Live de finish van de Tour de France 2022 kijken

Wielrenners op de fiets
Klik hier voor een samenvatting
Zo kijk je de finish van de Tour de France 2022 overal ter wereld

Ben je in het buitenland op vakantie en wil jij de spannende finish van de Tour de France 2022 niet missen? Volg dan onderstaande stappen:

 1. Sluit (tijdelijk) een abonnement af bij een goede VPN. Wij raden NordVPN aan. Je kunt zelfs gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie en de Tour de France gratis kijken.
 2. Installeer de app op het apparaat waarmee je de Ronde van Frankrijk wilt kijken.
 3. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 4. Open de livestream van de NPO.
 5. Geniet van de spetterende finish op de Champs-Élysées.

Wil jij meer weten over het kijken van de Tour de France in het buitenland? Lees dan het volledige artikel hieronder!

Op zondag 24 juli is het alweer tijd voor de slotetappe van de Tour de France 2022. De laatste etappe start om 16.30 uur en loopt van Nanterre naar Parijs. De race zal waarschijnlijk rond 19.30 uur finishen. De spetterende finish is traditiegetrouw op de Champs-Élysées. De coureurs rijden hier een aantal snelle rondjes tot de finish.

Vorig jaar was de Sloveen Tadej Pogačar de overtuigende winnaar van de Tour. Jonas Vingegaard werd tweede en Richard Carapaz maakte het podium in 2021 kompleet. Volgens kenners maakt Vingegaard dit jaar de meeste kans om te winnen.

Ben je toevallig net in het buitenland als de finish van de Tour de France wordt uitgezonden? Geen probleem! Hieronder lees je waar je de Ronde van Frankrijk 2022 kunt kijken, ook wanneer je in het buitenland bent. Zo hoef je ook tijdens je vakantie niets te missen van dit spannende wielerspektakel!

Waar kijk ik (gratis) de finish van de Tour de France 2022?

De laatste etappe van de Tour de France vindt plaats op zondag 24 juli om 16:30 uur. In Nederland kun je de Tour op verschillende manieren kijken. Je kunt de slotetappe van de Ronde van Frankrijk eenvoudig kijken via NPO Start. De NOS zendt de Tour namelijk gratis uit op NPO 1. Je kunt de Tour ook online kijken via de NPO start app en website.

Heb je een abonnement op diensten als Ziggo, NLZIET of Eurosport, dan kun je daar ook live de finish kijken.

In Nederland krijg je dus eenvoudig en gratis toegang tot streams van de Tour. Wanneer je op vakantie bent in het buitenland dan heb je mogelijk een VPN nodig om de livestream op NPO start te kunnen bekijken. Hieronder leggen we uit hoe dit precies werkt!

Hoe kijk ik live te Tour de France in het buitenland

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland dan heb je mogelijk geen toegang tot de NPO livestream. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Deze rechten liggen in verschillende landen bij verschillende mediabedrijven. Streamingdiensten zoals NPO Start controleren je locatie aan de hand van je IP-adres. Zo zien ze of ze jou toegang kunnen geven tot hun stream. Hierdoor kun je in sommige landen dus geen NPO Start kijken.

Gelukkig kun je met een VPN alsnog de Nederlandse stream kijken. Je maakt verbinding met een VPN-server in Nederland om een Nederlands IP-adres te krijgen. Hierdoor zullen streamingdiensten denken dat jij gewoon in Nederland bent. Je krijgt dan gewoon toegang tot de Nederlandse stream van de Tour de France. Bekijk ook het stappenplan hieronder voor meer uitleg:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals NordVPN. Deze premium VPN-provider heeft snelle Nederlandse servers en is daarmee erg geschikt om sport te streamen. NordVPN is bovendien relatief goedkoop. Je kunt NordVPN ook eerst gratis uitproberen.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-software en doorloop het installatieproces.
 4. Open de app en log in.
 5. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server.
 6. Ga naar de livestream op de NPO website.
 7. Geniet van de spannende finish op de Champs-Élysées.

Je kunt een VPN niet alleen gebruiken om vanuit het buitenland naar Nederlandse streams te kijken. Andersom kun je namelijk ook buitenlandse streams kijken in Nederland met behulp van een VPN. Zo kun je bijvoorbeeld gratis Formule 1 streams kijken, of de Amerikaanse variant van Netflix kijken en genieten van meer films en series.

Lees ook ons uitgebreide artikel Tour de France 2022 live kijken voor meer informatie.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen