RememBear review – Een zeer gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager

RememBear logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 7,5

Disclaimer: Remembear heeft aangekondigd te gaan stoppen met de wachtwoordmanager. Gebruikers kunnen geen nieuwe accounts meer aanmaken en abonnementen afsluiten. Als je een bestaand RememBear-account hebt, dan kun je de wachtwoordmanager nog tot 18 juli 2023 blijven gebruiken. Bestaande gebruikers hebben dus nog even de tijd om een vervangende wachtwoordmanger te vinden.

RememBear is de officiële wachtwoordmanager van TunnelBear die zowel een gratis als een premium-versie heeft. Wellicht ken je TunnelBear al van hun uitstekende VPN-dienst met dezelfde naam. Naast het beschermen van je online activiteiten, zet dit bedrijf zich ook in voor het beveiligen en beheren van je wachtwoorden.

Het meest opvallende aspect van RememBear is wel hun unieke stijl. Alle software en hun website hebben een speels thema: beren. De vraag is of deze wachtwoordmanager net zo goed is als hij eruitziet. Is het echt zo’n goed idee om een ‘beer in je computer te stoppen’? Wij vinden van wel, al heeft de manager ook zijn nadelen.

Wil je RememBear meteen gaan gebruiken? Klik dan op onderstaande button:

Download RememBear

Lees ook ons ‘beste password managers’ artikel om de rest van onze favoriete password managers te bekijken.

RememBear review: in het kort

VoordelenNadelen
Vrolijk interface met goede designsZowel app als browserextensie nodig voor goede ervaring
Handige browserextensieWeinig extra mogelijkheden
IJzersterke beveiligingSoms komt het beer-icoontje niet tevoorschijn
Werkt met veel besturingssystemen
Goede gratis versie

RememBear is een degelijke wachtwoordmanager met een leuk interface. Het slaat je wachtwoorden en andere gegevens voor je op en geeft je de mogelijkheid veilige, unieke wachtwoorden te genereren. Veel extra opties moet je van RememBear niet verwachten: ze focussen zich vooral op de noodzakelijke functies en houden het daarbij.

Het grootste ongemak dat wij met RememBear ervaarden, was het feit dat we twee verschillende soorten software moesten downloaden, namelijk een app op onze desktop en een losse browserextensie. Ook moesten we af en toe webpagina’s verversen om het RememBear-icoontje te doen laten verschijnen. Dit doet deels af aan de gebruiksvriendelijkheid van deze wachtwoordbeheerder

Toch is deze manager erg handig, snel en leuk – zeker als je van woordgrappen houdt. Remembear biedt bovendien sterke beveiliging. RememBear is de perfecte password manager voor iedereen die zichzelf niet te serieus neemt, maar privacy en online veiligheid wél voorop stelt.

In het kort: wat je van beren leren kan? Hoe je sterke wachtwoorden maakt en die op een leuke en veilige manier opslaat! Wij geven RememBear daarom een 7,5/10.

Scores van de RememBear wachtwoordmanager review op het gebied van veiligheid, privacy en gebruiksgemak

Je leest onze volledige beleving van deze password manager hieronder.

Specificaties RememBear

Hieronder zie je de specificaties van de gratis wachtwoordmanager Remembear Free en de betaalde wachtwoordmanager Remembear Premium.

SpecificatieRememBear FreeRememBear Premium
Download linkhttps://remembear.comhttps://remembear.com
Prijs premiumversieGratis$6
Gratis versie
Zero-knowledge beleid
Wachtwoord generator
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten
Prioriteit klantenservice
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden
Melding bij datalek
Password sharing
Beveiligde opslag
Business versie

Veiligheid: Is wachtwoordmanager RememBear veilig te gebruiken?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Het uiterlijk van RememBear lijkt misschien erg speels en grappig, maar laat deze beren je niet foppen! RememBear heeft ook zeker zijn veiligheid op orde. Wij namen de verschillende beveiligingsmethodes en opties van RememBear onder de loep. Wij waarderen de veiligheid van de dienst met een 9/10. Dit zijn onze conclusies:

 • RememBear gebruikt de allerbeste encryptie en speciale technieken om jouw gegevens veilig te houden.
 • Door middel van end-to-end-encryptie zorgt RememBear voor een zero-knowledge beleid.
 • RememBear kan veilige wachtwoorden genereren en werkt ook met face en fingerprint ID.

Encryptie en veiligheidstechnieken

RememBear gebruikt sterke AES-256-encryptie, wat in de online beveiligingswereld wordt gezien als een van de hoogste standaarden.

Om je RememBear-account binnen te komen, heb je je Master Password nodig. Dit is één wachtwoord dat je toegang geeft tot al je andere opgeslagen wachtwoorden.

Bij het opzetten van je RememBear-account krijg je een New Device Key, of NDK. Dit is een serie van willekeurige letters en cijfers die alleen bij jouw account hoort. Als je een nieuw apparaat aan je account wilt toevoegen, heb je deze NDK nodig. Door de combinatie van dit wachtwoord en je NDK ben je beschermd tegen zowel offline aanvallen als Brute Force-aanvallen. Je NDK is onderdeel van je Backup Kit, waar we later nog dieper op in zullen gaan.

RememBear gebruikt niet alleen HTTPS, maar voegt daarbovenop ook nog een laag Transport Layer Encryption toe. Dit betekent dat, zelfs als de beveiligde HTTPS-connectie gebroken wordt, al je RememBear-data nog steeds beveiligd zal zijn.

Daarnaast wordt Amazon Key Management Service (KMS) gebruikt om ook de versleutelde data op de servers van RememBear te bewaken. Hierdoor zullen je gegevens, zelfs als de server wordt gehackt, nog steeds niet leesbaar zijn voor de aanvallers.

RememBear samenvatting beveiliging

Veiligheidsmogelijkheden

Naast hun erg degelijke no-knowledge policy en sterke encryptie, werkt RememBear met nog meer veiligheidsopties. Zo laat RememBear bij elk van je wachtwoorden zien hoe sterk deze is door middel van een gradatiebalkje. Ook heb je de mogelijkheid om zelf een veilig wachtwoord te genereren. Zo heb je de sterkste wachtwoorden en kun je die meteen opslaan, zodat je deze zelf niet hoeft te onthouden.

Ook staat de wachtwoordmanager RememBear je toe te werken met gezichtsherkenning of vingerafdrukherkenning. Je kunt dus door middel van je face of fingerprint ID ook inloggen op RememBear. Dit is een instelling die alleen op mobiele apparaten werkt.

Helaas lijkt RememBear geen systeem te hebben waarbij ze je informeren als er een datalek is geweest waar jouw gegevens mogelijk bij betrokken waren. Sommige andere wachtwoordmanagers hebben dit wel. Uiteraard is het zo dat RememBear dit soort alerts niet in kan stellen, omdat ze je gegevens niet kunnen lezen. Deze kunnen ze daardoor ook niet vergelijken met bestaande datalekken. Dit geeft aan dat ze je privacy voorop stellen.

Privacy: hoe gaat RememBear om met mijn gegevens?

Scorebalk die de score "8/10" laat zien

Voor een wachtwoordmanager is privacy erg belangrijk. Je vertrouwt namelijk veel persoonlijke gegevens toe aan de wachtwoordmanager.  RememBear scoort op dit punt een 8/10. Dit zijn onze voornaamste bevindingen:

 • RememBear heeft een zero-knowledge beleid.
 • RememBear slaat alleen noodzakelijke informatie op.
 • RememBear deelt persoonlijke gegevens niet met derden.
 • Onafhankelijke audit van de software.

RememBear privacybeleid

RememBear gebruikt end-to-end-encryptie om ervoor te zorgen dat de inhoud van jouw RememBear-account echt alleen van jou blijft. Wat dit betekent? Zodra jij informatie opslaat in je RememBear-account, wordt deze informatie versleuteld en vervolgens naar de servers van RememBear gestuurd. Het team achter RememBear heeft daardoor geen toegang tot jouw belangrijke wachtwoorden en creditcardgegevens.

RememBear geeft op de website duidelijk informatie over het privacybeleid. Onder het kopje ‘Company’ vind je de ‘Privacy Notice’. Hierin is duidelijk te lezen welke gegevens RememBear verzamelt.

De volgende gegevens slaat RememBear op:

 • Account- en factureringsgegevens .
 • Operationele data zoals OS-versie, versie van de app, activering van functies, prestaties, totaal aantal items in RememBear (zonder details).

In het privacybeleid van RememBear wordt expliciet benadrukt dat ze geen toegang hebben tot onderstaande gegevens:

 • IP-adressen die de website bezoeken
 • Jouw IP-adres wanneer je RememBear gebruikt.
 • Jouw wachtwoorden of creditcards die je hebt opgeslagen in jouw RememBear.

Tunnelbear deelt jouw gegevens niet met derden, zoals bijvoorbeeld Passwarden wel doet.

Audits

In 2017 heeft Cure53 een audit gedaan van RememBear, waaruit bleek dat de veiligheid van hun producten op hoog niveau was. Enige problemen die de audit wist te identificeren, werden opgelost vóór de bèta-lancering van de software. RememBear laat jaarlijks een onafhankelijke audit doen, al is het laatst vindbare verslag van zo’n audit van 2017.

Gebruiksgemak: Hoe gebruiksvriendelijk is RememBear?

Scorebalk die de score "5,5/10" laat zien

RememBear is gemakkelijk te navigeren en in te stellen. Ze doen het dus erg aardig op het gebied van gebruiksgemak. Helaas biedt deze wachtwoordmanager in vergelijking met andere wachtwoordmanagers veel minder functies aan. Hierdoor hebben we wat punten moeten aftrekken en komen we op een 5.5/10. Hier zijn enkele conclusies die wij hebben getrokken over de gebruiksvriendelijkheid van RememBear:

 • De website en software van RememBear hebben een erg leuke uitstraling.
 • Het installeren van RememBear is gemakkelijk, al heb je wel twee verschillende programma’s nodig.
 • RememBear staat je toe wachtwoorden, creditcards en notities op te slaan.
 • Met een paar kliks log je automatisch en snel in op allerlei websites.
 • RememBear heeft niet veel extra opties, enkel een Backup Kit die meer onderdeel is van de algemene beveiliging van je account.
 • RememBear heeft een gratis versie. Remembear Premium biedt echter meer opties.
 • Deze wachtwoordmanager heeft geen niet-goed-geld-terug-garantie.
 • De klantenservice van RememBear werkt via e-mail en geeft relatief snel antwoord.

Website en installatie

De website van RememBear is rustig, maar ook leuk. Je ziet meteen een knop om de software te downloaden. Ook kom je hier voor het eerst de beer tegen die de mascotte van deze wachtwoordmanager is. Helaas is de website wel enkel in het Engels beschikbaar.

RememBear Homepage Website

Het handige is dat, als je de browserextensie van RememBear gebruikt, je op de website automatisch ingelogd wordt in je account. Hier kun je vervolgens je betaalgeschiedenis zien en je persoonlijke gegevens updaten, verwijderen of downloaden (in lijn met de AVG-regels).

De installatie van de RememBear desktop app (op Windows) gaat als volgt:

 1. Klik op ‘Download Now’ op de website van RememBear. Er wordt er meteen een bestand op je computer gedownload.
 2. Open dit bestand en klik op ‘Bestand openen’.
 3. Lees de voorwaarden door en klik op ‘I Agree’ om akkoord te gaan.
 4. De stap in de installatiewizard van RememBear waar je de Terms of Service kunt lezen
 5. Bepaal waar op je computer je de software op wilt slaan en klik daarna op ‘Install’. Als Windows je vraagt of je RememBear toestemming wilt geven veranderingen aan je toestel aan te brengen, klik op ‘Ja’. RememBear zal nu beginnen met de installatie.
 6. De stap in de installatiewizard van RememBear waar je de installatielocatie kunt aangeven
 7. Je wordt gevraagd een account aan te maken. Vul de informatie in en bedenk een sterk master password (hoofdwachtwoord).
 8. Log in en laat je wachtwoorden beveiligen door een beer!

RememBear Updates

Zodra je de software van RememBear op je computer hebt, kun je heel gemakkelijk de browserextensie aan Chrome, Firefox of Safari toevoegen. Dit doe je als volgt:

 1. Open de RememBear software.
 2. Klik op ‘Settings‘.
 3. Klik op het tabje ‘General’
 4. klik bij ‘Browser Extensions’ op ‘Add Browser Extensions‘.
 5. De optie "Add Browser Extensions" in de RememBear app
 6. Selecteer de browser waarin je de extensie toe wilt voegen. De extensie wordt automatisch toegevoegd.

RememBear browserextensie toevoegen

Software en opties

RememBear werkt op Mac, Windows, iOS en Android. Ook zijn er browserextensies beschikbaar voor Google Chrome, Firefox en Safari. Met RememBear Premium is het mogelijk om te synchroniseren tussen verschillende apparaten. Als je dan je account opslaat op mobiel, heb je daar ook op desktop toegang tot. Wij hebben RememBear voornamelijk getest op een Windows-computer.

RememBear App

De app van RememBear is gemakkelijk te gebruiken. Onder ‘Logins’ kun je al je wachtwoorden en logingegevens opslaan en inzien. Er zit geen limiet op het aantal accounts dat je hier kunt opslaan.

De pagina "Logins" in de RememBear App

Ook kun je, naast je standaard gebruikersnamen en wachtwoorden, andere informatie opslaan. Zo is er de optie om je creditcard op te slaan onder ‘Credit Cards’.

De pagina "Add Credit Cards" in de RememBear App

Ook kun je bij ‘Secure Notes’ notities achterlaten die door niemand anders kunnen worden gelezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je burgerservicenummer.

De pagina "Secure Notes" in de RememBear App

Verder kun je onder ‘Achievements’ zien welke acties je al ondernomen hebt en welke RememBear je graag nog wilt laten doen (zoals je vrienden vertellen over de software, bijvoorbeeld). Bij ‘Add another Device’ kun je andere apparaten toevoegen met behulp van je New Device Key.

Achievements die je kunt unlocken om korting te krijgen op RememBear premium

Ten slotte zijn er de ‘Settings’, waar je instellingen kunt veranderen en gegevens kunt importeren vanuit andere apps. Je kunt hier ook je account beheren en bepalen wanneer RememBear vraagt naar je master password.

RememBear browserextensie

Naast de desktop-app heeft RememBear ook een browserextensie. Deze zul je in praktijk waarschijnlijk vaker gebruiken. Binnen de app kun je namelijk wachtwoorden en andere gegevens kopiëren en plakken, maar de extensie geeft je de mogelijkheid automatisch formulieren in te vullen.

Als je bijvoorbeeld wilt inloggen op je e-mailaccount, moet je je wachtwoord eerst opslaan in de software. Dat kan door dit handmatig te doen, of door één keer in te loggen terwijl de browserextensie actief is. Na het inloggen vraagt RememBear of je de account op wilt slaan. Zodra je dit hebt gedaan, hoef je de gegevens de volgende keer niet langer zelf in te voeren. Je klik simpelweg op het beertje dat naast het invoerveld verschijnt en kiest de juiste inloggegevens.

RememBear beer-icoon naast wachtwoord

Hoewel je dus nog wel moet klikken en de velden niet geheel automatisch worden ingevoerd, kun je op deze manier toch gemakkelijk en snel inloggen. Een nadeel dat wij ondervonden, was dat het beer-icoontje niet altijd verschijnt. Soms moet je de pagina herladen voor je beer zichtbaar wordt en je dus sneller in kunt loggen.

Een ander nadeel van de RememBear software is dat je twee losse programma’s moet downloaden om alles goed te laten werken. Zonder de desktop-app werkt de software niet. Tegelijkertijd zullen de meeste mensen de browserextensie vaker gebruiken. Dit werkt ietwat onhandig en lijkt onnodig.

Extra mogelijkheden van RememBear

Veel password managers hebben extra functies die handig kunnen zijn, zoals het includeren van een beveiligde browser, de mogelijkheid om wachtwoorden te delen met andere accounts of een back-up systeem. RememBear heeft helaas niet veel extra opties. Zo is er, naast de synchronisatie tussen verschillende apparaten, geen mogelijkheid om wachtwoorden te delen, zoals bij sommige andere wachtwoordmanagers met een business-versie het geval is. Toch zijn er een aantal handige opties:

FunctieUitleg
Backup KitDe Backup Kit is niet zo zeer een extra optie, maar zorgt ervoor dat je wachtwoordmanager goed beveiligd blijft zonder dat je zelf per ongeluk buitengesloten wordt. Deze kit bestaat uit informatie, namelijk je e-mailadres, hoofdwachtwoord en New Device Key. Dit zijn de drie elementen die je nodig hebt om te allen tijden toegang te krijgen tot je account. RememBear adviseert je deze informatie op te schrijven of uit te printen en fysiek veilig te bewaren.
TunnelBear VPNHoewel RememBear van dezelfde makers als TunnelBear VPN is, is het op het moment nog niet mogelijk om deze accounts aan elkaar te koppelen. Er is wel een kans dat dit in de toekomst misschien gaat veranderen. Voor nu heeft RememBear echter geen ingebouwde VPN. Als je de bescherming van een VPN wilt tijdens het internetten, dan moet je dus echt een losse VPN-aanbieder zoeken en aanschaffen.

Prijs en betaalmogelijkheden

RememBear heeft twee verschillende abonnementen: een gratis versie en een betaalde versie RememBear Premium. Je kunt de gratis wachtwoordmanager direct van de website downloaden. Deze versie werkt slechts op één apparaat tegelijkertijd. Je kunt je wachtwoorden dus niet over verschillende apparaten (zoals je computer en je telefoon) synchroniseren.

RememBear Premium biedt meer opties: je kunt gebruikmaken van synchronisatie van al je apparaten, kunt een veilige back-up van je account maken en krijgt voorrang bij de klantenservice. Dit Premium-abonnement kost $6,00 per maand.

RememBear Prijzen

Betalen kan enkel via creditcard, en wel met Mastercard, Visa of American Express. Om geheel in het grappige thema van RememBear te blijven, geven ze ook nog aan betalingen te ontvangen in de vorm van ‘jars of honey’ (potten honing).

Je betaalt RememBear bij een premium abonnement per maand en het abonnement is dus ook per maand opzegbaar. RememBear biedt daarbij geen niet-goed-geld-terug-garantie, omdat je de service al kunt uitproberen met de gratis versie. Slechts in uitzonderingen is er een mogelijkheid om je geld terug te vragen. Dit kan je doen via de klantenservice.

Klantenservice

Als je er even niet aan uit komt met RememBear, kun je terecht bij de ‘Help’-sectie op de RememBear website. Hier vind je een database met artikelen waar je wellicht een antwoord op je vraag vindt. Je kunt de klantenservice ook direct contacteren. Klik daarvoor op ‘Contact Us‘ op de Help-sectie van de website. Je wordt vervolgens gevraagd een aantal vragen te beantwoorden.

Klantenservice RememBear: Contact a support bear

Vink de opties aan die van toepassing zijn en geef een korte beschrijving van je probleem of vraag. Vul je e-mailadres in en klik op ‘Send Message’. Je krijgt via e-mail antwoord op je vraag. Overigens is deze optie helaas enkel in het Engels beschikbaar.

RememBear geeft aan dat ze binnengekomen vragen binnen 48 uur proberen te beantwoorden. Dit is ook zeker het geval.

RememBear wachtwoordmanager conclusie

RememBear is een speelse en gebruiksvriendelijke password manager met ijzersterke 256-bit AES-versleuteling. De interface is erg leuk en beren geven je instructies hoe je de app kunt gebruiken. Je kunt de wachtwoordmanager gebruiken voor het veilig bewaren van inloggegevens. Ook notities, documenten en betaalgegevens kun je opslaan in de wachtwoordmanager. Vergeleken met andere goede wachtwoordmanagers zoals Keeper, Dashlane en 1Password biedt RememBear minder functies. Zo geeft Remembear bijvoorbeeld geen melding bij datalekken en is er geen optie voor het delen van wachtwoorden. Ben je op zoek naar een eenvoudig te gebruiken wachtwoordmanager die alleen de noodzakelijke functies biedt? Dan is Remembear erg geschikt!

We beoordelen RememBear met onderstaande scores:

 • Veiligheid: 9
 • Privacy: 8
 • Gebruiksgemak: 5,5
 • Totale score: 7,5

Wil je RememBear zelf graag ook eens uitproberen? Dat kan heel gemakkelijk door op de onderstaande knop te klikken.

Ga naar de RememBear Website
Remembear Review - Veelgestelde vragen

Hieronder zie je de vragen die wij vaak horen over RememBear. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Laat dan vooral even een reactie achter en we helpen je zo snel mogelijk!

RememBear is een wachtwoordmanager. Wachtwoordmanagers helpen je al je wachtwoorden van verschillende accounts en platformen bij te houden. Met RememBear maak je sterke, veilige wachtwoorden en log je snel in op allerlei websites en apps. Je hoeft zelf geen wachtwoorden meer te onthouden – RememBear doet dat voor je.

RememBear heeft zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie is gemakkelijk te downloaden en heeft alle basisopties. Als je je wachtwoorden wilt synchroniseren op verschillende apparaten, heb je echter RememBear Premium nodig. Deze versie kost $6 per maand en geeft je meer opties dan RememBear Free.

RememBear heeft een app die je zowel op je computer als op je smartphone kunt downloaden. Hier sla je gemakkelijk al je wachtwoorden op. Je account wordt afgesloten met een master password. Zonder dit wachtwoord kom je RememBear niet in . Zo blijven je gegevens veilig.

Met de browserextensie van RememBear krijg je snel toegang tot je wachtwoorden. Klik op het beer-icoontje naast een invulveld in je browser en je krijgt meteen je inloggegevens te zien. Met een simpele klik ben je ingelogd.

RememBear werkt met ijzersterke beveiliging. Ze gebruiken AES-256-bit encryptie en end-to-end-encryptie om jouw wachtwoorden en andere belangrijke gegevens veilig te houden. Zelfs RememBear kan deze gegevens niet inzien!

Je account is beveiligd met een master password en een New Device Key. Zo weet je zeker dat niemand zonder jouw toestemming bij jouw account kan. Met de beveiliging van RememBear zit het dus wel goed.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen