Hotspot Shield Logo

Hotspot Shield Review 2022

Update: 29 december 2021
Hoogtepunten
 • Supersnelle VPN
 • Torrents mogelijk
 • Enkele logs
Score
7.4

Onze Hotspot Shield score

 • Snelheid
  9.0
 • Veiligheid
  5.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  8.0

Hotspot Shield Review (2022) – Snel met goede gratis optie

Hotspot Shield is een populaire VPN-provider die zowel een goede gratis VPN als een betaalde optie aanbiedt. De provider is in 2008 begonnen met het aanbieden van VPN’s en is sinds die tijd enorm gegroeid. Hotspot Shield is eigendom van het bedrijf AnchorFree en heeft meer dan 650 miljoen gebruikers ter wereld. Het hoofdkantoor van AnchorFree zit in Californië.

De VPN van Hotspot Shield werkt op iOS, Android, MacOS en Windows. Het installeren en gebruiken van Hotspot Shield gaat erg gemakkelijk en intuïtief. Binnen de kortste keren en met de minste moeite ben je veilig online. Wel houdt Hotspot Shield bepaalde gegevens over je bij.

Wereldwijd wordt Hotspot Shield ingezet om dictatuur en censuur tegen te gaan. Zo speelde de VPN een grote rol tijdens de Arabische Lente in 2010. Inwoners van Egypte, Tunesië, Libië en andere landen in het Midden-Oosten gebruikten Hotspot Shield om de geografische blokkades van de overheid te omzeilen en hun mening te uiten. Ook nu wordt deze VPN nog veel gebruikt, al heeft het behoorlijk wat kritiek gekregen met betrekking tot veiligheid.

Hotspot Shield review: in het kort

PluspuntenMinpunten
Gemakkelijk te installeren en gebruikenHoudt logs bij over algemeen gebruik
Snel in dagelijks gebruik, zowel op het web als met het downloaden van torrentsredelijk prijzig
Meer dan 1800 servers in 80 landen
Overzichtelijke website
Gebruikt eigen protocol (Catapult Hydra)

Specificaties Hotspot Shield
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Torrents
 • Torrents toegestaan
Netflix
 • Werkt met Netflix
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Netflix
 • Torrent
 • Gaming
 • BBC

Hotspot Shield is een degelijke en gebruiksvriendelijke VPN die vooral handig is voor mensen die niet heel bekend zijn met VPN’s. Het heeft een erg simpel en snel installatieproces en een gratis versie van zijn software. Bovendien heeft het servers in veel verschillende landen. Doordat het gebruikmaakt van zijn eigen protocol, is het ontzettend snel. Je merkt nauwelijks dat je een VPN gebruikt. Ook kun je met de Premium-versie van de software zorgeloos torrents downloaden.

Helaas heeft Hotspot Shield ook een aantal nadelen. De dienst houdt verschillende logs bij. Dit zal voor de op privacy gerichte VPN-gebruikers een groot minpunt zijn.

Snelheid – Hoe snel is Hotspot Shield?

De snelheid van een VPN is van groot belang. Niet alleen bepaalt dat hoe snel je webpagina’s laden, maar ook of je vertraging ondervindt tijdens het downloaden, streamen of gamen. Het zou ideaal zijn als de omleiding die een VPN voor je opstelt voor geen enkele vertraging zou zorgen. In de praktijk is dit echter vaak lastig. Daarom testen wij alle VPN-providers op hun snelheid. Dit zijn onze conclusies over de snelheid van Hotspot Shield:

 • De resultaten van de speedtests en onze ervaring met snelheid in alledaags gebruik waren erg goed
 • Snelheid met browsen, downloaden, YouTube en online gamen is prima en zonder merkbaar verschil

Speedtest resultaten Hotspot Shield

Hieronder zie je de resultaten van een aantal speedtests die we met Hotspot Shield hebben uitgevoerd. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest toegevoegd van onze verbinding zonder VPN als nulmeting.

VerbindingPingDownloadsnelheid (MBPS)Uploadsnelheid (MBPS)
Zonder VPN1232.699.96
Nederlandse Hotspot Shield server2131.659.23
Amerikaanse Hotspot Shield server13028.739.69

Zoals je kunt zien, is de ping toegenomen toen we verbonden waren met een Nederlandse server. Zowel de download- als de uploadsnelheid is minimaal gedaald. Dit is een ontzettend goed resultaat. De daling in snelheid is zo ontzettend klein dat hij in praktijk niet merkbaar zou moeten zijn.

Toen we verbinding maakten met een Hotspot Shield VPN-server in de Verenigde Staten is de ping behoorlijk gestegen. De downloadsnelheid en uploadsnelheid zijn iets gedaald.

Snelheid in alledaags gebruik

De snelheid van Hotspot Shield is in het dagelijks gebruik erg goed. We konden zonder problemen of vertragingen websites bezoeken en bekijken. YouTube filmpjes hebben eveneens weinig tot geen laadtijd nodig. Online gamen werkt ook prima. Ook Netflix kijken ging goed.

Het downloaden van bestanden ging ook behoorlijk snel. Hotspot Shield is wat ons betreft dus een erg snelle VPN-service waarbij je nauwelijks vertragingen merkt.

Veiligheid – Hoe veilig is Hotspot Shield?

Voor veel mensen die op zoek zijn naar een VPN is veiligheid de grootste zorg. Ze willen hun privacy bewaken en met een gerust hart het internet op kunnen zonder gevolgd te worden. Een VPN versleutelt je internetverkeer en anonimiseert jouw internetgedrag. Zo kan niemand zien wat jij online uitvoert. Om er zeker van te zijn dat je VPN dit ook daadwerkelijk doet, onderzoeken wij de veiligheid van alle VPN’s die we reviewen.

Hieronder lees je de conclusies die wij hebben getrokken over de veiligheid van Hotspot Shield.

 • Hotspot Shield werkt met zijn eigen protocol, Catapult Hydra
 • Hotspot Shield heeft GEEN no-log-beleid en verzamelt gegevens die, volgens henzelf, niet tot enkele gebruikers te herleiden zijn
 • Na kritiek is Hotspot Shield transparanter geworden over zijn privacybeleid
 • Hotspot Shield heeft een ingebouwde kill switch
 • Om een account te maken moet je een e-mailadres, wachtwoord en betaalgegevens opgeven

Protocollen

Het protocol dat Hotspot Shield gebruikt heet Catapult Hydra. Dit protocol is eigendom van en ontwikkeld door AnchorFree, het bedrijf achter Hotspot Shield. Met Catapult Hydra is de verbinding op lange afstand sneller, zonder dat je veiligheid aangetast wordt.

Catapult Hydra is geen standaard protocol, en dus is er ook weinig informatie over te vinden. Wel wordt het gebruikt door grote bekende cybersecuritybedrijven zoals McAfee en BitDefender.

Hotspot Shield gebruikt ook het IKEv2 (IPSec) protocol.

Logbeleid en privacy

Hotspot Shield slaat geen IP-adressen of andere informatie op die kan leiden tot identificatie van zijn gebruikers. Je IP-adres wordt alleen bewaard zolang je sessie actief is. Zodra je de VPN-verbinding verbreekt, wordt je IP-adres weer verwijderd. Bovendien wordt je IP nooit gedeeld met derden die niet bij hen zijn aangesloten. Dit geldt zowel voor premium- als gratis gebruikers.

Wél verzamelt Hotspot Shield anonieme verzamelde data over welke websites zijn gebruikers bezoeken en welke apps ze gebruiken. Met deze informatie houden ze bij welke pagina’s en apps gebruikers wel en niet kunnen bereiken en kunnen ze hun service verbeteren. Dit is een manier van informatieverzameling, en dus kan Hotspot Shield niet zeggen dat ze een no-log-beleid hebben.

Er is enigszins ophef geweest over de privacy die Hotspot Shield biedt. CSIRO, een onafhankelijk agentschap van de Australische overheid, bracht een paar jaar geleden een onderzoek uit waarin Hotspot Shield slecht naar voren kwam. Hotspot Shield werd beschuldigd van het volgen van het online gedrag van zijn gebruikers en het plaatsen van advertenties. Daarnaast werd ook gezegd dat de verzamelde informatie van hun VPN-gebruikers aan adverteerders gegeven of verkocht werd.

Deze claims werden gemaakt over de gratis versie van het product en dus niet over Hotspot Shield Premium. Sindsdien heeft AnchorFree een bericht uitgebracht waarin ze tegen de claims van CSIRO ingaan. Ze verzamelen geen gegevens waarmee ze internetgebruik terug kunnen leiden naar individuele gebruikers.

Ook brengen ze een jaarlijks transparantierapport uit met daarin alle vragen naar data in tabellen opgesomd. Ze laten weten dat in geen van deze gevallen (in ieder geval tot en met 2018) informatie over persoonsgegevens is vrijgegeven. Toch vinden wij het jammer dat Hotspot Shield zoveel gegevens logt, ook al zijn ze geanonimiseerd.

Kill switch

Hotspot Shield heeft een ingebouwde kill switch. Hierdoor loop jij geen risico als je VPN-verbinding tijdelijk wegvalt. Als dit gebeurt, wordt jouw data het internet niet opgestuurd tot er weer een veilige verbinding tot stand is gekomen. Jouw persoonlijke informatie kan hierdoor niet per ongeluk onbeveiligd online komen.

Je vindt de kill switch door naar ‘Settings’ te gaan en vervolgens op ‘Advanced’ te klikken.

Hotspot Shield instellingen kill switch

Welke informatie heeft Hotspot Shield nodig?

Voor de gratis versie van Hotspot Shield hoef je geen informatie af te staan. Je hoeft geen betaalgegevens in te voeren en kunt zelfs je e-mailadres voor jezelf houden. Het nadeel van de gratis versie is wel dat je maar gelimiteerde opties hebt. Bovendien heb je een maximaal gebruik van 500MB.

De betaalde versie, Hotspot Shield Premium, heeft meer informatie nodig. Zo moet je je betaalgegevens invoeren. Dit kun je doen door je creditcardgegevens af te geven, maar ook door middel van meer anonieme betaalmethodes. Hier later meer over. Wel moet je, zelfs voor deze anonieme methodes, een e-mailadres afstaan. Ook moet je een wachtwoord voor je account bedenken.

De gebruiksvriendelijkheid van Hotspot Shield

VPN’s zijn ervoor gemaakt om je online leven anoniemer en beter te maken. Daarom is het belangrijk dat de VPN die jij kiest eenvoudig te hanteren is. Hoe gemakkelijk is het om de VPN in te stellen? Is het installeren een lastig proces? Kun je ergens terecht als je vastloopt en niet weet hoe je een probleem op moet lossen?

Om te zorgen dat jij de beste ervaring hebt, kijken we hier dan ook naar de algemene gebruiksvriendelijkheid van Hotspot Shield. We staan stil bij hun website, het installatieproces, de software, de prijs en de klantenservice en vellen vervolgens ons oordeel. Dit is onze conclusie over de gebruiksvriendelijkheid van Hotspot Shield

 • De Hotspot Shield website is redelijk overzichtelijk
 • Het installatieproces van Hotspot Shield is snel en erg gemakkelijk
 • Hotspot Shield Premium is prijzig op de korte termijn
 • De klantenservice werkt met contactformulieren

De Hotspot Shield website

De Hotspot Shield website is overzichtelijk en gestructureerd. Je kunt er informatie vinden over VPN’s en IP-adressen, zoals informatieve artikelen over wat een hacker mogelijk zou kunnen doen met jouw IP-adres. Daarnaast staan hun services duidelijk aangegeven in het menu en op de hoofdpagina. Helaas is de website op dit moment niet beschikbaar in het Nederlands.

Hotspot Shield website homepage

Onder het kopje ‘Pricing’ vind je informatie over de verschillende premium abonnementen die je bij Hotspot Shield af kunt sluiten. Je vindt hier ook informatie over het Basic Free abonnement.

Het installatieproces van Hotspot Shield

Het installeren van Hotspot Shield is heel gemakkelijk. Je hoeft alleen te klikken op ‘Get Hotspot Shield’ op de homepage.

Je kunt ook naar de ‘Products’-pagina gaan en op ‘Get Premium’ of ‘Download Free’ klikken. Er wordt dan automatisch een bestandje gedownload.

Hotspot Shield downloadpagina

Als je hierop klikt, kun je meteen beginnen met de installatie.

Hotspot Shield installatiescherm

Je hoeft vervolgens alleen op ‘Install’ te klikken. Hotspot Shield wordt daarna op je computer geïnstalleerd. Hierna opent het dashboard automatisch.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Hotspot Shield software

De gratis versie van de software is een beetje verborgen. Zodra het dashboard opent, kun je inloggen met je Premium account of de knop ‘Try premium free’ aanklikken, zodat je een account aan kunt maken en een week lang gratis van Hotspot Shield Premium kunt genieten. Hiervoor moet je wel betalen en dus een betaalmethode invoeren. Hotspot Shield Free is lastiger te bereiken. Om bij de gratis versie te komen, moet je op het ‘terug’-pijltje in de linkerbovenhoek klikken.

Hotspot Shield Basic en Premium abonnement met "Try Premium Free"

Als je eenmaal door het inlogproces heen bent, zie je al snel dat Hotspot Shield een erg fijn en simpel dashboard heeft. Staat je VPN niet aan, dan zie je enkel een grote aan-knop. Daar kun je op klikken om de VPN-verbinding te maken. Hierbij word je automatisch met een Amerikaanse server verbonden. Kies je een andere server, dan is dit degene waar je automatisch mee verbindt.

Hotspot Shield VPN uit

Zodra je verbinding maakt met de Hotspot Shield VPN, krijg je een mooi interface te zien. Met de Premium versie kun je ongelimiteerd veilig gebruikmaken van het internet. Ook kun je zelf een land uitkiezen waar je vanuit wilt verbinden, die dan mooi wordt gemarkeerd op het landkaartje. Je kunt zien hoeveel je gedownload en geüpload hebt (wat enigszins zorgen baart wat betreft logs) en wat het IP-adres van je VPN-server is. Ook zie je in de onderste helft van het interface bij ‘Connected’ hoe lang je VPN al aanstaat.

Hotspot Shield VPN client software aan

Bij Hotspot Shield Free kun je zien welke serverlocaties er allemaal beschikbaar zijn, maar word je automatisch doorgestuurd naar het betaalscherm voor de Premium-versie als je een locatie anders dan de Verenigde Staten aanklikt. Bovendien zie je bij de gratis versie bovenin een balkje dat bijhoudt hoeveel MB je gebruikt hebt: er is namelijk een limiet van 500MB. Ten slotte zie je bij de gratis versie tussendoor mogelijk advertenties.

De instellingen zijn simpel en overzichtelijk: er zijn gemakkelijke schuifknoppen waarmee je opties zoals de kill switch aan kunt zetten. Ook kun je hier de taal van de software instellen.

Prijzen en betaalmogelijkheden

Hotspot Shield heeft drie verschillende VPN-services. Allereerst is er het populaire Hotspot Shield Free. Dit is een gratis VPN. Omdat deze versie gratis is, hoef je hier dus géén betaalgegevens voor in te voeren. Na de installatie kun je direct aan de slag met de VPN.

Hotspot Shield Premium is de betaalde versie van de service. In tegenstelling tot de gratis versie, kun je met Premium ongelimiteerd internetten. De prijzen variëren afhankelijk van de lengte van je abonnement. Als je een abonnement wilt voor één maand, betaal je € 12,99.

Hotspot Shield prijzen maandelijks

Voor een jaar gaat dit omlaag naar € 7,99 per maand.

Hotspot Shield prijzen jaarlijks

HotSpot Shield biedt ook een Premium Family abonnement voor het hele gezin. Je krijgt bij dit abonnement 5 accounts en je kunt verbinding maken met maar liefst 25 apparaten. Voor een maandabonnement betaal je €19,99. Voor een jaarabonnement betaal je €11,99 per maand.

Je kunt Premium voor één week gratis uitproberen. Ook heb je de mogelijkheid tot vijf apparaten aan te sluiten. Die kunnen dan allemaal gebruikmaken van hetzelfde abonnement.

Hotspot Shield secure 5 devices

Bovendien heeft Hotspot Shield een niet-goed-geld-terug-garantie van 45 dagen.

Hoewel het abonnement per maand dus vrij prijzig is (duurder dan bijvoorbeeld ExpressVPN), gaat de prijs snel naar beneden naarmate je een langere contractduur kiest.

Hotspot Shield accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • Visa, Mastercard, American Express, Discover, Diners Club
 • PayPal

Helaas is het niet mogelijk om met Bitcoins of iDeal te betalen. Je kunt niet anoniem betalen. Ook heeft Hotspot Shield een e-mailadres nodig. Deze kun je echter gemakkelijk nieuw aanmaken en alleen voor dit doel gebruiken.

Klantenservice

Hotspot Shield biedt de mogelijkheid hulp te vragen. Je kunt de klantenservice zowel via de website als via het dashboard bereiken. In het dashboard kun je op ‘Support’ klikken. De FAQ is zowel voor gratis klanten als premium klanten beschikbaar. Vanuit hun FAQ kom je terecht bij een online contactformulier waar je je vraag kunt stellen.

Hierbij moet je een categorie voor je vraag kiezen en je e-mailadres (verplicht), locatie, besturingssysteem en netwerktype invullen. Na dit formulier ingevuld te hebben, krijg je via e-mail een reactie van hun team. Door dit systeem duurt het een tijdje voor je antwoord op je vraag hebt.

Hotspot Shield client software support

Premium klanten kunnen ook de live chat raadplegen of een bericht sturen via het dashboard.

Wij hebben een bericht gestuurd naar de Hotspot Shield klantenservice over het probleem dat wij ondervonden met het kijken van Netflix. Na het invullen van het formulier kregen we redelijk snel (binnen anderhalf uur) per e-mail antwoord. Helaas was dit antwoord nogal algemeen en was ons probleem er niet mee opgelost.

We hebben ook contact opgenomen via de live chat. In het dashboard staat aangegeven dat het een chat met een echt persoon is. In eerste instantie hadden we een chat met een bot en kregen we algemene antwoorden. Toen we er niet uitkwamen konden we kiezen voor ‘Contact Support’. Vervolgens konden we wel chatten met een echt persoon. We zijn door deze persoon goed geholpen en uiteindelijk is het gelukt om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix.

Hotspot Shield klantenservice

Servernetwerk Hotspot Shield

Als je een VPN wilt gebruiken om geografische blokkades te omzeilen, is het serveraanbod van je provider cruciaal. Wellicht heb je servers in verschillende landen nodig om specifieke websites te bekijken. Zo moet je bijvoorbeeld met een server in de Verenigde Staten verbinden om toegang te krijgen tot de Amerikaanse Netflix. Ook helpt een VPN je om sites die je overheid blokkeert alsnog te zien. Het is dus erg belangrijk dat je VPN-provider een goed aanbod aan servers heeft. Dit is in het kort onze conclusie over het servernetwerk van Hotspot Shield:

 • Hotspot Shield heeft meer dan 1800 servers in 80 landen
 • Op dit moment biedt Hotspot Shield nog geen dedicated IP-adressen aan

Aantal servers en locaties

Hotspot Shield heeft meer dan 1800 servers wereldwijd. Deze servers zijn verdeeld over meer dan 80 landen:

 • Amerikaans continent: Verenigde Staten, Argentinië, Bahama’s, Belize, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Mexico, Panama, Peru, Uruguay, Venezuela.
 • Europa: Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.
 • Azië: Australië, Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodja, China, Filippijnen, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Kazachstan, Kirgizstan, Laos, Macau, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Oezbekistan, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zuid-Korea.
 • Midden-oosten en Afrika: Algerije, Cyprus, Egypte, Israël, Kenia, Zuid-Afrika.

Hotspot Shield servers

Overigens zijn al deze serverlocaties alleen beschikbaar in de Premium-versie. Als je gebruikmaakt van de gratis VPN van Hotspot Shield, heb je enkel toegang tot servers in de Verenigde Staten. Die worden automatisch voor je uitgekozen en werken in een zekere zin dus enkel als een goed beveiligde proxy.

Dedicated IP-adres

Op dit moment biedt Hotspot Shield geen dedicated IP-adressen aan. Dit komt omdat Hotspot Shield automatisch een IP-adres aan zijn gebruikers toeschrijft. Deze kan elke keer verschillen en is daarom dynamisch. Hotspot Shield heeft geen statische IP’s, en kan dus ook geen specifieke IP-adressen aan gebruikers aanbieden.

Mogelijkheden Hotspot Shield

Hotspot Shield bestaat al best lang, maar dat betekent niet dat het ouderwets is. Het wordt constant geüpdatet en vernieuwd. In sommige gevallen betekent dit dat er handige nieuwe functies worden geïntroduceerd, maar soms werken functies ook niet. Je kunt met Hotspot Shield nu bijvoorbeeld anoniem torrents downloaden. Tegelijkertijd lijkt de buitenlandse Netflix voor ons niet te werken. Zulke functies zijn voor veel VPN-gebruikers essentieel. Dit zijn onze conclusies over de mogelijkheden van Hotspot Shield:

 • Het was mogelijk om Amerikaanse Netflix te kijken met Hotspot Shield
 • Torrents downloaden met Hotspot Shield gaat gemakkelijk, snel en veilig
 • Hotspot Shield heeft een browser-extensie die verschillende opties biedt, waaronder een cookieblocker en adblocker

Hotspot Shield en Netflix

Netflix App IcoonEr zijn heel wat vragen in de FAQ van Hotspot Shield die gaan over Netflix en hoe men dat werkende kan krijgen. In principe zou dit gewoon mogelijk moeten zijn. Toch komen er veel problemen voor, mede omdat Netflix constant tegen VPN’s aan het vechten is om zo zijn services locatiegebonden te houden.

Hotspot Shield heeft een korte how-to handleiding opgesteld waarin ze je stap voor stap helpen uit te vinden waarom je met hun VPN geen Netflix kunt kijken en hoe je dat kunt oplossen. Als dit niet helpt, sturen ze je door naar de klantenservice.

Wij probeerden ook gebruik te maken van de Amerikaanse Netflix met Hotspot Shield. Met behulp van de live chat is het uiteindelijk gelukt. We kregen het advies om verschillende Amerikaanse servers te proberen en van protocol te wisselen. Uiteindelijk hadden we succes met een server uit Boston.

Hotspot Shield en torrents

Hotspot Shield besteedt extra aandacht aan het promoten van zijn VPN als een veilige en anonieme manier om torrents te downloaden. De dienst houdt dit goed in stand en geeft veel informatie. Het downloaden op zich gaat erg snel en gemakkelijk. Hotspot Shield staat je toe om anoniem torrents te downloaden op zowel alle besturingssystemen waarop de VPN geïnstalleerd kan worden. Met het Premium-account heb je eveneens ongelimiteerde data, dus kun je zo veel downloaden als je wilt.

Pas wel op: dit is bij de gratis versie van Hotspot Shield dus niet het geval.

Browser-extensies

Naast zijn gratis en betaalde VPN-service heeft Hotspot Shield ook een Chrome browser-extensie. Hierop heb je verschillende extra opties, zoals een tracker blocker, adblocker, malware blocker en cookie blocker. Deze opties zorgen ervoor dat websites je niet online kunnen volgen, dat je geen onnodige en schreeuwerige advertenties ziet, en dat je geen malware downloadt. Hierdoor kun je dus nóg veiliger het internet op. Dit is geen goede vervanger van Hotspot Shield Premium, maar kan heel handig zijn om ernaast te gebruiken.

Conclusies – Onze ervaring met Hotspot Shield

We zijn erg tevreden over Hotspot Shield. De VPN is gebruiksvriendelijk en snel. Tijdens dagelijks gebruik merkten we nauwelijks dat we een VPN gebruikten. Ook is het erg prettig dat Hotspot Shield werkt met Netflix en torrents. De VPN-dienst houdt helaas logs bij. Dit is een groot minpunt voor deze VPN.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Snelle en gebruiksvriendelijke VPN-provider die beperkt logs bijhoudt.”
Onze score
7.4
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Hotspot Shield