Voetballer trapt bal met Champions League bebording op de achtergrond

Kijk online de Champions League wedstrijd Ajax – Lille op 17 september 2019 vanuit het buitenland

Laatst bijgewerkt: 10 december 2019
Leestijd: 1 minuut, 46 seconden

Update: Ajax heeft deze wedstrijd gewonnen met 3-0.

Ajax heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. Op 17 september om 21.00 moet Ajax het opnemen tegen de Franse club Lille OSC. Dit is de eerste wedstrijd die Ajax moet spelen in de groepsfase, waar de Nederlandse club in groep H zit. De andere ploegen die Ajax de aankomende tijd zal treffen zijn Chelsea en Valencia.

Het enige probleem is nu dat je vanuit het buitenland niet altijd een goede, Nederlandse stream of uitzending kunt kijken. Online Nederlandse zenders, waaronder Ziggo GO, NPO Start en RTL XL werken niet buiten Europa. Dit vanwege uitzendrechten in de verschillende landen. Toch is deze blokkade eenvoudig te omzeilen met een VPN.

Live Ajax – Lille online kijken met een VPN

Door een VPN-dienst te gebruiken verander je je IP-adres en virtuele locatie naar een ander land. Zo kun je alsnog Ziggo GO (of een andere zender die je graag kijkt) kijken, ookal zit je bijvoorbeeld in Singapore. Het installeren en gebruiken van een VPN om online Champions League te kijken is eigenlijk vrij simpel. Het gaat als volgt:

  1. Kies een VPN uit en sluit een abonnement af. Voor een wedstrijd als deze zouden wij Surfshark aanraden. Dit is een zeer goedkope VPN met goede service en zelfs een geld-terug-garantie als hij niet bevalt. Als het je dus toch niet bevalt, heb je 30 dagen om je geld terug te krijgen.
  2. Download de VPN software door in te loggen op de website van de door jou gekozen VPN-aanbieder en jouw besturingssysteem te selecteren.
  3. Installeer de VPN software door de standaard-installatieprocedure te doorlopen.
  4. Open de geïnstalleerde VPN-software.
  5. Log in met het eerder door jou aangemaakte account.
  6. Selecteer een Nederlandse of andere Europese server en zet de VPN aan.
  7. Ga online naar je favoriete Champions League stream en veel kijkplezier!

Let op: De bovenstaande tekst bevat enkel tips over hoe je de Champions League kunt volgen in het buitenland en buiten de EU. Het is altijd jouw eigen verantwoordelijkheid om de geüpdatete gebruikersovereenkomsten van (streaming)diensten die je gebruikt goed door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen