Game of thrones opening theme op tv

3 manieren om legaal Game of Thrones te kijken

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 3 minuten, 9 seconden

De strijd om de Iron Throne is weer losgebarsten. Seizoen 8 van Game of Thrones is afgelopen zondag officieel van start gegaan en iedereen praat erover. Voor ons Nederlanders zijn er maar weinig manieren om de serie legaal te kijken. Toch zijn er meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Zo kun je het via Ziggo zowel in Nederland als in het buitenland bekijken. Ook kun je een Amerikaans HBO Now-abonnement afsluiten en het op die manier kijken. Hier zijn drie manieren waarop jij de avonturen van Sansa, Arya, Jon, Dany, Cersei, Tyrion en alle andere bekende bewoners van Westeros verder kunt volgen.


Manier 1: In Nederland via Ziggo

Ziggo LogoAls je in Nederland een Ziggo-abonnement hebt, dan ben je helemaal op de juiste plek. Met het Movies & Series (X)L pakket heb je toegang tot alle topseries van HBO, inclusief Game of Thrones. De afleveringen komen één dag na de Amerikaanse lanceringsdatum op het platform te staan, naar verwachting rond negen uur ’s avonds. Vanaf dat moment kun je naar hartenlust Game of Thrones kijken door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar het On Demand-menu van je Ziggo-box
 2. Selecteer Movies & Series (X)L
 3. Ga naar Series
 4. Kies voor HBO Series
 5. Zoek naar Game of Thrones en klik de juiste aflevering aan

Deze manier werkt wel alleen als je een interactieve box van Ziggo hebt óf je gebruikmaakt van de Ziggo GO-app of ziggogo.tv.


Manier 2: In het buitenland via Ziggo

Als je een Ziggo-abonnement en het Movies & Series (X)L pakket hebt terwijl je in het buitenland bent, zul je merken dat je alsnog geen Game of Thrones kunt kijken. Dit heeft te maken met plaatselijke uitzendrechten. Gelukkig kun je deze vrij gemakkelijk omzeilen en alsnog van je Nederlandse Ziggo-abonnement genieten. Zo doe je dat:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider;
 2. Download en installeer de bijbehorende VPN-applicatie op het apparaat waar je de serie mee wilt kijken;
 3. Verbind met een Nederlandse VPN-server;
 4. Volg de instructies in manier 1 en geniet van Game of Thrones.

Door een Nederlandse VPN-server te gebruiken, laat je Ziggo denken dat je gewoon in Nederland bent, terwijl je in het buitenland zit. Je krijgt hierdoor alsnog toegang tot het HBO On Demand-aanbod. Het is volkomen legaal om in Nederland een VPN te gebruiken. Naast het unblocken van websites en series zorgt een VPN er ook voor dat je online privacy en veiligheid gewaarborgd worden. Check altijd wel even of je met deze methode niet in strijd bent met de gebruiksvoorwaarden van Ziggo.


Manier 3: Via HBO Now

Voor deze optie heb je, naast een VPN, ook een Amerikaanse creditcard nodig. Bovendien moet je ook een Amerikaanse zip code (postcode) invoeren. Dit is dus niet voor iedereen mogelijk. Heb je wel een Amerikaanse creditcard? Dan kijk je zo gemakkelijk Game of Thrones met een HBO Now abonnement:

 1. Kies een VPN-provider die met HBO Now werkt (bijvoorbeeld CyberGhost) en maak een account aan;
 2. Download en installeer de bijbehorende VPN-app;
 3. Verbind met een Amerikaanse VPN-server;
 4. Schrijf je in voor HBO Now-account via deze pagina;
 5. Stream Game of Thrones.

Een HBO Now-abonnement is beschikbaar voor $14,99 per maand, met een gratis proefperiode voor de eerste zeven dagen.


Legaal kijken blijft lastig

Game of Thrones is een razend populaire serie die veel mensen willen kijken. Het legaal volgen van de afleveringen is in Nederland mogelijk, indien je toegang hebt tot een HBO-stream. Dit kan via Ziggo, of met een VPN via HBO Now. Allebei deze opties kosten geld. In het geval van het Amerikaanse HBO Now abonnement is het ook nog eens best lastig om voor elkaar te krijgen. Het is dan ook niet gek dat veel fans van Game of Thrones de serie uiteindelijk toch blijken te downloaden. De verwachting is dat dit de komende weken niet minder zal worden.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen