Kijk het PGA Championship golftoernooi 2022 overal vandaan

Golfer put een golfbal
Klik hier voor de samenvatting
In het kort: overal vandaan PGA Championship 2022 kijken

De PGA Championship 2022 is niet overal ter wereld makkelijk te volgen. Als jij in het buitenland bent, krijg je misschien geen toegang tot Ziggo Sport Golf. Buiten de Verenigde Staten kun je het kampioenschap bovendien niet via ESPN+ kijken.

Een VPN lost dit probleem voor je op, waardoor je overal ter wereld het golftoernooi kunt volgen. Dit is hoe je dat doet:

 1. Abonneer je op NordVPN of een andere goede, snelle VPN-provider.
 2. Download en installeer de VPN.
 3. Log in en verbind met een VPN-server. Kies een Nederlandse server voor toegang tot Ziggo Go.
 4. Start de stream en volg het USPGA 2022.

Lees snel verder als je meer informatie wilt over het toernooi. We vertellen je onder andere hoe laat de wedstrijd elke dag begint.

Donderdagavond is het weer zo ver: de start van het vierdaagse golftoernooi de PGA Championship. De grootste favoriet van dit jaar is Scottie Scheffler. Tijdens de oefenronde vorige week produceerde hij namelijk al een 64. Ook zullen we rekening moeten houden met Jon Rahm, Rory McIlroy, Viktor Hovland en Collin Morikawa.

Ook Tiger Woods is er weer klaar voor. Tijdens The Masters ging het nog niet zo goed, maar hij voelt zich momenteel een stuk sterker. Ook de woorden van zijn caddie Joe LaCava zijn hoopvol: “I don’t think he’s getting quite as tired as quickly. I see more endurance more than anything“.

De winnaar van vorig jaar Phil Mickelson zal echter niet meedoen. De titelverdediger is na zijn zege op Kiawah Island, South Carolina, uit de gratie gevallen bij veel golffans. Lefty, zoals Mickelson ook wel genoemd wordt, staat namelijk achter de omstreden Saoedi-Arabische golf league. Daarnaast sprak hij zich eerder ook negatief uit over de PGA Tour.

Hoe dan ook, het belooft een spannend toernooi te worden in Tulsa, Oklahoma. In dit artikel vind je dan ook alle informatie die je nodig hebt om de US PGA Championship live te volgen, waar ter wereld je ook bent.

Wanneer is de USPGA 2022?

Het USPGA golftoernooi gaat donderdag 19 mei om 14:00 uur Eastern Time van start. In Nederlandse tijd is dit om 20:00 ’s avonds. Je volgt het volledige toernooi op de volgende dagen en (Nederlandse) tijden:

 • Donderdag 19 mei om 20:00 uur.
 • Vrijdag 20 mei om 20:00 uur.
 • Zaterdag 21 mei om 19:00 uur.
 • Zondag 22 mei om 19:00 uur.

Waar kijk ik de strijd om de Wanamaker Trophy?

Het PGA Championship wordt in Amerika uitgezonden via ESPN+. In Nederland kunnen fans met een Ziggo Sport-abonnement genieten van de uitzendingen via Ziggo Sport Golf en via de Ziggo Go-app.

Als je niet in Amerika bent, krijg je echter geen toegang tot het betaalde ESPN+. De streamingdienst legt namelijk geoblokkades op voor iedereen buiten de VS. Wanneer je buiten de Europese Unie Ziggo Go wilt gebruiken kun je tegen soortgelijke blokkades oplopen.

Georestricties zijn gelukkig te omzeilen. Een streamingdienst als Ziggo Go ziet namelijk waar je je bevindt aan de hand van je IP-adres. Als je jouw IP-adres weet te veranderen in een Nederlands IP krijg je alsnog toegang tot alle uitzendingen binnen de app. Hetzelfde geldt uiteraard voor toegang tot ESPN+. In plaats van een Nederlands IP-adres, heb je hiervoor een Amerikaans IP nodig.

Zo kijk je US PGA Championship in het buitenland

Je IP-adres veranderen doe je gemakkelijk met een VPN. Dit Virtual Private Network leidt je internetverkeer om via een externe server. Als deze VPN-server in Nederland staat, neem je een Nederlands IP-adres aan en denken websites dat je in Nederland bent.

Op deze simpele manier gebruik jij een VPN om de PGA Championship 2022 te kijken:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Als je kiest voor NordVPN zit je altijd goed. Deze aanbieder heeft snelle Nederlandse servers, waardoor je probleemloos Ziggo Go Sport kunt streamen. Ook ESPN+ kijk je gemakkelijk met behulp van de Amerikaanse NordVPN-servers. Als je gebruikmaakt van de geld-terug-garantie, gebruik je NordVPN zelfs 30 dagen gratis. Zo betaal je niets extra’s voor het golftoernooi.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-software.
 4. Log in en verbind met een VPN-server in het land waarvandaan je de uitzending wilt volgen.
 5. Ga naar Ziggo Sport Golf of ESPN+ en volg alles van het golf.

Southern Hills Country Club holes

Sinds Tiger Woods de Wanamaker Trophy won op deze baan in 2007 is er het nodige veranderd aan de golfbaan van Southern Hills Country Club in Tulsa, Oklahoma. Zo zijn er bomen weggehaald, zijn fairways wijder gemaakt en zijn er nieuwe bunkers neergelegd. Opgeteld is de baan dan ook 275 meter langer dan 15 jaar geleden. De holes van de baan zien er als volgt uit:

HOLEPARYARDS
14468
24500
34472
44377
55656
63214
74489
83251
94391
104441
113173
124456
135632
143230
154417
164527
174371
184491
Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
1
Reacties
Plaats een reactie
 1. Luiten door! Hij kent als “lid” van de baan alle holes als zijn broekzak.Hij zou niet mee mogen doen. De andere spelers moeten het maar uitzoeken. Heel
  oneerlijk t.o.v. van de buitenlandse spelers.
  Besseling eruit, wat een afgang.

Een reactie plaatsen