Kijk de halve finales Songfestival 2022 (met S10) overal vandaan

Persoon houdt microfoon omhoog met gekleurde rook op de achtergrond

Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2022 overal ter wereld

Echte liefhebbers wisten het natuurlijk allang, maar: het is weer tijd voor het Eurovisie Songfestival 2022! Dit populaire liedjesfestijn kun je natuurlijk niet missen. Ben je in het buitenland op het moment van de halve finales (10 mei en 12 mei) en krijg je geen toegang tot je streams? Geen zorgen: met een VPN kijk je het Songfestival live, waar ter wereld je ook bent. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de software op je apparaat.
 3. Open de VPN-app en log in.
 4. Verbind met een server in Nederland. Zo kijk je het Songfestival via Nederlandse streams.
 5. Ga naar de stream waar jij het Songfestival op wilt kijken. Dit kan via bijvoorbeeld NPO Start, NLZIET, Ziggo GO, of via YouTube-streams.
 6. Heel veel kijkplezier bij het Eurovisie Songfestival 2022!

Wil je meer weten over deze editie van het Songfestival of hoe je het kijkt met een VPN? Lees dan het volledige artikel.


Je kunt er niet meer omheen: het Eurovisie Songfestival 2022 staat weer voor de deur! Na de winst van de Italiaanse rockband Måneskin op het Songfestival 2021 in Rotterdam, vindt het liedjesfestijn dit jaar in Turijn plaats. De halve finales zijn op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei. De finale is op zaterdag 14 mei.

De Nederlandse zangeres S10 (Stien den Hollander) treedt met haar liedje ‘De Diepte’ op in de eerste halve finale op dinsdag. Ze is op deze dag als achtste aan de beurt. Bij de bookmakers staat S10 op de negende plaats, met een winstkans van 1%. Afgaand op deze statistieken zal haar optreden in ieder geval genoeg zijn om als een van de tien landen door te gaan naar de finale aanstaande zaterdag.

Dit jaar nemen er veertig landen deel aan het Eurovisie Songfestival. Grote afwezigen zijn Rusland (vanwege de oorlog in Oekraïne) en Belarus (vanwege niet-goedgekeurde politiek getinte inzendingen). Wel zijn Montenegro en Armenië weer present. Ook Oekraïne zal ondanks de oorlog deelnemen aan het Songfestival in Turijn. Het land wordt als de grootste kanshebber voor de winst gezien (48% volgens de bookmakers, gevolgd door Italië (11%) en het Verenigd Koninkrijk (10%)). Het thema van het Eurovisie Songfestival 2022 is ‘The sound of beauty’.

Wil je niets van het Songfestival missen? In dit artikel lees je waar je de halve finales kijkt, en hoe je ook vanuit het buitenland live het Eurovisie Songfestival 2022 volgt. Ook vind je het programma van de finales, op volgorde van optreden.

Waar kijk ik het Eurovisie Songfestival 2022?

Het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in de week van 9 – 15 mei. De halve finales zijn op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei. Op zaterdag 14 mei vindt de finale plaats. Beide halve finales (evenals de finale) starten om 21:00 uur.

In Nederland zendt de AVROTROS het Songfestival uit op NPO1. Online kijk je het Songfestival via NPO Start of NLZIET. Ook kun je op YouTube een livestream volgen van de halve finales:

Daarnaast kijk je het Songfestival online via de app van je televisieprovider, zoals Ziggo GO.

Ben je in het buitenland? Dan werken de streams van NPO Start en NLZIET vaak niet. Ook de livestreams van YouTube zijn niet over de hele wereld beschikbaar; de streams zijn bijvoorbeeld niet toegankelijk vanuit de Verenigde Staten. Buiten de Europese Unie krijg je zelfs geen toegang tot de stream van je televisieprovider.

De livestreams van YouTube zijn wel vanuit veel landen beschikbaar. Kijk je liever het Songfestival zoals je gewend bent – met commentaar van Cornald Maas en Jan Smit? Gebruik dan een VPN. Hiermee omzeil je de geoblokkades en kun je overal ter wereld Nederlandse televisie kijken, dus ook het Eurovisie Songfestival 2022.

Zo kijk je het Eurovisie Songfestival buiten Europa

Een VPN (Virtual Private Network) verbergt je IP-adres. Zo zien websites niet meer je daadwerkelijke locatie. In plaats daarvan krijg je een IP-adres van een VPN-server toegewezen. Je kunt de locatie van deze server zelf uitzoeken. Als je een Nederlandse VPN-server kiest, denken websites dat je in Nederland bent. Zo krijg je toegang tot Nederlandse streams.

Stappenplan: kijk het Eurovisie Songfestival 2022 met een VPN

Volg onderstaande stappen om het Songfestival met een VPN te kijken:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Deze VPN heeft een uitgebreid servernetwerk van snelle servers. Zo vind je gegarandeerd een geschikte server die niet buffert tijdens het kijken van het Songfestival. Je kunt gebruikmaken van de geld-terug-garantie van NordVPN en zowel de halve finales als de finale gratis kijken. Wil je liever een andere VPN-provider? Neem dan een kijkje bij onze VPN-reviews.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-software van de officiële website van de provider en volg de installatieprocedure.
 4. Open de VPN-app en log in met je accountgegevens. Deze heb je bij stap één aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een server in Nederland. Op die manier krijg je toegang tot de Nederlandse streams van het Eurovisie Songfestival 2022.
 6. Ga naar de stream waarop jij het Songfestival wilt zien, bijvoorbeeld NPO Start. Laat de VPN ondertussen op de achtergrond draaien.
 7. Geniet van het spektakel en de gezelligheid van de halve finales van het Eurovisie Songfestival 2022!

Halve finales Songfestival 2022 volgorde

Uiteraard zijn ook dit jaar weer een aantal opmerkelijke acts te zien. Zo dragen de leden van het Noorse popduo Subwoolfer tijdens het gehele evenement wolf-maskers. Ook San Marino komt wederom met een aparte inzending. Ditmaal stuurt het land het liedje ‘Stripper’ in. Daarnaast trekt Australië aandacht met een gevoelig liedje waarin zanger Sheldon Riley vertelt over zijn zware jeugd. Hij groeide met het syndroom van Asperger op in een religieuze familie en probeerde zijn homoseksualiteit te accepteren.

Genoeg om te kijken dus! In de onderstaande tabellen zie je de volgorde van de landen in de twee halve finales. Per halve finale gaan er tien acts door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2022 op zaterdag 14 mei.

Volgorde eerste halve finale Songfestival 2022

De eerste halve finale, met onder andere S10 als achtste, vindt plaats op dinsdag 10 mei om 21:00 uur.

LandArtiestLied
1.AlbaniëRonela HajatiSekret
2.LetlandCiti Z_niEat Your Salad
3.LitouwenMonika LiuSentimentai
4.ZwitserlandMarius BearBoys do cry
5.SloveniëLPSDisko
6.OekraïneKalush OrchestraStefania
7.BulgarijeIntelligent Music ProjectIntention
8.NederlandS10De diepte
9.MoldaviëZdob și Zdub & Frații AdvahovTrenulețu
10.PortugalMaroSaudade, saudade
11.KroatiëMia DimšićGuilty pleasure
12.DenemarkenREDDIThe show
13.OostenrijkLUM!X feat. Pia MariaHalo
14.IJslandSigga, Beta & ElínMeð hækkandi sól
15.GriekenlandAmanda TenfjordDie together
16.NoorwegenSubwoolferGive that wolf a banana
17.ArmeniëRosa LinnSnap

Volgorde tweede halve finale Songfestival 2022

De tweede halve finale kijk je op donderdag 12 mei, ook om 21:00 uur.

LandArtiestLied
1.FinlandThe RasmusJezebel
2.IsraëlMichael Ben DavidI.M
3.ServiëKonstraktaIn corpore sano
4.AzerbeidzjanNadir RüstəmliFade to black
5.GeorgiëCircus MircusLock Me In
6.MaltaEmma MuscatI Am What I Am
7.San MarinoAchille LauroStripper
8.AustraliëSheldon RileyNot The Same
9.CyprusAndromacheEla
10.IerlandBrookeThat’s rich
11.Noord-MacedoniëAndreaCircles
12.EstlandStefanHope
13.RoemeniëWRSLlámame
14.PolenOchmanRiver
15.MontenegroVladanaBreathe
16.BelgiëJérémie MakieseMiss You
17.ZwedenCornelia JakobsHold me Closer
18.TsjechiëWe Are DomiLights off
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen