Webroot Wifi Security Logo

Webroot WiFi Security Review 2022

Update: 4 februari 2022
Hoogtepunten
 • Sterke protocollen en veiligheid
 • BrightCloud filtering
 • Houdt logs bij
Score
7.0

Onze Webroot WiFi Security score

 • Snelheid
  7.5
 • Veiligheid
  5.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  8.0

Webroot WiFi Security Review (2022) – Veiligheid boven privacy

Update januari 2022: Ons team heeft het afgelopen halfjaar geen contact weten te krijgen met de klantenservice. We kunnen Webroot daarom ook niet testen. Momenteel raden we het gebruik van Webroot daarom expliciet af. Ben je op zoek naar een VPN waar je zeker van op aan kunt? Neem dan een kijkje bij Surfshark. Mocht je hier al tegen problemen aanlopen, dan heb je in ieder geval altijd een live chat voor alle hulp die je nodig hebt.

Webroot is een bedrijf dat geheel gericht is op cybersecurity en databeveiliging. Naast hun VPN-service hebben ze verschillende producten voor zowel zakelijk als privégebruik. Hun aanbod gaat van een simpel antivirusprogramma tot volledige pakketten gericht op online veiligheid. De VPN van Webroot heet Webroot WiFi Security en is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Webroot WiFi Security is een erg nieuwe speler in het veld: het bestaat pas sinds 2018.

Webroot’s VPN is volledig gericht op privacy en beveiliging. Deze provider houdt zich niet of nauwelijks bezig met de unblocking-mogelijkheden van VPN-gebruik. Netflix werkt bijvoorbeeld niet met deze VPN. Wél kun je er zeker van zijn dat Webroot jouw online veiligheid serieus neemt. Door hun expertise op het gebied van het bestrijden van cybercrime zijn ze erg goed op de hoogte van de veiligste protocollen en de beste internetfilters. Dit komt ook terug in hun VPN. Webroot is kortgeleden overgenomen door Carbonite. Dit bedrijf, dat zich richt op endpoint-databescherming en cybersecurity, helpt Webroot met hun missie. Hierdoor wordt hun legitimiteit alleen maar sterker.

Het hoofdkwartier van Webroot, en hoogstwaarschijnlijk ook dat van Webroot WiFi Security, is gevestigd in Colorado. Hierdoor zijn ze gebonden aan de Amerikaanse wet, wat niet altijd handig is vanuit een privacy-oogpunt. In deze review zullen we hier dieper op ingaan. We kijken naar de veiligheid, maar ook naar de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en het servernetwerk van Webroot WiFi Security.

Specificaties Webroot WiFi Security
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
 • ,
 • iOS
Gelijktijdige verbindingen
 • 3
Torrents
 • Torrents toegestaan
Protocollen
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
 • ,
 • PPTP
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Werkt ook met
 • Torrent

Snelheid – Hoe snel is Webroot WiFi Security?

Toegang tot het internet is top, maar als je bij elke klik tijden moet wachten voor een pagina geladen is, heb je daar alsnog weinig aan. Ook het downloaden van bestanden en het kijken van video’s moet een beetje soepel gaan. Sommige VPN’s vertragen je internetverbinding zo erg dat je hier problemen mee krijgt. Daarom checken wij alle VPN’s die wij testen op hun snelheid. We kijken of Webroot WiFi Security goed uit speedtests komt en testen de VPN ook handmatig in het alledaagse gebruik. Zo krijg jij een goed beeld van het effect dat Webroot WiFi Security op jouw internetverbinding kan hebben.


Speedtest resultaten Webroot WiFi Security

Hieronder zie je de resultaten van een aantal speedtests die we hebben uitgevoerd met Webroot’s VPN. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest gedaan van onze verbinding zonder VPN als nulmeting.

Snelheid zonder VPN (speedtest.net):

Webroot Speedtest zonder VPN

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze eigen internetverbinding zonder het gebruik van een VPN. Als het ware is dit dus onze ‘blanco’-meting waar we de andere resultaten mee kunnen vergelijken.

Server in Nederland (speedtest.net):

Webroot Speedtest Nederlandse Server

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met een Nederlandse Webroot-server. De ping is ongeveer verdubbeld, maar is nog steeds erg goed. De download- en uploadsnelheid zijn allebei gedaald. De downloadsnelheid heeft het ergst geleden, maar alsnog zijn dit best degelijke resultaten.

Server in de Verenigde Staten (speedtest.net):

Webroot Speedtest Amerikaanse Server

Dit zijn de resultaten van speedtest.net van onze internetverbinding wanneer we verbonden zijn met een Webroot-server in de Verenigde Staten. De ping is dit keer enorm gestegen. Zowel de download- als de uploadsnelheid is erg achteruitgegaan vergeleken met onze blanco-meting. Van de uploadsnelheid is nog maar 3 MB per seconde over. De Amerikaanse server is overduidelijk een stuk trager dan zowel de Nederlandse server als de ‘kale’ internetverbinding. Dit is niet het beste resultaat, maar toch is het voor een Amerikaanse VPN-server ook begrijpelijk. Al het verkeer moet immers helemaal via Noord-Amerika worden omgeleid.


Snelheid in alledaags gebruik

Om te kijken of de uitkomsten van onze speedtests ook te merken zijn in het dagelijks gebruik, hebben we de Nederlandse Webroot-servers handmatig op de proef gesteld. Browsen ging met deze VPN prima. We merkten niets van de VPN en hadden gemakkelijk en snel toegang tot de juiste webpagina’s. Ook streamen en filmpjes kijken op YouTube ging met de snelheid die we gewend waren. Af en toe moesten video’s op YouTube aan het begin even een seconde laden, maar dat is alles wat we merkten aan eventuele vertragingen. Het downloaden van torrents ging ook redelijk vlot. Na iets meer dan twintig minuten hadden we een film binnen. Tijdens het online gamen ondervonden we wél enigszins vertragingen bij het laden van het spel.


Conclusie snelheid Webroot WiFi Security

 • De resultaten van de speedtests waren degelijk. De Nederlandse server bleef goed functioneren, terwijl de Amerikaanse server duidelijk trager was.
 • Snelheid tijdens het browsen en streamen is niet merkbaar veranderd
 • Enigszins vertragingen tijdens het gamen

Veiligheid – Hoe veilig is Webroot WiFi Security?

Naast snelheid willen de meeste VPN-gebruikers ook dat hun VPN hen veiligheid biedt. Anonimiteit is één van de grote speerpunten van VPN’s in het algemeen. Als je gegevens goed beveiligd zijn en worden versleuteld met een goed, betrouwbaar VPN-protocol, is de kans kleiner dat die data door anderen onderschept kan worden. Je gegevens blijven van jou en je bent tegelijkertijd beter beschermd tegen cybercrime.

Om te checken of Webroot’s VPN dit allemaal doet, testen wij in deze sectie de veiligheid en privacy van WiFi Security. We bespreken de gebruikte protocollen, het logbeleid, of er een kill switch is en welke persoonlijke informatie je af moet staan om een werkend account te krijgen.


Protocollen

Webroot Wifi Security werkt met verschillende VPN-protocollen. Deze protocollen versleutelen jouw dataverkeer. De snelheid en veiligheid van jouw internet hangt hier deels vanaf. Webroot werkt met IKEv2, L2TP/IPSec en PPTP.

Webroot Protocollen

Binnen de instellingen van het Webroot WiFi Security-dashboard kun je een protocol instellen. Hier worden de verschillen tussen de protocollen kort voor je uitgelegd. Zo wordt IKEv2 over het algemeen gezien als een snelle optie, terwijl L2TP erg goed beveiligd is. PPTP is de simpelere optie die snel is, maar minder veilig. Als je de optie ‘Automatic’ aanzet, wordt automatisch het beste protocol gekozen.


Logbeleid en privacy

Het logbeleid van een VPN-aanbieder zegt ontzettend veel over hoe zij met de privacy van hun klanten omgaan. In hun logbeleid laten providers weten welke informatie zij over hun klanten kunnen inzien en opslaan. Webroot is heel open over het logbeleid van WiFi Security. Ze bespreken dit vooral in hun privacyverklaring, waar een aantal interessante dingen uit blijken.

Webroot zegt dat het bedrijf geen logs opslaat over je browsing-activiteiten, je IP-adres, gedownloade bestanden of DNS-aanvragen. Wél gebruiken ze andere data om zo hun service te kunnen verbeteren. Gegevens die hieronder vallen zijn:

 • De datum en tijd waarop je een sessie start en eindigt
 • De hoeveelheid data die in die tijd is verstuurd en ontvangen
 • De VPN-serverlocatie waar je mee verbindt
 • Het land waar je vanuit verbindt (niet je IP-adres)
 • Het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding maakt via je account

Bovendien geeft de verklaring aan dat er mogelijke anonieme logs worden bijgehouden over wat er op het apparaat gebeurde vlak voor een crash van de WiFi Security-software. Dit kan onder andere betekenen dat Webroot toegang heeft tot jouw gedownloade bestanden en DNS-aanvragen over korte periodes. Deze informatie zou alleen worden gebruikt voor troubleshooting.

Alsnog is dit behoorlijk veel data die het bedrijf mogelijk over je opslaat. De connectielogs die bijgehouden worden, laten onder andere zien vanuit welk land je het web op gaat. Dit, in combinatie met de verdere informatie die Webroot kan bewaren voor troubleshooting, is enigszins zorgbarend. Het zorgt dat wij onze twijfels hebben over de privacy die Webroot biedt. Hoewel ze erg gericht zijn op cybersecurity, geven ze meer om de goede werking van hun producten dan om het waarborgen van de gegevens van hun VPN-gebruikers. Dit is logisch bij hun andere producten, maar niet gewenst bij een VPN.

Het hoofdkwartier van Webroot staat in Colorado, in de Verenigde Staten. Dit land is deel van 5 eyes en is daardoor niet bepaald een privacy paradijs. Als Webroot WiFi Security ook vanuit deze locatie wordt gehost, is de VPN onderdanig aan de Amerikaanse wet. We konden geen bewijs vinden dat Webroot’s VPN vanuit een ander land opereert, dus zijn we ervan uitgegaan dat ze in de VS zitten. Ze zijn daar verplicht informatie te delen als officiële instanties zoals de NSA daarom vragen, wat een flinke inbreuk op je privacy kan zijn.


Kill switch

Webroot heeft een kill switch in de WiFi Security-software ingebouwd. Deze is te vinden onder de ‘Connections’-tab binnen de instellingen. Met de kill switch wordt je online privacy en veiligheid beter gewaarborgd. Met de kill switch wordt al je internetverkeer automatisch onderbroken wanneer de WiFi Security VPN-verbinding wegvalt. Hierdoor lek je niet per ongeluk informatie zonder dat je het doorhebt.


Welke informatie heeft Webroot WiFi Security nodig?

Om een account bij Webroot aan te maken, heeft het bedrijf wat persoonlijke informatie van je nodig. Sowieso vragen ze naar je e-mailadres. Daarnaast moet je voor het betalen van de abonnementskosten een naam en factureringsadres opgeven, plus natuurlijk je betalingsgegevens. Dit kan niet anoniem: als je gebruik wilt maken van de VPN van Webroot, ben je altijd informatie over je PayPal-account of je creditcard kwijt.

Webroot heeft een poging gedaan om dit systeem iets meer privacy-bewust te maken. Ze werken met een derde partij, die je betalingen verwerkt. Deze derde partij geeft Webroot een ‘Order ID number’ dat je betaling koppelt aan je account. Webroot bewaart vervolgens enkel dit nummer en de laatste vier cijfers van je creditcardnummer. Hierdoor heeft Webroot dus geen toegang tot al jouw betalingsgegevens. De derde partij heeft dit echter wel. Als je je hier zorgen over maakt, moet je je tot de privacyverklaring van de desbetreffende partij wenden.


Conclusie veiligheid Webroot WiFi Security

 • Webroot werkt met drie verschillende protocollen: IKEv2, L2TP/IPSec en PPTP
 • Logbeleid: meerdere connectielogs en mogelijk meer logs als het programma vastloopt
 • Webroot WiFi Security heeft een ingebouwde kill switch
 • Persoonlijke informatie die Webroot over je verzamelt is onder andere een e-mailadres, naam en factureringsadres en (gedeeltelijke) betalingsgegevens

De Gebruiksvriendelijkheid van Webroot WiFi Security

Het liefste wil je als VPN-gebruiker zo weinig mogelijk van je VPN merken. De snelheid moet je dagelijkse bezigheden niet belemmeren, maar ook moet het programma gemakkelijk in gebruik zijn. Een snelle installatie, overzichtelijk dashboard en goede prijs dingen hier allemaal in mee. Hoe simpeler het proces om je VPN te installeren en in te stellen, hoe eerder jij veilig het internet op kan. Daarom besteden we hier wat aandacht aan het beoordelen van de website, het installatieproces, de software, de prijs en de klantenservice van Webroot Wifi Security.


De Webroot website

De homepage van de Webroot website is simpel, maar laat niet meteen zien dat ze ook een VPN aanbieden. Een rustige pagina vertelt dat het bedrijf zowel producten aanbiedt voor privégebruik als voor bedrijven. De website is beschikbaar in veel verschillende talen, waaronder Nederlands. Het enige minpunt is dat de VPN-service van Webroot niet op de Nederlandse website te vinden is.

Webroot Website Homepage

De verschillende producten van Webroot vind je als je kiest voor ‘voor thuis en thuiskantoor’ of ‘voor bedrijven en partners’. Er komen dan vooral antivirusprogramma’s en algehele internetsecurity tevoorschijn. Je kunt ook wat informatie vinden over Webroot, hun kernwaarden en hun moederbedrijf onder ‘info’ in de bovenkant van het scherm. Wil je de Webroot WiFi Security vinden? Dan moet je naar de Engelstalige website en bovenin de menubalk op ‘Products’ en dan onder ‘Data Privacy’ op ‘WiFi Security’ klikken.

Op het VPN-gedeelte van de Engelse Webroot website vind je meer informatie over VPN’s en de prijzen en features van Webroot WiFi Security. Ook wordt je aangeraden om een VPN te gebruiken in combinatie met een antivirus programma.

De website van Webroot zit degelijk in elkaar als je een antivirusprogramma wilt kopen. Voor de VPN is de website echter minder goed ingericht. De juiste pagina is lastig te vinden en je kunt die zelfs helemaal niet bereiken vanuit de Nederlandse versie van de website. Dit doet af aan de gebruiksvriendelijkheid van de website.


Het installatieproces van Webroot WiFi Security

Het installeren van Webroot WiFi Security gaat erg snel, zelfs al duurt het even voor je de juiste pagina op de website hebt gevonden. Via deze link kom je op de downloadpagina van Webroot terecht, waar je het WiFi Security-dashboard voor Windows kunt downloaden. Onderaan de pagina staan ook handleidingen over hoe je het programma kunt installeren op Mac, Android en iOS.

Webroot Installatiescherm

Na het downloaden van het installatiebestand is het een kwestie van drie keer op ‘volgende’ of ‘oké’ klikken en dan heb je Webroot WiFi Security op je computer staan. Het dashboard opent vervolgens vanzelf. Log in met de gegevens van je account (zorg wel dat je die eerst via e-mail hebt geverifieerd) en je kunt aan de slag.

Webroot dashboard login

Het installatieproces is dus redelijk gemakkelijk en spreekt voor zich, al is de downloadpagina lastig te vinden als je er niet specifiek op googlet.


Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Webroot WiFi Security software

Het dashboard van Webroot WiFi Security is klein en gemakkelijk te overzien. Klik op het locatie-icoontje naast de ‘connect’-knop om de lijst met serverlocaties in te zien en een locatie te kiezen. Zodra je verbindt, zie je het land dat je gekozen hebt, het IP-adres dat je aan hebt genomen en de tijd die je verbonden bent met die specifieke server. Ook kun je hier de verbinding met de VPN weer verbreken. Helemaal onderin het scherm is een link naar de Webroot Community, een kennisbank en forum voor mensen die producten van het bedrijf gebruiken.

Webroot Dashboard Niet Verbonden

De instellingen van Webroot WiFi Security zijn vrij simpel. Er zijn ‘General’-opties, waar je kunt aangeven of je notificaties wilt ontvangen en het programma wilt beginnen zodra je computer opstart. Onder ‘Protocol’ kun je een specifiek protocol uitkiezen of het programma automatisch met het beste protocol laten verbinden. Bij ‘Connections’ kun je de kill switch inschakelen, je betrouwbare wifi-netwerken beheren en de automatische WiFi Security van Webroot aanzetten. Onder ‘Web Filtering’ vind je Webroot’s speciale internetfilter, dat BrightCloud heet. Hier komen we later nog op terug. Ten slotte kom je via ‘Support’ bij de FAQ van Webroot, kun je contact opnemen met de klantenservice of een snelheidstest doen (via speedtest.net, het platform dat wij ook voor onze snelheidstesten gebruiken).

Helaas kunnen veel van de instellingen alleen veranderd worden als je niet verbonden bent met een Webroot VPN-server. Je moet altijd eerst handmatig de verbinding verbreken vóór je veranderingen aan kunt brengen, zoals het aanzetten van de kill switch. Ook moet je zelf de verbinding afkappen als je een andere serverlocatie uit wilt kiezen. Dit doet deels af aan de gebruiksvriendelijkheid van deze app.

Webroot Dashboard en Instellingen

Het dashboard van Webroot WiFi Security is simpel en gemakkelijk te overzien. Ook heeft het een prettige uitstraling. De software komt met voldoende opties voor de gemiddelde gebruiker. Je kunt je verbinding deels zelf instellen en organiseren, en het dashboard is en blijft overzichtelijk. Bovendien zijn er veel ‘automatische’ opties, voor als je zelf niet precies weet wat de beste keuze is. Deze opties kiezen dan automatisch de beste server, locatie, of het beste VPN-protocol voor je uit. Zo kan een kind de was doen: klik op ‘connect’ en je bent verbonden. Het enige aanzienlijke nadeel is dat de software niet beschikbaar is in het Nederlands.


Prijzen en betaalmogelijkheden

Webroot WiFi Security heeft twee soorten abonnementen. Allebei zijn het jaarabonnementen. De twee opties verschillen alleen in het aantal apparaten dat je ermee kunt beschermen. Het eerste abonnement is voor drie apparaten en kost $39,99 per jaar ($3,33 per maand). Het tweede abonnement is voor vijf apparaten en $59,99 ($5 per maand). Omgerekend komen deze prijzen (op moment van schrijven) uit op €2,94 en €4,42 per maand.

Webroot Prijzen

Er is een gratis trial-versie van zeven dagen die je kunt uitproberen zodra je je aangemeld hebt. Zo kun je het programma eerst een week uitproberen voordat je er een jaar aan vastzit. Vergeet niet je abonnement vóór het einde van deze periode te annuleren als je geen gebruik wilt maken van Webroot WiFi Security. Zoals meestal het geval is bij VPN’s, loopt je abonnement na een jaarcontract automatisch door. De prijs van het abonnement kan over de jaren heen veranderen. Bij vernieuwing worden de meest recente prijzen in acht genomen. Dit kan dus hoger uitvallen dan je gewend bent. Houd hier rekening mee!

Omdat Webroot een Amerikaans bedrijf is en hun VPN-service nog redelijk nieuw is, zijn de prijzen op dit moment nog niet beschikbaar in euro’s. Uiteraard maakt dit geen verschil bij het afrekenen: je kunt met je Nederlandse creditcard of PayPal account gewoon een abonnement afsluiten. Webroot accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB
 • PayPal

De betaalopties zijn gelimiteerd. Je kunt niet met bitcoins of giftcards betalen. Dit betekent dat je Webroot-account altijd aan je creditcard of PayPal-account verbonden is. Er is ook geen niet-goed-geld-terug-garantie.

De prijzen van Webroot WiFi Security zijn erg degelijk. Voor een paar euro heb je al de bescherming van een Webroot VPN-verbinding. Toch zijn er maar weinig mogelijkheden wat betreft abonnementen en betalen. Dit zorgt ervoor dat ons algemene gevoel over de prijs en betaalmogelijkheden van deze VPN matig is.


Klantenservice

Er zijn verschillende plekken bij Webroot waar je terechtkunt voor hulp. Zo is er de eerdergenoemde Webroot Community, een forum waar je je vragen op kwijt kunt. Hier is ook een speciale sectie die geheel gaat over Webroot WiFi Security. Wel is dit forum geheel in het Engels.

Naast het forum heeft Webroot ook een Support-pagina. Hierop vind je informatie over alle Webroot-producten. De belangrijkste secties voor VPN-gebruikers zijn de interactieve ‘Knowledge Base’ en de klantenservice van Webroot Support. Via de knowledge base kom je terecht in een soort chat-scherm. Hier kun je je vraag stellen, waarna de Webroot-robot je automatisch informatie geeft over het onderwerp dat jij aankaart. Het is dus als het ware een combinatie tussen een geautomatiseerde chat en een FAQ.

Webroot Klantentservice Chat

Deze vorm van support is geheel geautomatiseerd. Het is geen live chat met een daadwerkelijke medewerker. Er is dus een behoorlijke kans dat je vraag niet door deze bot beantwoord kan worden. Gelukkig heb je dan nog andere opties. Je kunt telefonisch contact opnemen met het Support-team via verschillende telefoonnummers, afhankelijk van je locatie. Een Nederlands nummer is er niet, maar je zou eventueel naar het Verenigd Koninkrijk kunnen bellen. Opnieuw zal dit in het Engels moeten.

Ook kun je een schriftelijke aanvraag indienen. Hiervoor scrol je naar beneden op de Support-pagina en klik je op ‘Open a support ticket’. Je moet vervolgens via je account inloggen en een klein profiel aanmaken. Dan kun je een ondersteuningsaanvraag insturen, zoals hieronder te zien is.

Webroot Klantenservice

Omdat je account is gekoppeld aan je e-mailadres, krijg je automatisch een e-mailtje zodra het supportteam geantwoord heeft. Wij stuurden een vraag in over de werking van onze VPN en kregen binnen één uur uitgebreid antwoord. Bovendien konden we in het Nederlands communiceren, wat erg fijn was. Als het antwoord je niet verder helpt met je probleem, kun je het ticket heropenen en om verdere hulp vragen.


Conclusie gebruiksvriendelijkheid Webroot WiFi Security

 • De website van Webroot is overzichtelijk, maar niet als je op zoek bent naar hun VPN
 • Het installatieproces van Webroot WiFi Security is snel en gemakkelijk
 • Het dashboard is simpel en werkt erg natuurlijk
 • Er zijn twee jaarabonnementen die bescherming bieden voor drie óf vijf apparaten
 • Webroot WiFi Security heeft weinig betaalmogelijkheden en geen anonieme opties
 • Er zijn veel verschillende mogelijkheden om hulp in te schakelen
 • De klantenservice werkt via tickets en e-mail en is erg snel met antwoorden

Servernetwerk Webroot WiFi Security

Een goed en groot servernetwerk is een must voor elke VPN-service. Hoe groter de keuze aan serverlocaties, hoe meer toegang je krijgt tot verschillende delen van het internet. Door de juiste locaties te kiezen, kun je immers geografische blokkades omzeilen. In deze sectie vertellen we je hoeveel serverlocaties Webroot WiFi Security heeft en of je een dedicated IP-adres kunt aanvragen.


Aantal servers en locaties

Webroot WiFi Security heeft op het moment van schrijven servers in 34 landen. In totaal geeft het dashboard 36 verschillende opties weer. Dit is inclusief twee serverlocaties voor de Verenigde Staten (Oost en West) en twee voor het Verenigd Koninkrijk, waarvan één een speciale streaming-server is. Er is niet bekend hoeveel servers er in totaal zijn.

 • Argentinië
 • Australië
 • België
 • Brazilië
 • Canada
 • Cyprus
 • Denemarken
 • Duitsland
 • Finland
 • Frankrijk
 • Hongarije
 • Hongkong
 • Ierland
 • India
 • Israël
 • Italië
 • Japan
 • Mexico
 • Nederland
 • Nieuw Zeeland
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Polen
 • Portugal
 • Roemenië
 • Rusland
 • Singapore
 • Spanje
 • Thailand
 • Verenigd Koninkrijk (+ Streaming)
 • Verenigde Staten (West)
 • Verenigde Staten (Oost)
 • Zuid-Afrika
 • Zweden
 • Zwitserland

Dit is een vrij brede selectie locaties, zeker aangezien de VPN-service van Webroot nog niet lang actief is. Ook de speciale server voor streaming in het Verenigd Koninkrijk kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld BBC wilt streamen.

We merkten wel op dat de servers niet altijd consistent lijken te zijn. Na te zijn verbonden met een Nederlandse server, kregen wij Duitse reclames op apps en webpagina’s voorgeschoteld. Het IP dat wij op dat moment gebruikten, stond wel geregistreerd in Amsterdam. Andere gebruikers leken dit probleem ook te hebben, waarbij ze Spaanse zoekresultaten kregen terwijl ze verbonden waren met een server uit de Verenigde Staten.


Dedicated IP-adres

Een dedicated IP-adres is een statisch adres dat alléén jij gebruikt. Je bent nog steeds anoniem, omdat het IP-adres jouw daadwerkelijke locatie niet verraadt. Webroot biedt zover bekend op dit moment geen dedicated IP’s aan. Webroot WiFi Security werkt alleen met gedeelde IP-adressen.


Conclusie servernetwerk Webroot WiFi Security

 • Webroot heeft 35 serverlocaties, plus een extra streaming-server voor het Verenigd Koninkrijk
 • Webroot biedt geen dedicated IP-adressen aan

Mogelijkheden Webroot WiFi Security

Het voordeel van Webroot WiFi Security is dat het door een bedrijf dat al langere tijd bezig is met cybersecurity is gemaakt. Ze hebben een goede, betrouwbare naam die bekend is op de markt en ze hebben toegang tot professionele middelen die andere beginnende VPN’s niet hebben. Als gevolg hiervan heeft Webroot een aantal interessante extra opties. De focus van het bedrijf ligt echter niet op unblocking. Je kunt met deze VPN dus géén Netflix kijken, maar bent wel beter beschermd tegen cybercriminelen.


Webroot WiFi Security en Netflix

Webroot geeft openlijk aan dat hun focus niet ligt op het unblocken van content. In plaats daarvan benaderen ze hun VPN-service met het oog op cybersecurity. Als gevolg hiervan zijn ze niet actief aan het vechten tegen de blokkades die Netflix tegen VPN’s opzet. Af en toe kunnen gebruikers van Webroot WiFi Security ‘per ongeluk’ Netflix kijken terwijl ze met een VPN-server verbonden zijn. Dit overkwam ons de eerste keer ook. Toen we dit opnieuw probeerden, had Netflix ons echter door en kregen we geen toegang. We kunnen dus wel stellen dat Webroot WiFi Security over het algemeen niet met Netflix werkt.


Webroot WiFi Security en torrents

Webroot WiFi Security werkt met P2P. Dit betekent dat je de VPN kunt gebruiken om torrents te downloaden. Ook deze gegevens worden dan beveiligd en versleuteld omgeleid via de VPN-server. Downloaden gaat redelijk snel met een Nederlandse server. Hier heb je geen speciale server voor nodig, zoals bij sommige andere VPN’s het geval is.


BrightCloud

Webroot WiFi Security is niet alleen een VPN-service. Het biedt ook andere opties om je internetveiligheid nóg meer op te schroeven. De meest opvallende mogelijkheid die in de VPN zit ingebouwd, is BrightCloud. BrightCloud is een product van Webroot dat werkt als een internetfilter. Zodra je BrightCloud binnen de instellingen van WiFi Security hebt ingeschakeld, filtert het programma de websites die je bezoekt. BrightCloud werkt met webclassificaties en IP-reputaties. Het beschermt je tegen phishing door links te blokkeren en houdt malware op afstand. Deze extensie van Webroot’s VPN-service benadrukt opnieuw hun focus op cybersecurity.


Conclusie mogelijkheden van Webroot WiFi Security

 • Met Webroot WiFi Security kun je geen Netflix kijken
 • Webroot WiFi Security staat je toe om torrents te downloaden
 • Webroot’s BrightCloud biedt extra internetfiltering en beschermt tegen aanvallen

Conclusies – Onze ervaring met Webroot WiFi Security

Webroot WiFi Security is een erg nieuwe VPN die onderdeel uitmaakt van een groter cybersecuritybedrijf. Het is een legitieme service die gaat voor veiligheid en privacy, maar alleen als het gaat over het beschermen tegen cybercriminelen en andere externe partijen. Dit komt vooral naar voren in de extra opties die Webroot biedt: BrightCloud beschermt je tegen aanvallen en onbetrouwbare websites. De VPN houdt zelf wel connectielogs en in sommige gevallen zelfs sessielogs bij. Hierdoor gaat onze waardering voor de privacymaatregelen van deze aanbieder flink naar beneden.

De snelheid van Webroot WiFi Security is degelijk, al is dit wel minder voor Amerikaanse servers. Alsnog is browsen geen probleem en zijn er alleen lichte vertragingen tijdens het gamen. Het gebruiksgemak is eveneens goed. Het dashboard is netjes en gemakkelijk te navigeren. Webroot heeft 35 verschillende serverlocaties, wat een degelijke keus geeft voor verschillende servers. Over het algemeen is Webroot’s WiFi Security volgens ons een degelijke keuze. Het heeft een goede naam, maar moet vooral gebruikt worden met het oog op bescherming van je gegevens tegen criminelen. Voor unblocking-uiteinden is dit geen goede VPN. Ook biedt Webroot je geen complete anonimiteit.

PLUSPUNTENMINPUNTEN
Sterke protocollenHoudt logs bij
Simpel en net dashboardGeen anonieme betaalmogelijkheden
Degelijke snelheidGeen geld-terug-garantie
Redelijk goedkoopWerkt (vaak) niet met Netflix
Duidelijke en eerlijke privacyverklaringSoms inaccurate taal bij servers
BrightCloud filtering
Torrents downloaden mogelijk

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Nieuwe VPN van een cybersecuritybedrijf dat veiligheid boven privacy stelt. Redelijk snel en gemakkelijk in gebruik.”
Onze score
7.0
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Webroot WiFi Security