Webroot Wifi Security Logo

Webroot WiFi Security Review 2022

Update: 8 juni 2022
Hoogtepunten
 • Torrenting mogelijk
 • Niet beschikbaar in Nederland
 • Houdt logs bij
Score
4.0

Onze Webroot WiFi Security score

 • Snelheid
  4.0
 • Veiligheid
  5.0
 • Gebruiksgemak
  1
 • Servers
  6.0

Webroot WiFi Security Review (2022) – Veiligheid boven privacy

Update januari 2022: Ons team heeft het afgelopen halfjaar geen contact weten te krijgen met de klantenservice. We kunnen Webroot daarom ook niet testen. Momenteel raden we het gebruik van Webroot om deze reden expliciet af. Ben je op zoek naar een VPN waar je zeker van op aan kunt? Neem dan een kijkje bij Surfshark. Mocht je hier tegen problemen aanlopen, dan heb je in ieder geval altijd een live chat voor alle hulp die je nodig hebt.

Webroot is een bedrijf dat geheel gericht is op cybersecurity en databeveiliging. Naast de VPN-service hebben ze verschillende producten voor zowel zakelijk als privégebruik. Het aanbod gaat van een simpel antivirusprogramma tot volledige pakketten gericht op online veiligheid. De VPN van Webroot heet Webroot WiFi Security en is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS. Webroot WiFi Security is een relatief nieuwe speler in het veld: het bestaat pas sinds 2018.

Webroot is kortgeleden overgenomen door Carbonite. Dit bedrijf, dat zich richt op endpoint-databescherming en cybersecurity, helpt Webroot met de missie om de wereld cybersecure te maken. Dit zou de legitimiteit moeten vergroten, maar hoe legitiem is de VPN eigenlijk?

Webroot VPN review: in het kort

Webroot’s VPN is volledig gericht op privacy en beveiliging. Deze provider houdt zich niet of nauwelijks bezig met de unblocking-mogelijkheden van VPN-gebruik. Netflix werkt bijvoorbeeld niet met deze VPN.

Het hoofdkwartier van Webroot, en hoogstwaarschijnlijk ook dat van Webroot WiFi Security, is gevestigd in Colorado. Hierdoor is het bedrijf gebonden aan de Amerikaanse wet, wat niet altijd handig is vanuit een privacy-oogpunt. In deze review zullen we hier dieper op ingaan. We kijken naar de veiligheid, maar ook naar de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en het servernetwerk van Webroot WiFi Security. In het kort kunnen we dit over de VPN-service zeggen:

PLUSPUNTENMINPUNTEN
Redelijk goedkoopNiet beschikbaar in Nederland
Simpel en net dashboardHoudt logs bij
Duidelijke en eerlijke privacyverklaringGeen anonieme betaalmogelijkheden
Torrents downloaden mogelijkGeen geld-terug-garantie
Werkt (vaak) niet met Netflix
Klantenservice reageert niet

Specificaties Webroot WiFi Security
Besturingssysteem
 • iOS
 • ,
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
Gelijktijdige verbindingen
 • 3
Torrents
 • Torrents toegestaan
Protocollen
 • IKEv2
 • ,
 • L2TP/IPsec
 • ,
 • PPTP
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Werkt ook met
 • Torrent

Snelheid: hoe snel is Webroot WiFi Security?

Toegang tot het internet is top, maar als je bij elke klik tijden moet wachten voor een pagina geladen is, heb je daar alsnog weinig aan. Ook het downloaden van bestanden en het kijken van video’s zou soepel moeten gaan. Sommige VPN’s vertragen je internetverbinding zo erg dat dit vervelend wordt. Daarom checken wij alle VPN’s die wij testen op hun snelheid.

We kijken of Webroot WiFi Security goed uit speedtests komt en testen de VPN ook handmatig in het alledaagse gebruik. Zo krijg jij een goed beeld van het effect dat Webroot WiFi Security op jouw internetverbinding heeft. Let hierbij op dat deze tests zijn uitgevoerd in het verleden. Momenteel kunnen we de dienst niet testen en dus de snelheidstests niet opnieuw uitvoeren.

 • De resultaten van de speedtests waren niet zo goed.
 • Snelheid tijdens het browsen en streamen is niet merkbaar veranderd.
 • Vertragingen tijdens het gamen.

Speedtest resultaten Webroot WiFi Security

Hieronder zie je de resultaten van een aantal speedtests die we hebben uitgevoerd met Webroot’s VPN. De metingen zijn verricht vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat deze metingen altijd afhankelijk zijn van je locatie, internetprovider en het tijdstip. Daarom hebben we ook een speedtest gedaan van onze verbinding zonder VPN als nulmeting.

VerbindingPingDownloadsnelheidUploadsnelheid
Geen VPN492,88 Mb/s93,10 Mb/s
Nederlandse server927,17 Mb/s55,77 Mb/s
Amerikaanse server18712,53 Mb/s3,02 Mb/s

Toen we verbonden waren met een Nederlandse Webroot-server, was de ping ongeveer verdubbeld, maar nog steeds erg goed. De download- en uploadsnelheid waren allebei gedaald. De downloadsnelheid heeft hierbij het ergst geleden.

Toen we verbonden met een Webroot-server in de Verenigde Staten, steeg de ping enorm. Zowel de download- als de uploadsnelheid gingen ook erg achteruit vergeleken met onze blanco-meting. Van de uploadsnelheid was nog maar 3 Mb per seconde over.

De Amerikaanse server is overduidelijk een stuk trager dan zowel de Nederlandse server als de ‘kale’ internetverbinding. Dit is niet het beste resultaat, maar toch is het voor een Amerikaanse VPN-server ook begrijpelijk. Al het verkeer moet immers helemaal via Noord-Amerika worden omgeleid.

Toch hoeft de snelheid niet zo sterk te dalen. Goede VPN-providers, zoals NordVPN en Surfshark, tonen aan dat je ook hoge snelheden kunt behalen via een VPN-verbinding. Zelfs als je verbinding maakt met een server die ver weg staat, zoals in Amerika, zou je niet zo’n significante daling hoeven zien.

Snelheid in alledaags gebruik

Om te kijken of de uitkomsten van onze speedtests ook te merken zijn in het dagelijks gebruik, hebben we de Nederlandse Webroot-servers handmatig op de proef gesteld.

Browsen ging met deze VPN prima. We merkten niets van de VPN en hadden gemakkelijk en snel toegang tot de juiste webpagina’s. Ook streamen en filmpjes kijken op YouTube ging met de snelheid die we gewend waren. Af en toe moesten video’s op YouTube aan het begin even een seconde laden, maar dat is alles wat we merkten aan eventuele vertragingen.

Het downloaden van torrents ging ook redelijk vlot. Na iets meer dan twintig minuten hadden we een film binnen. Tijdens het online gamen ondervonden we wél enigszins vertragingen bij het laden van het spel.

Veiligheid: hoe veilig is Webroot WiFi Security?

Naast snelheid willen de meeste VPN-gebruikers ook dat hun VPN hen veiligheid biedt. Anonimiteit is een van de grote speerpunten van VPN’s in het algemeen. Als je gegevens goed beveiligd zijn en worden versleuteld met een goed, betrouwbaar VPN-protocol, is de kans kleiner dat die data door anderen onderschept kunnen worden. Je gegevens blijven van jou en je bent tegelijkertijd beter beschermd tegen cybercrime.

Om te checken of Webroot’s VPN dit allemaal doet, testen wij in deze sectie de veiligheid en privacy van WiFi Security. We bespreken de gebruikte protocollen, het logbeleid, of er een kill switch is en welke persoonlijke informatie je af moet staan om een werkend account te krijgen.

In deze review is helaas alleen de informatie over het logbeleid en dataverzameling up-to-date. Aangezien we de service niet zelf konden testen, konden we namelijk ook niet verifiëren of Webroot nog steeds met dezelfde protocollen en functionaliteiten werkt.

 • Webroot werkt met drie verschillende protocollen: IKEv2, L2TP/IPSec en PPTP
 • Logbeleid: meerdere connectielogs en mogelijk meer logs als het programma vastloopt
 • Webroot WiFi Security heeft een ingebouwde kill switch
 • Persoonlijke informatie die Webroot over je verzamelt is onder andere een e-mailadres, naam en factureringsadres en (gedeeltelijke) betalingsgegevens

Protocollen

Webroot WiFi Security werkt met verschillende VPN-protocollen. Deze protocollen versleutelen jouw dataverkeer. De snelheid en veiligheid van jouw internet hangt hier deels vanaf. Webroot werkt met IKEv2, L2TP/IPSec en PPTP. Het gebruikt helaas dus niet de gouden standaard OpenVPN of het nieuwere WireGuard.

Webroot Protocollen

Binnen de instellingen van het Webroot WiFi Security-dashboard kun je een protocol instellen. Hier worden de verschillen tussen de protocollen kort voor je uitgelegd. Zo wordt IKEv2 over het algemeen gezien als een snelle optie, terwijl L2TP erg goed beveiligd is. PPTP is de simpelere optie die snel is, maar minder veilig. Als je de optie ‘Automatic’ aanzet, wordt automatisch het beste protocol gekozen.

Logbeleid en privacy

In de samenvatting zegt Webroot dat het bedrijf geen logs opslaat over je browsing-activiteiten, je IP-adres, gedownloade bestanden of websites die je bezoekt/DNS-aanvragen. Wel houdt Webroot WiFi Security connectielogs bij, namelijk deze:

 • De datum en tijd waarop je een sessie start en eindigt.
 • De hoeveelheid data die je in die tijd verstuurt en ontvangt.
 • De VPN-serverlocatie waar je mee verbindt.
 • Het land waar je vanuit verbindt (niet je IP-adres).
 • Het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding maakt via je account.

Bovendien geeft de verklaring aan dat er mogelijke anonieme logs worden bijgehouden over wat er op het apparaat gebeurt. Hieronder vallen ook de door jouw gedownloade bestanden en DNS-aanvragen. Hiermee spreekt Webroot zichzelf dus tegen.

Iedereen met toegang tot de gegevens weet dus vanuit welk land je het web opgaat en (misschien) zelfs wat je precies doet op het internet. Dit zorgt ervoor dat we twijfels hebben over de privacy die Webroot WiFi Security biedt. Hoewel het bedrijf erg gericht is op cybersecurity, geeft het meer om de goede werking van de producten dan om het waarborgen van de privacy van VPN-gebruikers. Dit is logisch bij de andere producten, maar niet gewenst bij een VPN. Als je om je anonimiteit en privacy geeft, kun je dus beter kiezen voor een goede ‘no log’-VPN.

Deelt Webroot je persoonlijke gegevens?

Het hoofdkwartier van Webroot staat in Colorado, in de Verenigde Staten. Dit land is deel van de 5 eyes-alliantie en is daardoor niet bepaald een privacyparadijs. De provider zegt in zijn privacybeleid bovendien dat het je persoonsgegevens zal delen met de politie of andere overheidsorganisaties als hier gerechtelijke grond voor is.

De overheid is echter niet de enige instantie met wie Webroot jouw gegevens deelt. Zo deelt het je gegevens met affiliates en dochterbedrijven. Wanneer een van deze partijen nadenkt over een fusie of verkoop, kunnen jouw gegevens bovendien gedeeld worden met de kopers.

Een derde serie bedrijven met wie Webroot je persoonlijke data deelt zijn de ‘third-party service providers‘. Deze lopen uiteen van de bedrijven achter de betaalmethodes, zoals PayPal, tot analytische tools die ze gebruiken, zoals Google. Ook wanneer de provider denkt dat je fraude pleegt, deelt het jouw gegevens met de organisaties die je zou frauderen.

Welke informatie heeft Webroot WiFi Security nodig?

Om een account bij Webroot aan te maken, heeft het bedrijf wat persoonlijke informatie van je nodig:

 • Je e-mailadres.
 • Zowel je voor- als achternaam.
 • Je volledige adres. Hier vallen dus je land, woonplaats, postcode, straat en huisnummer onder.
 • Betaalgegevens.

Betalen gaat bij deze provider niet anoniem. Om gebruik te maken van de Webroot VPN moet je betalen met PayPal of creditcard.

Kill switch

Webroot heeft een kill switch in de WiFi Security-software ingebouwd. Deze is te vinden onder de ‘Connections’-tab binnen de instellingen. Met de kill switch wordt je online privacy en veiligheid beter gewaarborgd. Met de kill switch wordt al je internetverkeer automatisch onderbroken wanneer de WiFi Security VPN-verbinding wegvalt. Hierdoor lek je niet per ongeluk informatie zonder dat je het doorhebt.

De gebruiksvriendelijkheid van Webroot WiFi Security

Het liefste wil je als VPN-gebruiker zo weinig mogelijk van je VPN merken. De snelheid moet je dagelijkse bezigheden niet belemmeren, maar ook moet het programma gemakkelijk in gebruik zijn. Een snelle installatie, overzichtelijk dashboard en goede prijs dingen hier allemaal in mee. Hoe simpeler het proces om je VPN te installeren en in te stellen, hoe eerder jij veilig het internet op kunt.

Daarom besteden we hier wat aandacht aan het beoordelen van de website, het installatieproces, de software, de prijs en de klantenservice van Webroot WiFi Security. Let hierbij op dat de reviews van het installatieproces en de app niet up-to-date zijn.

 • De website van Webroot is overzichtelijk, maar niet als je op zoek bent naar de VPN.
 • De VPN wordt niet in Nederland aangeboden.
 • Het installatieproces van Webroot WiFi Security is snel en gemakkelijk.
 • Het dashboard is simpel en werkt erg natuurlijk.
 • Er is één abonnementsvorm.
 • Webroot WiFi Security heeft weinig betaalmogelijkheden en geen anonieme opties.
 • De klantenservice werkt via tickets en e-mail, maar reageert niet op vragen.

De Webroot website

De homepage van de Webroot website is simpel. Een rustige pagina vertelt dat het bedrijf zowel producten aanbiedt voor privégebruik als voor bedrijven. De website is beschikbaar in veel verschillende talen, waaronder Nederlands. De verschillende producten van Webroot vind je als je kiest voor ‘Voor thuis en thuiskantoor’ of ‘Voor bedrijven en partners’. Er komen dan vooral antivirusprogramma’s en programma’s voor algehele internetsecurity tevoorschijn. Je kunt ook wat informatie vinden over Webroot, zijn kernwaarden en het moederbedrijf onder ‘info’ in de bovenkant van het scherm.

Webroot Website Homepage

Als je specifiek op zoek bent naar de Webroot VPN, genaamd Webroot WiFi Security, zul je deze echter niet op de Nederlandse pagina vinden. De VPN vind je alleen op de Japanse en Amerikaanse variant van de website. Op de Amerikaanse pagina vind je meer informatie over VPN’s in het algemeen, de prijs van WiFi Security en een aanbieding voor het combineren van een VPN en antivirus.

Amerikaanse homepage van Webroot

De website van Webroot zit degelijk in elkaar als je een antivirusprogramma wilt kopen. Voor de VPN is de website echter minder goed ingericht. De juiste pagina is lastig te vinden en je kunt die zelfs helemaal niet bereiken vanuit de Nederlandse versie van de website. Bovendien is alle informatie over de VPN ook op de Amerikaanse site lastig te vinden en erg verouderd.

Om informatie over Webroot WiFi Security zelf te vinden, moet je helemaal naar beneden scrollen en klikken op ‘Knowledge base’. Hier wordt je verwezen naar een FAQ met blogposts uit 2018.

Het installatieproces van Webroot WiFi Security

Het installeren van Webroot WiFi Security gaat erg snel, zelfs al duurt het even voor je de juiste pagina op de website hebt gevonden. Via deze installer-link kom je op de downloadpagina van Webroot terecht, waar je het WiFi Security-dashboard voor Windows kunt downloaden. Onderaan de pagina staan ook handleidingen over hoe je het programma kunt installeren op Mac, Android en iOS.

Webroot Installatiescherm

Na het downloaden van het installatiebestand is het een kwestie van drie keer op ‘volgende’ of ‘oké’ klikken en dan heb je Webroot WiFi Security op je computer staan. Het dashboard opent vervolgens vanzelf. Log in met de gegevens van je account (zorg wel dat je die eerst via e-mail hebt geverifieerd) en je kunt aan de slag.

Webroot dashboard login

Het installatieproces is dus redelijk gemakkelijk en spreekt voor zich, al is de downloadpagina lastig te vinden als je er niet specifiek op googelt.

Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid Webroot WiFi Security software

Het dashboard van Webroot WiFi Security is klein. Je kunt het dus gemakkelijk overzien, al is de software niet beschikbaar in het Nederlands. Klik op het locatie-icoontje naast de ‘Connect’-knop om de lijst met serverlocaties in te zien en een locatie te kiezen. Zodra je verbindt, zie je het land dat je gekozen hebt, het IP-adres dat je aan hebt genomen en de hoe lang je verbonden bent met die specifieke server.

Ook kun je hier de verbinding met de VPN weer verbreken. Helemaal onderin het scherm is een link naar de Webroot Community, een kennisbank en forum voor mensen die producten van het bedrijf gebruiken.

Webroot Dashboard Niet Verbonden

De instellingen van Webroot WiFi Security zijn vrij simpel. Er zijn ‘General’-opties, waar je kunt aangeven of je notificaties wilt ontvangen en het programma wilt beginnen zodra je computer opstart. Onder ‘Protocol’ kun je een specifiek protocol uitkiezen of het programma automatisch met het beste protocol laten verbinden. Bij ‘Connections’ kun je de kill switch inschakelen, je betrouwbare wifi-netwerken beheren en de automatische WiFi Security van Webroot aanzetten.

Onder ‘Web Filtering’ vind je Webroot’s speciale internetfilter, dat BrightCloud heet. Hier komen we later nog op terug. Ten slotte kom je via ‘Support’ bij de FAQ van Webroot, kun je contact opnemen met de klantenservice of een snelheidstest doen (via speedtest.net, het platform dat wij ook voor onze snelheidstesten gebruiken).

Helaas kunnen veel van de instellingen alleen veranderd worden als je niet verbonden bent met een Webroot VPN-server. Je moet altijd eerst handmatig de verbinding verbreken vóór je veranderingen aan kunt brengen, zoals het aanzetten van de kill switch. Ook moet je zelf de verbinding afkappen als je een andere serverlocatie uit wilt kiezen. Dit doet deels af aan de gebruiksvriendelijkheid van deze app.

Webroot Dashboard en Instellingen

Prijzen en betaalmogelijkheden

Webroot WiFi Security heeft slechts één abonnement. Het gaat hier om een jaarabonnement van 39,99 dollar. Dit komt neer op 3,33 dollar per maand, oftewel ongeveer 3,08 euro per maand. Er is bovendien geen geld-terug-garantie of proefperiode.

Prijs van Webroot WiFi Security

Webroot accepteert de volgende betaalmogelijkheden:

 • Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB
 • PayPal

De betaalopties zijn gelimiteerd. Je kunt niet met bitcoin of giftcards betalen. Dit betekent dat je Webroot-account altijd aan je creditcard of PayPal-account verbonden is.

Klantenservice

Er zijn verschillende plekken bij Webroot waar je terechtkunt voor hulp. Zo is er de eerdergenoemde Webroot Community, een forum waar je je vragen op kwijt kunt. Hier is ook een speciale sectie die geheel gaat over Webroot WiFi Security. Wel is dit forum geheel in het Engels.

Naast het forum heeft Webroot ook een Support-pagina. Hierop vind je informatie over alle Webroot-producten. De belangrijkste secties voor VPN-gebruikers zijn de interactieve ‘Knowledge Base’ en de klantenservice van Webroot Support. Via de knowledge base kom je terecht in een soort chat-scherm. Hier kun je je vraag stellen, waarna de Webroot-robot je automatisch informatie geeft over het onderwerp dat jij aankaart. Het is dus als het ware een combinatie tussen een geautomatiseerde chat en een FAQ.

Webroot Klantentservice Chat

Deze vorm van support is geheel geautomatiseerd. Het is geen live chat met een daadwerkelijke medewerker. Er is dus een behoorlijke kans dat je vraag niet door deze bot beantwoord kan worden. Gelukkig heb je dan nog andere opties. Je kunt telefonisch contact opnemen met het Support-team via verschillende telefoonnummers, afhankelijk van je locatie. Een Nederlands nummer is er niet, maar je zou eventueel naar het Verenigd Koninkrijk kunnen bellen. Opnieuw zal dit in het Engels moeten.

Ook kun je een schriftelijke aanvraag indienen. Hiervoor scrol je naar beneden op de Support-pagina en klik je op ‘Open a support ticket’. Je moet vervolgens via je account inloggen en een klein profiel aanmaken. Dan kun je een ondersteuningsaanvraag insturen, zoals hieronder te zien is.

Webroot Klantenservice

Omdat je account is gekoppeld aan je e-mailadres, krijg je automatisch een e-mailtje zodra het supportteam geantwoord heeft. Wij stuurden in het verleden een vraag in over de werking van onze VPN en kregen binnen één uur uitgebreid antwoord. Bovendien konden we in het Nederlands communiceren, wat erg fijn was.

Toen we in 2021 en 2022 nogmaals in contact probeerden te komen met de klantenservice van Webroot, kregen we helaas geen reactie. We zochten contact met de Amerikaanse klantenservice en de Nederlandse klantenservice. Geen van beide reageerde op onze vragen.

Servernetwerk Webroot WiFi Security

Een goed en groot servernetwerk is een must voor elke VPN-service. Hoe groter de keuze aan serverlocaties, hoe meer toegang je krijgt tot verschillende delen van het internet. Door de juiste locaties te kiezen, kun je immers geografische blokkades omzeilen. In deze sectie vertellen we je hoeveel serverlocaties Webroot WiFi Security heeft gehad en of je een dedicated IP-adres kunt aanvragen. Ook voor deze sectie geldt: dit is verouderde informatie die we niet meer kunnen verifiëren.

 • Webroot heeft 35 serverlocaties, plus een extra streaming-server voor het Verenigd Koninkrijk
 • Webroot biedt geen dedicated IP-adressen aan

Aantal servers en locaties

Webroot WiFi Security heeft op het moment van schrijven servers in 34 landen. In totaal geeft het dashboard 36 verschillende opties weer. Dit is inclusief twee serverlocaties voor de Verenigde Staten (Oost en West) en twee voor het Verenigd Koninkrijk, waarvan één een speciale streaming-server is. Er is niet bekend hoeveel servers er in totaal zijn.

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenIsraël, Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Hongkong, India, Japan, Nieuw-Zeeland, Singapore, Thailand
EuropaBelgië, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Midden- en Zuid-AmerikaArgentinië, Brazilië, Mexico

Dit is een vrij brede selectie locaties, zeker aangezien de VPN-service van Webroot nog niet lang actief is. Ook de speciale server voor streaming in het Verenigd Koninkrijk kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld BBC wilt streamen.

We merkten wel op dat de servers niet altijd consistent lijken te zijn. Na te zijn verbonden met een Nederlandse server, kregen wij Duitse reclames op apps en webpagina’s voorgeschoteld. Het IP dat wij op dat moment gebruikten, stond wel geregistreerd in Amsterdam. Andere gebruikers leken dit probleem ook te hebben, waarbij ze Spaanse zoekresultaten kregen terwijl ze verbonden waren met een server uit de Verenigde Staten.

Dedicated IP-adres

Een dedicated IP-adres is een statisch adres dat alléén jij gebruikt. Je bent nog steeds anoniem, omdat het IP-adres jouw daadwerkelijke locatie niet verraadt. Webroot biedt zover bekend op dit moment geen dedicated IP’s aan. Webroot WiFi Security werkt alleen met gedeelde IP-adressen.

Mogelijkheden Webroot WiFi Security

Het voordeel van Webroot WiFi Security is dat het door een bedrijf dat al langere tijd bezig is met cybersecurity is gemaakt. De focus van het bedrijf ligt echter niet op unblocking. Je kunt met deze VPN dus géén Netflix kijken, maar bent wel beter beschermd tegen cybercriminelen. In ieder geval, dit was het geval in het verleden. Hoe het nu zit met de functionaliteiten van Webroot WiFi Security is onbekend.

 • Met Webroot WiFi Security kun je geen Netflix kijken.
 • Webroot WiFi Security staat je toe om torrents te downloaden.
 • Webroot’s BrightCloud biedt extra internetfiltering en beschermt tegen aanvallen.

Webroot WiFi Security en Netflix

Netflix Icon KleinWebroot geeft openlijk aan dat de focus niet ligt op het unblocken van content. Als gevolg hiervan vecht het bedrijf niet actief tegen de blokkades die Netflix tegen VPN’s opzet. Af en toe kunnen gebruikers van Webroot WiFi Security ‘per ongeluk’ Netflix kijken terwijl ze met een VPN-server verbonden zijn. Dit overkwam ons de eerste keer ook. Toen we dit opnieuw probeerden, had Netflix ons echter door en kregen we geen toegang. We kunnen dus wel stellen dat Webroot WiFi Security over het algemeen niet met Netflix werkt.

Webroot WiFi Security en torrents

Webroot WiFi Security werkt met P2P. Dit betekent dat je de VPN kunt gebruiken om torrents te downloaden. Ook deze gegevens worden dan beveiligd en versleuteld omgeleid via de VPN-server. Downloaden gaat redelijk snel met een Nederlandse server. Hier heb je geen speciale server voor nodig, zoals bij sommige andere VPN’s het geval is.

BrightCloud

Webroot WiFi Security is niet alleen een VPN-service. Het biedt ook andere opties om je internetveiligheid nóg meer op te schroeven. De meest opvallende mogelijkheid die in de VPN zit ingebouwd, is BrightCloud. BrightCloud is een product van Webroot dat werkt als een internetfilter. Zodra je BrightCloud binnen de instellingen van WiFi Security hebt ingeschakeld, filtert het programma de websites die je bezoekt. BrightCloud werkt met webclassificaties en IP-reputaties. Het beschermt je tegen phishing door links te blokkeren en houdt malware op afstand.

Conclusies: onze ervaring met Webroot WiFi Security

Webroot WiFi Security is een VPN die onderdeel uitmaakt van een groter cybersecuritybedrijf. De VPN houdt zelf wel connectielogs en in sommige gevallen zelfs sessielogs bij. Hierdoor gaat onze waardering voor de privacymaatregelen van deze aanbieder flink naar beneden.

De snelheid van Webroot WiFi Security is ook niet al te best wanneer we naar de speedtests kijken. Alsnog is browsen geen probleem en zijn er alleen lichte vertragingen tijdens het gamen. Het grootste nadeel is dat de VPN niet voor de Nederlandse markt bedoeld lijkt te zijn. Het feit dat de klantenservice niet reageert op onze vragen, draagt niet bij aan ons vertrouwen in de service.

Als je graag een VPN wilt gebruiken om anoniem en veilig online te gaan, kun je dus beter voor een andere provider kiezen. Kies bijvoorbeeld voor Surfshark. Een andere VPN-aanbieder uit onze top 5 is ook altijd een goede keuze. Zo weet je in ieder geval dat je een legitieme service kiest.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Was makkelijk in gebruik, maar is niet meer verkrijgbaar”
Onze score
4.0
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek Webroot WiFi Security