Kijk Game of Thrones serie House of the Dragon overal vandaan

Game of thrones opening theme op tv
Klik hier voor een korte samenvatting
House of the Dragon en GoT kijken - overal vandaan

Niet in elk land is de nieuwe Game of Thrones serie beschikbaar via HBO Max. Heb jij geen toegang? Dan kun je de blokkade omzeilen met behulp van een VPN. Dat doe je zo:

 1. Abonneer je op NordVPN of een andere goede VPN-provider.
 2. Download en installeer de VPN-app.
 3. Log in en maak verbinding met een server in Nederland.
 4. Ga naar HBO Max.
 5. Geniet van House of the Dragon.

Wil je meer weten over de blokkade op de GoT-serie en hoe je deze omzeilt? Lees dan snel verder!

Het is alweer een tijd geleden dat de strijd om de Iron Throne losbarstte. Intussen is er al een hele nieuwe serie over de Game of Thrones wereld begonnen: House of the Dragon.

House of the Dragon is een prequel op de eerdere serie en gebaseerd op het boek Fire & Blood (in het Nederlands: Vuur & Bloed – Deel 1: De opkomst en ondergang van het huis Targaryen van Westeros). Het eerste seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen. De eerste aflevering, The Heirs of the Dragon, is 21 augustus verschenen op HBO Max.

Ook de avonturen van Sansa, Arya, Jon, Dany, Cersei, Tyrion en alle andere bekende bewoners van Westeros volg je natuurlijk nog steeds via HBO Max.

House of the Dragon kijken in het buitenland

HBO Max heeft in Nederland en de meeste andere landen de uitzendrechten van de nieuwe GoT-serie. Als je op vakantie bent in een van de volgende landen, heb je minder geluk:

 • Canada. Hier heeft Crave de uitzendrechten of kijk je rechtstreeks via de HBO tv-zender.
 • Duitsland, Ierland, Italië, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Hier kijk je via Sky Atlantic.
 • India. Hier zendt Disney+ Hotstar de show uit.
 • Nieuw-Zeeland. Hier hebben SoHo TV en Neon de uitzendrechten.

Als je in een van deze landen bent en HBO Max opstart, zul je House of the Dragon niet te zien krijgen. Je loopt dan namelijk tegen een geografische blokkade aan op basis van je IP-adres. Als je je IP-adres verandert in een Nederlands IP, dan krijg je wel toegang tot de serie via HBO Max.

Stappenplan: kijk de nieuwe GoT-serie met een VPN

Je IP-adres verander je met behulp van een Virtual Private Network (VPN). Een VPN leidt je internetverkeer namelijk om via een externe server, waardoor je het IP-adres van deze server krijgt toegewezen. Om House of the Dragon te kijken vanuit het buitenland, volg je deze stappen:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-service. Wij raden NordVPN aan om de beste series op HBO Max te unblocken.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-software.
 4. Log in en maak verbinding met een Nederlandse server.
 5. Ga naar HBO Max.
 6. Geniet van de serie!

Legaal kijken blijft lastig

Game of Thrones is een razend populaire serie die veel mensen willen kijken. Het legaal volgen van de afleveringen is in Nederland mogelijk, indien je toegang hebt tot HBO Max.

De nieuwe serie, House of the Dragon, is echter niet overal ter wereld beschikbaar via HBO. Dit gold ook voor het achtste seizoen van Game of Thrones zelf. Het is dan ook niet gek dat veel fans van Game of Thrones de serie uiteindelijk toch bleken te downloaden. De verwachting is dat dit de komende weken niet minder zal worden.

Wij keuren het downloaden van copyright beschermde content uiteraard af. Dit is namelijk illegaal. Bovendien brengt het downloaden van torrents de nodige risico’s met zich mee.

Cybersecurity analist
David is een cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen