Gratis live het NK wielrennen 2022 kijken, ook in het buitenland

wielrenners in wedstrijd
Klik hier voor een samenvatting
NK wielrennen live kijken vanuit het buitenland: in het kort

Je kijkt het NK wielrennen live bij de NOS. Vanuit het buitenland heb je mogelijk geen toegang tot deze gratis stream. Volg onderstaande stappen om overal ter wereld het NK wielrennen te streamen:

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN en sluit een abonnement af. Je kunt ook eerst gebruikmaken van de gratis proefperiode.
 2. Installeer de VPN en log in.
 3. Maak verbinding met een VPN-server in Nederland om een Nederlands IP-adres te krijgen.
 4. Ga naar de NPO Start-website
 5. Geniet live van het NK wielrennen.

Lees de rest van dit artikel voor meer informatie over de race en hoe je deze kijkt met een VPN.

Deze week staat het Nederlands kampioenschap wielrennen weer op de planning. Woensdag 22 juni start het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Emmen. Zowel de tijdrit voor de mannen als de tijdrit voor de vrouwen wordt woensdag verreden.

De Nederlandse kampioenschappen op de weg vinden plaats op het parcours op de VAM-berg in Wijster (Drenthe). Op vrijdag 24 juni kunnen we genieten van de wegwedstijd van de mannen. Zaterdag 25 juni kijk je de wegwedstijd van de vrouwen.

Vorig jaar pakten Timo Roosen en Amy Pieters de wegtitel en de daarbij horende rood-wit-blauwe trui. Tom Dumoulin en Anna van der Breggen wonnen de tijdrit in 2021. Wie gaan dit jaar winnen?

In dit artikel lees je waar je de livestream van het NK wielrennen kijkt, zelfs als je in het buitenland bent.

Waar kijk ik het NK wielrennen 2022?

Het NK wielrennen 2022 wordt uitgezonden door de NOS. Je kunt live naar dit wielerkampioenschap kijken via een gratis livestream van NPO Start.

De herenwedstrijd is op vrijdagmiddag 24 juni te bekijken via een livestream van NPO1. Op zaterdagmiddag 25 juni kijk je naar het liveverslag van het NK wielrennen vrouwen.

Het tijdritkampioenschap op woensdag wordt helaas niet door de NOS uitgezonden.

Ook met een NLZIET-abonnement kun je live het NK wielrennen online live volgen. Heb je een Ziggo-abonnement? Dan kun je het NK wielrennen bekijken met de Ziggo GO-app.

Wanneer je op vakantie bent heb je mogelijk geen toegang tot de stream. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Gelukkig kun je met behulp van een VPN ook in het buitenland naar het NK wielrennen kijken. Hieronder lees je hoe dit precies werkt.

Het NK wielrennen kijken in het buitenland

Loop je tijdens je vakantie in het buitenland tegen een blokkade aan? Met behulp van een een VPN kun je jouw IP-adres veranderen naar een Nederlands IP-adres. Je maakt verbinding met een server in Nederland. Het lijkt hierdoor alsof je in Nederland bent. Op die manier krijg je toch toegang tot de gratis livestream van de NOS.

Een VPN is niet alleen handig voor het deblokkeren van een stream op vakantie, maar biedt daarnaast nog veel meer voordelen. Een VPN zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je anoniemer en veiliger bent online.

Gratis NK wielrennen 2022 kijken met een VPN: een stappenplan

Wil je in het buitenland het NK wielrennen streamen? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Kies een betrouwbare VPN-provider zoals NordVPN en sluit een abonnement af. Je kunt NordVPN ook eerst gebruikmaken van de gratis proefperiode.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Installeer de VPN en log in.
 4. Maak verbinding met een VPN-server in Nederland om een Nederlands IP-adres te krijgen.
 5. Ga naar de NPO Start-website.
 6. Geniet live van de NK-wegrace!

Overzicht van het NK wielrennen 2022

Wil je niets missen van het NK wielrennen? NOS Studio Sport zendt de wedstrijden van de dames elite en heren elite live op televisie uit. Via NPO Start volg je het liveverslag van het NK wielrennen:

EvenementDatumStarttijdLivestream
Wegwedstrijd (mannen)24 juni15:30NPO Start
Wegwedstrijd (mannen)25 juni16:00NPO Start
Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen