2 race auto's achter elkaar

Volg de Formule 1 GP van de VS 2019 in het buitenland!

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 3 minuten, 27 seconden

Update: de GP Verenigde Staten werd in 2019 gewonnen door Valtteri Bottas.

Dit weekend ligt er weer een mooie race in het verschiet voor de Formule 1 fans: de GP van de VS 2019. De GP vindt plaats op het Circuit of the Americas (COTA) en begint vandaag (1 November) om 17:00 Nederlandse tijd. De eerste vrije training vindt dan plaats. De race zelf start op zondag om 20:10 Nederlandse tijd.

Het belooft een mooie race te worden in Austin, waar op dit moment relatief lage temperaturen heersen. Dit zou de bandenslijtage ten goede moeten komen en, volgens Coureur Jeroen Bleekemolen, in het voordeel van Verstappen kunnen werken. Hoe het ook zij, het wordt weer een race die de echte Formule 1 fan niet wil missen.

Maar hoe zit het als je in het buitenland bent? Als je Ziggo Go hebt en buiten de EU op vakantie bent, werkt of woont, heb je vast gemerkt dat dit hier niet werkt. Dit komt omdat Ziggo Go veelal geblokkeerd is buiten de Europese Unie. Ook veel andere (Nederlandse) streams van de GP zullen niet werken buiten het land of gebied waar ze gevestigd zijn. Hoe los je dit op en zorg je dat je toch de Formule 1 kunt volgen, is natuurlijk jouw vraag. Een VPN is het antwoord!

De GP van de VS 2019 buiten de EU kijken met een VPN

Omdat erg veel Nederlanders de Formule 1 volgen op Ziggo (Go), zullen we ons hierop richten in dit artikel. Zoals je al las en misschien al weet, is Ziggo (Go) veelal geblokkeerd buiten de EU. Ofwel, ben jij op vakantie buiten de EU, bijvoorbeeld in Turkije, of zakenreis buiten Europa, bijvoorbeeld Dubai? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk geen Ziggo kunnen kijken. Maar wel met een VPN!

Een VPN zorgt er voor dat jouw IP-adres verandert en hiermee ook jouw “virtuele locatie”. Met een VPN kun je bijvoorbeeld een IP-adres verkrijgen uit Nederland, zelfs al zit je bijvoorbeeld in Egypte. Dit doe je door je met een Nederlandse server te verbinden. Hierdoor denken Ziggo Go en andere apps, websites en online services dat je je in Nederland bevindt, ook al zit je in Egypte. Hierdoor zal Ziggo Go dus gewoon beschikbaar zijn, zelfs buiten de EU!

Dit veranderen van je IP-adres met een VPN heeft ook nog andere voordelen, zoals het verkrijgen van toegang tot het Amerikaanse Netflix aanbod. Ben je benieuwd naar alle voordelen van een VPN? Lees dan vooral ons artikel hierover.

Wil je meteen aan de slag en zo snel mogelijk leren hoe je met een VPN de GP van de VS kijkt? Lees dan het korte en simpele stappenplan hieronder.

Snel de GP van de VS kijken met een VPN – stappenplan

  1. Sluit een abonnement af bij een goede, snelle VPN-provider met servers in Nederland of een ander EU-land. Een VPN-provider die wij aanraden voor Formule 1 kijken, is NordVPN. Dit is een snelle en bovendien voordelige VPN-provider.
  2. Download de VPN-app of software op het apparaat waar je de GP op wilt kijken. Vaak is dit simpel en wijst dit zichzelf. Echter, wil je hier wat hulp bij voor NordVPN? Lees dan onze NordVPN review.
  3. Start de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server (of een andere server binnen de EU). Mocht je merken dat dit niet werkt, probeer dan een andere server (NordVPN heeft er meer dan genoeg). Dit kan komen doordat Ziggo VPN-gebruikers probeert te blokkeren.
  4. Open de Ziggo website of Ziggo Go en log in.
  5. Geniet van de race!

Ziggo probeert VPN-gebruik tegen te gaan

Steeds meer VPN-providers en servers worden door Ziggo geblokkeerd. Daarom is het goed om een VPN te gebruiken met een groot aantal servers die ook regelmatig zijn serveraantal uitbreidt. Dat is ook één van de redenen dat wij NordVPN aanraden om de Formule 1 te kijken. Verder heeft NordVPN extra functies als dedicated IP-adressen en obfuscated servers, die helpen bij het tegengaan van blokkades.

Wees je er wel altijd bewust van dat bovenstaande tekst slechts tips bevat om de Formule 1 te kunnen volgen met een VPN. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersovereenkomst van Ziggo of andere diensten die je gebruikt goed te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen