Kijk alles van het WK Hockey Dames 2022 live overal vandaan

Hockeyspeelster in oranje tenue speelt de bal op een hockeyveld

Klik hier voor een korte samenvatting
WK Hockey 2022: kijk ook vanuit het buitenland alle wedstrijden live

Het WK Hockey Vrouwen start op vrijdag 1 juli 2022. Tot en met 17 juli is het WK te zien. Wil je het live kijken, maar ben je in het buitenland? Geen zorgen: met het volgende stappenplan kijk je alsnog alle wedstrijden van het WK live – waar je ook bent.

 1. Neem een abonnement op een VPN-provider. Wij raden Surfshark aan.
 2. Download de VPN van de website en installeer deze op je apparaat.
 3. Open de gedownloade app en log in.
 4. Verbind met een VPN-server in Nederland. Zo krijg je toegang tot alle Nederlandse streams.
 5. Open de stream waar jij hockey op wilt zien, bijvoorbeeld NLZIET of Ziggo GO.
 6. Laat de VPN aanstaan op de achtergrond.
 7. Veel plezier bij de wedstrijden!

Wil je meer informatie over het WK Hockey Dames 2022 en over hoe je alle wedstrijden live kijkt? Lees dan het volledige artikel.


Het WK Hockey 2022 vindt plaats van 1 tot en met 17 juli. De FIH (Internationale Hockey Federatie) wees het WK voor vrouwen toe aan Spanje. Hier worden dan ook de halve finales en finales gespeeld. De overige wedstrijden, van de groepsfase tot de kwartfinales, worden naast Spanje ook deels in Nederland gespeeld. Nooit eerder werden wedstrijden van het WK in twee landen gespeeld.

Tijdens de poulefase spelen twee van de vier poules hun wedstrijden in het Wagener Stadion in Amstelveen. Het Nederlands elftal speelt al haar wedstrijden van de groepsfase in Nederland zelf. Dit zijn de duels tegen Ierland (2 juli), Duitsland (3 juli) en Chili (6 juli). Nog meer goed nieuws: Eva de Goede blijkt op tijd fit en behoort tot de WK-selectie van Oranje.

Op het WK 2022 zullen we Marloes Keetels voor het laatst in actie zien. Zij kondigde aan haar loopbaan na het WK te beëindigen. Dit toernooi is ook het laatste van interim-bondscoach Jamilon Mülder. Paul van Ass neemt het stokje over en wordt bondscoach van de Nederlandse hockeydames.

De Nederlandse vrouwenhockeyploeg bezet al een tijd de eerste plaats op de wereldranglijst van de FIH. Dit belooft een hoop spektakel van Oranje op het WK. Wil je niets missen? Het WK begint op vrijdag 1 juli. Op 2 juli speelt Nederland haar eerste wedstrijd tegen Ierland. In dit artikel leggen we uit hoe je alles van het WK Hockey Dames 2022 kijkt.

Waar kan ik het WK Hockey 2022 kijken?

Je kijkt de wedstrijden van het WK live op tv bij Ziggo Sport. Bij Ziggo TV, Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en Ziggo Sport Voetbal zijn hockeywedstrijden te zien. Ook de NOS besteedt aandacht aan het WK hockey, maar zal niet alle wedstrijden live uitzenden.

Online kijk je het WK Hockey bij NOS Sport en NLZIET. Uiteraard kun je ook via Ziggo GO de wedstrijden zien als je een Ziggo-abonnement hebt.

Zo kijk je het WK Hockey Vrouwen vanuit het buitenland

Als je in het buitenland bent, heb je kans dat de online streams niet toegankelijk zijn voor jou. Dit komt doordat zenders hun streams niet mogen uitzenden in gebieden waar ze geen uitzendrechten hebben. De NOS heeft bijvoorbeeld alleen uitzendrechten in Nederland. Buiten Nederland heb je dus geen toegang tot NOS-streams.

Wel is het zo dat betaalde streams binnen de hele Europese Unie beschikbaar moeten zijn. Ben je een Ziggo-abonnee of betaal je voor NLZIET? Dan kun je deze streams dus wel in het buitenland kijken – zolang je binnen de EU bent.

In andere gevallen word je dus geblokkeerd. Aan de hand van je IP-adres zien websites je locatie. Zo bepalen ze of je wel of geen toegang krijgt tot de streams. Gelukkig kun je vanuit het buitenland toch een Nederlands IP-adres krijgen, waardoor het lijkt alsof jij in Nederland bent. Dit doe je door middel van een VPN.

Een VPN (Virtual Private Network) kan je IP-adres veranderen in een IP-adres van een externe VPN-server. Je bepaalt zelf met welke server op welke locatie je verbindt. Zo kun je dus je eigen virtuele locatie bepalen! Maak je verbinding met een VPN-server in Nederland? Dan krijg je een Nederlands IP-adres toegewezen en zijn alle Nederlandse streams van het WK Hockey gewoon voor jou beschikbaar!

Stappenplan: WK Hockey Dames 2022 kijken met een VPN

Een VPN-verbinding aangaan is erg eenvoudig en bovendien helemaal legaal. Doorloop de volgende stappen om het WK Hockey 2022 te kijken met een VPN:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. Dit hoeft niet duur te zijn. Wij raden Surfshark aan. Deze VPN is erg snel, voordelig en veilig, en heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen. Zo kijk je alle wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK en kun je na afloop je geld terugvragen.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.19 per maand
  Vanaf
  €2.19
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN van de officiële website en volg de installatieprocedure.
 4. Log in bij de zojuist geïnstalleerde app. Vul hiervoor de gegevens in van het VPN-account dat je bij stap 1 hebt aangemaakt.
 5. Verbind met een VPN-server in Nederland. Zo kijk je gewoon Nederlandse televisie – dus ook het WK Hockey – vanuit het buitenland.
 6. Open de stream van het WK Hockey 2022, bijvoorbeeld NLZIET of Ziggo GO.
 7. Veel kijkplezier!

Programma poulefase en speelschema Nederland

In de tabel hieronder zie je het programma van de poulefase van het WK Hockey 2022. We hebben de wedstrijden van Oranje dikgedrukt.

DatumWedstrijdTijdPoule
Vrijdag 1 juliSpanje – Canada21:30C
Zaterdag 2 juliNieuw-Zeeland – China14:00B
Duitsland – Chili16:30A
Argentinië – Zuid-Korea18:00C
Nederland – Ierland19:30A
Australië – Japan21:30D
Zondag 3 juliBelgië – Zuid-Afrika15:00D
Engeland – India16:30B
Zuid-Korea – Canada18:00C
Duitsland – Nederland19:30A
Spanje – Argentinië21:30C
Dinsdag 5 juliIerland – Chili14:00A
India – China16:30B
Japan – Zuid-Afrika18:00D
Nieuw-Zeeland – Engeland19:30B
België – Australië21:30D
Woensdag 6 juliIerland – Duitsland16:30A
Japan – België18:00D
Nederland – Chili19:30A
Australië – Zuid-Afrika21:30D
Donderdag 7 juliEngeland – China16:30B
Argentinië – Canada18:00C
India – Nieuw-Zeeland19:30B
Zuid-Korea – Spanje21:30C
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen