Dashlane Review – een veilige wachtwoordmanager met veel extra opties

Dashlane logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 7,5

Met de Dashlane wachtwoordmanager vergeet je nooit meer je wachtwoorden en zijn al je wachtwoorden veilig. Dashlane heeft zowel een gratis als een premium versie en is meer dan alleen een wachtwoordmanager. Naast het opslaan en automatisch invullen van wachtwoorden biedt Dashlane nog veel meer handige functies. Zo beschikt de premium versie bijvoorbeeld over een VPN, een wachtwoordbewerker en dark web monitoring.

Dashlane is gebruiksvriendelijk en al je wachtwoorden zijn versleuteld en goed beveiligd. De populaire wachtwoordmanager wordt door meer dan 18.000 bedrijven gebruikt en heeft wereldwijd meer dan 14 miljoen gebruikers. Benieuwd naar waarom deze wachtwoordmanager zo populair is? In deze review lees je over onze ervaringen met Dashlane.

Wil je Dashlane direct gaan gebruiken? Klik dan op deze knop:

Download Dashlane

Bekijk ook onze top 5 ranglijst van de beste wachtwoordmanagers.

Dashlane review: in het kort

Dashlane is een van de populairste en bekendste wachtwoordmanagers. Dit is niet voor niets. Dashlane blinkt uit op het gebied van privacy en is veel meer dan alleen een wachtwoordmanager. Zo heeft het veel handige functies zoals een VPN en dark web monitoring. Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen van deze password manager:

VoordelenNadelen
Geen installatie nodigGratis versie slechts op één apparaat te gebruiken
Handige browserextensie en web-appGratis versie staat maar 50 wachtwoorden toe
Sterke beveiligingNiet de meest privacyvriendelijke password manager
Abonnement Hotspot Shield VPN bij premium account
Veel handige extra opties
Premium versie op onbeperkt aantal apparaten
Tweestapsverificatie

Naast privacyvriendelijk is gebruiksgemak een groot pluspunt van Dashlane. Het is erg eenvoudig om de wachtwoordmanager te installeren. We zijn ook erg te spreken over de password changer, die zowel via de gratis als premium versie beschikbaar is. Deze wachtwoordbewerker wijzigt automatisch meerdere wachtwoorden.

De gratis versie van Dashlane heeft wel een aantal nadelige beperkingen. Je kunt namelijk maar 50 wachtwoorden opslaan en de gratis versie is op slechts één apparaat te gebruiken.

In het kort: Dashlane is een zeer veilige, allround wachtwoordmanager met veel handige functies. Bovendien is Dashlane erg gemakkelijk te gebruiken. Daarom krijgt Dashlane van ons een 7.5/10.

Scores van de Dashlane wachtwoordmanager review op het gebied van veiligheid, privacy en gebruiksgemak

Prijzen en pakketten van Dashlane

Voor particulieren heeft Dashlane drie mogelijke pakketten. Je hebt de keuze uit een gratis abonnement, premium abonnement en Dashlane Family. Het gratis abonnement geeft je toegang tot de veilige opslag van wachtwoorden en een wachtwoordgenerator, maar niet tot de vele extra features van Dashlane, zoals de VPN. Hiervoor heb je minimaal Dashlane Premium nodig.

Het verschil tussen het Premium- en Family-pakket is dat je met Dashlane Family tot zes privé-accounts kunt aanmaken met één abonnement. Dashlane Premium is bedoeld voor het gebruik van slechts één persoon. Voor de vijf extra wachtwoordkluizen betaal je nog geen dertig euro meer per jaar.

SpecificatieDashlane GratisDashlane PremiumDashlane Family
Prijs€0,-€52,99€79,99
Aantal apparaten1OnbeperktOnbeperkt
Maximaal aantal wachtwoorden50OnbeperktOnbeperkt
Mogelijkheid wachtwoord delenMet 5 accountsOnbeperktOnbeperkt
Mogelijkheid wachtwoorden importeren
Wachtwoordgenerator
Controle sterkte wachtwoorden
Automatische Password Changer
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten
Dark web monitor en waarschuwingen1 e-mailadres5 e-mailadressen5 e-mailadressen per gebruiker
Opslag notities, creditcardgegevens en andere privé-informatie
Beveiligde opslag1 GB1 GB
Virtual Private Network (VPN)
WebsiteDashlane FreeDashlane PremiumDashlane Family

Veiligheid: is Dashlane veilig te gebruiken?

Scorebalk die de score "9/10" laat zien

Je vertrouwt de Dashlane wachtwoordmanager met een heleboel persoonlijke informatie en wachtwoorden. Het is dus belangrijk dat Dashlane veilig is. Dashlane geeft aan dat de gegevens altijd veilig, privé en alleen voor de gebruiker toegankelijk moeten zijn.

We hebben kritisch gekeken naar de beveiliging van Dashlane en waarderen de dienst met een 9. Dit zijn onze conclusies:

 • Dashlane gebruikt de sterkste encryptie om jouw wachtwoorden en gegevens veilig te stellen en heeft een zero-knowledge beleid.
 • Dashlane helpt met het genereren van unieke en veilige wachtwoorden.
 • Je kunt de smartphone-apps openen met face- en fingerprint-ID.
 • Het is mogelijk om je wachtwoorden op een veilige manier met andere Dashlane-gebruikers te delen.

Encryptie en veiligheidstechnieken

Dashlane maakt gebruikt van AES-256 encryptie om jouw wachtwoorden en persoonlijke gegevens te beschermen. Dit is de sterkste encryptiemethode die er in commerciële producten wordt gebruikt. Het is dan ook bijna onmogelijk om Dashlane te hacken.

Daarnaast slaat Dashlane jouw gegevens op verschillende betrouwbare servers van Amazon Web Services (AWS) op, waardoor het voor hackers erg lastig is om jouw gegevens te stelen. Weet een hacker, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, toch de servers van Dashlane te hacken? Dan nog is er weinig dat ze zullen vinden.

Jouw hoofdwachtwoord, waarmee je Dashlane ontgrendelt, is namelijk niet bekend bij Dashlane en wordt nergens opgeslagen. Dashlane heeft op zijn servers alleen versleutelde gegevens opgeslagen, waardoor zelfs het bedrijf zelf deze informatie niet kan lezen zonder jouw hoofdwachtwoord. Zelfs als het bedrijf wordt gehackt, hebben de hackers dus geen toegang tot gebruikersaccounts.

Bovendien moet je inloggen vanaf een geautoriseerd apparaat om Dashlane te kunnen ontgrendelen. Dit is een extra controle om er zeker van te zijn dat jij het echt bent. Als je vanaf een nieuw apparaat probeert in te loggen, krijg je een controlecode naar je e-mailadres gestuurd.

Als extra bescherming kun je instellen dat Dashlane twee-factor-authenticatie moet gebruiken. Tweestapsverificatie, zoals dit ook genoemd wordt, zorgt ervoor dat er een extra beveiligingslaag wordt toegevoegd voordat je toegang krijgt tot je account. Dashlane ondersteunt alle standaard tweestapsverificatie-applicaties zoals Google Authenticator of FreeOTP.

In de Security White Paper (maart 2021) van Dashlane kun je uitgebreide informatie vinden over de beveiligingstechnieken.

Veiligheidsmogelijkheden

Dashlane heeft naast de sterke encryptie nog meer veiligheidsopties. Dashlane geeft bijvoorbeeld ook aan hoe sterk een wachtwoord is. Onder het kopje ‘Beveiligingstools’ vind je informatie over de ‘gezondheid van jouw wachtwoorden’. Je ziet hier een beveiligingsscore voor jouw wachtwoorden. Je kunt bijvoorbeeld zien bij welke accounts dezelfde wachtwoorden worden gebruikt en welke wachtwoorden zwak zijn.

Dashlane software wachtwoordscore pagina

Met bovenstaande informatie kun jij je wachtwoorden verbeteren. De beste manier om ervoor te zorgen dat je een sterk wachtwoord hebt, is door de wachtwoordgenerator te gebruiken die is ingebouwd in de app. Deze wachtwoordgenerator biedt jou de mogelijkheid om een veilig wachtwoord te genereren.

Zo heb je de sterkste wachtwoorden en kun je die meteen opslaan, zodat je het wachtwoord zelf niet hoeft te onthouden. Dit kun je doen bij het aanmaken van een nieuwe login binnen de app, zoals in het voorbeeld hieronder. Je kunt Dashlane ook direct een nieuw wachtwoord laten genereren zodra je een account aanmaakt op een website.

Dashlane software pagina "Voeg een login toe"

Dashlane besteedt niet alleen aandacht aan veilige wachtwoorden, maar ook aan veilig inloggen. Je kunt op de Dashlane wachtwoord-app namelijk inloggen via gezichtsherkenning of met een vingerafdruk. Dit werkt alleen op mobiele apparaten.

We zijn ook erg te spreken over de beveiligingswaarschuwing van Dashlane. Wanneer een bekend bedrijf is gehackt stuurt Dashlane direct een beveiligingswaarschuwing. Deze waarschuwing geeft de wachtwoordmanager in de vorm van een pop-up wanneer je de (web-)app opent. In tegenstelling tot dark web monitoring, waarover we later in deze review meer vertellen, krijgen ook gratis gebruikers dit soort veiligheidsmeldingen.

Password Changer

De Password Changer is een feature waarmee Dashlane je wachtwoorden zelf verandert. In plaats van dat je zelf naar de website gaat om je inloggegevens aan te passen, doet Dashlane dit voor je. Je kunt tevens op ‘Alles veranderen’ klikken om dit bij alle wachtwoorden te doen. Helaas is het automatisch veranderen van je wachtwoord niet bij elk platform mogelijk. Zo konden wij dit alleen bij Disney Plus, ProtonVPN en Twitter, terwijl we meer dan 50 wachtwoorden in onze kluis hadden staan.

Voorheen was Password Changer een gratis functie. Tegenwoordig kun je hier alleen gebruik van maken, als je een premium account hebt. In de FAQ (Frequently Asked Questions) zegt Dashlane dat de functionaliteit beschikbaar is binnen de web-app, behalve op Firefox, en binnen de iOS- en Android-apps. Tijdens onze tests bleek het echter ook niet aanwezig te zijn binnen de web-app op Microsoft Edge, Google Chrome, Safari en Opera.

De Password Changer werkt tegenwoordig niet meer via een speciale Dashlane-server. Op de website valt te lezen dat de feature direct tussen jouw apparaat en de corresponderende website werkt. Hierdoor hoeft Dashlane de encryptie op je wachtwoorden niet op te heffen op zijn eigen servers. Dit is een stuk veiliger, terwijl je toch van de gebruiksvriendelijke functie geniet.

Wachtwoorden delen

Dashlane biedt de mogelijkheid om wachtwoorden en notities te delen met anderen. Wanneer je wachtwoorden deelt, kun je kiezen tussen volledige of beperkte rechten. Je bepaalt hiermee of de ontvanger de wachtwoorden alleen kan zien of ook kan wijzigen, delen of zelfs jouw toegang kan intrekken.

Dashlane toestemmingsopties voor het delen van gegevens

Het is wel belangrijk dat de ontvanger ook Dashlane heeft, zodat jouw gegevens versleuteld blijven. De ontvanger kan de gratis versie downloaden of jij kunt de ontvanger toevoegen aan jouw account.

In het verleden had Dashlane ook een noodtoegangsfunctie. Hiermee gaf je iemand uit je familie of vriendenkring in geval van nood toegang tot je account. Deze feature is tegenwoordig verwijderd, al kun je natuurlijk altijd zelf je masterwachtwoord delen. Dit raden we je uiteraard niet aan, omdat die persoon dan toegang krijgt tot al je persoonlijke informatie en wachtwoorden die je hebt opgeslagen.

Privacy: hoe gaat Dashlane om met mijn gegevens?

Scorebalk die de score "5/10" laat zien

Je slaat veel persoonlijke gegevens op in een wachtwoordmanager. Het is dan ook belangrijk dat de manager goed omgaat met de privacy van zijn gebruikers. Dashlane scoort op dit punt een 5. Dit zijn onze voornaamste conclusies:

 • Dashlane heeft een zero-knowledge beleid.
 • Dashlane is erg transparant, maar slaat toch relatief veel gegevens op die het deelt met andere partijen.
 • De dienst is niet zo transparant over het auditproces.
 • Je krijgt bij een premium abonnement een abonnement op Hotspot Shield VPN.
 • Zelfs met een gratis account kun je gebruikmaken van de dark web monitor.

Dashlane’s privacybeleid

Dashlane hanteert een zero-knowledge beleid. Dit houdt in dat jouw gegevens nergens onversleuteld worden opgeslagen en dat je informatie veilig is. Om gebruikers de beste bescherming te kunnen bieden, vertrouwt Dashlane de gebruikersgegevens aan geen enkele server, code of persoon toe. Je kunt Dashlane alleen ontgrendelen met jouw masterwachtwoord. Dit is de privésleutel die alleen jij kent. Zelfs Dashlane kan dit wachtwoord niet zien en het wordt nergens op de servers van Dashlane opgeslagen.

Ook is Dashlane erg transparant over hoe het met je privacy omgaat. Zo vind je onder het kopje ‘Privacy’ op de website direct een complete lijst van partijen met wie Dashlane samenwerkt om zijn service te leveren. Denk hierbij aan PayPal voor het uitvoeren van betalingen.

In het privacybeleid lezen we welke gegevens Dashlane over jou opslaat. Het gaat om deze data:

 • Registratie- en factureringsgegevens.
 • De wachtwoorden en andere beveiligde gegevens in je wachtwoordkluis. Deze zijn allemaal versleuteld en kunnen alleen op je eigen apparaat worden ontsleuteld.
 • Contact met de klantenservice. Deze informatie wordt tot zeven dagen na het verwijderen van je account bewaard.
 • Feedback en recensies die je schrijft over Dashlane op andere websites, zoals Facebook.
 • Andere gegevens. Dashlane meldt: “We kunnen ook andere soorten gegevens verzamelen op de door ons aangegeven wijze op het moment dat deze gegevens worden verzameld”.
 • Het e-mailadres van personen die jij uitnodigt voor Dashlane.
 • Je besturingssysteem, apparaat-ID, browsertype, browsertaal, IP-adres. Deze worden tot zeven dagen na het verwijderen van je account bewaard.
 • ‘Gebeurtenisgegevens’ van de app, zoals welke functies je hebt ingeschakeld en hoeveel wachtwoorden en andere data je bewaard hebt. Dashlane weet echter niet wat de wachtwoorden zijn en voor welke services zijn bedoeld. Deze informatie wordt na het verwijderen van je account geanonimiseerd bewaard.
 • ‘Gedragsgegevens’. Dit is informatie over wat je buiten Dashlane doet, zoals welke sites je bezoekt. Deze informatie wordt anoniem geregistreerd, waardoor het niet aan jouw persoon wordt gekoppeld.
 • Informatie die Dashlane ontvangt van serviceproviders, zoals PayPal.

Helaas houdt Dashlane niet alle persoonsgegevens voor zichzelf. Behalve met zijn serviceproviders, deelt de wachtwoordmanager informatie met de volgende instanties:

 • Marketingdiensten. Aan deze diensten verstrekt Dashlane gehashte e-mails en/of apparaat-ID’s.
 • Gelieerde ondernemingen. Alle gegevens zijn in handen van alle ondernemingen die onder beheer staan van Dashlane Inc. Bij fusies of overnames worden de gegevens ook gedeeld met het nieuwe bedrijf.
 • Beheerders van Dashlane Business- en Dashlane Team-accounts. Beheerders krijgen inzicht in onder andere de wachtwoordgezondheid van andere gebruikers en voor welke sites en diensten deze gebruikers een wachtwoord hebben opgeslagen.
 • Autoriteiten en de overheid, als hierom gevraagd wordt. Dashlane is opgericht in Frankrijk en heeft hier zijn hoofdkantoor. Frankrijk is lid van de 9 en 14 eyes-alliantie. Autoriteiten in deze landen delen persoonsgegevens met elkaar.

Audits

Dashlane zegt in de FAQ dat het bedrijf zijn servers regelmatig controleert op verdachte activiteiten en kwetsbaarheden. Ook zouden verschillende auditors de producten regelmatig testen op veiligheid. Er worden echter geen auditrapporten openbaar gemaakt.

In de ‘Data Processing Addendum‘, onder ‘Privacy’ op de website, vinden we meer informatie over audits. Hierin zegt Dashlane dat een client eens per jaar de service mag auditen. Hierbij moet deze client wel voldoen aan een aantal eisen, zoals:

 • De auditor moet onafhankelijk zijn van Dashlane en zijn concurrentie.
 • Het plan voor de audit moet minimaal twee weken van te voren worden aangeleverd.
 • De auditor moet een non-disclosure agreement ondertekenen.
 • De audit moet tijdens normale werktijden uitgevoerd worden.

Of Dashlane hierbij dus gebruikmaakt van gerenommeerde auditbedrijven, zoals Cure53, of van white hat hackers (ethische hackers), is echter onduidelijk.

VPN

Als je een premium abonnement op Dashlane neemt, dan krijg je tevens een account bij Hotspot Shield. Dit is een ‘Virtual Private Network‘ (VPN)-provider met servers in wel 85 landen, verspreid over de hele wereld. De VPN versleutelt al je internetverkeer via het IKEv2- of Hydra-protocol. Dit zelfontworpen encryptieprotocol werkt met veilige vormen van versleuteling, maar is een stuk sneller dan OpenVPN. Wil je meer weten over Hotspot Shield? Lees dan onze volledige review van deze VPN.

Hotspot Shield is een prima VPN, maar niet de beste op de markt. Of je nu een VPN wilt voor veiligheid, snelheid, gebruiksgemak of voor streaming, er zijn betere VPN’s op al deze punten. Als je naast je wachtwoordmanager een echt goede VPN wilt gebruiken, raden we je aan een van de diensten uit onze top 5 te kiezen.

Dark web monitoring

Hackers zijn steeds vaker actief. Dashlane is zich hiervan bewust en biedt de extra functie ‘Dark web monitoring‘ aan. Hiermee kun je het dark web scannen op jouw persoonlijke gegevens.  Je kunt tot vijf e-mailadressen opgeven en controleren of er gelekte of gestolen gegevens worden gevonden die geassocieerd zijn met het opgegeven e-mailadres. Heb je een gratis account? Dan kun je slechts één e-mailadres opgeven.

Wanneer je je e-mailadres opgeeft ontvang je per e-mail een melding met de scanresultaten van het dark web. Dashlane zal dit e-mailadres vervolgens voor jou blijven monitoren. Wanneer wordt ontdekt dat jouw gegevens gelekt of gestolen zijn, dan ontvang je een persoonlijke melding.

Dashlane software pagina "Darkweb-monitoring"

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is Dashlane?

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

Dashlane scoort erg goed op gebruiksgemak, wat ons betreft namelijk een 8.5. De wachtwoordmanager is makkelijk te navigeren en eenvoudig in te stellen. Hieronder lees je onze conclusies over het gebruiksgemak van Dashlane.

 • Overzichtelijke website en online dashboard.
 • Gratis versie (beperkt) en premium betaalde versie.
 • Ook abonnement voor gezin en bedrijven.
 • 30 dagen Dashlane premium gratis.
 • Makkelijk om een lijst wachtwoorden in één keer toe te voegen.

Website en installatie

De website van Dashlane is erg overzichtelijk en is beschikbaar in twaalf talen, waaronder Nederlands. Bovenaan de pagina vind je direct een button ‘Download Dashlane’.

Dashlane website homepage

Op de homepage wordt niet veel informatie getoond over het product, maar zie je wel veel informatie over online veiligheid. De website blijft ook erg rustig en overzichtelijk. Dashlane maakt onderscheid tussen zijn producten voor particulieren en voor bedrijven. Je kiest zelf welk product bij jou past en krijgt dus alleen de relevante info te zien.

Boven in het beeld kun je navigeren naar verschillende onderdelen. Hier kun je meer te weten komen over de werking van Dashlane en over de verschillende abonnementen. Je kunt navigeren naar ‘Login‘, waarmee je direct doorverwezen wordt naar de web-app.

De installatie van Dashlane werkt erg eenvoudig en intuïtief. In een paar minuten heb je de web-app en bijbehorende browserextensie gedownload. De installatie van Dashlane gaat als volgt:

 1. Ga naar de website van Dashlane.
 2. Klik op de button ‘Downloaden‘.
 3. Je webbrowser vraagt of je zeker weet dat je de Dashlane-extensie wilt installeren. Klik op ‘Toestaan‘ of ‘Ja‘, afhankelijk van de browser die je gebruikt.
 4. Open de extensie en klik op ‘Een account aanmaken‘.
 5. Welkomstpagina van de Dashlane browserextensie
 6. Vul je e-mailadres in en bedenk een sterk hoofdwachtwoord. Dashlane noemt dit het ‘masterwachtwoord’.
 7. Je kunt direct aan de slag met Dashlane.

Wachtwoorden toevoegen

Om je bestaande wachtwoorden toe te voegen kun je twee dingen doen. Je kunt deze individueel toevoegen of middels een .csv bestand in één keer importeren. Zodra je je account bij Dashlane hebt aangemaakt, krijg je direct een prompt om je eerste login toe te voegen. Door op de knop ‘Voeg uw eerste login toe tijdens het surfen‘ te klikken, krijg je een aantal websites waarvan de kans groot is dat je er een account hebt, zoals Netflix en Spotify. Hiervan kun je direct je inloggegevens toevoegen aan je wachtwoordkluis.

Dashlane welkomstpagina

Je kunt ook handmatig individuele wachtwoorden toevoegen. Hiervoor klik je op ‘Logins‘ en dan op ‘+ Nieuwe toevoegen‘. De website vraagt je nu een webadres in te voeren, je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast kun je een notitie toevoegen, de login onder een bepaalde categorie opslaan en instellen dat de website je bijvoorbeeld automatisch inlogt.

Dashlane software logins pagina

Het is ook mogelijk om in één keer een lijst met inloggegevens te importeren. Dit is erg handig als je in het verleden een andere password manager hebt gebruikt en nu overstapt naar Dashlane. Om meerdere accountgegevens tegelijkertijd te importeren, moet je ervoor zorgen dat deze in een .cvs-file staan opgeslagen. Dan open je op je Dashlane-accountpagina de instellingen en kies je voor ‘Gegevens importeren‘.

Dashlane menu "Instellingen" waarbij "Gegevens importeren" is uitgelicht

Dashlane software

Vroeger bood Dashlane software aan die je op je apparaat kon installeren. Tegenwoordig gebruikt de password manager deze software alleen nog op Android– en iOS-apparaten. Op bijvoorbeeld Windows en macOS gebruik je Dashlane via de web-app. Dit betekent dat je de wachtwoordmanager gebruikt in je browser.

Binnen het online dashboard kun je niet alleen wachtwoorden opslaan, maar ook de wachtwoordgenerator gebruiken. Dashlane maakt dan voor jou een versleuteld sterk wachtwoord, waarbij je de volgende zaken zelf instelt:

 • Hoe lang het wachtwoord is (4 tot 40 tekens). Automatisch staat dit op 16 tekens.
 • Of er letters gebruikt worden. Hieronder vallen zowel hoofdletters als kleine letters.
 • Of er cijfers gebruikt worden.
 • Of er symbolen gebruikt worden.
 • Of er afgewisseld wordt met tekens die op elkaar lijken. Denk hierbij aan een 0 (nul) en o.

Dashlane wachtwoordgenerator op de website

Naast wachtwoorden kun je Dashlane ook gebruiken om betalingsgegevens op te slaan. In de digitale portemonnee kun je al je betaalgegevens van je bankpas of creditcard veilig opslaan. Met één druk op de knop kun je een betaling verrichten, zonder dat je al je gegevens handmatig in moet vullen.

Screenshots van de pagina's "Voeg een creditcard/betaalkaart toe" en "Voeg een bankrekening toe" in de Dashlane software

Met de functie ‘Beveiligde notities‘ kun je ook notities, bestanden en andere persoonlijke informatie veilig opslaan.

Hoewel je de web-app in elke browser kunt openen, is de browserextensie van Dashlane alleen beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Microsoft Edge. De browserextensie heeft als voordeel dat je wachtwoorden automatisch kunt laten invullen (autofill) en direct nieuwe wachtwoorden kunt genereren wanneer je een nieuw account aanmaakt online.

Betaalmogelijkheden, proefperiodes en geld-terug-garantie

Als je een abonnement wilt op Dashlane Premium of Dashlane Family kun je op twee manieren betalen:

 • Creditcard
 • PayPal

Dashlane website betaalpagina

Als je start met het gratis Dashlane-abonnement, krijg je de eerste 30 dagen een proefversie van het premium abonnement. Je kunt dan dus genieten van alle voordelen van premium, behalve de VPN, zonder hiervoor te betalen. Na de maand wordt je account beperkt tot de gratis functionaliteiten. Dit is niet alleen handig, het is ook erg privacyvriendelijk. Je hoeft namelijk geen betaalgegevens door te geven om van de proefperiode gebruik te maken.

Bedrijven kunnen bedrijfsmatig gebruik maken van de software en een pakket op maat afnemen. Hiermee bescherm je het bedrijf tegen datalekken zonder de workflow te verstoren. Bedrijven kunnen kiezen uit de opties ‘Team’ en ‘Bedrijf’. Bedrijfsplannen beginnen bij 5 euro per gebruiker per maand.

Dashlane prijzen voor bedrijven

Klantenservice

Heb je hulp nodig? Dan kun je de klantenservice van Dashlane raadplegen. Via support.dashlane.com krijg je antwoord op je vragen. In de zoekbalk bovenaan de pagina kun je een trefwoord invoeren en vervolgens krijg je verschillende artikelen te zien die mogelijk antwoord op jouw vraag geven. De klantenservice is beschikbaar in Engels, Frans en Duits. Helaas niet in het Nederlands.

De supportpagina is opgedeeld in een aantal artikelen over verschillende onderwerpen, zodat je snel antwoord vindt op je vraag. Onderaan de verschillende artikelen staat een button ‘Contact us‘, voor het geval je geen antwoord op je vraag hebt gevonden. Je krijgt hier een bot die je helpt met zoeken. Ook krijg je de optie om ‘Get in touch‘ te zeggen. Dan kun je kiezen om een contactformulier in te vullen of een medewerker te spreken via de live chat. Deze live chat is echter niet 24/7 beschikbaar.

Conclusie

Dashlane is een veilige password manager die erg gemakkelijk in gebruik is. Ook krijg je met een premium abonnement toegang tot handige extra features, zoals een abonnement op de VPN Hotspot Shield. Toch kan de dienst op enkele punten nog verbeteren. Zo is het niet de meest privacyvriendelijke wachtwoordmanager en is het beleid rondom auditing niet erg transparant. Ook zou het fijn zijn als er een 24/7 live chat aanwezig zou zijn.

Al met al beoordelen we Dashlane met de volgende scores:

 • Veiligheid: 9
 • Privacy: 5
 • Gebruiksgemak: 8.5
 • Totale score: 7.5

Wil jij Dashlane zelf graag uitproberen? Klik dan op onderstaande knop.

Probeer Dashlane
Dashlane Review - Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Dashlane? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat een reactie achter en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Dashlane is een populaire wachtwoordmanager. Dashlane helpt je om al je wachtwoorden te onthouden. Daarnaast genereert de wachtwoordmanager veilige wachtwoorden en vult het automatisch al jouw wachtwoorden, betalingen en persoonlijke gegevens aan waar nodig. Wil je meer weten over deze dienst en de extra features die Dashlane biedt? Lees dan de volledige review van deze wachtwoordmanager.

Dashlane heeft een gratis en een betaalde versie. De gratis versie beperkt je echter tot één apparaat en je kunt  maximaal 50 wachtwoorden opslaan. Bij het premium abonnement kun je een onbeperkt aantal wachtwoorden toevoegen op een onbeperkt aantal apparaten. Deze versie kost iets meer dan 50 euro per jaar en biedt diverse handige opties.

Dashlane werkt zowel op je computer als op je smartphone. De wachtwoordmanager slaat jouw wachtwoorden veilig op met sterke encryptie. Daarnaast vult de dienst al jouw wachtwoorden, betalingen en persoonlijke gegevens in waar nodig.

Door op het Dashlane-pictogram op de werkbalk van je browser te klikken kun je inloggen op je account en krijg je toegang tot al je wachtwoorden en diverse handige functies.

Ja, Dashlane is een veilige wachtwoordmanager. Dashlane gebruikt de AES-256-bit encryptie. Dit is de sterkste versleuteling om jouw wachtwoorden te beschermen. Je account is beveiligd met een hoofdwachtwoord dat alleen jij kent en kan zien.

Met veiligheidswaarschuwingen helpt Dashlane jou om op de hoogte te blijven van mogelijke beveiligingsrisico’s.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. ik lees overal euro 3,33, mar kan het nergens kopen…

  • Hoi Henk, 3,33 euro is inderdaad nog verouderde info. Het goedkoopste abonnement is op het moment van schrijven 52,99 per jaar (oftewel 4,41 euro per maand)

Een reactie plaatsen