Kijk de EK voetbal vrouwen finale Engeland-Duitsland overal vandaan

Vrouwenbenen met voetbal op grasveld
Klik hier voor een korte samenvatting
In het kort: zo kijk je de finale van het EK vrouwenvoetbal Engeland - Duitsland overal vandaan

Wil je de spannende finale tussen Engeland en Duitsland niet missen tijdens de Europese Kampioenschappen vrouwenvoetbal 2022, maar ben je in het buitenland? Dan kan het zijn dat je problemen hebt met het live volgen van de wedstrijd via je gebruikelijke streams. Deze problemen los je gemakkelijk op met een VPN:

 1. Abonneer je op een goede, snelle VPN, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-app op het apparaat waarmee je voetbal wilt kijken.
 3. Log in en maak verbinding met een Nederlandse server.
 4. Ga naar NPO Start.
 5. Geniet van de wedstrijd!

Wil je weten op welke andere kanalen je de wedstrijd live en gratis kunt kijken? Lees dan snel verder!

Zondag 31 juli om 18:00 uur is de aftrap van de finale van de Europese Kampioenschappen vrouwenvoetbal. De wedstrijd wordt gespeeld door het gastland, Engeland, en Duitsland. Hoewel Nederland helaas al is afgevallen tijdens de kwartfinales, mag dit de pret niet drukken. Er staat ons immers nog steeds een mooie wedstrijd te wachten.

Dat Duitsland in de finale staat is voor velen een grote verrassing. Het land speelde de halve finale namelijk tegen Frankrijk, dat deze gehele competitie nog geen tegentreffer had gehad. In eerste instantie leek dit ook nu het geval, toen de Duitse aanvoerster Alexandra Popp de vrije trap niet binnen de palen wist te schieten. In de 40e minuut had ze echter wél succes en kreeg Frankrijk zijn eerste tegendoelpunt van het Europese toernooi. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-1 voor Duitsland.

De winst van het Engelse team onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman was een minder grote verrassing. De eerste tien minuten werd de ploeg nog overrompeld door Zweden die heel wat kansen liet liggen. Na een halfuur werd Engeland wakker en wist de wedstrijd te winnen met 4-0.

Vanavond is het tijd voor de finale. Wie wordt de opvolger van Nederland dat in 2017 de Europese zege wist te behalen? Heeft de winnaar dit jaar ook een Nederlands tintje en wint Engeland met de Nederlandse coach Wiegman? Of wint ons andere buurland de wedstrijd vanavond? Hoe dan ook, je wilt deze spannende match zeker niet missen. Lees dus snel verder waar je de wedstrijd kijkt!

Waar kan ik de EK-finale live volgen?

Hoewel Nederland is uitgeschakeld tijdens de kwartfinales, zendt NPO 1 de finale van het EK damesvoetbal 2022 wel uit. Als je al om 17:30 uur klaar zit, kun je nog meegenieten van de voorbeschouwing. Uiteraard kijk je uitzendingen van de NPO via je televisie of de app van je tv-provider (bijvoorbeeld Ziggo GO of KPN iTV). Heb je geen tv, dan kun je gebruikmaken van NPO Start of NLZIET.

De finalewedstrijd tussen Engeland en Duitsland wordt ook uitgezonden door het Vlaamse Canvas. Als je geen regulier tv-abonnement hebt, kun je deze uitzending via de website van Sporza live volgen. Je kunt de wedstrijd echter alleen kijken vanuit België. Ben je hier niet? Dan zul je de website moeten laten denken dat je dat wel bent. Hoe dat werkt, leggen we zo meteen uit.

De finale van het EK voetbal wordt gespeeld in het Wembley Stadium in Londen en Engeland staat zelf in de finale. Het is dus niet vreemd dat ook de BBC de wedstrijd live uitzendt. Je kijkt Engeland-Duitsland gemakkelijk via BBC 1 of via BBC iPlayer. De iPlayer is officieel echter alleen vanuit het Verenigd Koninkrijk toegankelijk. Hoe je deze geografische blokkade omzeilt, vertellen we je zo.

EK vrouwenvoetbal finale kijken vanuit het buitenland

Eind juli is een tijd dat veel mensen op vakantie zijn. Ben jij een van hen, maar wil je wel gewoon voetbal kijken? Dan kan dit lastig zijn. De NPO mag namelijk niet overal ter wereld zijn programma’s uitzenden. Hetzelfde geldt voor Sporza buiten België en BBC buiten het Verenigd Koninkrijk.

Als een zender of streamingdienst geen uitzendrechten in een land heeft, dan blokkeert het de toegang voor kijkers uit dat land. Hoe kan dat dan? Websites zien waar ter wereld je bent aan de hand van je IP-adres. Alleen IP-adressen uit Nederland mogen de gratis uitzendingen van NPO Start bekijken. Alle andere worden geblokkeerd.

Toegang krijgen tot de uitzending van de EK-finale doe je dus door je IP-adres te veranderen. Met een Nederlands IP kijk je naar het live verslag via NPO, met een Belgisch IP naar de Vlaamse uitzending en met een Brits IP-adres kijk je naar het verslag van de thuisspelers op BBC iPlayer.

Zo verander je je IP en kijk je de Europese Kampioenschappen overal vandaan

Je IP-adres veranderen is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een Virtual Private Network (VPN). Een VPN verbergt je eigen IP-adres en leidt je internetverkeer om via een externe server. Alles wat jij online doet krijgt het IP van deze server mee. Dus als de VPN-server in Nederland staat, dan krijg je een Nederlands IP-adres.

Dit klinkt misschien als een ingewikkeld proces. Je hoeft zelf echter niets echt in te stellen. VPN-providers regelen dit allemaal voor je. Jij hoeft alleen deze stappen te volgen:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Kies bijvoorbeeld voor NordVPN als je verzekerd wilt zijn van hoge snelheden en unblocking-mogelijkheden. Door de obfuscated servers valt het niet op dat je een VPN gebruikt en krijg je toegang tot sites die VPN-gebruik proberen tegen te gaan. Je kijkt de EK-finale zelfs helemaal gratis, als je gebruikmaakt van NordVPN’s 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-app op het apparaat waarmee je het vrouwenvoetbal wilt kijken.
 4. Log in en maak verbinding met de juiste VPN-server. Wil je de voetbalwedstrijd via de NPO kijken? Maak dan verbinding met een Nederlandse server.
 5. Ga naar de streamingdienst van jouw keuze, zoals NPO Start.
 6. Geniet van de wedstrijd!
Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen