Keeper Review – Veilige wachtwoordmanager met veel uitbreidingen

Laptop en smartphone met Keeper wachtwoordmanager logo

Keeper is een degelijke wachtwoordmanager die zeker voor bedrijven heel erg handig is. Ook voor privégebruik biedt het alles wat je van een wachtwoordmanager verwacht. Daarbij heeft Keeper verschillende mogelijkheden om je abonnement uit te breiden met bijvoorbeeld hun veilige berichtenservice KeeperChat of hun dark web scanner BreachWatch.

Wil je Keeper meteen uitproberen? Klik dan hier:

Bezoek Keeper

Raadpleeg ook onze top 5 om een overzicht te krijgen van de beste password managers.

Keeper review: in het kort

VoordelenNadelen
30 dagen proefabonnementenZeer beperkte gratis versie
Handige browserextensieOpdringerig met verkoop van upgrades
Goede beveiliging
Werkt met alle besturingssystemen
Heel veel 2FA/MFA opties
Veel uitbreidingen mogelijk
Biedt ook pakketten voor gezinnen en bedrijven

Scorebalk Keeper Wachtwoordmanager Review

Keeper is een goede wachtwoordmanager met sterke beveiligingsmechanismen. Het werkt op alle besturingssystemen en heeft een handige browserextensie. Je kunt de wachtwoordmanager uitproberen met een proefabonnement van 30 dagen. Wanneer deze afloopt, verandert het in een gratis abonnement dat je slechts kan gebruiken op één apparaat.

De gratis versie van Keeper is vrij beperkt, waardoor deze voor de meeste mensen niet voldoende zal zijn. Verder is Keeper ook erg opdringerig met het verkopen van upgrades. Hoewel dit bij een gratis abonnement te verwachten valt, laat Keeper je niet met rust als je een betaalde versie hebt. Ook wanneer je een abonnement af wilt gaan sluiten, moet je actief alle extra’s afvinken als je alleen voor het basisabonnement wilt gaan. Dit is niet erg gebruiksvriendelijk en soms zelfs irritant.

Specificaties Keeper

SpecificatieKeeper
Download linkKeeper website
Prijs premiumversie$3,52
Gratis versie
Zero-knowledge beleid
Wachtwoord generator
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten(alleen bij betaald)
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden
Melding bij datalek(losse feature)
Password sharing(alleen bij betaald)
Beveiligde opslag(losse feature)
Business versie

Veiligheid: Is Keeper veilig te gebruiken?

Keeper is een veilige wachtwoordmanager die de beste versleuteling gebruikt. Als er iets belangrijk is bij een wachtwoordmanager, is het wel veiligheid. Je vertrouwt de app namelijk wel al je inloggegevens toe, dus dan wil je zeker weten dat deze goed opgeborgen zijn en door niemand kunnen worden ingezien. In het kort biedt Keeper de volgende dingen op het gebied van veiligheid:

 • Keeper maakt gebruik van 256-bit AES versleuteling.
 • Deze wachtwoordmanager heeft een zero-knowledge policy.
 • Je kunt je accounts extra beveiligen met meerdere MFA opties.

Encryptie en veiligheidstechnieken

Keeper maakt voor de beveiliging van je wachtwoorden gebruik van 256-bit AES-versleuteling. Dit wordt over het algemeen beschouwd als een zeer veilige encryptiemethode. Je wachtwoorden worden veilig opgeslagen in de cloudserver van Keeper. De gegevens zijn daar voor niemand in te zien, omdat alles op je eigen apparaat versleuteld wordt voor het naar de server gaat. Ook wanneer je de informatie opvraagt uit de server, wordt het pas weer op jouw apparaat ontsleuteld. Op deze manier zijn je wachtwoorden veilig, want zelfs als er een hacker in de cloud weet te komen, kan deze jouw versleutelde gegevens niet lezen.

Keeper heeft een zero-knowledge policy, wat betekent dat ook Keeper zelf niet bij jouw accountgegevens kan. Dit is essentieel voor een goede wachtwoordmanager.

Multi-factor authenticatie

Verder biedt Keeper veel mogelijkheden voor multi-factor authenticatie. Dat betekent dat je je wachtwoorden extra kunt beveiligen door naast je wachtwoord nog een verificatie op te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je naast je masterwachtwoord ook een verificatiecode krijgt op je telefoon. Ook biedt Keeper de mogelijkheid om gebruik te maken van zogenaamde biometrische authenticatie methodes, zoals bijvoorbeeld een vingerafdrukscan of FaceID. Op deze manier kun jij je wachtwoorden zo veilig opbergen als jij maar wilt.

Veilige wachtwoorden maken

Keeper sterke wachtwoordenKeeper helpt je ook bij het maken van veilige wachtwoorden. Dit doen ze op verschillende manieren. Om te beginnen kun je zien hoe goed je bestaande wachtwoorden zijn. Keeper geeft aan of je wachtwoorden sterk zijn en kijkt of je wellicht wachtwoorden hebt hergebruikt. Aan de hand van deze analyse kun je je wachtwoorden aanpassen.

Wanneer je nieuwe wachtwoorden maakt, helpt Keeper je ook door aan te geven of ze veilig zijn. Om zeker te zijn dat een wachtwoord veilig is, kun je Keeper ook een wachtwoord voor jou laten maken. Dit wachtwoord is dan een totaal willekeurige combinatie van letters, cijfers en leestekens waardoor het praktisch onmogelijk te kraken is. Dankzij Keeper hoef je dat wachtwoord gelukkig niet zelf te onthouden.

Gebruikersgemak: hoe gebruiksvriendelijk is Keeper?

Keeper is erg gebruiksvriendelijk en kan je online leven nog relaxter maken. Dit zijn onze conclusies over de gebruiksvriendelijkheid van Keeper:

 • De browserextensie van Keeper is eenvoudig te installeren.
 • Tijdens het installeren kun je gemakkelijk al je wachtwoorden importeren.
 • Je kunt wachtwoorden delen met anderen.
 • Keeper biedt de mogelijkheid om extra informatie op te slaan.
 • Je kunt gemakkelijk wachtwoorden aanpassen en nieuwe wachtwoorden maken.

Gebruiksgemak is bij een wachtwoordmanager erg belangrijk. Je gebruikt doorgaans veel wachtwoorden wanneer je online aan het browsen bent of op je PC aan het werk bent. Een wachtwoordmanager moet dit proces vergemakkelijken door al je wachtwoorden voor je te onthouden zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat een wachtwoordmanager je juist meer tijd kost.

Website en installatie

De Keeper website is overzichtelijk en bevat veel informatie, al is die informatie niet altijd even eenvoudig te vinden. Fijn is wel dat Keeper een Nederlandse versie van haar website heeft, iets wat lang niet alle wachtwoordmanagers aanbieden. Vanaf de website kun je ook eenvoudig inloggen, al zal dat niet nodig zijn zodra je de browserextensie hebt geïnstalleerd.

Keeper website

Keeper installeren is enorm eenvoudig:

 1. Druk op de “Haal Keeper gratis”-knop op de Keeper website.
 2. Druk op “Voor persoonlijk gebruik” en vul je e-mailadres in.
 3. Stel nu een hoofdwachtwoord in. Dit is het enige wachtwoord dat je straks nog zelf moet onthouden.Keeper account aanmaken
 4. Nu verschijnt er een gemakkelijke manier om al je wachtwoorden te importeren.
 5. Installeer de Keeper importeertool.Keeper importeertool
 6. Kopieer de code die in beeld is verschenen naar de importeertool.
 7. Al je wachtwoorden worden nu opgehaald en in de Keeper-kluis geplaatst. Je bent nu klaar om met Keeper te gaan werken.

Wanneer je nog nooit een wachtwoordmanager hebt gebruikt importeert Keeper wachtwoorden die je in je browser hebt opgeslagen. Mochten jouw wachtwoorden in de kluis van een andere wachtwoordmanager zijn opgeslagen dan biedt Keeper ook een manier om deze wachtwoorden de importeren.

Software en opties

Keeper is beschikbaar voor alle grote systemen zoals Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Verder heeft Keeper een browserextensie voor alle grote browsers als Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge en Opera. Hieronder lees je meer over wat je met deze extensie kunt. Met een betaalde account kun je je wachtwoorden tussen al je apparaten synchroniseren. Dit is wel zo practisch gezien je sommige wachtwoorden zowel op je PC als op je mobiele apparaten nodig zult hebben.

Je kunt bij Keeper zoveel wachtwoorden opslaan als je maar wilt. Wat ook erg fijn is, is dat je met Keeper aan ieder wachtwoord extra aantekeningen, documenten en foto’s toe kan voegen. Zo zorg je dat je altijd al je informatie bij de hand hebt om bijvoorbeeld een vlucht te boeken of een doktersafspraak te maken. Je hoeft dan niet je pc te doorzoeken om dat ene document te vinden. Koppel het document aan het desbetreffende wachtwoord en je hebt het vanaf nu altijd bij de hand.

Voor enkele basisgegevens zoals namen, adressen en telefoonnummers heeft Keeper ook opslagmogelijkheden. Dit kan je erg veel tijd besparen als je nagaat hoe vaak je deze informatie in moet vullen, bijvoorbeeld wanneer je online aan het winkelen bent. Mocht je nog andere informatie op willen slaan, dan kan dit handmatig.

Keeper browserextensie

Keeper browserextensie

De Keeper browserextensie maakt het beheren van je wachtwoorden kinderlijk eenvoudig. Om de browserextensie op te starten, klik je op het Keeper-symbool in je werkbalk. Vervolgens hoef je alleen het hoofdwachtwoord in te vullen om toegang te krijgen tot al je opgeslagen wachtwoorden. Vanaf dat moment wordt het invullen van je wachtwoorden erg eenvoudig. Wanneer je op een loginscherm komt, verschijnt er in de invulbalkjes een slotje van Keeper. Klik hierop om de juiste gegevens in te vullen of aan te passen.

Wanneer je logingegevens van een site nog niet in de “Vault” (je wachtwoordenkluis) zitten, krijg je een pop-up die vraagt of je het desbetreffende wachtwoord wilt opslaan. Ook is het met de browserextensie eenvoudig om nieuwe wachtwoorden te maken en op te slaan.

Voor Nederlandse gebruikers is het daarnaast ook erg fijn dat de extensie in het Nederlands beschikbaar is zodat je geen extra vertaalslag hoeft te maken, iedere keer dat je iets wilt aanpassen.

Gegevens delen

Het delen van je gegevens met anderen is bij Keeper erg eenvoudig. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een account van een streamingservice wilt delen met een vriend. Dit is bij Keeper zo geregeld. Klink op het desbetreffende wachtwoord in je Vault en vervolgens ga je onder “Options” naar “Sharing”. Hier kan je de inloggegevens versturen op verschillende manieren. Je kunt aangeven of je wilt dat die persoon de gegevens enkel kan lezen of ook kan aanpassen en delen. Zo kun je op een veilige manier je wachtwoorden delen.

Extra mogelijkheden van Keeper

Keeper heeft een aantal mooie extra mogelijkheden, al is het wel jammer dat je voor deze opties moet bijbetalen. Dit is bij veel andere wachtwoordmanagers niet het geval. Zo zijn er bijvoorbeeld wachtwoordmanagers die een “dark web scan” in hun basispakket includeren.

FeatureUitleg
KeeperChatKeeperChat biedt een veilige manier om berichten te versturen. Het maakt gebruik van end-to-end-encryptie en 256-bit AES-versleuteling. Je kunt zelf instellen wanneer je wilt dat je bericht permanent verwijderd wordt, bijvoorbeeld na een uur. Op deze manier heb je de controle over je eigen berichten.

Hoewel deze methode van veilig chatten erg fijn kan zijn, is de kans groot dat veel van je contacten niet bereid zullen zijn om deze betaalde service aan te schaffen om met je te communiceren. Veel mensen zijn al tevreden met gratis services zoals WhatsApp. KeeperChat is in feite vooral handig voor bedrijven die zeker willen weten dat hun bedrijfscommunicatie goed beveiligd is.

BreachWatch-monitoringKeeper biedt ook BreachWatch-monitoring aan. Hierbij controleert Keeper of jouw inloggegevens rondzwerven op het dark web. Je wordt gewaarschuwd wanneer dit het geval is en kunt vervolgens gemakkelijk een nieuw sterk wachtwoord aanmaken. Het is wel jammer dat je voor deze feature extra moet betalen, terwijl er andere wachtwoordmanagers zijn, zoals 1Password, die een vergelijkbare feature gewoon in hun standaard pakket hebben zitten.
Veilige OpslagMocht je niet alleen je wachtwoorden maar ook je documenten veilig op willen slaan, dan kun je bij je Keeper-abonnement ook extra veilige opslagruimte inkopen. Voor € 9,99 per jaar krijg je dan 10 GB aan veilige bestandsopslag erbij. Deze opslag heeft dezelfde sterke beveiliging als de wachtwoordmanager zelf. Dit is een fijne extra feature, omdat je hiermee niet nog een losse veilige opslag bij een ander bedrijf hoeft aan te schaffen wanneer je al je gegevens veilig wilt houden.

Prijs en betaalmogelijkheden

Hoewel ze er niet groots mee adverteren, heeft Keeper wel degelijk een gratis versie. Ze bieden een 30 dagen proefabonnement aan waarmee je voornamelijk de basisfunctionaliteiten kunt uitproberen. Wanneer de 30 dagen voorbij zijn, wordt het proefabonnement vanzelf een gratis account.

De gratis versie is een uitgeklede versie van de wachtwoordmanager. Je kunt de gratis versie maar op één apparaat gebruiken en je kunt je wachtwoorden niet delen, geen data synchroniseren en ook geen gebruik maken van de emergency access. Het is dus best een aardige manier om te kijken of Keeper iets voor jou is, maar uiteindelijk zul je toch over willen gaan op een betaald pakket.

Keeper biedt verschillende pakketten aan en een heel aantal uitbreidingen. Voor privégebruik hebben ze drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost € 3,52 per maand. Met de plusbundel krijg je de wachtwoordbeheerder, Breachwatch-monitoring en veilige bestandsopslag voor € 5,62 per maand. Voor €6,76 per maand heb je de maxbundel, waarbij je ook nog eens gebruik kunt maken van de veilige KeeperChat.

Keeper prijzen

Naast deze bundels biedt Keeper ook verschillende familiebundels aan. De bundels bieden dezelfde functionaliteiten als de hierboven genoemde bundels, maar dan voor vijf personen. Zo kun je de wachtwoorden van het hele gezin in één keer beveiligen. De prijzen voor de familiebundel beginnen bij €7,56 per maand.

Daarnaast is Keeper ook uitermate geschikt voor bedrijven. Met Keeper business heb je een veilige wachtwoordopslag voor je bedrijf voor € 3,75 per maand per gebruiker.

Je kunt bij Keeper betalen met een creditcard of via PayPal. Keeper heeft geen geld-terug-garantie op hun abonnementen, wat ook niet heel vreemd is al je je bedenkt dat je de service 30 dagen gratis kunt testen. Voor een bedrijfsaccount is deze periode overigens 14 dagen.

Klantenservice

Keeper klantenserviceMocht je een vraag hebben over jouw Keeper-account, dan zijn er verschillende manieren om een antwoord te vinden. De website heeft een goede “Veelgestelde vragen”-sectie en een aantal video-tutorials die je op weg kunnen helpen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kun je ook een live chat starten. Als je al een account hebt, kun je hier snel met een medewerker chatten.

Uit veiligheidsoverwegingen moet je om te chatten een verificatiecode invullen. Deze wordt je via je e-mail toegestuurd. Het is mooi om te zien dat Keeper, zelfs bij het chatten, veiligheid voorop zet. Wij kregen snel hulp bij onze vraag en werden vriendelijk te woord gestaan. Al binnen een kwartier hadden we na wat chatten een antwoord op onze vraag. Helaas is het wel alleen mogelijk om in het Engels te chatten.

Ga naar de Keeper website
Keeper wachtwoordmanager review - Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen over de Keeper wachtwoordmanager. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jou vraag er niet tussen? Laat het ons gerust weten en wij proberen je zo snel mogelijk van een antwoord te voorzien.

Keeper is een wachtwoordmanager. Bij Keeper kun je al je wachtwoorden veilig opslaan en gemakkelijk nieuwe sterke wachtwoorden maken. Met de browserextensie van Keeper heb je al je wachtwoorden bij de hand, waardoor inloggen erg eenvoudig wordt. Hier lees je alles over Keeper.

Je kunt de Keeper wachtwoordmanager 30 dagen gratis uitproberen. Als de service je bevalt, kun je daarna een abonnement afsluiten. Je kunt ook alleen gratis gebruikmaken van Keeper, maar dan heb je geen toegang tot alle features die de wachtwoordmanager te bieden heeft. Zo kun je de gratis versie enkel op één apparaat gebruiken.

De Keeper wachtwoordmanager is goed beveiligd met 256-bit AES-versleuteling. Verder heeft het bedrijf een “zero-knowledge” beleid, waardoor ook Keeper zelf jouw wachtwoorden niet in kan zien. Daarnaast kun je je wachtwoorden beschermen met verschillende vormen van multi-factor authentication. Een wachtwoordmanager is een goede manier om je wachtwoorden veilig op te bergen. Hier lees je alles over Keeper wachtwoordmanager.

Keeper is eenvoudig te gebruiken middels een browser extensie. Bij installatie kun je al je wachtwoorden uit je browser of voormalige wachtwoordmanager importeren. Met de browserextensie kun je eenvoudig wachtwoorden aanpassen of nieuwe wachtwoorden aanmaken. Een keer inloggen met je hoofdwachtwoord en al je online wachtwoorden worden automatisch voor jou ingevuld.

Techredacteur
Tove is al een aantal jaar actief bij VPNgids als techredacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen