Passwarden review (2022): prima wachtwoordmanager, zeker voor klein bedrijf

Passwarden logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 7,0

Passwarden is de wachtwoordmanager van KeepSolid. Dit Amerikaanse bedrijf lanceerde Passwarden in 2020. Deze relatief nieuwe service probeert op te boksen tegen gevestigde namen, zoals Bitwarden. Ondanks dat Passwarden nog niet zo lang bestaat bieden ze al een goede service. Zeker voor een klein bedrijf is het het overwegen waard om een abonnement op Passwarden te nemen.

Hoe we tot deze conclusie komen, lees je in de uitgebreide review hieronder. Wil je Passwarden direct zelf proberen? Klik dan op deze button.

Bezoek Passwarden

Je kunt deze dienst natuurlijk ook vergelijken met andere wachtwoordmanagers uit de top 5.

Passwarden review: in het kort

Passwarden is een relatief nieuwe wachtwoordmanager van KeepSolid, het bedrijf dat in 2013 VPN Unlimited oprichtte. Ze waren dus niet onbekend in de wereld van cyebrsecurity. Over de wachtwoordmanager kunnen we de volgende conclusies trekken:

VoordelenNadelen
Passwarden gebruikt sterke encryptieDe website en desktop app zijn niet beschikbaar in het Nederlands
De speciale dwangmodus is interessant voor kleine bedrijvenHet logbeleid kan verbeterd worden
Als je kiest voor MonoDefense, krijg je toegang tot VPN Unlimited
Er is een proefperiode van 7 dagen
Het installatieproces en het app-gebruik verlopen intuïtief
Hoewel er geen 24/7 live chat is, reageert de klantenservice snel op e-mails

Passwarden heeft naast een gratis pakket drie abonnementsvormen: Passwarden Personal, Passwarden Family en ‘MonoDefense‘. Om de service goed uit te proberen, krijg je bij het gratis pakket een proefperiode van 7 dagen op Passwarden Personal.

De wachtwoordmanager van KeepSolid gebruikt sterke AES-256 encryptie om al je wachtwoorden, creditcardgegevens, rijbewijs en ID-kaarten te beschermen. Je opent de wachtwoordkluizen met een hoofdwachtwoord en kunt tevens tweestapsverificatie instellen voor extra beveiliging. Als je een klein bedrijf runt dat omgaat met gevoelige informatie, is de duress mode zeker interessant. Hiermee verberg je je wachtwoorden, ook al moet je onder dwang van een crimineel inloggen.

Het nadeel aan Passwarden zit hem voornamelijk in de omgang met je privacy. De passwordmanager logt namelijk meer informatie dan nodig is, waaronder je IP-adres, en deelt informatie met derden.

Scores van de Passwarden wachtwoordmanager review op het gebied van veiligheid, privacy en gebruiksgemak

Prijzen en pakketten van Passwarden

Passwarden heeft een gratis optie. Je kunt echter upgraden naar een premium pakket. De verschillende functies van de pakketten en de bijbehorende prijs zie je in de tabel hieronder. Prijzen zijn op de site weergegeven in dollar. Door wisselkoersen kunnen de exacte prijzen in euro’s dus anders zijn.

Je kunt bij alle abonnementen kiezen voor een maandabonnement, jaarabonnement of levenslang abonnement. In de tabel zie je de prijs van de jaarabonnementen. Een maandabonnement op Passwarden Personal kost $3,99 (ongeveer 3,91 euro) en op Passwarden Family $4,99 (ongeveer 4,89 euro). Een levenslang abonnement op Passwarden Personal kost $99,99 (ongeveer 98,07 euro) en op Passwarden Family $249,99 (ongeveer 245,18 euro).

MonoDefense is de security suite van KeepSolid. Hiermee krijg je toegang tot alle producten: Passwarden, DNS Firewall, Smart DNS en VPN Unlimited. De prijs die je betaalt voor een jaarabonnement zie je in de tabel. Wil je maar een maand gebruikmaken van de service, dan betaal je $11,99 (ongeveer 11,76 euro). Een levenslang abonnement op MonoDefense kost $199,99 (ongeveer 196,12 euro).

SpecificatiePasswarden FreePasswarden PersonalPasswarden FamilyMonoDefense
PrijsGratis (€0,-)Vanaf €39,19Vanaf €48,96Vanaf €78,44
Aantal apparaten1OnbeperktOnbeperkt5
Aantal accounts1171
Maximaal aantal wachtwoordenOnbeperktOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Mogelijkheid wachtwoord delen
Mogelijkheid wachtwoorden importeren
Wachtwoordgenerator
Controle sterkte wachtwoorden
Automatische Password Changer
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten
Dark web monitor en waarschuwingen
Opslag notities, creditcardgegevens en andere privé-informatie
Beveiligde opslag
Virtual Private Network (VPN)
WebsiteBezoek PasswardenBezoek PasswardenBezoek PasswardenBezoek Passwarden

Veiligheid: is Passwarden veilig te gebruiken?

Scorebalk die de score "8,5/10" laat zien

Wachtwoordmanagers zijn er voor de beveiliging van je inloggegevens en andere persoonlijke informatie. Ze moeten dus goede beveiligingstechnieken gebruiken. Passwarden doet dit prima, maar kan zeker nog verbeteren. Daarom geven we deze dienst een 8,5.

Dit zijn onze belangrijkste conclusies over Passwarden:

 • Passwarden gebruikt sterke encryptie.
 • Je kunt een onbeveiligd tekstbestand met een recovery key downloaden.
 • Tweestapsverificatie is mogelijk, alsook biometrische verificatie
 • Passwarden genereert automatisch sterke wachtwoorden en controleert de veiligheid van je huidige accounts.
 • Je kunt veilig wachtwoorden delen.
 • De speciale dwangmodus is een leuke veiligheidsgimmick, maar zal in praktijk niet nodig zijn.

Encryptie en veiligheidstechnieken

Passwarden versleutelt je wachtwoorden en andere opgeslagen privé informatie met AES 256-bit encryptie. Dit is de sterkste vorm van encryptie op de huidige commerciële markt. De versleuteling vindt plaats op je eigen apparaat, waardoor er alleen versleutelde gegevens opgeslagen worden op de servers van Passwarden. Deze servers huurt KeepSolid van Amazon.

Amazon Web Services’ servers zijn goed beveiligd. Mocht een hacker de beveiliging toch weten te kraken, dan heeft die alleen toegang tot versleutelde gegevens. De enige manier waarop je je wachtwoorden en dergelijke ontsleutelt, is met je hoofdwachtwoord. Deze is niet bekend bij Passwarden en kan dus ook niet gestolen worden door hackers.

Als je je hoofdwachtwoord bent vergeten, kun je niet meer bij de rest van je wachtwoorden. Bij Dashlane betekent dit dat je al je inloggegevens kwijt bent. Passwarden heeft echter een achterdeurtje in het systeem gebouwd: de recovery kit. Als je een account aanmaakt, krijg je de mogelijkheid om deze te downloaden. In de recovery kit vindt je de volgende informatie:

 • De URL waarop je kunt inloggen bij Passwarden.
 • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account.
 • De recovery key. Dit is een unieke code die je één keer kunt gebruiken om je masterwachtwoord te resetten.
 • Een recovery code. Dit is een QR-code die je kunt scannen om je masterwachtwoord opnieuw in te stellen.

Passwarden melding "Master Password Recovery"

Deze recovery kit is erg gebruiksvriendelijk, maar niet zo veilig. Je moet dit niet-versleutelde tekstbestand namelijk zelf ergens opslaan (of printen en fysiek bewaren). Als iemand toegang krijgt tot de recovery kit, kan deze persoon zo in je Passwarden account. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het bestand niet op te slaan, maar dan krijg je geen toegang meer tot je account, als je je hoofdwachtwoord vergeet.

Veiligheidsmogelijkheden

Om je gegevens extra te beveiligen, kun je tweestapsverificatie (ook wel twee-factorauthenticaite of 2FA) instellen. Je hebt dan naast je hoofdwachtwoord nog een tweede manier nodig om in te loggen. Passwarden geeft je hiervoor twee opties:

 1. Gebruik de unieke inlogcode van Google Authenticator.
 2. Laat een unieke code naar je e-mailadres sturen als tweede verificatiemiddel.

Als je in wilt loggen op een nieuw apparaat, dan wordt er ook een code gestuurd naar het geregistreerde e-mailadres. Om in te loggen moet je eerst deze code en dan het hoofdwachtwoord invullen. Veel wachtwoordmanagers, zoals Keeper, laten je op mobiele apparaten tevens inloggen via face- of fingerprint-ID. Dit is bij Passwarden helaas niet mogelijk.

Wel kun je instellen na hoeveel tijd de app je moet afmelden. Als je dan even pauze neemt en weggaat van je computer, kan niemand anders stiekem in je wachtwoordkluizen. Je kunt deze tijd instellen op 5 tot 30 minuten.

Passwarden optie "Lock Profile"

Binnen de Passwarden-app kun je gemakkelijk nieuwe inloggegevens aanmaken. Sterke wachtwoorden verzinnen die hoofdletters, kleine letters, cijfers en vreemde tekens bevatten, is wel nog best lastig. Passwarden helpt je hierbij. Je kunt de app namelijk zelf wachtwoorden laten genereren tussen de 8 en 64 tekens. Ook als je een account aanmaakt op een website, zal er een pop-up van Passwarden verschijnen met de vraag om een automatisch gegenereerd wachtwoord te gebruiken.

Het genereren van wachtwoorden in de passwarden app en via het formulier op de website

Binnen de app van Passwarden kun je ook checken of de accounts die je zelf aangemaakt hebt goed zijn beveiligd. Op het security dashboard zie je namelijk welke wachtwoorden zwak zijn, of je wachtwoorden hergebruikt en of er wachtwoorden zijn gelekt. Over deze laatste feature vertellen we je onder het kopje ‘Dark web monitor’ meer.

Passwarden app, pagina "Security Dasboard"

Wachtwoorden delen

Soms wil je een wachtwoord delen met iemand anders. Veel password managers hebben een manier om dit op een veilige manier te doen, zodat andere partijen niet zomaar mee kunnen kijken. Passwarden doet dit echter op een andere manier dan de meeste wachtwoordmanagers, zoals Dashlane.

In plaats van een los item delen, deel je bij Passwarden namelijk een volledige kluis. Als je één wachtwoord wilt delen, moet je speciaal voor dit wachtwoord dus een aparte kluis aanmaken. Dit is meer werk, maar levert ook een voordeel op. Je kunt namelijk direct vanaf je dashboard zien met wie je welke wachtwoorden hebt gedeeld, als je de kluizen een logische naam geeft.

Als je een vault deelt, kun je instellen dat de andere persoon bepaalde rechten krijgt:

 • Viewer. De uitgenodigde persoon kan de items in de wachtwoordkluis alleen bekijken.
 • Editor. De uitgenodigde persoon kan wachtwoorden en andere items in de kluis bewerken en nieuwe items toevoegen.
 • Admin. De uitgenodigde persoon kan andere personen uitnodigen en verwijderen. Ook krijgt deze persoon alle opties van ‘editor’.

De uitgenodigde persoon moet een KeepSolid ID en Passwarden-account aanmaken om de wachtwoordkluis te openen. Deze persoon krijgt dan automatisch een Passwarden Free account.

Duress mode

Passwarden heeft een speciale duress mode. In het Nederlands kun je dit vertalen als een ‘dwangmodus‘. Hiervoor stel je een speciaal wachtwoord in als alternatief voor je hoofdwachtwoord. Als iemand je ooit dwingt Passwarden te openen om zo toegang te krijgen tot je inloggegevens, blijf je toch beschermd. Duress mode verbergt namelijk automatisch alle gegevens in je persoonlijke kluis. Welke wachtwoordkluizen Passwarden in deze modus wel mag tonen, kun je zelf instellen.

Passwarden optie "Duress mode"

Dit is op zich een leuke gimmick, maar wat ons betreft zorgt het voor een vals gevoel van veiligheid. De meeste inloggegevens worden namelijk gestolen door middel van phishing of worden openbaar bij een datalek. Een crimineel die naast je staat en je dwingt je wachtwoordmanager te openen is geen scenario dat echt vaak voorkomt. Wel kan deze feature voor bedrijven handig zijn. Passwarden biedt echter geen zakelijke abonnementsvormen voor grote bedrijven, zoals 1Password wel doet.

Privacy: hoe gaat Passwarden om met mijn gegevens?

Scorebalk die de score "4,5/10" laat zien

Privacy is belangrijk bij een wachtwoordmanager. Je vertrouwt een bedrijf inloggegevens, creditcardgegevens en nog veel meer persoonlijke informatie toe. Je wilt niet dat het deze informatie misbruikt. Hoewel KeepSolid naast Passwarden ook een andere privacytool aanbiedt (een VPN), kan het bedrijf zichzelf zeker nog verbeteren op dit gebied.

Om deze redenen waarderen we de pijler ‘privacy’ bij Passwarden met een 4,5:

 • Passwarden logt te veel onnodige informatie die het kan delen met derden.
 • Passwarden is nog niet geaudit.
 • Als je kiest voor MonoDefense krijg je ook een abonnement op VPN Unlimited.
 • De dark web monitor scant of je wachtwoorden zijn gelekt.

Passwarden privacybeleid

Helaas verzamelt Passwarden wat ons betreft te veel onnodige persoonsgegevens om hoog te scoren op de pijler ‘privacy’. Als we het privacybeleid mogen geloven, logt Passwarden de volgende persoonlijke informatie:

 • Gebruikersinformatie. Hieronder vallen je e-mail en KeepSolid ID. Als je inlogt via een social media account, dan logt KeepSolid ook je social network ID. Denk hierbij aan je Google account.
 • Apparaatinformatie. Hieronder vallen je device ID, aantal verbonden apparaten, de versie van je besturingssysteem, je browser, je taalinstellingen en tijdzone.
 • App-informatie. Hieronder vallen de versie van de app die je gebruikt, de updates die je hebt geïnstalleerd en wanneer je je account hebt geactiveerd.
 • Locatie-informatie. Hieronder vallen niet je IP-adres als je GPS-locatie (al geldt dit wel voor sommige andere KeepSolid producten). Passwarden slaat alleen de code van je land op.
 • Passwarden specifieke informatie, zoals de versleutelde data die je in je kluizen hebt opgeslagen.
 • Informatie verkregen door derden. Het gaat hierbij om je betalingen (zonder persoonlijke gegevens) voor de KeepSolid services en persoonlijke informatie, zoals e-mail en andere contactinformatie, en diagnostische gegevens van de app.
 • Alle informatie die je zelf opgeeft. Het gaat hier om bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst of het chatten met de klantenservice.

KeepSolid meldt in het privacy statement dat het geen van je gegevens aan derden doorverkoopt zonder jouw expliciete toestemming. Wel deelt het data met affiliates en third-party service providers. Ook in het geval dat autoriteiten een gerechtelijk bevel uitdragen, zal KeepSolid metadata delen. Aangezien het bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd, kunnen autoriteiten deze informatie ook met andere landen binnen de ‘5, 9 en 14 eyes’-alliantie delen.

Audits

Passwarden van KeepSolid is tot op heden niet geaudit. Tijdens een audit controleert een onafhankelijke partij of het bedrijf daadwerkelijk veilige diensten biedt. We hopen dan ook dat KeepSolid binnenkort zijn diensten laat auditen, zodat een andere partij de claims van het bedrijf kan onderschrijven.

VPN

KeepSolid heeft zijn eigen Virtual Private Network (VPN): VPN Unlimited. Als je een abonnement neemt op MonoDefense, dan krijg je niet alleen toegang tot Passwarden, maar ook tot onder andere de VPN. Een VPN versleutelt je gegevens en leidt je internetverkeer om via een externe server. Zo ben je veilig en anoniem online. De encryptieprotocollen die VPN Unlimited gebruikt, zorgen er inderdaad voor dat je goed beschermd blijft.

VPN Unlimited is ook een prima VPN voor het omzeilen van geografische blokkades. Zo heeft de VPN speciale streamingservers om vanuit Nederland naar het Amerikaanse aanbod van Amazon Prime Video, BBC iPlayer, Hulu en Netflix US te kijken. Daar staat tegenover dat servers in het buitenland niet zo’n hoge snelheden bieden. Je krijgt dus niet de beste streamervaring.

Een VPN die wel consistent hoge snelheden behaalt, veilig is én waarmee je wereldwijd je favoriete films en series kunt streamen is Surfshark. Als je graag een VPN gebruikt, raden we je dus aan voor Surfshark te kiezen in plaats van VPN Unlimited. Bovendien heeft Surfshark, net als KeepSolid, zijn eigen security suite. In tegenstelling tot bij MonoDefense vind je hier echter geen wachtwoordmanager, maar een antivirusprogramma: Surfshark One Antivirus.

Dark web monitoring

KeepSolid biedt geen dark web monitoring aan onder deze naam. Wel heeft Passwarden een Security Dashboard binnen de app. Hier toont Passwarden welke van je wachtwoorden kwetsbaar zijn en of er verdachte inlogpogingen zijn bij je accounts. Om te checken of een wachtwoord kwetsbaar is, vergelijkt Passwarden deze met een database van gelekte wachtwoorden.

Hiermee is het toch een soort dark web monitoring, maar dan alleen voor de opgeslagen wachtwoorden. In tegenstelling tot vele andere wachtwoordmanagers, waaronder NordPass, biedt KeepSolid echter geen specifieke monitor die alleen je e-mailadressen scant.

Overigens vraagt de app om extra toestemming om deze feature aan te zetten. Passwarden heeft namelijk toegang nodig tot informatie over je wachtwoorden om te checken of deze ergens online zijn gelekt. Hiervoor gebruikt Passwarden een deel van de wachtwoord hashes.

Hierbij kan de app je voor de gek houden. Zo kregen wij de melding dat we een ‘Compromised Account’ hadden, maar verdween de melding direct nadat we toestemming gaven aan het bedrijf om onze wachtwoorden in te zien. Dit vinden we erg kwalijk, omdat het gebruikers misleidt om hun privégegevens te openbaren aan KeepSolid.

Gebruiksgemak: hoe gebruiksvriendelijk is Passwarden?

Scorebalk die de score "8/10" laat zien

Zeker als je betaalt voor een dienst, wil je geen problemen ondervinden tijdens het gebruik. Mocht je toch ergens tegenaan lopen, dan wil je zo snel mogelijk een medewerker spreken voor hulp. Passwarden scoort op dit gebied oké, maar kan zeker verbeteren door bijvoorbeeld een 24/7 live chat te introduceren. Momenteel verdient deze wachtwoordmanager een 8.

 • De desktop apps, browserextensies en website zijn niet beschikbaar in het Nederlands.
 • Het installatieproces verloopt intuïtief.
 • Wachtwoorden importeren gaat makkelijk, maar heeft beperkte opties.
 • Je krijgt een proefperiode van 7 dagen.
 • Je kunt anoniem een account afsluiten met een anoniem e-mailadres en Bitcoin als betaalmethode.
 • Er is soms een live chat.
 • De klantenservice reageert snel op e-mail.

Website en installatie

De website is overzichtelijk vormgegeven. Op de home page vind je direct de meest interessante informatie, namelijk de belangrijkste features en de prijs. Via het menu bovenaan de pagina navigeer je makkelijk naar de relevante pagina’s met informatie die je zoekt of waar je de app kunt downloaden. Naast een help-sectie staan er bovendien handige FAQ’s onderaan elk artikel. Het enige nadeel is dat de website niet in het Nederlands beschikbaar is.

Passwarden website homepage

Passwarden downloaden en installeren verloopt ook erg intuïtief. Je kunt kiezen om de app direct te installeren en zo Passwarden Free te gebruiken. Je kunt ook eerst een abonnement afsluiten om direct toegang tot alle premium functies te krijgen.

 1. Ga naar de website van Passwarden en navigeer naar het tabblad ‘Pricing‘.
 2. Kies het abonnement dat je wilt afsluiten.
 3. Passwarden prijzen
 4. Maak een KeepSolid account aan door je e-mailadres in te vullen en kies een betaalmethode.
 5. Passwarden website formulier om een account aan te maken
 6. Navigeer naar de Passwarden webapp om direct aan de slag te gaan. Wil je offline kunnen werken, dan download je de app die bij jou besturingssysteem past.
 7. Passwarden website waarbij het menu-item "Downloads" is uitgelicht

De apps en browserextensies van Passwarden kun je gemakkelijk via de Passwarden website downloaden. Het is ook mogelijk om dit via de online winkels van je besturingssysteem te doen. Op Windows wordt je namelijk doorverwezen naar de Microsoft store. Op Android vind je de app in de Google PlayStore en op iPhone of iPad in de Apple App Store.

Passwarden app in de Microsoft Store

Wachtwoorden toevoegen

Elke keer dat je een nieuw account aanmaakt, kun je Passwarden automatisch een nieuw, sterk wachtwoord laten genereren. Op het moment dat je Passwarden gaat gebruiken, heb je waarschijnlijk al een hele hoop accounts. De inloggegevens hiervan kun je natuurlijk een voor een invoeren binnen je wachtwoordkluis.

Het is ook mogelijk om in één keer meerdere wachtwoorden te importeren. Als je je inloggegevens had laten onthouden door je browser, bijvoorbeeld, kun je deze direct overzetten. Dit komen we niet bij veel andere password managers tegen. Wat we wel zien bij andere managers, en Passwarden ook ondersteunt, is de mogelijkheid tot het importeren van gegevens uit een andere wachtwoordmanager.

Passwarden Import Wizard

Deze import wizard laat je informatie uit veel verschillende andere wachtwoordmanagers importeren. Het enige nadeel is dat de bestandstypes die je hiervoor kunt gebruiken beperkt zijn. Wij hadden bijvoorbeeld onze gegevens uit 1Password gedownload in een .cvs-format. Voor data uit 1Password, staat Passwarden echter allen .1PIF-files toe.

Passwarden software

Passwarden heeft naast een online dashboard een app voor verschillende besturingssystemen (Windows, macOS, iOS en Android)  en browserextensies die je kunt gebruiken. De Passwarden browserextensie is beschikbaar voor Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox en Safari.

De webapp, offline apps en de browserextensies hebben allemaal dezelfde vormgeving. Je kunt er tevens dezelfde zaken op regelen. Dit is erg handig, zeker in vergelijking met andere wachtwoordmanagers. Zo kun je bij 1Password bijvoorbeeld alleen al je wachtwoorden downloaden via de desktop app, maar niet vanuit het online dashboard.

Passwarden app

Helaas is de software op je desktop niet in het Nederlands beschikbaar. De browserextensies zijn ook alleen in het Engels. Als je de app op je telefoon installeert, dan neemt de app de taal van je toestel over. Dit is erg handig, omdat de software dan wel in het Nederlands is.

Betaalmogelijkheden, proefperiodes en geld-terug-garantie

Om een abonnement af te sluiten kun je kiezen uit drie betaalmethodes:

 • Creditcard.
 • PayPal.
 • BitPay. De enige geaccepteerde vormen van cryptocurrency zijn dus Bitcoin en Bitcoin Cash.

Wil je niet betalen voor Passwarden Premium? Dan is het mogelijk om de app gewoon te downloaden (of het online dashboard te gebruiken). Zodra je je KeepSolid account hebt aangemaakt, kun je Passwarden direct gebruiken. De eerste zeven dagen krijg je toegang tot alle premium features. Na deze proefperiode ga je automatisch over op de gratis service. Je kunt dan niet langer wachtwoorden delen met anderen of de app op meerdere apparaten gebruiken.

Klantenservice

Passwarden heeft een support center dat nog niet heel uitgebreid is, maar wel alle essentiële informatie bevat. Je vindt er handleidingen over hoe je Passwarden op verschillende besturingssystemen installeert en gebruikt. Ook kun je er info vinden over de features of problemen waar anderen ooit tegenaan liepen.

Onder alle artikelen op de Passwarden website staat bovendien een handige lijst met veelgestelde vragen over dat onderwerp. Zo hoef je niet zelf de hele support pagina af te zoeken, maar krijg je direct antwoord op de vragen die hebt tijdens het browsen op de site.

Mocht jouw vraag niet beantwoord worden op de website, dan zijn er manieren om de klantenservice te contacteren. Onderin je beeld staat er altijd een chatbubbel om contact op te nemen met een medewerker. We hebben dit zelf enkele keren gedaan en kregen slechts één keer een medewerker te spreken via live chat. Het is ons nog onduidelijk of er regelmaat zit in de beschikbaarheid van de live chat, maar deze is in in ieder geval niet 24/7 beschikbaar.

In de andere gevallen wordt je vraag automatisch doorgestuurd naar [email protected]. In onze ervaring krijg je hier wel binnen een uur antwoord op je vragen. Uiteraard kun je ook zelf naar het support e-mailadres mailen via je eigen mailprogramma.

Conclusie

Al met al biedt KeepSolid een prima service. Zeker als je kiest voor MonoDefense, waarbij je ook gebruik kunt maken van VPN Unlimited. Passwarden zelf doet wat het moet doen als wachtwoordmanager.

Een groot pluspunt van Passwarden is dat de service op al je apparaten en besturingssystemen hetzelfde is. Je kunt dezelfde zaken regelen via de app als via de browserextensie. Dit kom je niet vaak tegen bij wachtwoordmanagers; de extensies zijn hier vaak beperkter. Zeker gezien de duress mode lijkt deze password manager bovendien geschikt voor kleine bedrijven die met gevoelige informatie werken.

Al met al beoordelen we Passwarden met de volgende scores:

 • Veiligheid: 8,5
 • Privacy: 4,5
 • Gebruiksgemak: 8
 • Totale score: 7

Wil jij Passwarden zelf graag uitproberen? Klik dan op onderstaande knop.

Bezoek Passwarden
Passwarden review: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Passwarden? In onze FAQ vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Mocht die van jou er niet tussen staan, laat dan een reactie achter.

Passwarden is de wachtwoordmanager van KeepSolid. Door het gebruik van sterke encryptie is het een veilige manier om wachtwoorden, inloggegevens en andere persoonlijke informatie op te slaan. Wil je meer weten over deze password manager? Lees dan onze volledige Passwarden review.

Passwarden is een veilige wachtwoordmanager:

 • Het gebruikt sterke AES 256-bit encryptie.
 • Je kunt twee-factorauthenticatie instellen.
 • Je kunt veilig wachtwoorden delen.
 • Passwarden genereert zelf sterke wachtwoorden.
 • Er is een duress mode (dwangmodus).

Meer informatie over deze wachtwoordmanager vind je in onze uitgebreide Passwarden review.

De wachtwoordmanager van Passwarden gebruiken is erg gemakkelijk. Je kunt de app direct installeren of het online dashboard openen om Passwarden Free te gebruiken. Een abonnement afsluiten en gebruiken doe je zo:

 1. Ga naar de website van Passwarden
 2. Navigeer naar het tabblad ‘Pricing’ en kies een abonnement.
 3. Maak een KeepSolid account aan en kies een betaalmethode.
 4. Navigeer naar de Passwarden webapp om direct aan de slag te gaan of download de app die bij jou besturingssysteem past.
 5. Klik op ‘add new item’ en ‘import’ om je huidige wachtwoorden in één keer te importeren.

Passwarden heeft een gratis pakket. Je hebt dan toegang tot alle functies, behalve het delen van wachtwoorden. Ook mag je de wachtwoordmanager slechts één apparaat gebruiken. De eerste 7 dagen krijg je een gratis proefperiode van Passwarden Personal, het premium abonnement.

We hebben verschillende wachtwoordmanagers getest en concluderen dat Keeper momenteel de beste wachtwoordmanager is. In onze vergelijking van de top 5 beste wachtwoordmanagers lees je precies waarom.

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen