Kijk live de Champions League finale Liverpool – Real Madrid

Voetbalspelers in rode en witte tenues duelleren om de bal op het veld
Klik hier voor een korte samenvatting
Champions League finale 2022 Liverpool - Real Madrid. Zo kijk je de wedstrijd live online

Liverpool en Real Madrid staan zaterdag 28 mei om 21:00 uur tegenover elkaar in de Champions League finale! Ben je in het buitenland, maar wil je de finale toch live volgen? Kijk het dan met een VPN:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-dienst. Wij raden in dit geval Surfshark aan.
 2. Download de VPN en volg de installatieprocedure.
 3. Open de app en log in.
 4. Maak verbinding met een server in Nederland. Nu krijg je toegang tot Nederlandse streams.
 5. Open de stream van de Champions League finale. Dit kan online via NLZIET of bijvoorbeeld Ziggo GO.
 6. Veel plezier tijdens de spannende finale!

Lees het volledige artikel voor meer informatie over de Champions League finale en hoe je deze kijkt met een VPN.

Op zaterdag 28 mei is het dan eindelijk zover: de Champions League finale. Liverpool en Real Madrid strijden in het Stade de France om de felbegeerde prijs.

Dit Champions League-seizoen kende een aantal opmerkelijke momenten. Underdog Villarreal versloeg zowel Juventus als Bayern München en drong zo door tot de halve finale. Ook hier leken de Spanjaarden bijna te stunten toen ze met 2-0 voorkwamen tegen Liverpool. De Engelsen bleven echter kalm en kwamen in de tweede helft terug tot 2-3, waardoor Liverpool de finale bereikte.

Het was ook spannend voor Real Madrid. Na een verlies van 4-3 tegen Manchester City, moesten de Spanjaarden in de tweede halve finale aan de bak. Het was echter City die een voorsprong nam en deze behield tot aan de 90e minuut. Hier sloeg Real Madrid toe. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Madrid maar liefst drie keer en ging op deze manier door naar de finale.

Beide finalisten maakten dus een spectaculaire comeback. Dat belooft veel goeds voor de finale. Real Madrid kent weinig blessuregevallen meer: Gareth Bale, Eden Hazard en David Alaba zijn allen klaar om de finale te spelen. Bij Liverpool zijn er wel zorgen: Thiago Alcántara viel zondag geblesseerd uit en gaat waarschijnlijk de finale niet halen.

Kijk je uit naar de Champions League finale en wil je deze absoluut niet missen? In dit artikel leggen we uit hoe je de wedstrijd live kijkt – waar ter wereld je ook bent. De finale begint om 21:00 uur.

Waar kijk ik de Champions League finale Liverpool – Real Madrid?

Liverpool – Real Madrid is in Nederland live op tv te zien. Je kijkt de wedstrijd op RTL 7, Ziggo Sport of Ziggo Sport Select. Ook online is het duel te volgen: via NLZIET of bijvoorbeeld Ziggo GO.

Deze streams zijn helaas niet overal ter wereld beschikbaar. Als je buiten de Europese Unie bent, heb je waarschijnlijk geen toegang tot NLZIET of Ziggo GO – zelfs als je betaalde abonnementen hebt. Dit komt doordat zenders vastzitten aan uitzendrechten en hun streams niet in ieder gebied mogen uitzenden. Als jij in een gebied bent waar de zender geen uitzendrechten heeft, krijg je geen toegang tot de stream. De websites zien jouw locatie aan de hand van je IP-adres, een soort digitaal postadres.

Kijk de Champions League finale 2022 live met een VPN

Met een VPN (Virtual Private Network) kun je websites als het ware voor de gek houden door een ander IP-adres te tonen. Zo verander je jouw virtuele locatie en krijg je toch toegang tot de stream. Geen zorgen; dit is helemaal legaal.

Een VPN leidt je internetverkeer om via een externe VPN-server. Hierbij verbergt de VPN je daadwerkelijke IP-adres, en krijg je het IP-adres van de VPN-server. Je kunt zelf kiezen met welke server je verbindt. Doorgaans heeft een VPN servers verspreid over de hele wereld. Verbind je bijvoorbeeld met een Duitse server, dan krijg je een Duits IP-adres en krijg je toegang tot Duitse streams. Op dezelfde manier kun je vanuit het buitenland verbinden met een Nederlandse VPN-server en kijk je de Champions League gewoon live – overal vandaan!

Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Abonneer je op een betrouwbare VPN-dienst. Wij raden Surfshark aan voor het live streamen van de Champions League. Surfshark is snel, heeft veel servers, en heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen. Zo kijk je de Champions League finale dus uiteindelijk helemaal gratis!
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.29 per maand
  Vanaf
  €2.29
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN op je apparaat en volg de installatieprocedure.
 4. Open de app en log in met je accountgegevens van stap 1.
 5. Verbind met een server in Nederland. Zo krijg je toegang tot de livestreams van Ziggo GO en NLZIET, waar ter wereld je ook bent.
 6. Open de stream van de Champions League finale. Laat de VPN ondertussen draaien op de achtergrond.
 7. Veel plezier!

Champions League winnaars afgelopen vijf jaar

In de onderstaande tabel zie je wie de Champions League de afgelopen vijf jaar heeft gewonnen. Zowel Liverpool als Real Madrid mochten recent de beker omhooghouden. In 2018 ging de finale ook tussen Real Madrid en Liverpool. De Spanjaarden wonnen destijds met 3-1.

JaarWinnaar
2021Chelsea
2020Bayern München
2019Liverpool
2018Real Madrid
2017Real Madrid

Wil je meer weten over de Champions League en hoe je deze overal vandaan kijkt? Je leest het in ons artikel over het live kijken van de Champions League met een VPN.

Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen