EK vrouwenvoetbal kwartfinale Frankrijk – Nederland kijken

Vrouw in witte kleding met voetbal
Lees hier de samenvatting
Zo kijk je Frankrijk-Nederland live vanuit het buitenland

Wil je de EK-kwartfinale damesvoetbal 2022 Frankrijk-Nederland niet missen, maar ben je op vakantie? Dan krijg je niet altijd toegang tot je gebruikelijke uitzending van de NPO. Om toch live naar de wedstrijd te kijken, gebruik je een VPN. Dat doe je zo:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-app.
 3. Log in en maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 4. Open de stream van bijvoorbeeld NPO Start.
 5. Geniet van de wedstrijd!

Lees het hele artikel voor meer streamingopties en informatie over de Europese Kampioenschappen vrouwenvoetbal 2022.

Zaterdag 23 juli om 21:00 uur speelt het Nederlandse damesteam tegen Frankrijk tijdens de Europese Kampioenschappen voetbal 2022. Dit is alweer de laatste kwartfinale en als Oranje wint, speelt het team de halve finale tegen Duitsland.

De groepsfase was een strijd voor de Oranje Leeuwinnen. Al na de eerste wedstrijd tegen Zweden (die eindigde in 1-1 gelijkspel) vielen de nodige speelsters uit. Middenvelder Jacky Groenen testte positief op corona en zowel keepster Sari van Veenendaal als verdedigster Aniek Nauwen raakten geblesseerd.

Toch wonnen de dames met 3-2 van Portugal en begonnen ze weer sterk tegen Zwitserland. Zowel Groenen als Nauwen waren weer aanwezig op het veld en zorgden samen met Romée Leuchter voor een 4-1 overwinning. Helaas was Vivianne Miedema intussen positief getest op corona. Hopelijk is ze zaterdag weer helemaal beter.

Frankrijk is niet voor niets een van de favorieten dit EK. Het team uit groep D begon de groepsronde met een nette 5-1 tegen Italië. Onder leiding van bondscoach Corinne Diacre won het ook de tweede match tegen België. Deze wedstrijd eindigde in 2-1. Maandag speelde Les Bleues nog tegen de nummer twee van de groep, IJsland. Na een gelijkspel (1-1) behield Frankrijk de eerste plaats in de poule.

De teams zijn zeker aan elkaar gewaagd. Het belooft vanavond dan ook een spannende wedstrijd te worden; zeker een die je niet wilt missen. Lees dus snel verder om erachter te komen waar je de EK-wedstrijd live kijkt, ook vanuit het buitenland.

Waar kijk ik Frankrijk – Nederland live?

De kwartfinale tussen Nederland en Frankrijk kijk je op tv live via NPO 3. Deze Nederlandse televisiezender is ook online beschikbaar via NPO Start of de app van je telecomprovider, zoals Ziggo GO en KPN Interactieve TV.

Heb je geen tv-abonnement? Dan kijk je de EK-kwartfinale via NPO Start of NOS.nl. Ook via NLZIET kun je de wedstrijd volgen. Alle online streamingdiensten zijn echter beperkt toegankelijk vanuit het buitenland. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Betaalde streams mogen namelijk alleen binnen de Europese Unie hun streams uitzenden. Gratis streams zijn zelfs vaak alleen binnen Nederland beschikbaar.

Een app of website ziet aan de hand van je IP-adres waar je ergens bent. Als je je IP-adres verandert in een Nederlands IP, dan zullen de websites dus denken dat je in Nederland bent. Je krijgt dan gewoon toegang tot de uitzending van de voetbalwedstrijd.

EK vrouwenvoetbal 2022 kijken vanuit het buitenland

Als je in het buitenland bent en Frankrijk-Nederland niet wilt missen, zal je dus je IP-adres moeten veranderen. Dit doe je gemakkelijk met een Virtual Private Network (VPN). Een VPN leidt je internetverkeer namelijk op een versleutelde manier om via een externe server. Deze server geeft je verkeer zijn eigen IP-adres mee en stuurt het door naar de website. De website denkt nu dat jij op de plek bent van de VPN-server.

Om een Nederlands IP te krijgen en overal vandaan de kwartfinale vrouwenvoetbal Frankrijk-Nederland te kijken, hoef je alleen deze stappen te zetten:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Om live voetbal te kijken heb je snelle Nederlandse servers nodig. Deze vind je bij NordVPN. Deze dienst heeft duizenden snelle servers over de hele wereld, waaronder Nederland. Als je gebruikmaakt van de 30 dagen geld-terug-garantie, kijk je bovendien het hele EK vrouwenvoetbal nog gratis!
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-app op het apparaat waarmee je de wedstrijd wilt kijken. Open het gedownloade bestand om het te installeren.
 4. Log in en maak verbinding met een Nederlandse VPN-server. Zo krijg je je Nederlandse IP-adres.
 5. Ga naar NPO Start, NOS.nl of een andere streamingdienst naar keuze.
 6. Geniet van de wedstrijd!

Komende EK-wedstrijden

Als Nederland wint tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk, zal het damesteam de halve finale spelen tegen Duitsland. Deze halve finale vindt plaats op woensdag 27 juli. Mochten de Oranjeleeuwinnen ook hier overwinnen, spelen ze zondag 31 juli de finale.

WedstrijdStageDagTijd/Uitslag
Engeland – SpanjeKwartfinaleWoensdag 20 juli2 – 1
Duitsland – OostenrijkKwartfinaleDonderdag 21 juli2 – 0
Zweden – BelgiëKwartfinaleVrijdag 22 juli20:00 uur
Frankrijk – NederlandKwartfinaleZaterdag 23 juli21:00 uur
Winnaar Engeland-Spanje – Winnaar Zweden-BelgiëHalve finaleDinsdag 26 juli21:00 uur
Winnaar Frankrijk-Nederland – Winnaar Duitsland-OostenrijkHalve finaleWoensdag 27 juli21:00 uur
n.t.b.FinaleZondag 31 juli18:00 uur
Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen