Kijk overal vandaan de Tour de France Femmes 2022 live

Vrouwelijke wielrensters op de weg achter elkaar
Klik hier voor een korte samenvatting
Tour de France Femmes: zo kijk je deze koers live overal vandaan

De allereerste editie van de Tour de France Femmes vindt eindelijk plaats. Van zondag 24 juli tot zondag 31 juli volg je de spannende strijd in het vrouwenwielrennen. Ben je in het buitenland? Met een VPN kijk je de Tour met Nederlands commentaar:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider. Wij raden in dit geval Surfshark aan.
 2. Download de VPN van de site en installeer deze op je apparaat.
 3. Open de app en log in met je accountgegevens.
 4. Verbind met een server in Nederland voor de NOS en in België voor Sporza.
 5. Open de stream en laat de VPN draaien op de achtergrond.
 6. Veel plezier bij deze historische week voor de wielrendames!

Wil je meer weten over de eerste editie van de Tour de France Femmes? Lees dan het volledige artikel.

Het vrouwenwielrennen heeft een stevige upgrade gekregen: na de mannen hebben de vrouwen nu eindelijk hun eigen Tour de France. Dit kondigde organisator ASO in 2021 aan. Zondag 24 juli zal de allereerste editie van de Tour de France Femmes avec Zwift van start gaan.

De gloednieuwe race bestaat uit acht etappes. De vrouwen rijden in totaal 1.029 kilometer. De Tour heeft vier vlakke etappes, twee heuveletappes en twee bergetappes. Het hoogste punt van de Tour de France Femmes ligt op 1.336 meter. De dames bereiken dit punt in de zevende etappe.

De beste wielrensters van de wereld nemen deel aan deze Tour de France voor vrouwen. Marianne VosAnnemiek van VleutenDemi Vollering, Elisa BalsamoElisa Longo BorghiniChloé Dygert en Lotte Kopecky zullen allen aan de start verschijnen.

Deze historische editie mag je absoluut niet missen – zeker als je als wielrenliefhebber ook de Tour de France mannen op de voet volgt. De Tour de France Femmes start op zondag 24 juli in Parijs en eindigt op zondag 31 juli op La Planche des Belles Filles.

Wil je weten hoe je het gehele parcours live volgt, ook al ben je in het buitenland? We leggen het in dit artikel uit.

Waar kijk ik de Tour de France Femmes 2022 live?

Als je echt alle etappes van start tot finish wilt kijken, moet je bij Global Cycling Network zijn. Vanuit verschillende landen kijk je bij deze dienst de volledige Tour de France Femmes live. Dit kan echter alleen met een betaald abonnement. Ook heb je bij Global Cycling Network geen Nederlandstalig commentaar.

Op televisie kijk je de Tour de France vrouwen op NPO 1Sporza en Eurosport 1. Op deze zenders zie je iedere dag een paar uur van de Tour. Helaas zijn niet alle etappes van start tot finish live te zien.

Online kijk je de Tour de France Femmes bij de NOS, Sporza en Discovery+. Ben je in het buitenland? De livestream van NOS is alleen in Nederland beschikbaar en de stream van Sporza alleen in België. Discovery+ kijk je in de hele Europese Unie, omdat dit een betaalde stream is.

Wil je vanuit het buitenland de Tour de France Femmes 2022 bij de NOS of Sporza kijken met Nederlandstalig commentaar? Dan heb je een VPN (Virtual Private Network) nodig.

Zo kijk je de Tour de France vrouwen overal vandaan

Wegens uitzendrechten kunnen zenders zoals de NOS en Sporza geen streams beschikbaar stellen in het buitenland. Aan de hand van je IP-adres controleren de diensten je locatie. Op basis hiervan krijg je wel of geen toegang tot de stream. Ben je buiten Nederland? Dan kun je de stream van NOS niet openen.

Met een VPN kun je je virtuele locatie veranderen naar een land of gebied naar keuze. Je verbindt met een VPN-server en krijgt een IP-adres van die server toegewezen. Als je bijvoorbeeld verbinding maakt met een VPN-server in België, krijg je een Belgisch IP-adres en kun je Sporza kijken. Hetzelfde geldt voor de NOS met een Nederlandse VPN-server. Het maakt niet uit in welk land je daadwerkelijk bent. Zo kijk je overal ter wereld de Tour de France Femmes avec Zwift met Nederlands commentaar!

Tour de France Femmes kijken met een VPN: een stappenplan

Een VPN-verbinding opzetten is erg eenvoudig. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet:

 1. Neem een abonnement op een VPN-provider. Zorg dat je een betrouwbare provider kiest, zoals Surfshark. Deze aanbieder heeft veel servers wereldwijd en is erg snel. Zo vind je altijd een geschikte server voor het streamen van wielrennen en blijft je stream niet haperen. Surfshark heeft een uitgebreide geld-terug-garantie van 30 dagen. Je kunt de dienst dus gratis uitproberen.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
  Vanaf
  €2.21
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-software van de officiële website en doorloop de installatieprocedure.
 4. Open de app die je zojuist hebt gedownload en log in met de gegevens van je VPN-account. Deze heb je bij stap 1 aangemaakt.
 5. Maak verbinding met een server in het land van jouw stream. Voor de NOS is dit Nederland. Als je Sporza wilt kijken, moet je met België verbinden. Discovery+ en Global Cycling Network kun je vanuit meerdere landen bekijken.
 6. Open je stream en laat de VPN op de achtergrond draaien.
 7. Veel plezier bij de allereerste editie van de Tour de France voor vrouwen!

Tour de France Femmes 2022: parcours

In de volgende tabel vind je het parcours van de Tour voor vrouwen 2022:

EtappeDagRouteTypeAfstandTijd
1Zondag 24 juliParijs: Eiffeltoren – Champs ÉlyséesVlak82 km13:30 – 15:30
2Maandag 25 juliMeaux – ProvinsVlak135 km12:50 – 16:25
3Dinsdag 26 juliReims – ÉpernayHeuvels133 km12:50 – 16:25
4Woensdag 27 juliTroyes – Bar-sur-AubeHeuvels126 km13:00 – 16:25
5Donderdag 28 juliBar-le-Duc – Saint-Dié-des-VosgesVlak175 km11:45 – 16:25
6Vrijdag 29 juliSaint-Dié-des-Vosges – RosheimHeuvels128 km13:00 – 16:25
7Zaterdag 30 juliSélestat – Le MarksteinBergen127 km13:30 – 17:30
8Zondag 31 juliLure – La Planche des Belles FillesBergen123 km13:55 – 17:35
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen