VPNSecure PNG Logo

VPN Secure Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Zeer goed voor online privacy en veiligheid, houdt geen verkeerlogs bij
 • Snel tijdens downloaden en gamen
 • Geen Netflix
Score
7.6

Onze VPN Secure score

 • Snelheid
  8.0
 • Veiligheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  6.0

VPN Secure review (2021) – een kwalitatieve subtopper met goede beveiliging

VPN Secure bracht in 2009 voor het eerst een VPN-cliënt op de markt. De afgelopen jaren hebben ze wat geëxperimenteerd met speciale acties om meer klanten binnen te halen. In 2016 waren er bijvoorbeeld abonnementen voor 10 of 25 jaar beschikbaar. Ook boden ze een korte tijd levenslange abonnementen aan voor $35. Inmiddels hanteren ze weer het ‘normale’ model met een abonnementen voor 1, 6 of 12 maanden.

Net als bij andere VPN-providers, bijvoorbeeld IVPN, is er enige controverse over de vestiging van het hoofdkantoor van VPN Secure. Deze zit namelijk in Queensland, Australië. Dit is één van de zogeheten “5 eyes” landen en is dus misschien niet de ideale keuze voor een internetprivacybedrijf. De landen in het “5 eyes”- verbond hebben namelijk afspraken om digitale informatie uit te wisselen met elkaar. Daarnaast zit Australië ook in de “9 eyes” en “14 eyes”. Dit betekent dat als VPN Secure informatie over jou zou delen met de Australische overheid er meteen ook 13 andere landen ingelicht kunnen worden, zoals bijvoorbeeld Nederland of de Verenigde Staten.

Dit is echter zeer onwaarschijnlijk omdat VPN Secure veel waarde hecht aan de privacy van haar gebruikers. Ze hebben hun best gedaan om een goede en beveiligde VPN-dienst op de markt te brengen. Ze benadrukken dat ze geen logs bijhouden en dat is uit meerdere testen gebleken. Daarnaast maken ze ook gebruik van sterke AES-256 encryptie en een zeer goed encryptieprotocol: OpenVPN.

De VPN Secure-cliënt is overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Ze hebben daarnaast een goede klantenservice en de downloadsnelheden zijn prima. Toch laat VPN Secure het op een aantal vlakken liggen, waardoor het uiteindelijk toch niet bij de echte toppers, zoals ExpressVPN en NordVPN hoort. Je kunt bijvoorbeeld geen Netflix kijken terwijl je verbonden bent met VPN Secure. Tijdens het downloaden kan de internetsnelheid ineens fluctueren. Bovendien heeft VPN Secure een relatief klein aanbod aan servers.

Specificaties VPN Secure
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
 • ,
 • Linux
Gelijktijdige verbindingen
 • 5
Torrents
 • Torrents toegestaan
Logbeleid
 • Zero logs
Protocollen
 • OpenVPN
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
 • ,
 • Bitcoin
Geld-terug-garantie
 • Ja
Werkt ook met
 • Torrent

Snelheid – Hoe snel is VPN Secure?

Naast veiligheid is vooral snelheid voor veel mensen een belangrijke overweging bij het kiezen van een goede VPN-provider. Veel VPN-gebruikers willen graag snel downloaden, gamen, streamen, browsen en tegelijkertijd goed beveiligd en anoniem blijven. Wij hebbende snelheid van VPN Secure getest met speedtest.net. De resultaten van deze speedtests vind je hieronder.

Speedtest resultaten VPN Secure

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de snelheid van een internetverbinding, met of zonder VPN, afhangt van verschillende factoren. Zo spelen je locatie, internetprovider, verbindingsvorm (breedband of wifi) en zelfs het tijdstip van de meting mee. Om te zorgen dat we echt alléén het effect van de VPN op onze verbindingssnelheid testen, tonen we daarom eerst de snelheid van onze verbinding zonder VPN. Alle metingen zijn verricht vanuit Nederland en maken gebruik van het OpenVPN-protocol (UDP-port).

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

snelheid zonder vpn

De snelheid van de verbinding zonder een VPN is genomen als nulmeting. Elke VPN-verbinding zal vrijwel altijd de upload- en downloadsnelheden negatief beïnvloeden. Door deze nulmeting kunnen we een goed beeld krijgen van hoe zwaar dit effect is.

Snelheid snelste Nederlandse VPN Secure-server (speedtest.net):

snelste vpn server statistieken

Dit zijn de snelheden die onze verbinding bereikte toen we met de snelste Nederlandse server van VPN Secure waren verbonden. Er zijn overigens maar twee Nederlandse servers beschikbaar voor VPN Secure en het verschil tussen deze twee is zeer gering. Een ping van 9 millisecondes is nog behoorlijk goed. Ook de download- en uploadsnelheden doen niet veel af van de verbinding. Dit is meer dan voldoende om te downloaden, streamen en gamen.

Snelheid snelste VPN Secure-server in de VS (speedtest.net):

speedtest resultaten vpn secure server verenigde staten

Zoals je kunt zien, worden de resultaten beduidend minder zodra je een server gebruikt die heel ver weg zit. Dit is een Amerikaanse server op de oostkust en de snelste beschikbaar voor de VS. De ping is ongeveer dertig keer zo traag als de kale verbinding en de downloadsnelheid is bijna vijf keer zo langzaam. Dit is overigens heel normaal. Zelfs bij de beste VPN-servers, zoals CyberGhost komen we dit tegen.

Snelheid in alledaags gebruik

Tijdens het dagelijkse gebruik van VPN Secure valt het nauwelijks op dat deze op de achtergrond al je internetverkeer aan het versleutelen is. Tijdens het mailen, lezen, downloaden, uploaden, plaatjes bekijken enzovoorts viel er eigenlijk nooit iets op.

Tijdens het gamen was er geen enkele lag te bespeuren. Dit gold zowel voor de Nederlandse als de Amerikaanse server. Er was wel een duidelijk verschil tussen de ping van de twee servers. De ping van de Nederlandse server was meestal rond de 10 milliseconden terwijl die van de VS rond de 110 was.

Er was echter wel één groot probleem: soms bleven YouTube filmpjes haperen. Met een aardige  internetverbinding komt het tegenwoordig niet meer voor dat YouTube een minuut aan het bufferen is om een kort filmpje van een paar minuten af te spelen.

Net zoals bij YouTube, waren er ook haperingen tijdens het downloaden van torrents. De downloadsnelheden waren over het algemeen erg goed, maar zo nu en dan viel de snelheid terug tot enkele kilobytes. Zie deze screenshot.

downloadsnelheid

Dit probleem kwam niet elke keer voor, maar wel vaak genoeg om op te vallen. Verder was er tijdens het alledaags gebruik van VPN Secure niets op de snelheden aan te merken. Ziggo Go, Vimeo en andere streamingsites werkten allemaal tip-top. Netflix werkt helaas sowieso niet met VPN Secure. Dit is dan ook meteen één van de grootste minpunten van VPN Secure.

Conclusie snelheid VPN Secure

 • De speedtests van VPN Secure waren voor de Nederlandse servers bovengemiddeld, maar voor de Amerikaanse servers een stuk minder
 • VPN Secure zorgt tijdens het browsen, downloaden en gamen voor weinig tot geen vertraging, met uitzondering van YouTube
 • Er zijn snelheidsfluctuaties tijdens het downloaden van torrents

Veiligheid – Hoe veilig is VPN Secure?

Voor veel mensen is veiligheid de belangrijkste reden om een VPN in huis te halen. VPN Secure is zeer duidelijk als het gaat om hun veiligheid en het waarborgen van jouw privacy. Ze hanteren geen licentieovereenkomst, alleen een zeer kort maar krachtige “Terms of Service”. VPN Secure houdt geen logs bij en heeft nog wat extra handige features aan zijn software toegevoegd zoals een “kill-switch” en “obfuscated servers”. Dit laatste zijn servers die beveiligde netwerken en firewalls kunnen passeren. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld ook mensen in China gebruik maken van de server.

VPN Secure protocollen

VPN Secure gebruikt voornamelijk OpenVPN. Dit wordt over het algemeen gezien als het beste protocol dat je kunt hanteren als het op veiligheid aankomt. Het protocol van OpenVPN is open-source is. Het voordeel van open-source software is dat iedereen de code en de veiligheid ervan kan inspecteren. Naast het gebruik van dit goede protocol gebruikt VPN Secure ook AES-256 encryptie voor extra veiligheid.

Kill-switch

Net zoals vele andere VPN-providers biedt VPN Secure een eigen kill-switch aan. Deze kill-switch zorgt ervoor dat je internetverbinding automatisch verbroken wordt als je VPN-verbinding wegvalt. Op deze manier blijf je anoniem als de VPN-software ineens vastloopt, bijvoorbeeld.

Logbeleid en privacy

De “Terms of Service” van VPN Secure zijn zeer rechttoe rechtaan. Hun beleid is vooral gericht op het respecteren van de privacy van hun gebruikers. Op hun website staat dat ze geen persoonlijke informatie over je opslaan wanneer je met hun dienst verbindt. Dit betekent:

 • Geen IP-adressen
 • Geen time-stamps wanneer je inlogt of uitlogt
 • Geen bandbreedte
 • Geen DNS-verzoeken

Wat ze wel bijhouden en kunnen inzien, is het volgende:

 • Je e-mailadres (je mag een tijdelijk e-mailadres gebruiken)
 • Je gebruikersnaam (je kan een gebruikersnaam laten auto-genereren)
 • Je wachtwoord (al wordt deze wel versleuteld)
 • De einddatum van je abonnement
 • Het aantal apparaten waarmee je tegelijkertijd bent verbonden via het VPN Secure-netwerk.

Deze informatie is strikt het meest noodzakelijke. VPN Secure heeft deze informatie nodig om een account voor je aan te maken en te koppelen aan één specifiek abonnement.

VPN Secure belooft nooit logs bij te houden en ze zijn er ook nooit op betrapt dit stiekem wel te doen.

Welke informatie heeft VPN Secure nodig?

VPN Secure heeft enkel wat basisinformatie over jou nodig om je account te kunnen beheren. Wanneer je een account aanmaakt, bewaart VPN Secure alleen je e-mailadres, gebruikersnaam en de einddatum van je abonnement. Als je ervoor zorgt dat deze zaken geen persoonlijke informatie over jou bevatten, kun je geheel anoniem blijven.

Helaas is het niet mogelijk met iDeal voor je VPN Secure-abonnement te betalen. Je kunt wel met creditcard, PayPal of cryptocurrencies betalen. Uiteraard zijn creditcards en PayPal-accounts aan jou terug te koppelen. Daarom zijn deze betaalmethodes niet aan te raden als je anoniem wilt blijven. Cryptocurrencies zijn in dit geval veel veiliger om anoniem te blijven.

Conclusie veiligheid VPN Secure

 • De locatie van het hoofdkwartier (Australië – een “5 eyes” land) vormt een mogelijk privacyrisico
 • VPN Secure werkt voornamelijk met het protocol OpenVPN en heeft ook fatsoenlijke AES-256 encryptie
 • Afgezien van de standaard encryptie zijn er ook nog de “obfuscated servers” voor extra anonimiteit. Dit is vooral handig voor gebruikers in landen zoals China.
 • Er is een kill-switch
 • VPN Secure heeft een goed beleid om geen logs bij te houden
 • Je kan tijdens het afsluiten van een abonnement je anonimiteit waarborgen door een tijdelijk e-mailadres op te geven en te betalen met cryptocurrency.

De gebruiksvriendelijkheid van VPN Secure

VPN Secure interface

VPN-providers proberen hun software meestal zo simpel mogelijk te houden. VPN Secure is daar geen uitzondering in. Zodra je het programma begint, hoef je alleen maar in te loggen. Vervolgens zie je een lijst met landen en servers. Je klikt op één server en je bent na enkele seconden verbonden. Als je een server in een specifiek land zoekt, kun je dit ook in de zoekbalk intypen. Er zijn in het menu ook nog wat geavanceerde opties die je kunt gebruiken, zoals de “obfuscated servers optie”, de mate van encryptie die je wilt en de mogelijkheid om IPv6 uit te schakelen.  Daarnaast geeft de app in het hoofdmenu ook duidelijk aan met welke server je verbonden bent, wat je openbare IP-adres is en hoe lang je abonnement nog geldig is.

De VPN Secure website

De website van VPN Secure is goed overzichtelijk en stijlvol ontworpen. Bovenaan de pagina vind je de standaard categorieën zoals “VPN”, “Prices”, “Features”, “Support” enzovoorts. Het enige probleem is dat de inhoud niet altijd even duidelijk georganiseerd is en dat je soms nog best lang moet zoeken om specifieke informatie te vinden. Het is bijvoorbeeld niet simpel om de gehele VPN Secure serverlijst alle specifieke servers terug te vinden. Ook wordt er nergens op de website aangegeven dat Netflix niet werkt met deze VPN-provider.

vpns homepage

 

Eén groot pluspunt van de website is de chat-functie. Je wordt bijna altijd meteen te woord gestaan door een medewerker. Het zijn ook altijd echte mensen in plaats van bots. De snelle klantenservice en de overzichtelijke software maken het gebruik van VPN Secure een fijne ervaring.

Het installatieproces van VPN Secure

Het installatieproces van VPN Secure is heel eenvoudig. Doorloop simpelweg de volgende stappen.

 1. Ga naar https://www.vpnsecure.me/
 2. Klik rechtsboven op de blauwe knop “try for free”
 3. Klik op de blauwe knop “activate for free” onder “Free VPN 30 Day Access”
 4. Je krijgt een aanbod te zien om 30 dagen gratis de provider uit te proberen (met een 2 gigabyte datalimiet). Vul hier je e-mailadres in.
 5. Vul een gebruikersnaam en wachtwoord in
 6. Klik op “activate account”
 7. Je wordt doorgestuurd naar de downloadpagina. Kies het juiste besturingssysteem (Windows, Mac, iOS, Android of Linux)
 8. Klik op “download”
 9. Open het installatiebestand
 10. Doorloop het installatieproces
 11. Open de cliënt
 12. Kies een server en ga aan de slag

Prijzen en betaalmogelijkheden

VPN Secure heeft in het verleden geëxperimenteerd met speciale acties. Rond 2016 waren er bijvoorbeeld levenslange abonnementen te koop voor maar $35. Inmiddels biedt VPN Secure de volgende prijzen aan:

Prijzen VPN Secure

Deze prijzen zijn vrij gemiddeld vergeleken met andere VPN-providers. Er zijn een aantal top VPN’s die goedkopere en betere diensten aanbieden, zoals SurfShark. Er zijn echter ook VPN’s die juist duurder zijn. Gezien de uitstekende veiligheid en goede snelheden van VPN Secure, zijn hun prijzen nog vrij redelijk. Voor $6.66 per maand kun je het veel slechter krijgen.

De betaalmethodes voor VPN Secure zijn helaas beperkt tot:

 • Creditcards
 • PayPal
 • Cryptocurrencies zoals Bitcoin

Als je toch ontevreden bent met de dienst, kun je jouw geld binnen 7 dagen terugkrijgen. Je kan de eerste 30 dagen de provider gratis uitproberen.

Klantenservice

De klantenservice van VPN Secure is zeer adequaat. Er is een standaard chatbox op de homepage van VPN Secure te vinden waar je vrijwel altijd binnen één minuut antwoord krijgt. Het is ons geen enkele keer overkomen dat we langer moesten wachten om een informatieve reactie te krijgen op allerlei technische- en abonnementsvragen.

Hiernaast kun je ook een e-mail naar de klantenservice van VPN Secure sturen. In onze ervaring wordt hier bijna altijd binnen 24 uur op gereageerd. De werknemers van VPN Secure nemen daadwerkelijk de moeite om al je vragen te beantwoorden. Je hebt echt het gevoel dat je met een ICT-persoon aan het praten bent en niet met een klantenservicemedewerker of een bot.

Helaas is de klantenservice alleen beschikbaar in het Engels. De Nederlandse markt is simpelweg niet groot genoeg om hier speciaal mensen voor aan te nemen.

Conclusie gebruiksvriendelijkheid VPN Secure

 • De VPN Secure website mist wat belangrijke informatie zoals de incompatibiliteit met Netflix
 • Het installeren en gebruiken van de VPN Secure software gaat simpel en snel
 • De basisinstellingen van VPN Secure zijn makkelijk te bedienen.
 • Er zijn beperkte betaalopties. Je kan bijvoorbeeld niet met iDeal betalen, maar wel met verschillende cryptocurrencies en PayPal
 • De VPN Secure klantenservice is erg snel en behulpzaam

Servernetwerk VPN Secure

Ten slotte is het servernetwerk van een VPN-dienst belangrijk om in beschouwing te nemen. Zonder goede servers is de hele dienst immers niets waard. De grootte en kwaliteit van het servernetwerk bepalen uiteindelijk hoe nuttig de VPN-dienst is. Met een groot netwerk is bijvoorbeeld de kans dat je streams en buitenlandse websites kunt unblocken veel groter. VPN Secure zit met zijn servernetwerk duidelijk niet bij de top. De dienst heeft servers in een groot aantal landen maar bij verreweg de meeste zijn dit er maar één of twee per serverlocatie.

Aantal servers en locaties

Het servernetwerk van VPN Secure bestaat uit 48 landen waar er in totaal 80 servers actief zijn. Er zitten dus vaak maar één of twee servers per land. Dit brede aanbod zorgt ervoor dat je in zeer veel landen websites en streams kan unblocken. Echter, zodra een streamingdienst zoals Ziggo Go die server blokkeert, heb je geen alternatieve servers meer om uit te proberen. Dit betekent dat je geen toegang meer hebt tot die websites of online diensten. VPN Secure is dus geen VPN-provider die je specifiek uitkiest vanwege de streaming- en unblocking mogelijkheden. Het is ook niet mogelijk om Netflix te kijken met VPN Secure. Gelukkig ondersteunen bijna alle servers van VPN Secure P2P. Dit betekent dat je deze servers prima kunt gebruiken om anoniem te downloaden.

VPN Secure serverlocaties

Conclusie servernetwerk VPN Secure

 • VPN Secure heeft ongeveer 80 servers in 48 landen. Niet slecht, maar verre van fantastisch
 • VPN Secure kan ook speciale beveiligde verbindingen aanbieden in de vorm van “obfuscated servers”
 • Bijna elke serverlocatie heeft maar één of twee servers. Dit maakt het gevoelig voor online blokkades

VPN Secure en Netflix

Hier kunnen we heel kort over zijn. VPN Secure werkt niet met Netflix. Ongeacht welke VPN Secure-server je ook kiest, Netflix zal niet werken.

VPN Secure en torrents

Het downloaden van torrents met VPN Secure verloopt zeer soepel. Hoge snelheden worden bereikt en we hebben ook geen storingen of complicaties ondervonden. Wel ervaarden we een aantal keer een flinke dip in de downloadsnelheid tijdens het downloaden. Dit duurde dan enkele minuten en vertraagde de download.Dit is geen dramatisch probleem, aangezien de downloadsnelheid zich vrij snel weer herpakt, maar het is toch een opvallend minpuntje.

Conclusie servernetwerk van VPN Secure

 • Het grote meerendeel van de VPN Secure servers ondersteunen P2P en zijn dus ideaal voor downloaden
 • VPN Secure werkt niet met Netflix
 • VPN Secure is prima te gebruiken voor anoniem browsen en downloaden

Conclusies – Onze ervaring met VPN Secure

PluspuntenMinpunten
De app is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruikenJe kunt geen Netflix kijken
Goede online klantenservice die snel reageertHet servernetwerk is relatief klein
Biedt één van de veiligste protocollen aan: OpenVPNSoms haperen de downloads en streams in snelheid
Een betrouwbaar log-beleid dat je privacy respecteertVertragingen met het kijken van YouTube
Handige extra opties voor je veiligheid zoals “obfuscated servers” en een kill-switchGeen dedicated IP-adres
Torrents downloaden is mogelijk en gaat vrij snelDe prijs/kwaliteitsverhouding is middelmatig
Goede snelheid tijdens browsen en gamenVPN Secure is gevestigd in een “5 eyes”-land

Al met al is VPN Secure een prima VPN-provider die erg veilig en relatief snel is. Daarnaast is er ook een goede klantenservice en zijn er extra opties aanwezig voor de geavanceerde gebruiker. Toch kan VPN Secure niet met de echte toppers meedoen, omdat het meerdere gebreken heeft. Het hoofdkwartier is gevestigd in een “5 eyes”-land, je kunt geen Netflix kijken, de downloadsnelheden kunnen opeens flink inzakken en er zijn ook niet genoeg servers om echt te concurreren met de top VPN-providers.

Desalniettemin is VPN Secure een prima VPN-provider die voor de doorsnee gebruiker heel goed te gebruiken is. Als je toch echt voor een fatsoenlijke prijs/kwaliteit verhouding wilt gaan, zijn er betere opties beschikbaar. De beste opties kun je gemakkelijk terugvinden op onze Top 5 VPN-providers pagina.

 

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“VPN Secure is een prima VPN maar vanwege het gebrek aan Netflix en het relatief kleine servernetwerk is het geen echte topper”
Onze score
7.6
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek VPN Secure