1Password Review – sterke beveiliging en geschikt voor iedereen

Laptopscherm met 1Password erop met daarvoor een hand die een telefoon met het 1Password-logo vasthoudt

1Password is een eenvoudig te gebruiken wachtwoordmanager die verschillende opties heeft voor particuliere gebruikers, families, kleine teams en grotere bedrijven. Met 1Password kun je eenvoudig wachtwoorden, beveiligde notities en creditcardgegevens aanmaken en beheren.

1Password Wachtwoordmanager Logo1Password maakt het mogelijk om naast één persoonlijke kluis meerdere wachtwoordkluizen te beheren, wat het makkelijk maakt om bepaalde gegevens te delen met vrienden, familie of collega’s. Dit is een zeer handige feature voor families en teams die soms een gedeelde account hebben voor bepaalde sites en diensten.

Bezoek 1Password

1Password staat bovenaan in onze top 5 van de beste wachtwoordmanagers.

1Password review: in het kort

In de tabel hieronder bespreken we kort de voor- en nadelen van 1Password.

VoordelenNadelen
Uitermate geschikt voor families, teams en bedrijvenRelatief duur vergeleken met andere wachtwoordmanagers
Zeer gebruiksvriendelijkWindows features lopen wat achter op macOS
Sterke beveiliging
Heeft een functie die in de gaten houdt of een websitegegevens heeft gelekt en je eventueel je wachtwoord dient te updaten
Geeft aan welke van je wachtwoorden eventueel verbeterd kunnen worden
Handige ‘keyboard shortcuts’ zodat je snel wachtwoorden kunt inladen
Zeer goede klantenservice
Ook mogelijk om andere gegevens en bestanden beveiligd op te slaan

Scorebalk 1Password Wachtwoordmanager Review

In de basis is 1Password een uitstekende en veilige wachtwoordmanager die doet wat het moet doen. Veilig wachtwoorden opslaan, updaten en genereren is geen probleem met 1Password. Daarbovenop heeft 1Password een hoop handige extra opties die voor sommige gebruikers onmisbaar worden als je eraan gewend bent. Ook is de klantenservice van 1Password ontzettend goed.

Een handige optie van deze wachtwoordmanager is de mogelijkheid om verschillende (eventueel gedeelde) wachtwoordkluizen te beheren. Dit maakt 1Password één van de beste wachtwoordmanagers voor teams, bedrijven en families die accounts met elkaar delen (zoals Netflix). Ook het synchroniseren tussen verschillende devices werkt snel en eenvoudig.

Daarnaast heeft 1Password een zeer veilige ‘Watchtower’ functie. Deze tool van 1Password houdt in de gaten of websites inloggegevens hebben gelekt en geven jou daarvan zo snel mogelijk een melding. Hierdoor zullen je inloggegevens nooit zomaar ongemerkt lekken.

De initiële focus van 1Password op macOS zorgt er helaas voor dat de features op Windows wat achterlopen dan die op mac. Ook is 1Password duurder dan sommige andere wachtwoordmanagers (maar goedkoper dan bijvoorbeeld RememBear). Je krijgt hier echter ook een hoop functies voor terug.

1Password krijgt daarom van ons een 9,3/10.

Specificaties 1Password

Specificatie1Password
Download linkhttps://1password.com/
Prijs premiumversie$2,99 per maand
Gratis versie (enkel proefperiode)
Zero-knowledge beleid
Wachtwoord generator
Automatisch invullen van wachtwoorden(via toetsenbord of bij gebruik 1Password in de browser)
Synchronisatie tussen apparaten
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden
Melding bij datalek
Password sharing(bij sommige abonnementen)
Beveiligde opslag
Business versie

Veiligheid: is 1Password veilig te gebruiken?

We hebben de veiligheid van 1Password getest. Hieronder lees je in het kort onze resulaten:

 • 1Password voert een zero-knowledge beleid en weet niet wat jij opslaat door middel van end-to-end encryptie.
 • Bij 1Password maak je, zoals bij de meeste wachtwoordmanagers, gebruik van een Master Password en Secret Key.
 • Wachtwoorden worden versleuteld middels 256-bit AES-encryptie, de huidige (sterkste) standaard.
 • 1Password gebruikt PBKDF2 encryptie om je account te beschermen tegen ‘Brute Force’ aanvallen.
 • De ‘Watchtower’ functie laat je weten wanneer je accountgegevens eventueel zijn gelekt door een website.
 • Op macOS, iOS en Android kun je middels je vingerafdruk toegang krijgen tot 1Password indien gewenst.

End-to-end encryptie en veiligheidstechnieken

Qua veiligheid zit het bij 1Password wel goed. Net zoals de andere password managers beschikt 1Password over de sterkste data-encryptie (AES 256-bit) en end-to-end encryptie om je gegevens veilig en privé te houden.

Veiligheidsmaatregelen 1Password

Om in te loggen bij 1Password heb je de eerste keer een New Device Key (NDK) nodig. Dit is een reeks letters en cijfers die specifiek bij jouw account hoort. Deze geheime sleutel wordt opgeslagen in een downloadbare Emergency Kit. Daarnaast dien je een Master Password aan te maken. Dit is het wachtwoord dat je gebruikt om de 1Password-software te openen en toegang te krijgen tot al je gegevens. Dit hoofdwachtwoord wordt ook opgeslagen in de Emergency Kit.

Logging en audits

Vanwege de end-to-end encryptie kan niemand, behalve jij, bij jouw inloggegevens komen. Vanaf het moment van aanmaken tot het opslaan op de servers van 1Password is alles versleuteld. Alleen met de NDK en je Master Password kun je nog bij je wachtwoorden komen.

Verder laat 1Password zich regelmatig keuren door onafhankelijke veiligheidsbureaus. Zelfs de oudere veiligheidsaudits biedt het bedrijf nog online aan om bezoekers te laten lezen. Dit komt aan de transparantie van 1Password zeker ten goede.

Het meest recente veiligheidsrapport is een onafhankelijke audit door cyberbeveiligingsexpert Cure53 aangaande de 1Password Core. Deze is gedaan in december 2021. Daarvoor is er in oktober 2021 ook een audit geweest van de Web Based Components van 1Password, door hetzelfde bedrijf.

Veiligheidsmogelijkheden

Bovenop dit alles heeft 1Password nog extra veiligheidsopties zoals de Watchtower functie. Hierbij krijg je een automatische melding, als je gegevens wellicht zijn gelekt.

Watchtower functie van 1Password zoals omschreven op hun website

Ook biedt 1Password de mogelijkheid om biometrische gegevens (vingerafdruk) te gebruiken om 1Password te openen op verschillende besturingssystemen. Deze veiligheidsopties maken 1Password veel veiliger dan bijvoorbeeld in-browser wachtwoordmanagers.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is 1Password?

Naast de veiligheid is het ook erg belangrijk dat een wachtwoordmanager gebruiksvriendelijk is. Hoe scoort 1Password op gebruiksgemak? Je leest het hieronder

 • 1Password is eenvoudig te installeren en is simpel in het dagelijks gebruik.
 • 1Password is uitermate geschikt voor groepen vanwege 1Password voor Family en 1Password voor bedrijven.
 • Je kunt met 1Password wachtwoorden, creditcardgegevens, beveiligde notities, beveiligde bestanden en persoonlijke identiteiten opslaan.
 • De ervaring met 1Password is het beste als je de desktop app en browserextensie combineert, of gebruikmaakt van 1Password X, een all-in-one browserextensie.
 • 1Password heeft een gratis proefperiode (30 dagen voor zakelijke gebruikers, 14 dagen voor particulieren en families), maar geen permanent gratis optie.
 • Na de proefperiode kun je nog steeds je account verwijderen (je hoeft dus niet eerst te betalen om er weer in te kunnen).
 • 1Password heeft geen geld-terug-garantie.
 • De klantenservice van 1Password is eenvoudig te bereiken en reageert snel (weliswaar in het Engels).

Vergeleken met andere wachtwoordmanagers is 1Password zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen voor individuele gebruikers maar ook voor groepen die moeten samenwerken. Zeker de mogelijkheid om gedeelde kluizen te beheren is erg prettig.

Screenshot van de 1Password Software

1Password werkt het beste wanneer je de desktopsoftware combineert met de browserextensie. In 2021 heeft 1Password een nieuwe browserextensie gelanceerd, die volledig in de browser werkt (voorheen 1Password X). 1Password werkt overigens uitstekend op smartphones en tablet en de synchronisatie van wachtwoorden is zeer eenvoudig.

Sommige wachtwoordmanagers werken door icoontjes te tonen in loginvelden zodat het wachtwoord automatisch wordt ingevuld, wanneer je hierop klikt. 1Password werkt echter met toetsenbordcombinaties om eenvoudig wachtwoorden in te voeren. Je kunt je toetsenbord gebruiken om veel taken in 1Password uit te voeren die normaal gesproken een muisklik vereisen. Dit is even wennen, maar werkt uiteindelijk net zo fijn. Overigens kun je wel automatisch wachtwoorden invullen middels de browserextensie van 1Password.

Op Smartphone kun je 1Password gebruiken in andere apps door simpelweg te drukken op het invoerveld voor logingegevens. Als je gegevens hebt voor die specifieke app, zal 1Password hier suggesties voor geven.

Website en installatie 1Password

De website van 1Password is overzichtelijk en eenvoudig te navigeren. Tevens kun je vanuit de webapp op de website je account beheren.

Screenshot van de 1Password website

De installatie van de 1Password software is vrij eenvoudig:

 1. Klik op ‘Try 1Password Free’ op de website van 1Password. Je wordt naar een scherm met abonnementsvormen gestuurd.
 2. Selecteer het abonnement dat je wil gebruiken.
 3. Maak een account aan door je naam en e-mailadres in de vullen en te klikken op ‘Create Account’.
 4. Je krijg een mail om je account te bevestigen, vul de code in die hierin staat.
 5. Log in met je account, Secret Key en Master Password.
 6. Download vervolgens de 1Password software van de 1Password website. Dit kan vanuit de website van 1Password of vanuit je account.
 7. Installeer de software.
 8. Log in met je account en Master Password.

Screenshot van het login-scherm van 1Password

 

1Password browserextensies

1Password in de browser is een losse browserextensie die volledig in de browser werkt.

Screenshot 1Password Browserextensie pagina

Met 1Password in de browser kun je automatisch tekstvakjes invullen door middel van een icoontje in wachtwoordvelden. Dit is zeer gebruiksvriendelijk, en je hoeft geen toetsenbordcombinaties te leren:

1Password X invoerveld met Icoon

1Password in de browser heeft recent een grote update gehad. De browserextensie biedt nu ondersteuning voor biometrische authenticatie via Touch ID, Windows Hello en biometrische verificatie voor Linux. Het is nu mogelijk om bij het invullen van je gegevens je vingerafdruk te gebruiken in plaats van je hoofdwachtwoord.

Software en opties

1Password heeft software voor macOS, iOS, Android, Windows, Chrome OS en Linux. Daarnaast zijn er browserextensies beschikbaar voor Chrome, Firefox, Edge en Brave. Ook kun je eenvoudig je wachtwoorden synchroniseren tussen verschillende apparaten.

1Password beschikbare besturingssystemen

De software van 1Password is erg simpel in het gebruik. De apps zijn vrij overzichtelijk (zowel op desktop als tablet en smartphone) en er zit geen limiet aan de hoeveelheid wachtwoorden of andere gegevens die je kunt opslaan.

Screenshot Lock Screen 1Password

Op 1Password kun je wachtwoord, creditcard-gegevens, beveiligde notities en ‘identiteiten’ opslaan. Tevens kun je op 1Password versleuteld documenten opslaan. Hier zit wel een datalimiet op die verschilt per abonnement.

De 1Password software op Windows loopt iets achter op die op macOS (Apple devices lijken de focus te zijn). Als Windows-gebruiker merk je hier echter vrij weinig van, tenzij je het grondig gaat vergelijken met de mac-versie. De ervaring voor Windows-gebruikers is zeer goed, maar toch vonden we dat we dit moesten noemen.

Extra mogelijkheden van 1Password

Sommige wachtwoordmanagers hebben extra functies als een ingebouwde VPN of een beveiligde browser. 1Password richt zich geheel op de werking van haar wachtwoordmanager en bijbehorende extensies. Wat dat betreft heeft 1Password niet zoveel extra opties als andere wachtwoordmanagers. Toch vinden we dit eerder een voordeel dan een nadeel.

We zien liever dat de wachtwoordmanager goed werkt, dan dat er een extra functie aan toegevoegd is die je waarschijnlijk bij een andere, gespecialiseerde dienst beter kunt krijgen.

Prijzen, abonnementen en betaalmogelijkheden

1Password heeft verschillende abonnementsvormen, afgestemd op de hoeveelheid gebruikers. De abonnementen van 1Password voor individuele gebruikers en families zijn als volgt:

Prijzen 1Password Family en losse gebruikers

 • 1Password voor individuele gebruikers: $2,99 per maand
 • 1Password voor families: $4,99 per maand (te gebruiken door 5 personen)
 • 1Password Teams starterpakket: $19,95 per maand (tot 10 gebruikers)

Voor teams en bedrijven zien de abonnementen er zo uit:

Prijzen 1Password Business

 • 1Password voor bedrijven: $7,99 per maand per gebruiker (meer features, support en gastaccounts)
 • 1Password voor enterprises: offerte op maat (voor de echt grote organisaties)

De wachtwoordmanager biedt onderstaande betaalmogelijkheden:

 • Visa
 • Mastercard
 • America Express
 • Discover
 • Diners Club
 • UnionPay

Gratis proefperiode met de geld-terug-garantie

1Password is ook gratis te gebruiken gedurende een korte periode. Hiervoor hoef je ook niet eerst je betaalgegevens op te geven. Je kunt met opgave van een e-mail en wachtwoord een account aanmaken en kunt deze ook verwijderen nadat je proefperiode erop zit, mocht je dat willen.

Klantenservice 1Password

Mocht je een vraag hebben over 1Password, dan kun je terecht bij de uitgebreide support-sectie op de website. Niet alleen staan er op support.1password.com diverse artikelen met antwoorden op veelgestelde vragen, er bestaat ook een community-forum. Daarop staan veel specifieke vragen en antwoorden. Ook is er een subreddit waar medewerkers reageren op vragen van gebruikers.

Screenshot Support-pagina 1Password

Mocht je er niet uitkomen met deze tools, dan kun je 1Password ook eenvoudig bereiken via de mail of Twitter. Wij konden zelf echter alle antwoorden op onze specifieke vragen terugvinden op het forum en supportpagina.

Om te kijken hoe de klantenservice reageert op vragen via de e-mail hebben we ze enkele vragen gesteld via hun contactformulier op de website. We kregen hierbij binnen een paar uur antwoord, werden netjes te woord gestaan en hadden een passend en uitgebreid antwoord op onze vraag.

Bezoek 1Password
1Password Wachtwoordmanager Review - Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over 1Password, bekijk dan de onderstaande vragen om te zien of we het antwoord hebben waar je naar op zoek bent.

1Password is een wachtwoordmanager. Met 1Password kun je eenvoudig, vanuit een centrale plek, wachtwoorden genereren, accountgegevens opslaan en beheren. Daarnaast kun je ook andere zaken beveiligd opslaan zoals creditcardgegevens. Je leest meer in onze 1Password review.

Nee, 1Password is niet gratis. Wel heeft elk abonnement een proefperiode van minstens 14 dagen. Bij het aanmelden voor een proefabonnement hoef je geen betaalgegevens in te voeren. Zo zit je niet vast aan een automatisch verlengd abonnement.

Ja, 1Password is een zeer veilige wachtwoordmanager. Naast de hoge 256-bit AES encryptie beschikt 1Password ook over PBKDF2 encryptie om je account te beschermen tegen ‘Brute Force’ aanvallen.

Daarbovenop heeft de 1Password software een veiligheidsfunctie genaamd Watchtower. Deze houdt in de gaten of een website niet accounts heeft gelekt of dat je wachtwoorden wellicht sterker kunnen. Dit gebeurt allemaal middels lokale opslag. 1Password heeft zelf geen toegang tot jouw gegevens of wachtwoorden.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. Hoe verander ik mijn e-mailadres bij 1Password en hoe kan ik mijn verlening betalen ?

  • Hallo Peter,

   Je kunt je e-mailadres bij 1Password veranderen in je profielpagina. Hier kom je door rechtsboven op je naam te klikken en vervolgens op “My Profile”.
   De betaling van je abonnement-verlenging verloopt automatisch. Dit hebben we gecontroleerd in de gebruiksvoorwaarden van 1Password. Tenzij je het abonnement stopzet, wordt het bedrag voor de volgende termijn automatisch afgeschreven. Dit geldt zowel voor de verlenging van betaalde abonnementen als voor de overgang van de gratis proefperiode naar een betaald abonnement.

Een reactie plaatsen