VPN Icoon op Apple TV

VPN instellen op Apple TV

Laatst bijgewerkt: 7 december 2018
Leestijd: 7 minuten, 11 seconden

Veel mensen maken gebruik van een Apple TV (ATV). De Apple TV stelt je in staat om eindeloos veel films, series en tv te kijken. Deze video’s kun je dan meteen afspelen op jouw tv. Ondanks de mooie functionaliteiten van de ATV brengt dit apparaat wat veiligheidsrisico’s met zich mee. Het internetverkeer van een ATV loopt doorgaans over een onbeveiligde internetverbinding. Gelukkig kun je jouw ATV beveiligen door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN).

In dit artikel lees je waarom het zo belangrijk is om je ATV te beveiligen. Hierbij geven we een stap-voor-stap handleiding hoe jij een VPN instelt op jouw Apple TV.


Waarom is een VPN belangrijk voor jouw Apple TV

Een VPN beschermt jouw Apple TV op 3 manieren.

Meer privacy voor Apple TV

Ten eerste blijf je anoniem als je een VPN gebruikt. Dit werkt als volgt. Elk apparaat, ook jouw ATV, heeft een uniek IP-adres. Dit is een soort van postcode maar dan voor jouw internetverbinding. Op basis hiervan kunnen externe partijen traceren wie jij bent en achterhalen wat jij bekeken hebt op jouw Apple TV. Mocht je dit geen fijn idee vinden, dan kun je gebruikmaken van een VPN. Een VPN verbergt jouw IP-adres en versleutelt al jouw internetverkeer.

Meer veiligheid voor Apple TV

De tweede reden waarom een VPN belangrijk is op je Apple TV is veiligheid. Je bent veel beter beveiligd op het internet als je een VPN gebruikt. Zoals hierboven beschreven, versleutelt een VPN jouw internetverkeer. Dus als anderen jouw internetverkeer onderscheppen zien ze alleen een wirwar van willekeurige nummertjes en letters. Hier kunnen ze natuurlijk niets mee. Dit heeft als voordeel dat websites, hackers, overheden en auteursrechtenorganisaties niet kunnen zien wat jij op het internet doet. Zo kun je dankzij een VPN goed beveiligd gebruikmaken van jouw Apple TV.

Meer vrijheid voor Apple TV

Er is nog een derde reden om een VPN te gebruiken op je Apple TV. Een VPN geeft je de mogelijkheid om content te unblocken. Met een VPN kun je jouw internetverkeer via het buitenland omleiden, hierdoor lijkt het alsof jij in dat andere land bent. Dit kan door te verbinden met een VPN-server in het buitenland. Hierdoor neem jij het IP-adres over van deze VPN-server en lijkt het of jij in het land van die server bent. Dit principe kan handig zijn als je content wil zien die niet beschikbaar is in Nederland. Zo kun je met een VPN de Amerikaanse Netflix content bekijken.

Kortweg ben je met een VPN op je Apple TV vrijer, veiliger en geniet je van meer anonimiteit. Op basis van al deze voordelen raden wij het zeer aan om je Apple TV te gebruiken in combinatie met een VPN.


De beste VPN’s voor Apple TV

Voordat we je uitleggen hoe je een VPN moet instellen heb je natuurlijk eerst een VPN-abonnement nodig. Mocht je die nog niet hebben, dan geven we je hier een aantal suggesties voor goede VPN’s voor Apple TV.


ExpressVPN

ExpressVPN is de beste VPN van dit moment. Deze VPN heeft eigenlijk alles. ExpressVPN is snel, heeft veel servers en is eenvoudig in gebruik. Dit laatste maakt ExpressVPN ook toegankelijk voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met VPN’s. Het werkt perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix) op jouw Apple TV. Bovendien heeft ExpressVPN een ijzersterke beveiliging. Ze maken gebruik van AES-256-bit encryptie, wat wordt gezien als een zeer sterke beveiliging. Je kunt deze premium VPN-aanbieder rustig een maand uitproberen want ze geven op al hun abonnementen een 30 dagen geld-terug-garantie.

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Premium VPN nu voor $6,67 per maand
9.5
 • Supersnelle en makkelijke VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN


NordVPN

NordVPN is de veiligste VPN van dit moment. Ze maken gebruik van AES-256-bit encryptie met talloze extra functionaliteiten om jouw Apple TV veilig te houden. NordVPN is niet alleen super veilig, maar ze leveren ook een ontzettend snelle VPN met 4500+ servers wereldwijd. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle en stabiele verbinding, zo kun je vlekkeloos en zonder haperingen alle video’s streamen op jouw Apple TV. Het mooiste van NordVPN is de prijs-kwaliteitverhouding. Deze premium-VPN biedt men namelijk relatief goedkoop aan. Daarbovenop kun je deze VPN een maand lang gratis uitproberen want NordVPN heeft een 30 dagen geld-terug-garantie.

NordVPN
Actie:
Slechts €3,17 per maand bij een 3-jarig abonnement
9.1
 • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
 • Mooie en elegante applicatie
 • Geen logs
Bezoek NordVPN


CyberGhost

Cyberghost staat bekend om zijn grote gebruikersgemak. Ze bieden zeer intuïtieve software met veel mogelijkheden. Cyberghost is het makkelijkste totaalpakket dat je kunt krijgen, ze bieden een snel en stabiel servernetwerk met toegang tot veel streamingdiensten. Zo kun je met CyberGhost bijvoorbeeld gebruikmaken van Netflix. Veel mensen kiezen voor CyberGhost omdat het ook een zeer goedkope VPN is. Daarnaast probeer je CyberGhost rustig uit want ze geven je een maand lang de tijd om je te bedenken middels hun 30 dagen geld-terug-garantie.

CyberGhost
Actie:
Probeer CyberGhost voor €2.64 per maand.
9.3
 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
Bezoek CyberGhost


Een VPN instellen op Apple TV

Helaas bestaan er geen VPN-applicaties voor Apple TV. Hierdoor moet je een kleine omweg nemen om een VPN te gebruiken op je Apple TV. Geen zorgen, we leggen je gewoon stap voor stap uit hoe dit werkt. Er zijn grofweg twee mogelijkheden om jouw Apple TV van een VPN te voorzien. De eerste is het installeren van een VPN op een router. En de tweede manier is het installeren van een VPN op een virtuele router.


VPN instellen op een router voor Apple TV

De eerste manier om een VPN te gebruiken is het installeren op een router. Hierdoor leidt je het internetverkeer van jou Apple TV via deze VPN-router. Het voordeel hiervan is dat niet alleen je Apple TV is voorzien van deze VPN-beveiliging, maar ook al jouw andere apparaten. Zo kun je altijd goed beveiligd het internet op.

VPN Instellen Apple TV Illustratie Router Nieuw

Om een VPN te installeren op je router moet je een geschikte router hebben. Een geschikte router heeft DD-WRT-firmware. Firmware is het besturingssysteem van je router die het mogelijk maakt om een VPN in te stellen op je router. Je kunt deze firmware eenvoudig zelf downloaden en installeren op je router. Overigens is dit niet altijd nodig, want tegenwoordig hebben redelijk veel routers firmware die het instellen van een VPN ondersteunt. Verder zijn er genoeg VPN-aanbieders die routers verkopen met DD-WRT-firmware. Kijk ook zeker even op de website van jouw VPN-aanbieder of zij deze routers verkopen.

Als je eenmaal een geschikte router hebt kun je jouw VPN instellen op deze router. Hiervoor hoef je alleen naar de administrator-pagina te gaan van jouw router. Je komt op de administrator-pagina door het IP-adres van je router in te vullen in je browser zoekbalk. Bekijk hier hoe je het IP-adres van je router vindt. Log vervolgens in met de bijbehorende inloggegevens van jouw router.

Als je eenmaal ingelogd bent op je router kun je de VPN instellen, hiervoor kun je terecht bij ons uitgebreide artikel over het instellen van een VPN op je router.


VPN instellen op een virtual router voor Apple TV

De tweede manier om een VPN te gebruiken is het installeren op een virtuele router voor Windows of een virtuele router voor Mac OS. Een virtuele router is een wifi-hotspot die wordt opgezet op je computer. Je kunt je computer laten werken als een router. Als je deze virtuele router instelt, in combinatie met een VPN, krijg je een beveiligde internetverbinding voor alle apparaten die jij verbindt met deze virtuele router. Zo kun je jouw Apple TV verbinden, zodat het internetverkeer van dit apparaat beveiligd is.

VPN Instellen Apple TV Illustratie Virtuele Router Nieuw

Als je in detail wil zien hoe je een virtuele router opzet in combinatie met een VPN, lees dan ons uitgebreide artikel over het instellen van een virtuele router in combinatie met een VPN voor Windows. In het kort volg je de volgende stappen:

 1. Koop een VPN-abonnement van bijvoorbeeld ExpressVPN, NordVPN of IPVanish.
 2. Stel de VPN-verbinding in op je computer die moet gaan werken als virtuele router.
 3. Stel de virtuele router in op jouw computer.
 4. Verbind jouw Apple TV met de virtuele router.
 5. Als je Apple TV verbonden is via de virtuele router, die beveiligd is met een VPN, kun je veilig video’s streamen!

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen waarom het belangrijk is dat je een Apple TV in combinatie met een VPN gebruikt. Verder heb je kunnen zien dat ExpressVPN, NordVPN en Cyberghost goede VPN providers zijn voor jou Apple TV. Tot slot heb je hierboven een handleiding kunnen vinden voor het instellen van een VPN op jouw Apple TV. Dit kan op twee manieren. Je kunt de VPN installeren op een router óf je kunt een VPN instellen op je virtuele router. Kies een van deze twee manieren en zorg ervoor dat je Apple TV voortaan goed beveiligd is.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘VPN instellen’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past