Overal vandaan tennis streamen: gratis Wimbledon 2022 kijken

Man met tennisballen achter de rug voor tennisveld
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je Wimbledon 2022 gratis overal vandaan

In Nederland kijk je vanaf maandag 27 juni 12:00 uur twee weken lang elke dag naar het Grand Slam-toernooi via Ziggo Sport of Eurosport. Ben je in het buitenland? Dan zul je jouw online locatie moeten veranderen naar ‘Nederland’ om de livestreams te volgen. Heb je geen abonnement op deze sportzenders? Dan kun je met een Brits IP-adres gratis naar alle tenniswedstrijden kijken. Dat doe je zo:

 1. Abonneer je op NordVPN of een andere goede VPN-provider.
 2. Download en installeer de VPN-app.
 3. Log in en maak verbinding met een Nederlandse server (Ziggo GO of Eurosport) of met een Britse server (gratis stream op BBC iPlayer).
 4. Ga naar de streamingwebsite. Op BBC iPlayer moet je een account aanmaken met een Engelse postcode (bijvoorbeeld WC2N 5DU) en ‘Yes’ selecteren bij de vraag of je een tv-license hebt. Je kijkt dan helemaal gratis via de livestream van BBC 1 of BBC 2.
 5. Geniet van het Wimbledon!

Wil je meer weten over het speelschema en de deelnemers van het toernooi in Londen? Lees dan snel verder!

Maandag 27 juni gaat het Britse Glam Slam-toernooi van start. Wimbledon heeft ook in 2022 weer spannende matches in petto.

Uiteraard neemt de regerend kampioen Novak Djokovic weer deel aan het toernooi. Ook Rafael Nadal, die al twee keer won op het Londense gras, is weer van de partij.

Na een jaar lang herstel van haar hamstringblessure, staat Serena Williams ook weer op het gras. De 23-voudige Grand Slam-winnares, waarvan zevenvoudig winnaar op Wimbledon, zal deelnemen met een wildcard. Ook de Belg Zizou Bergs en Nederlander Tim van Rijthoven hebben een wildcard. Van Rijthoven won de Libéma Open in Rosmalen en steeg daarmee 99 plaatsen in het wereldklassement.

Dit wil je natuurlijk niet missen. Lees in dit artikel hoe je niets van Wimbledon 2022 hoeft te missen.

Waar kijk ik Wimbledon 2022 live?

In Nederland liggen de uitzendrechten van het Grand Slam-toernooi bij Eurosport. Ook Ziggo Sport mag de wedstrijden uitzenden. Vanaf 12 uur Nederlandse tijd kun je de hele middag genieten van het tennis op beide kanalen.

Uiteraard kun je ook online kijken via Eurosport Player en de Ziggo GO-app. Het enige nadeel is dat je een betaald abonnement nodig hebt op Ziggo Sport of Eurosport. Ook als je buiten de Europese Unie bent, krijg je geen toegang tot de uitzendingen.

Als je een abonnement hebt op bijvoorbeeld Eurosport en vanuit het buitenland de stream probeert te openen, krijg je waarschijnlijk een waarschuwing dat deze niet beschikbaar is op jouw locatie. Dit komt doordat websites aan de hand van je IP-adres zien waar ter wereld je bent. Gelukkig is er een manier waarop je jouw IP verandert: met een Virtual Private Network (VPN). Zo denken streamingdiensten dat je in Nederland bent.

Gratis Wimbledon streamen

Zowel Eurosport als Ziggo Sport zijn betaalde diensten. In Engeland wordt het Britse tennistoernooi echter helemaal gratis uitgezonden op de BBC. Vanuit Nederland krijg je niet direct toegang tot de online stream op BBC iPlayer, omdat deze alleen binnen het Verenigd Koninkrijk werkt.

De iPlayer ziet aan je IP-adres dat je in Nederland bent en ontzegt je de toegang tot de livestreams. Als je een VPN gebruikt om je IP te veranderen in een Brits adres, krijg je echter gewoon toegang. Je hoeft nu alleen maar een account (met een willekeurige Britse postcode, zoals WC2N 5DU) aan te maken en je kunt alles van Wimbledon 2022 live volgen. De BBC vraagt je wel of je een tv-abonnement hebt, maar als je eenvoudigweg ‘Ja’ zegt, krijg je gewoon toegang.

Brits tennis kijken met een VPN: stappenplan

Of je nu in het buitenland zit en toegang wilt krijgen tot Ziggo GO of dat je de gratis stream van de BBC wilt kijken, een VPN helpt je hierbij. Je IP-adres wijzigen met behulp van een VPN is zelfs erg gemakkelijk:

 1. Abonneer je op een betrouwbare, goede VPN. Om niets te hoeven missen van de wedstrijden raden wij NordVPN aan. Deze VPN-aanbieder heeft duizenden snelle servers en is erg gemakkelijk in gebruik. Je kijkt het hele Wimbledon-toernooi bovendien helemaal gratis, als je gebruikmaakt van de 30 dagen geld-terug-garantie.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-software op het apparaat waarop je het toernooi wilt volgen.
 4. Log in en maak verbinding met een Britse server.
 5. Ga naar de livestream van BBC 1 en BBC 2 via BBC iPlayer.
 6. Geniet van het tennistoernooi!

Speelschema Wimbledon 2022

Wie er om welke tijd speelt wordt telkens pas één dag van tevoren bekend gemaakt. Wel is er uiteraard bekend wanneer de verschillende events plaatsvinden. 7 juli is de eerste finale al, namelijk die van het gemengde dubbelspel.

DagKlasseEvent
Maandag 27 juniSingles dames en herenEerste ronde
Dinsdag 28 juniSingles dames en herenEerste ronde
Woensdag 29 juniSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Tweede ronde

Eerste ronde

Donderdag 30 juniSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Tweede ronde

Eerste ronde

Vrijdag 1 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Doubles gemengd

Derde ronde

Tweede ronde

Eerste ronde

Zaterdag 2 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Doubles gemengd

Derde ronde

Tweede ronde

Eerste ronde

Zondag 3 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Doubles gemengd

Vierde ronde

Achtste finales

Achtste finales

Maandag 4 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Doubles gemengd

Vierde ronde

Achtste finales

Kwartfinales

Dinsdag 5 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Doubles gemengd

Kwartfinales

Kwartfinales

Halve finales

Woensdag 6 juliSingles dames en heren

Doubles dames en heren

Kwartfinales

Kwartfinales

Donderdag 7 juliSingles dames

Doubles heren

Doubles gemengd

Halve finales

Halve finales

Finale

Vrijdag 8 juliSingles heren

Doubles dames

Halve finales

Halve finales

Zaterdag 9 juliSingles dames

Doubles heren

Finale

Finale

Zondag 10 juliSingles heren

Doubles dames

Finale

Finale

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen