Dashlane Review – een veilige wachtwoordmanager met veel extra opties

Dashlane logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 8,5

Met de Dashlane wachtwoordmanager vergeet je nooit meer je wachtwoorden en zijn al je wachtwoorden veilig. Dashlane heeft zowel een gratis als een premium versie en is meer dan alleen een wachtwoordmanager. Naast het opslaan en automatisch invullen van wachtwoorden heeft Dashlane nog veel meer handige functies. Zo beschikt de premium versie bijvoorbeeld over een VPN, een wachtwoordbewerker en dark web monitoring.

Dashlane is gebruiksvriendelijk en al je wachtwoorden zijn encrypted en goed beveiligd. De populaire wachtwoordmanager wordt door meer dan 18.000 bedrijven gebruikt en heeft wereldwijd meer dan 14 miljoen gebruikers. Benieuwd waarom deze wachtwoordmanager zo populair is? In deze review lees je over onze ervaringen met Dashlane.

Wil je Dashlane direct gaan gebruiken? Klik dan hier:

Download Dashlane

Bekijk ook onze top 5 ranglijst van de beste password managers.

Dashlane review: in het kort

VoordelenNadelen
Simpele installatieGratis versie slechts op één apparaat te gebruiken
Handige browserextensieGratis versie staat maar 50 wachtwoorden toe
Sterke beveiliging
ingebouwde VPN (premium)
Veel handige extra opties
Premium versie op onbeperkt aantal apparaten
Tweestapsverificatie

Scorebalk Dashlane Wachtwoordmanager Review

Dashlane is een van de populairste en bekendste wachtwoordmanagers. Dit is niet voor niets. Dashlane blinkt uit op het gebied van privacy en is veel meer dan alleen een wachtwoordmanager en heeft veel handige functies zoals een VPN en dark web monitoring.

Een ander groot pluspunt van Dashlane is het gebruiksgemak. Het is erg eenvoudig om de wachtwoordmanager te installeren.

We zijn ook erg te spreken over de password changer, die zowel op de gratis als premium versie beschikbaar is. Deze wachtwoordbewerker wijzigt automatisch meerdere wachtwoorden.

De gratis versie van Dashlane heeft wel een aantal nadelige beperkingen. Je kunt namelijk maar 50 wachtwoorden opslaan en de gratis versie is op slechts één apparaat te gebruiken.

In het kort: Dashlane is een zeer veilige, allround wachtwoordmanager met veel handige functies. Bovendien is Dashlane erg gemakkelijk te gebruiken. Daarom krijgt Dashlane van ons een 8,5/10.

Specificaties Dashlane

SpecificatieDashlane
Download linkhttps://dashlane.com
Prijs premiumversie€3.30
Gratis versie
Zero-knowledge beleid
Wachtwoord generator
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten (alleen Premium)
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden (alleen Premium)
Melding bij datalek
Password sharing
Beveiligde opslag
Business versie

Veiligheid: Is Dashlane veilig te gebruiken?

Je vertrouwt de Dashlane wachtwoordmanager met een heleboel persoonlijke informatie en wachtwoorden. Het is dus belangrijk dat Dashlane veilig is. Dashlane geeft aan dat de gegevens altijd veilig, privé en alleen voor de gebruiker toegankelijk moeten zijn.

Printscreen Dashlane veilig

We hebben kritisch gekeken naar de beveiliging van Dashlane. Dit zijn onze conclusies:

 • Dashlane gebruikt de sterkste encryptie om jouw wachtwoorden en gegevens veilig te stellen.
 • Dashlane heeft een zero-knowledge beleid.
 • Dashlane helpt met het generen van unieke en veilige wachtwoorden.
 • Dashlane werkt met face en fingerprint ID.
 • Dashlane probeert beveiligingslekken op te sporen met behulp van white hat hackers.

Encryptie en veiligheidstechnieken

Dashlane maakt gebruikt van AES-256 encryptie om jouw wachtwoorden en persoonlijke gegevens te beschermen. Dit is de sterkste encryptiemethode die er is. Het is dan ook bijna onmogelijk om Dashlane te hacken.

Daarnaast slaat Dashlane jouw gegevens op verschillende betrouwbare servers van AWS op, waardoor het voor hackers erg lastig is om jouw gegevens te stelen. Weet een hacker, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, toch de servers van Dashlane te hacken? Dan nog is er weinig dat ze zullen vinden. Jouw hoofdwachtwoord, waarmee je Dashlane ontgrendelt, is niet bekend bij Dashlane en wordt nergens opgeslagen. Zelfs als het bedrijf wordt gehackt, hebben de hackers dus geen toegang tot gebruikersaccounts.

Bovendien moet je om Dashlane te kunnen ontgrendelen inloggen vanaf een geautoriseerd apparaat, om er zeker van te zijn dat jij het echt bent.

In de Security White Paper van Dashlane kun je uitgebreide informatie vinden over de beveiligingstechnieken.

Logging en audits

De servers van Dashlane worden regelmatig onderzocht op sporen van verdachte activiteiten en de infrastructuur wordt regelmatig gescand op eventuele kwetsbaarheden. Dashlane maakt gebruikt van zogenaamde white hat hackers. Dit zijn ethische hackers die betaald krijgen om de systemen te hacken. Op deze manier probeert Dashlane beveiligingslekken op te sporen.

Dashlane hanteert een zero-knowledge beleid. Dit houdt in dat jouw gegevens nergens worden opgeslagen en dat je informatie veilig is. Om gebruikers de beste bescherming te kunnen bieden, vertrouwt Dashlane de gebruikersgegevens aan geen enkele server, code of persoon toe. Je kunt Dashlane alleen ontgrendelen met jouw “masterwachtwoord”. Dit is de privésleutel die alleen jij kent. Zelfs Dashlane kan dit wachtwoord niet zien en het wordt nergens op jouw computer of op de servers van Dashlane opgeslagen.

Met het masterwachtwoord bepaal jij dus zelf hoe veilig Dashlane is. Kies voor een uniek en moeilijk wachtwoord dat door hackers lastig is om te kraken. Voor extra bescherming kun je ook tweestapsverificatie aanzetten. Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag voor online accounts. Hiermee maak je het voor hackers lastig om toegang te krijgen tot je account. Dashlane ondersteunt standaard Tweestapsverificatie-applicaties zoals Google Authenticator of FreeOTP.

Veiligheidsmogelijkheden

Dashlane heeft naast de sterke encryptie nog meer veiligheidsopties. Dashlane geeft bijvoorbeeld ook aan hoe sterk een wachtwoord is. Onder het kopje beveiliging vind je informatie over de “gezondheid van jouw wachtwoorden”. Je ziet hier een beveiligingsscore voor jouw wachtwoorden. Je kunt bijvoorbeeld zien bij welke accounts dezelfde wachtwoorden worden gebruikt en welke wachtwoorden zwak zijn.

Dashlane Printscreen gezondheid wachtwoorden

Met bovenstaande informatie kun jij je wachtwoorden verbeteren. De beste manier om ervoor te zorgen dat je een sterk wachtwoord hebt, is door de wachtwoordgenerator te gebruiken die is ingebouwd in de app. Deze wachtwoordgenerator biedt jou de mogelijkheid om een veilig wachtwoord te genereren. Zo heb je de sterkste wachtwoorden en kun je die meteen opslaan, zodat je het wachtwoord zelf niet hoeft te onthouden. Zie ook het voorbeeld hieronder:
dashlane wachtwoordgenerator

Dashlane besteedt niet alleen aandacht aan veilige wachtwoorden, maar ook aan veilig inloggen. Je kunt op de Dashlane wachtwoord app namelijk inloggen via gezichtsherkenning of met een vingerafdruk. Dit werkt alleen op mobiele apparaten.

We zijn ook erg te bespreken over de beveiligingswaarschuwing van Dashlane. Wanneer een bekend bedrijf is gehackt stuurt Dashlane direct een beveiligingswaarschuwing. Je bent op de hoogte als een van jouw accounts gevaar loopt en kunt vervolgens de Password Changer gebruiken om je wachtwoorden direct te veranderen.

De Password Changer zelf vormt overigens wel een mogelijke zwakte in het systeem van Dashlane. Om je wachtwoorden automatisch te kunnen wijzigen, moet Dashlane deze informatie namelijk voor korte duur zonder versleuteling op diens servers laten bestaan. Hoewel deze data daarna meteen verwijderd wordt, is dit wel een klein, mogelijk beveiligingsrisico in de naam van gebruiksvriendelijkheid.

Overigens moet daarbij wel vermeld worden dat Dashlane de servers waarmee de Password Changer werkt, goed beveiligd heeft tegen bijvoorbeeld man-in-the-middle-attacks. Ook gebruiken ze RAM-geheugen voor dit proces, waar de informatie slechts tijdelijk opgeslagen staat en daarna verdwijnt. Het risico van de Password Changer is daardoor relatief klein.

Gebruiksgemak: Hoe gebruiksvriendelijk is Dashlane?

Dashlane scoort erg goed op gebruiksgemak. De wachtwoordmanager is makkelijk te navigeren en eenvoudig in te stellen. Hieronder lees je onze conclusie over het gebruiksgemak van Dashlane.

 • Overzichtelijke website en software.
 • Eenvoudig installatieproces.
 • Gratis versie (beperkt) en premium betaalde versie.
 • Ook abonnement voor gezin en bedrijven.
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.
 • Veel handige opties zoals een VPN, noodtoegang, dark web monitoring en mogelijkheid tot delen van wachtwoorden.

Website en installatie

De website van Dashlane is erg overzichtelijk en is beschikbaar in elf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Zweeds, Chinees, Japans en Koreaans. Bovenaan de pagina vind je direct een button “Dashlane downloaden”.

Printscreen homepage Dashlane

Op de homepage wordt niet veel informatie getoond. Dit maakt het rustig en overzichtelijk. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Dashlane voor particulieren en Dashlane voor bedrijven. Je kunt verder klikken voor meer informatie.

Bovenin beeld kun je navigeren naar verschillende onderdelen. Hier kun je meer te weten komen over de werking van Dashlane en over de verschillende abonnementen. Je vindt hier ook meer informatie over het bedrijf. Je kunt navigeren naar “login” en via de website inloggen op Dashlane.

De installatie van Dashlane werkt erg eenvoudig en intuïtief. In een paar minuten heb je de browserexentie gedownload. De installatie van Dashlane gaat als volgt:

 1. Ga naar de website van Dashlane.
 2. Klik op de button “Downloaden”.
 3. Open de installer en de rest wordt vanzelf gedaan.
 4. Na de installatie wordt gevraagd een account te maken.
 5. Bedenk een sterk hoofdwachtwoord.
 6. Nu kun je aan de slag met Dashlane.

Om je bestaande wachtwoorden toe te voegen kun je twee dingen doen. Je kunt deze individueel toevoegen of middels een .csv bestand in een keer importeren.

Software en opties

Dashlane webappDe website en software van Dashlane zijn beschikbaar in meerdere talen waaronder Nederlands. Dit maakt het erg gebruiksvriendelijk voor Nederlandse gebruikers.

Dashlane is beschikbaar voor veel platformen en besturingssystemen waaronder iOS, Windows, Android, Linux en Mac. De premium wachtwoordmanager heeft een sync functie waarmee je op meerdere apparaten hetzelfde account kunt gebruiken zodat alles up-to-date is.

Browserextensies zijn beschikbaar voor Google Chrome, Firefox , Safari en Edge.

Dashlane heeft een wachtwoordgenerator waarmee je zelf een encrypted wachtwoord kunt maken. Het is zelfs mogelijk om te kiezen uit hoeveel tekens het wachtwoord moet bestaan.

Naast de Password Manager heeft Dashlane ook een autofill optie. Wanneer je je aan wilt melden voor een nieuwe website vraagt Dashlane of je je gegevens in wilt laten vullen. Ook wordt een nieuw wachtwoord gecreëerd. Deze functie maakt het aanmelden op een website erg makkelijk.

Printscreen Dashlane autofill

De premium versie van Dashlane laat je een ongelimiteerd aantal wachtwoorden opslaan.

Naast wachtwoorden kun je Dashlane ook gebruiken om betalingsgegevens op te slaan. In de digitale portemonnee kun je al je betaalgegevens van bijvoorbeeld PayPal of Creditcard veilig opslaan. Met één druk op de knop kun je een betaling verrichten, zonder dat je al je gegevens handmatig in moet vullen.

Met de functie Beveiligde notities kun je ook notities en belangrijke, persoonlijke informatie veilig opslaan.

Dashlane webapp

Dashlane is sinds kort alleen nog als webapp beschikbaar. Dit houdt in dat je alle belangrijke functies van Dashlane kunt gebruiken in je browser, zonder dat je de desktopapp nodig hebt. De nieuwe versie van de browserextensie biedt een aantal voordelen:

• Nog sneller en nauwkeuriger automatisch invullen.
• Jouw favoriete functies in jouw browser.
• Automatische updates, zodat je altijd de veiligste versie hebt.

Extra mogelijkheden van Dashlane

Dashlane premium doet veel meer dan het beschermen en opslaan van wachtwoorden. Vergeleken met andere wachtwoordmanagers gaat Dashlane net een stapje verder en je krijgt veel extra functies. Van een VPN voor extra bescherming tot dark web monitoring. Je leest alles over de extra opties in de sectie hieronder.

Password Changer

De Password Changer is een gratis functie in Dashlane. Deze automatische wachtwoordbewerker vervangt al jouw oude wachtwoorden door nieuwe. Dashlane onthoudt en beveiligt de nieuwe wachtwoorden en vult ze voor je in.

De wachtwoordbewerker laat een lijst zien van wachtwoorden die je op je apparaat hebt opgeslagen met een toegekend beveiligingsniveau. De wachtwoorden die aangemerkt worden als “onveilig” kun je vervolgens automatisch wijzigen. Je kunt op alle wachtwoorden wijzigen klikken (of op de wachtwoorden die je hebt geselecteerd). Je kunt de wachtwoorden ook stuk voor stuk bewerken.

Dashlane heeft een deal gesloten met verschillende websites en apps. Zodat gebruikers met één muisklik wachtwoorden van meerdere websites tegelijk kunnen veranderen. Houd er wel rekening mee dat de functie niet voor alle websites geldt. Het is mogelijk dat je een aantal wachtwoorden nog steeds handmatig moet wijzigen.

Een belangrijk punt om te belichten bij het gebruik van deze wachtwoordbewerker, is dat het een stukje veiligheid opgeeft in de naam van gebruiksvriendelijkheid. Om wijzigingen aan te kunnen brengen, moet Dashlane tijdelijk de encryptie van zowel je oude als nieuwe wachtwoorden ongedaan maken. Dit wordt gedaan op een beveiligde, gespecialiseerde server van Dashlane. Ook wordt deze informatie onmiddellijk verwijderd zodra het proces is voltooid. Toch blijft het een feit dat je wachtwoorden op dat moment op een externe server vrij te zien zijn. Dit doet iets af aan de veiligheid, ook al is de password changer daarnaast een ontzettend handige functie en heeft Dashlane er alles aan gedaan om dit proces zo veilig mogelijk te maken.

Wachtwoorden delen

Dashlane biedt de mogelijkheid om wachtwoorden en notities te delen met anderen. Je kunt één wachtwoord of een hele wachtwoordcategorie met één of meerdere mensen delen. Wanneer je wachtwoorden deelt, kun je kiezen tussen volledige of beperkte rechten. Je bepaalt hiermee wie de wachtwoorden kan zien, wijzigen of delen.

Printscreen Dashlane wachtwoorden delen

Het is wel belangrijk dat de ontvanger ook Dashlane heeft, zodat jouw gegevens versleuteld blijven. De ontvanger kan de gratis versie downloaden of jij kunt de ontvanger toevoegen aan jouw account.

VPN

De Premium abonnementen van Dashlane beschikken over een ingebouwde VPN-verbinding.  De VPN versleutelt jouw internetverkeer, waardoor je beter beschermd bent tegen hackers.

Je vindt de VPN in de webapp (bovenaan). Je moet de VPN eerst instellen en daarna kun je steeds bovenin het menu naar VPN gaan en verbinding maken. Als je verbinding maakt met de VPN, kun je een serverlocatie kiezen uit een lijst met 26 landen.

De VPN is gebaseerd op de technologie die is ontwikkeld door AnchorFree. Het heeft een sterke beveiliging en registreert geen gebruikersgegevens. Je kunt met de VPN onbeperkt browsen.

Dark web monitoring

Hackers zijn steeds vaker actief. Dashlane Premium is zich hiervan bewust en biedt de extra functie “Dark web monitoring” aan. Hiermee kun je het dark web  scannen op jouw persoonlijke gegevens.  Je kunt tot vijf e-mailadressen opgeven en controleren of er gelekte of gestolen gegevens worden gevonden die geassocieerd zijn met het opgegeven e-mailadres.

Wanneer je je e-mailadres opgeeft ontvang je per e-mail een melding met de scanresultaten van het dark web. Dashlane zal dit e-mailadres vervolgens voor jou blijven monitoren. Wanneer wordt ontdekt dat jouw gegevens gelekt of gestolen zijn, dan ontvang je een persoonlijke melding.

Noodtoegang

Met de noodtoegangsfunctie kun je iemand van je familie of vrienden in geval van nood toegang geven tot je account. Je kunt één contactpersoon toevoegen voor noodgevallen. Deze contactpersoon kan verzoeken om alle wachtwoorden en notities in jouw Dashlane-account te bekijken.

Prijs en betaalmogelijkheden

Dashlane heeft verschillende abonnementen. Particulieren kunnen kiezen uit de beperkte, gratis versie of voor het premium abonnement met volledige functionaliteit. Daarnaast is er ook nog een premium plus abonnement. Dit abonnement is alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten.

Met het gratis abonnement krijg je toegang tot de basisfuncties van Dashlane: de wachtwoordmanager, de analyse van wachtwoordsterkte, tool om meerdere wachtwoorden te wijzigen en de functies voor het automatisch invullen van formulieren en betaalgegevens. Daarnaast biedt het abonnement tweeledige verificatie en de optie om veilig maximaal vijf accounts te delen.

Houdt er rekening mee dat wanneer je je  aanmeldt voor het gratis abonnement, je automatisch een 30-dagen gratis proefversie van de premium software start.

Printscreen gratis abonnement Dashlane

Dit klinkt allemaal erg goed. De gratis versie beperkt je echter tot één apparaat. Ook kun je met de gratis versie maar maximaal 50 wachtwoorden opslaan. De meeste mensen hebben tegenwoordig meerdere apparaten. Als je kijkt naar alle online accounts die er tegenwoordig zijn, kom je misschien ook al snel op 50 wachtwoorden. Het kan een overweging zijn om over te stappen op het premium abonnement.

Printscreen premium abonnement Dashlane

Het premiumabonnement biedt meer opties. Zo kun je een onbeperkt aantal wachtwoorden toevoegen op een onbeperkt aantal apparaten. Dit in tegenstelling tot andere wachtwoordmanagers, die te gebruiken zijn op een gelimiteerd aantal apparaten.

Daarnaast biedt de premium versie dark web-monitoring en een ingebouwde VPN voor extra bescherming.

Het premiumabonnement is erg betaalbaar en kost slechts €3,33 per maand. Voor een jaarabonnement betaal je €39,00. Het is mogelijk om het jaarlijks te kopen met jaarlijkse verlenging. Het abonnement heeft een 30-dagen-geld-terug-garantie. Je kunt het abonnement dus nog annuleren als het niet bevalt. Dit kun je doen door een bericht te sturen naar de klantenservice.

Wil je Dashlane gebruiken voor je hele gezin? Kies dan voor het Premium family abonnement. Je profiteert dan van zes afzonderlijke accounts. Dit is 75% goedkoper dan de prijs van zes individuele abonnementen.

Printscreen Dashlane premium family

Bedrijven kunnen bedrijfsmatig gebruik maken van de software en een pakket op maat afnemen. Hiermee bescherm je het bedrijf tegen datalekken zonder de workflow te verstoren. Bedrijven kunnen kiezen uit onderstaande opties “Team” en “Bedrijf”. Bedrijfsplannen beginnen bij $5 per gebruiker per maand.

Printscreen Dashlane abonnement bedrijf

Betalen kan met de meest gebruikelijke creditcards en bankkaarten.

Klantenservice

Heb je hulp nodig? Dan kun je de klantenservice van Dashlane raadplegen. Via support.dashlane.com kun je antwoord krijgen op je vragen. In de zoekbalk bovenaan de pagina kun je een trefwoord invoeren en vervolgens krijg je verschillende artikelen te zien die mogelijk antwoord op jouw vraag kunnen geven.

De support pagina is opgedeeld in een aantal artikelen over verschillende onderwerpen, zodat je snel antwoord kunt vinden op je vraag. Onderaan de verschillende artikelen staat een button “Contact us”, voor het geval je geen antwoord op je vraag hebt gevonden.

We hebben via dit contactformulier een vraag gesteld en het duurde een week voordat we reactie kregen. In de mail kregen we een duidelijk antwoord en excuses voor de late reactie.

Daarnaast is er ook nog een customer support chat waar je vragen kunt stellen. Deze dienst werkt helaas wel met een bot. De klantenservice is beschikbaar in Engels, Frans en Duits. Helaas niet in Het Nederlands.

Wil jij Dashlane zelf graag uitproberen? Klik dan op onderstaande knop.

Download Dashlane
Dashlane Review - Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over Dashlane? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat een reactie achter en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Dashlane is een populaire wachtwoordmanager. Dashlane helpt je om al je wachtwoorden te onthouden. Daarnaast genereert de wachtwoordmanager veilige wachtwoorden en het vult automatisch al jouw wachtwoorden, betalingen en persoonlijke gegevens aan waar nodig.

Dashlane heeft een gratis en een betaalde versie. De gratis versie beperkt je echter tot één apparaat en je kunt  maximaal 50 wachtwoorden opslaan. Bij het premium abonnement kun je een onbeperkt aantal wachtwoorden toevoegen op een onbeperkt aantal apparaten. Deze versie kost €3,33 per maand en biedt diverse handige opties.

Dashlane werkt zowel op je computer als op je smartphone. De wachtwoordmanager slaat jouw wachtwoorden veilig op en vult al jouw wachtwoorden, betalingen en persoonlijke gegevens in waar nodig.

Door op het Dashlane-pictogram op de werkbalk van je browser te klikken kun je inloggen op je account en krijg je toegang tot al je wachtwoorden en diverse handige functies.

Dashlane gebruikt de AES-256-bit encryptie; de sterkste versleuteling om jouw wachtwoorden te beschermen. Je account is beveiligd met een hoofdwachtwoord dat alleen jij kent en kan zien.

Met veiligheidswaarschuwingen helpt Dashlane jou om op de hoogte te blijven van mogelijke beveiligingsrisico’s.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
2
Reacties
Plaats een reactie
 1. ik lees overal euro 3,33, mar kan het nergens kopen…

  • Hoi Henk, 3,33 euro is inderdaad nog verouderde info. Het goedkoopste abonnement is op het moment van schrijven 52,99 per jaar (oftewel 4,41 euro per maand)

Een reactie plaatsen