Home - Geografische blokkade - BBC iPlayer kijken in Nederland: gebruik een VPN

BBC iPlayer kijken in Nederland: gebruik een VPN

BBC iPlayerZou je niets liever doen dan de series van BBC iPlayer kijken? Gewoon hier in Nederland, op al je apparaten? Dat kan! Met een VPN zorg jij ervoor dat het voor de BBC net lijkt alsof jij in het Verenigd Koninkrijk zit. Waardoor je toegang krijgt tot alle content. Bekijk alle series, documentaires en nieuwsuitzendingen. Onbeperkt, door je verbinding netjes af te schermen en daarmee te voorkomen dat ze zien dat je vanuit Nederland kijkt.

VPN staat voor Virtual Private Network. Je realiseert als het ware een verbindingstunnel, waaraan niemand kan zien waar je vandaan surft en welke data je gebruikt. Dat betekent in de praktijk dat je het vanuit Nederland net kunt laten lijken of je in de UK zit. De BBC iPlayer kan niet zien dat je vanuit Nederland kijkt, waardoor je gewoon toegang krijgt. Van buiten het Verenigd Koninkrijk, zoals je de series en documentaires ook in Groot-Brittanië zou kunnen bekijken.

Kijk BBC iPlayer outside de UK met een VPN

Je kunt BBC iPlayer kijken in Nederland, door gebruik te maken van een VPN-verbinding. Daarvoor dien je eerst een abonnement af te sluiten bij een van de betere en betrouwbare VPN-providers. Meestal hebben die software die je kan gebruiken op al je apparaten, van Mac tot Windows, en van iPhone tot Android.

De VPN providers bieden je handige apps en software, waarmee je jouw internetverbinding anoniem kunt maken. Je kunt de software installeren op je computer of de app downloaden op je smartphone of tablet. Vervolgens kun je BBC iPlayer kijken in Nederland, omdat niet meer te achterhalen valt waar vandaan je surft. Je kiest in de app of het programma van de VPN provider een server in Engeland. Je krijgt dan bij het surfen een Engels IP-adres toegewezen. Op die manier geef je de BBC iPlayer aan dat je vanuit de UK surft, terwijl dat eigenlijk niet het geval is.

Geschikte VPN’s voor BBC iPlayer

We hebben inmiddels veel verschillende VPN-aanbieders getest. Hieronder vind je een overzicht van aanbieders die we je in elk geval kunnen aanbevelen voor BBC iPlayer.

GOOSE VPN

GOOSE VPNEr zijn enkele criteria waar een VPN-aanbieder aan moet voldoen wil deze geschikt zijn voor het streamen van BBC iPlayer. GOOSE VPN voldoet gelukkig ruimschoots aan al deze criteria. De eerste vereiste is namelijk dat een aanbieder VPN-servers in het Verenigd Koninkrijk heeft staan. Op moment van schrijven heeft GOOSE VPN 5 UK servers, en het serveraanbod groeit gestaag door. Enkele van deze Engelse servers zijn speciaal ingericht voor streamen.

Een tweede belangrijke eis is dat de verbindingen snel genoeg zijn. Zeker bij het streamen zal je het meteen merken als de snelheid niet toereikend is. Dit levert schokkerige beelden en lange buffertijden op. In onze VPN snelheidstests presteerde GOOSE goed en eindigde dusver steeds in de top 3.

Een derde vereiste is voor ons dat een VPN-aanbieder alle besturingssystemen ondersteunt. Bij GOOSE VPN is dat het geval. Of je BBC iPlayer nu wilt streamen vanuit Linux, Windows, iOS, OS X  of Android, het is allemaal geen probleem. Je kan GOOSE VPN gratis een maand uitproberen, dat is voor velen een goede kans om te zien of de service bevalt.

Bezoek GOOSE VPNPrima Nederlandse VPN. Betrouwbaar en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: Krijg 30% korting op de Unlimited Pakketten door bij het aanmelden de promotiecode ‘Privacy‘ te gebruiken.

ExpressVPN

logo-expressvpn-vierkantExpressVPN is een erg goede VPN-aanbieder voor BBC iPlayer. Er zijn 7 servers in het Verenigd Koninkrijk om uit te kiezen. Naast het feit dat dit je genoeg keuzevrijheid biedt, zijn alle servers ook nog eens erg snel.

De snelheid maakt ExpressVPN een geschikte provider voor streamen in het algemeen, niet alleen voor BBC iPlayer. Ook voor het streamen met Kodi via VPN is ExpressVPN bijvoorbeeld zeer handig.

Bezoek ExpressVPNBeste Premium VPN. Snel, veilig en 30 dagen geld-terug-garantie.
Actie: 3 maanden gratis bij een jaarabonnement. (Klik hier) *Werkt alleen via de links op onze website.

Cyberghost

Cyberghost afbeeldingBij Cyberghost zijn er in 2017 wat veranderingen doorgevoerd. Voorheen stond Cyberghost namelijk bekend als een van de betere gratis VPN-diensten, maar hedendaags is het gratis pakket verdwenen. Toch is Cyberghost nog steeds erg interessant. Zo zijn er maarlieft 151 servers in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Je zult dus altijd wel een snelle server kunnen vinden om iPlayer vanuit Nederland of België toegankelijk te krijgen.

Het werkt trouwens ook de andere kant op. Wij bevonden ons onlangs in Engeland, waar we probleemloos toegang hadden tot BBC iPlayer. Helaas werden we er toen juist mee geconfronteerd dat bijvoorbeeld NPO Uitzending Gemist niet werkte buiten Nederland. Gelukkig hebben veel VPN-aanbieders, waaronder Cyberghost, ook servers in Nederland staan. Hierdoor kijk je ook zonder problemen Nederlandse TV in het buitenland.

Bezoek Cyberghost

De BBC iPlayer blokkade uitgelegd

Misschien vraag je je af waar die geografische blokkades op BBC iPlayer toch vandaan komen. Dat zit zo: de BBC blokkeert haar streamingdiensten voor mensen die buiten het Verenigd Koninkrijk proberen te kijken. Dit komt omdat de BBC slechts de rechten heeft ingekocht om bepaalde series in het Verenigds Koninkrijk uit te zenden. Daarbuiten hebben weer andere televisiestations de rechten voor desbetreffende series en programma’s.

BBC analyseert het IP-adres waarmee jij de iPlayer probeert te openen. Als ze zien dat dit IP-adres buiten het Verenigd Koninkrijk afkomstig is, dan wordt automatisch de toegang tot iPlayer geblokkeerd. Dit is ook precies wat de VPN voor je kan betekenen; het verandert je IP-adres zodat de BBC denkt dat je in Groot Brittanië zit. Deze trucage zorgt ervoor dat de blokkade opgeheven wordt. Doe er dus je voordeel mee.

Conclusie: BBC iPlayer in Nederland

De drie VPN-aanbieders die we hierboven hebben benoemd zijn allen compatibel met BBC iPlayer. Je zult geen problemen ondervinden bij het kijken van je favoriete series, zoals Eastenders, Masterchef, Peaky Blinders en The Apprentice.

Ook al hebben wij je een zetje in de goede richting gegeven, misschien ga je liever zelf op zoek naar een goede VPN om BBC-content te kijken. Dat kan met de hulp van onze VPN-reviews. Welke VPN je ook kiest, zorg er wel voor dat je voldoende data hebt binnen je abonnement bij de VPN-provider. Soms is er sprake van een datalimiet van bijvoorbeeld 2 GB, bijvoorbeeld bij de gratis VPN dienst van Hide.me. Andere abonnementen bieden je onbeperkte data, zodat je daadwerkelijk onbeperkt vanuit Nederland naar BBC iPlayer kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *