoerd door Cure53, een cybersecurity-bedrijf dat ook populaire wachtwoordmanager RememBear heeft geaudit.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is NordPass?

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

NordPass is erg gemakkelijk in gebruik en de installatie is snel en simpel. Dit zijn onze conclusies over de gebruiksvriendelijkheid van NordPass:

 • De NordPass-app en -extensie zijn erg gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren.
 • De website van NordPass is overzichtelijk.
 • NordPass installeren gaat gemakkelijk en snel.
 • NordPass slaat wachtwoorden, notities en creditcardgegevens met gemak op en vult ze in.
 • Gegevens opslaan kan handmatig, automatisch of door ze te importeren vanuit spreadsheets of andere wachtwoordmanagers.
 • NordPass biedt een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
 • NordPass biedt een groot aantal betaalmogelijkheden.
 • De klantenservice van NordPass is bereikbaar via e-mail en chat.
 • NordPass biedt noodtoegang aan.
 • Met NordPass Free kun je maar op één apparaat tegelijkertijd ingelogd zijn.

Website en installatie

De website van NordPass is erg overzichtelijk. Je ziet meteen twee knoppen bovenaan en twee in het midden van de pagina. Je kunt op deze knoppen klikken om een abonnement af te sluiten. Je kunt kiezen uit Business en Personal. Ook biedt de website wat handige informatie over de opties die NordPass biedt (‘Features’). Dit is handig als je je eerst in wilt lezen. De website is helaas niet beschikbaar in het Nederlands, maar alleen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Litouws.

NordPass website homepage

Installatie NordPass Premium

Hieronder leggen we uit hoe je meteen met NordPass Premium aan de slag gaat en de software op je computer zet.

 1. Ga naar de NordPass-website.
 2. Klik op de groene knop met respectievelijk ‘Business’ of Personal’ erop.
 3. NordPass website waarbij de knoppen "Business" en "Personal" zijn uitgelicht
 4. Kies je abonnement en voeg eventueel NordVPN en/of NordLocker toe aan je abonnement.
 5. Mogelijkheden om NordVPN en NordLocker toe te voegen bij het aanschaffen van een NordPass wachtwoord
 6. Voer je e-mailadres in om een account aan te maken.
 7. Selecteer een betaalwijze en rond de betaling af.
 8. Download de software door terug te gaan naar de homepagina, op ‘Apps’ te klikken en jouw besturingssysteem te kiezen.
 9. Klik op ‘Download’.
 10. Open het gedownloade bestand en doorloop de installatieprocedure.
 11. Log in met je inloggegevens.

Je hebt nu toegang tot je eigen veilige online wachtwoordenkluis en kunt beginnen met het opslaan van je wachtwoorden!

Installatie NordPass Free

Het installeren van NordPass Free is nog simpeler dan NordPass Premium.

 1. Ga naar de NordPass-website.
 2. Klik op de groene knop ‘Personal’
 3. Klik onder het abonnement Free op ‘get started’
 4. Je krijgt de melding dat je 30 dagen gratis premium krijgt en daarna Free.
 5. Voer je e-mailadres in.
 6. Download en installeer de app
 7. Maak een account aan en kies een hoofdwachtwoord

NordPass melding "Welcome to Premium"

Wanneer je de gratis versie downloadt krijg je automatisch een gratis tijdelijke upgrade. Je kunt de eerste 30 dagen de premium versie testen.

Installatie NordPass browserextensie

Nu je NordPass hebt geïnstalleerd, is het tijd om de browserextensie toe te voegen. Met deze extensie kun je super snel (en veilig) wachtwoorden en andere informatie invullen en opslaan. Je voegt de extensie als volgt toe:

 1. Open de NordPass-app.
 2. Klik op het tandwiel linksboven in beeld om naar ‘Settings’ te gaan.
 3. Ga naar het tabje ‘Autofill and AutoSave’ en klik op ‘Add NordPass Browser Extension’.
 4. NordPass software instellingen waarbij "Autofill and Autosave" is uitgelicht
 5. Klik op de knop naast jouw browser.
 6. Lijst met 5 browsers die de NordPass browserextensie ondersteunen
 7. Voeg de extensie toe op de pagina waar je naartoe wordt geleid. Je krijgt nu een code te zien. Bevestig de code om de extensie toe te voegen.

Software en opties

NordPass heeft apps voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Daarnaast biedt de wachtwoordmanager browserextensies voor:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Microsoft Edge
 • Brave en Opera.

NordPass scoort hiermee zeker pluspunten, want lang niet alle wachtwoordmanagers hebben apps en extensies voor zoveel platformen. Wij hebben NordPass vooral getest op een Windows pc, waar alles prima werkt.

NordPass staat synchronisatie op al je apparaten toe. Je NordPass-account is dus niet gekoppeld aan één apparaat. Je hebt op elk device toegang tot je wachtwoorden en gegevens, zolang je je master password maar weet. Er zit wel een limiet aan het aantal apparaten waarop je tegelijk ingelogd kunt zijn. Bij de gratis versie is dit er één en met de premium versie kun je op zes apparaten tegelijk inloggen.

NordPass heeft voor de premium gebruikers een handige functie genaamd ‘Emergency Access‘. Met deze functie kun je door jou aangewezen contactpersonen read-only toegang geven tot jouw wachtwoorden. Mocht er iets met jou gebeuren, dan zijn je persoonlijke gegevens nog steeds toegankelijk.

Je vindt deze functie onder ‘Tools’. Uiteraard hoop je deze functie niet nodig te hebben, maar toch is het gebruiksvriendelijk dat NordPass hier ook aan heeft gedacht. Noodtoegang kan overigens ook een handige functie zijn wanneer je je hoofdwachtwoord vergeet of verliest.

Met NordPass kun je in totaal vier soorten gegevens opslaan:

 • wachtwoorden (en de bijbehorende gebruikersnamen)
 • notities
 • creditcardgegevens
 • persoonlijke gegevens.

Je kunt bovenstaande informatie veilig opslaan. Daarnaast kun je deze informatie fijn structureren dankzij het optionele mappensysteem van NordPass.

Al deze informatie kun je handmatig inzien en opslaan, maar ook met de handige browserextensie. Hier straks meer over.

NordPass software menu met de verschillende categorieën

NordPass biedt de optie om bestaande wachtwoorden automatisch vanuit je browser op te slaan in NordPass. Dit is erg handig, dus we raden dit zeker aan. Het is ook mogelijk om wachtwoorden te importeren vanuit een andere wachtwoordmanager zoals 1Password, RememBear, Dashlane of Keeper.

Ook kun je later altijd nog (handmatig) één voor één accounts toevoegen, of een groot aantal tegelijk. Dit laatste is mogelijk door een CSV-bestand te importeren.

Ondanks dat NordPass veel opties biedt, blijft de app mooi overzichtelijk. Dit komt doordat NordPass handige tabjes gebruikt en hiermee informatie die bij elkaar hoort, netjes bundelt.

Het is ook prettig dat NordPass een handige instructie geeft om je op weg te helpen met de wachtwoordmanager:

NordPass software scherm "Get Started with NordPass"

De NordPass-browserextensie

De browserextensie van NordPass werkt erg prettig. Het is een handige en gemakkelijke manier om je accountgegevens voor allerlei websites en apps automatisch in te vullen en op te slaan. Je kunt er zelfs sterke wachtwoorden mee genereren. Wij vinden het best indrukwekkend hoe één klein en simpel programmaatje deze belangrijke functies vervult.

Prijzen en betaalmogelijkheden

NordPass kent drie versies: de gratis versie, de premium versie en het familie-abonnement. NordPass Premium biedt drie abonnementsvormen: je kunt per maand, per jaar of per twee jaar betalen. Dit laatste is uiteraard het voordeligst en is €1,49 per maand. NordPass biedt een 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Prijzen NordPass Black Friday korting oktober 2022

Op dit moment hebben NordPass en NordVPN speciale aanbiedingen in verband met Black Friday en Cyber Monday. Voor NordPass betekent dit 50% korting op het reguliere abonnement!

NordPass Premium heeft nu deze prijzen:

 • Twee jaar: €1,49 per maand (50% korting!)
 • Eén jaar: €1,99 per maand (33% korting!)
 • Eén maand: €4,99

Voor het NordPass Familie abonnement gelden de volgende prijzen:

 • Twee jaar: €2,79 per maand (53% korting!)
 • Eén jaar: €3,69 per maand
 • Eén maand: €6,99

NordPass accepteert een groot aantal betaalmethodes, wat erg fijn is. Het is voor Nederlandse gebruikers erg handig dat het mogelijk is om met iDeal te betalen. Mensen die erg op hun privacy gesteld zijn kunnen betalen met cryptovaluta’s. Daarnaast accepteert Nordpass ook creditcards, Google Pay en Amazon Pay.

Lijst met mogelijke betaalmethoden voor een NordPass account

Klantenservice

Wij zijn erg positief over de klantenservice van NordPass. Allereerst heeft de wachtwoordmanager een ‘Help Center’ met antwoorden op veelvoorkomende vragen van gebruikers. Ook kun je contact met NordPass opnemen via e-mail en hun chat.

Wij hebben bovenstaande opties geprobeerd. Via e-mail duurder het vier uur voor we werden geholpen. Dit is redelijk snel voor e-mail, maar vraagt toch wat geduld. Wel kregen we een goed antwoord op onze vraag. Ook had de NordPass-medewerker kennis van zaken.

Via de live chat kregen we veel sneller antwoord. Dit is dan ook de optie die we gebruikers aanraden. Vrijwel meteen nadat we onze vraag hadden ingetypt, kregen we antwoord. Bovendien was de klantenservicemedewerker erg beleefd en behulpzaam. Je vindt de chatoptie van NordPass door op het chaticoontje rechtsonder op de website te klikken. Om contact op te nemen via de chat is het wel verplicht om een geldig e-mailadres in te vullen.

Conclusie

We zijn erg enthousiast over Nordpass. Deze betaalbare wachtwoordmanager gebruikt moderne en sterke encryptie om al jouw wachtwoorden veilig te houden. Ook verzamelt de password manager geen overbodige informatie. De software van Nordpass is bovendien erg gebruiksvriendelijk.

We beoordelen NordPass met onderstaande scores:

 • Veiligheid: 9.5
 • Privacy: 8.5
 • Gebruiksgemak: 8.5
 • Totale score: 8.8

Wil je NordPass zelf uitproberen? Klik dan op de button hieronder.

Ga naar de NordPass website
NordPass Review - Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de vragen die we vaak over NordPass krijgen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Heb je een andere vraag? Laat dan je reactie achter onder dit artikel en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!

NordPass is een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager is een virtuele kluis waarin je jouw wachtwoorden veilig en versleuteld op kunt slaan. Zo heb je met één ‘hoofdwachtwoord’ toegang tot al je andere wachtwoorden. Zo hoef je nooit meer een oneindige hoeveelheid accountgegevens te onthouden. Leer hier meer over NordPass.

NordPass heeft zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie biedt alle basisopties. Echter, als je NordPass op meer dan één apparaat tegelijkertijd wilt gebruiken, heb je de NordPass Familie nodig. Het goede nieuws: deze kun je al afsluiten vanaf €2,79 per maand. De betaalde versie biedt veel handige extra (veiligheids)opties, zoals het veilig delen van gegevens met andere gebruikers. Lees hier welke versie het meest geschikt is voor jou.

Om NordPass te gebruiken, download je eerst de app voor je pc of smartphone. Vervolgens importeer je eenvoudig je wachtwoorden vanuit je browser of een andere wachtwoordmanager. Als je de wachtwoordmanager op pc gebruikt, kun je ook de browserextensie downloaden. Daarmee sla je al je nieuwe accountgegevens met een paar klikken op en vul je ze gemakkelijk in op websites en apps.

Ja. NordPass slaat je wachtwoorden en andere gegevens veilig op. De wachtwoordmanager versleutelt je gegevens met hoogwaardige XChaCha20-encryptie. Zelfs al zouden criminelen je gegevens in handen krijgen, dan duurt het met de gemiddelde pc honderden jaren voor ze deze kunnen ontcijferen en hier iets aan hebben. NordPass gebruikt bovendien zero knowledge-encryptie. Dit wil zeggen dat zelfs NordPass geen inzicht heeft in jouw gegevens.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen