Home - Tips en Trucs - (WK) voetbal (gratis) in het buitenland kijken (online via VPN)

(WK) voetbal (gratis) in het buitenland kijken (online via VPN)

Voetbal gratis in het buitenland kijken met VPN

Voetbal in buiteland kijkenAls je in het buitenland bent op het moment dat er een belangrijke voetbalwedstrijd wordt gespeeld, wil je natuurlijk dat je deze belangrijke voetbalwedstrijd alsnog kan volgen. Maar hoe kun je een voetbalwedstrijd kijken in het buitenland, als deze wedstrijd niet op de nationale televisie van dat land wordt uitgezonden en je de wedstrijd ook niet kan streamen? Hier kan het gebruiken van een VPN de oplossing bieden. Meer over het gebruik van dit unieke netwerk om een voetbalwedstrijd te streamen in het buitenland, lees je in dit artikel.

Tip: HideMyAss VPN-service

Wat is een VPN netwerk precies?

De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network: een privé netwerk dat via een openbaar netwerk werkt, zoals het internet. Een voordeel van dit netwerk is het feit dat de gebruiker (in dit geval een device, zoals een computer, telefoon of tablet), het internetverkeer via een andere server laat lopen. Op deze manier lijkt het net alsof de betreffende device zich op de locatie van de beveiligde server bevindt, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Kortom: ben je in het buitenland en maak je gebruik van dit netwerk met jouw device? Dan lijkt het net of je in Nederland bent, omdat je gebruik maakt van een server die zich in Nederland bevindt.

Diverse redenen om een VPN netwerk te gebruiken

Het gebruiken van een VPN netwerk door middel van een zogeheten VPN abonnement is steeds populairder geworden in Nederland. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het afsluiten van een abonnement diverse voordelen met zich meebrengt, zoals het feit dat je met dit netwerk beveiligd bent tegen hackers, je het afluisteren van overheden tegen kan gaan, je anoniem kunt downloaden en dus geen risico loopt op claims en dat je gebruik kunt maken van websites of diensten die alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Eén van deze diensten, is het streamen van voetbalwedstrijden via het internet.

Hoe werkt het verbinden met een VPN netwerk?

Het gebruiken van een VPN netwerk klinkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite heb je nauwelijks technische kennis nodig om jouw device te verbinden met een VPN netwerk. Het enige wat je hoeft te doen, is ten eerste verbinding maken met het openbare netwerk via een ISP. Vervolgens start je een VPN-verbinding met een server en ben je eigenlijk al klaar. De software achter het VPN abonnement dat je hebt afgesloten, start namelijk vanzelf de beveiligde verbinding en verleent de gebruiker direct op afstand toegang tot het eigen netwerk. Je hoeft dus nauwelijks iets te doen, maar hebt wel direct een goede verbinding met een betrouwbare, beveiligde en anonieme verbinding.

Voetbalwedstrijden in het buitenland streamen met een VPN server

Zoals al eerder vermeld, kan een VPN netwerk ervoor zorgen dat je gebruik kan maken van specifieke websites of diensten die alleen in een bepaald land beschikbaar zijn. Ben je in Nederland, dan kun je altijd en overal gebruik maken van websites en diensten op het gebied van streaming, bijvoorbeeld om voetbalwedstrijden te kijken. Ben je in het buitenland en gebruik je een standaard verbinding om jouw voetbalwedstrijd te streamen, dan kom je er al snel achter dat je geen toegang hebt tot de streaming websites en diensten in Nederland. Dit komt omdat deze diensten alleen beschikbaar zijn voor devices die zich in Nederland bevinden. En vind je wel streams in het buitenland, dan betreffen dit vaak streams waar je voor moet betalen.

Door gebruik te maken van een VPN netwerk, kun je deze regel eenvoudig omzeilen. Door een VPN netwerk te gebruiken, kun je namelijk gebruik maken van een server in Nederland. Op deze manier lijkt het net of jouw device zich in Nederland bevindt, waardoor je gewoon toegang krijgt tot streams van ons land. Hierdoor hoef je de voetbalwedstrijden die je wil zien dus niet te missen en hoef je ook niets te betalen om de voetbalwedstrijden te streamen, maar kun je met een kleine, eenvoudige omweg gewoon gratis voetbalwedstrijden streamen in het buitenland.

Sluit een VPN abonnement af

Om gebruik te kunnen maken van een VPN netwerk, dien je een VPN abonnement af te sluiten bij een aanbieder van een VPN netwerk. In de reviews op onze website, kun je zien bij welke aanbieders je een abonnement af kan sluiten en wat deze aanbieder je te bieden hebben. Vaak kosten de abonnementen slechts enkele euro’s per maand, dus je hoeft helemaal niet veel geld te betalen om een veilige verbinding tot stand te brengen en toegang te krijgen tot Nederlandse diensten als je in het buitenland bent.

Het gebruiken van een VPN netwerk: zo werkt dat

Heb je een VPN abonnement afgesloten, dan kun je jouw server direct installeren om meteen te starten met het streamen van voetbalwedstrijden in het buitenland. Het installeren van een netwerk om voetbalwedstrijden te streamen vanuit het buitenland, doe je door de volgende stappen te volgen.

Stap 1: maak een VPN account aan. Het aanmaken van een account is zo gebeurd, dus je bent al binnen enkele minuten klaar met de eerste stap.

Stap 2: installeer de VPN service op jouw device (laptop, tablet of telefoon) en maak verbinding met een Nederlandse VPN server. Het is belangrijk dat je alleen met een Nederlandse server verbindt, omdat je anders geen toegang hebt tot de Nederlandse websites voor het streamen van voetbalwedstrijden. Je wil het netwerk natuurlijk laten denken dat jouw device zich in Nederland bevindt, dus het verbinden met een Nederlandse server is een must.

Stap 3: zoek de website waar jij jouw favoriete voetbalwedstrijd wil streamen en klik op de wedstrijd die jij wil volgen. Heb je alle stappen van het proces goed doorlopen, dan moet het streamen van de wedstrijd direct werken. Lukt het streamen van de wedstrijd niet, dan heb je waarschijnlijk een buitenlandse server gekozen om mee te verbinden, in plaats van een Nederlandse server (zie stap 2). Om jouw fout te herstellen, kun je nogmaals een server kiezen.

Het VPN netwerk: geschikt voor alle streamingsdiensten in Nederland

Door gebruik te maken van een VPN netwerk, heb je niet alleen toegang tot websites die jou de mogelijkheid geven om voetbalwedstrijden te streamen, maar heb je in feite toegang tot alle streamingsdiensten in Nederland. Wil je bijvoorbeeld een film kijken door deze in Nederland te streamen, terwijl je in het buitenland zit? Ook dan kun je jouw VPN netwerk gebruiken om jouw favoriete films te streamen. En wil je graag een uitzending terugkijken via Uitzending Gemist in het buitenland? Ook dan heb je deze mogelijkheid bij het gebruiken van een VPN netwerk, want met dit netwerk kun je ook video’s streamen die op Uitzending Gemist geplaatst worden. Kortom: het installeren van een VPN netwerk met een VPN abonnement is niet alleen handig als je voetbalwedstrijden wil streamen, maar ook als je films wil streamen in het buitenland of jouw favoriete televisieprogramma tijdens je vakantie in het buitenland wil terugkijken op Uitzending Gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *