Kijk live de Champions League finale vrouwen met Lieke Martens

vrouw schopt voetbal op voetbalveld
Klik hier voor een korte samenvatting
Kijk live en gratis de Champions League finale tussen FC Barcelona en Olympique Lyon (vrouwen)

Zaterdag 21 mei om 19:00 uur vindt de Women’s Champions League finale FC Barcelona – Olympique Lyon plaats. Goed nieuws voor Barcelona: Lieke Martens is waarschijnlijk op tijd fit. DAZN heeft de rechten van de competitie in handen en biedt een gratis YouTube-stream aan. Is de stream in jouw land niet beschikbaar? Gebruik dan een VPN:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Wij raden voor deze wedstrijd Surfshark aan.
 2. Download de VPN en installeer deze op het apparaat waarop je de wedstrijd wilt zien.
 3. Open de app en log in met de gegevens van je VPN-account.
 4. Verbind met een server in een land waar de stream beschikbaar is, bijvoorbeeld Nederland.
 5. Ga naar de YouTube-stream en laat de VPN draaien op de achtergrond.
 6. Dat was alles, geniet van de wedstrijd!

Tip: maak gebruik van de geld-terug-garantie van Surfshark. Zo kijk je de Champions League finale helemaal gratis!

Lees het volledige artikel voor meer informatie over de wedstrijd en hoe je deze kijkt met een VPN.

Na een lang toernooi wacht eindelijk de ontknoping: zaterdag 21 mei is de Champions League finale 2022 van de vrouwen. De finale heeft een Nederlands tintje want FC Barcelona met Lieke Martens neemt het op tegen Olympique Lyon met Daniëlle van de Donk. Verrassend zijn deze finalisten niet: FC Barcelona won vorig seizoen de Champions League, Olympique Lyon won daarvoor vijf seizoenen op rij.

Daniëlle van de Donk zal niet deelnemen zaterdag. Van de Donk scheurde in november de pees van een scheenbeenspier in haar voet. Sindsdien is ze herstellende, en ze hoopt te kunnen deelnemen aan het EK dat op 6 juli begint. De Champions League finale komt voor haar dus te vroeg.

Lieke Martens daarentegen lijkt wel net op tijd hersteld te zijn van een blessure. Vanwege fysieke problemen ontbrak ze wekenlang bij FC Barcelona. Tijdens haar revalidatie raakte ze geblesseerd aan haar hamstring, waardoor ze wederom aan de kant stond. Afgelopen week kon ze in de slotfase van de laatste speelronde van de Spaanse competitie haar rentree maken. Martens lijkt dus te kunnen deelnemen aan de Champions League finale.

De vraag is of Lieke Martens titelverdediger FC Barcelona naar de overwinning kan leiden. Of kan het oppermachtige Olympique Lyon de winning streak die vorig jaar werd onderbroken, weer hervatten? De wedstrijd belooft spannend te worden!

Wil je niets missen? In dit artikel lees je onder meer waar je de Champions League finale FC Barcelona – Olympique Lyon live kijkt. De wedstrijd begint zaterdag 21 mei om 19:00 uur.

Wereldwijd gratis de Women’s Champions League finale 2022 kijken

De UEFA Women’s Champions League is minder populair dan de Champions League in het mannenvoetbal. Mede hierdoor zal de finale zaterdag ook niet live op tv te zien zijn. Wel kun je de wedstrijd online kijken.

De uitzendrechten van de Champions League finale vrouwen zijn in handen van DAZN. De zender sloot vorig jaar een vierjarig contract met de UEFA. De eerste twee jaar van de contractperiode zullen de 61 wedstrijden van ieder seizoen ook gratis op YouTube te bekijken zijn.

Naast YouTube kijk je de Champions League van de vrouwen op DAZN, en in het Verenigd Koninkrijk op ITV 4. Hier heb je betaalde accounts voor nodig.

De YouTube-stream is beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans. Hieronder zie je de links naar de desbetreffende streams:

De YouTube-streams van DAZN zijn niet beschikbaar in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en China, Hong Kong, Macau en Taiwan. Ben je in een van deze gebieden? Dan heb je een VPN nodig om de Women’s Champions League finale gratis te kijken.

Kijk de Champions League vrouwen finale FC Barcelona – Olympique Lyon met een VPN

Met een VPN (Virtual Private Network) kun je wél toegang krijgen tot de YouTube-stream vanuit de genoemde locaties. Dit komt doordat een VPN je echte locatie verbergt, en je een nieuw IP-adres, afkomstig van een VPN-server, toekent. Websites en streams denken dan dat jij op de locatie van die VPN-server bent. Je kunt zelf kiezen met welke server in welk land je verbindt. Als je vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse server, krijg je een Nederlands IP-adres en krijg je toegang tot alle online content die je in Nederland ook kunt zien.

Volg onderstaande stappen om de Champions League finale met een VPN te kijken vanuit iedere locatie ter wereld:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. Wij raden Surfshark aan vanwege de hoge snelheden. Met de geld-terug-garantie van 30 dagen vraag je na afloop van de wedstrijd gemakkelijk je geld terug. Zo heb je de Champions League finale geheel gratis gekeken!
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.29 per maand
  Vanaf
  €2.29
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-app en installeer de app op je apparaat. Download de app op het apparaat waar jij de wedstrijd op wilt kijken.
 4. Open de app en log in met de gegevens van je VPN-account die je bij stap 1 hebt aangemaakt.
 5. Verbind met een server in een land waar de stream beschikbaar is, zoals Nederland.
 6. Ga naar de YouTube-stream van FC Barcelona – Olympique Lyon en laat de VPN op de achtergrond draaien.
 7. Geniet van de wedstrijd!

Zo bereikten FC Barcelona en Olympique Lyon de finale

Ben je benieuwd naar de tegenstanders die de twee clubs hebben verslagen op weg naar de finale? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

Deze weg volgde FC Barcelona op weg naar de finale (na de groepsfase):

DatumWedstrijdUitslag
Dinsdag 22 maartReal Madrid – FC Barcelona1-3
Woensdag 30 maartFC Barcelona – Real Madrid5-2
Vrijdag 22 aprilFC Barcelona – Vfl Wolfsburg5-1
Zaterdag 30 aprilVfl Wolfsburg – FC Barcelona2-0
Zaterdag 21 meiFC Barcelona – Olympique Lyonn.t.b.

Olympique Lyon bereikte de finale via deze route (na de groepsfase):

DatumWedstrijdUitslag
Woensdag 23 maartJuventus – Olympique Lyon2-1
Donderdag 31 maartOlympique Lyon – Juventus3-1
Zondag 24 aprilOlympique Lyon – Paris Saint-Germain3-2
Zaterdag 30 aprilParis Saint-Germain – Olympique Lyon1-2
Zaterdag 21 meiFC Barcelona – Olympique Lyonn.t.b.
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen