Microsoft Teams of Slack: welk communicatieplatform is het beste?

Slack en Microsoft Teams logo tegenover elkaar
Klik hier voor een samenvatting van het artikel
Microsoft Teams vs. Slack: wat is de beste app?

Steeds meer mensen werken gedeeltelijk thuis. Het werken op afstand heeft samenwerkingsapps steeds belangrijker gemaakt. Microsoft Teams en Slack zijn de twee toonaangevende samenwerkingsapps, maar welke is beter?

We hebben beide apps uitvoerig bekeken om deze vraag te beantwoorden. Hieronder vind je een samenvatting van onze bevindingen:

  1. De gratis versie van Microsoft Teams is veel beter dan het gratis abonnement van Slack. Het heeft video- en spraakbellen voor teams en geen limiet op het aantal doorzoekbare berichten.
  2. Slack heeft een streepje voor als het gaat om installatie en inbrengen van nieuwe leden. Het vraagt niet om al te veel persoonlijke informatie en installeert vrij snel. Leden uitnodigen om lid te worden van je team is ook erg gemakkelijk.
  3. Teams is de duidelijke winnaar als het gaat om spraak- en videogesprekken. De berichteninterface op beide apps is vrij gelijkwaardig. Het gebruik van GIF’s een eenvoudiger proces is op Teams.
  4. De ingebouwde bot van Slack is erg handig. Microsoft Teams heeft er momenteel geen. Slack heeft ook een groter aantal integraties/apps om uit te kiezen. Natuurlijk integreert Teams naadloos met andere Microsoft Office-producten.
  5. Zowel Slack als Teams versleutelen je berichten. Je kunt ook een VPN gebruiken om het verkeer verder te versleutelen. Wij raden NordVPN aan!

Over het algemeen komt de keuze tussen de twee neer op je eisen. Slack is de betere optie voor kleine teams, terwijl Teams zeer geschikt is voor grotere organisaties.

Lees het uitgebreide artikel hieronder om meer te weten te komen over de belangrijkste verschillen tussen Slack en Microsoft Teams.

Zakelijke messaging- en communicatie-apps blijven belangrijk nu veel bedrijven ervoor kiezen om op afstand te werken, ondanks de relatieve daling van het aantal COVID-gevallen.

Microsoft Teams en Slack hebben zich ontpopt als de twee koplopers in deze categorie. De concurrentie tussen de twee gaat zelfs verder dan software. Slack heeft zelfs een antitrust/mededingingszaak tegen Microsoft aangespannen bij de Europese toezichthouder voor zijn bundeling van Teams met andere office-apps.

In dit artikel vergelijken we de functies, prijzen en andere aspecten van deze twee messaging apps. We geven een gedetailleerd overzicht van de overeenkomsten en verschillen van beide apps. Na het lezen van dit artikel kun je een weloverwogen besluit maken en bepalen welke chat-app het meest geschikt is voor jouw bedrijf.

Microsoft Teams vs. Slack: overzicht

In dit gedeelte bespreken we de belangrijkste functies van zowel Microsoft Teams als Slack. Een gedetailleerde uitleg van elke functieset wordt later in het artikel gegeven.

De onderstaande functies kunnen helpen om een snel overzicht te krijgen van de belangrijkste verschillen tussen Microsoft Teams en Slack:

FunctiesMicrosoft TeamsSlack
PrijsGratis

Teams Essentials: €3,40/maand

365 Business Basic: €5,10/maand

365 Business Standard: €10,50/maand

Gratis

Pro: €6,25/maand

Business+: €11,75/maand

Enterprise Grid: Prijsopgave op maat

Ondersteunende besturingssystemenDesktop: macOS, Windows, and Linux

Mobiel: iOS and Android

Browsers: Chrome, Firefox, Safari, and Edge

Desktop: macOS, Windows, and Linux

Mobiel: iOS and Android

Browsers: Chrome, Firefox, Safari, and Edge

BerichtenBerichten kunnen worden bewerkt, geformatteerd en kunnen emoji’s bevatten.

Werken met GIPHY is moeilijk

Veel opties voor tekstopmaak, inclusief letterkleur

Uitstekende GIPHY-integratie

Spraak- en videogesprekkenBeperkt tot 15 ledenTot 250 leden
Grootte bestandsbijlage10GB250GB
Integraties2000+1400
BotsSlackbotGeen speciale bots

Slack vs teams: marktvergelijking

Een goede manier om te kiezen tussen twee producten is door te kijken hoeveel mensen de producten actief gebruiken. Uitsluitend afgaande op actieve gebruikers, lijkt Microsoft Teams een grote voorsprong te hebben op Slack.

Microsoft Teams heeft 270 miljoen actieve gebruikers en is hiermee het veruit het populairste zakelijke communicatieplatform. Slack heeft meer dan 18 miljoen actieve gebruikers.

Het grotere gebruikersbestand van Teams kan deels worden toegeschreven aan de populariteit bij grotere organisaties. Slack geniet verhoudingsgewijs de voorkeur van kleinere organisaties, zoals start-ups.

De integratie van Microsoft Teams met andere Office-producten maakt het over het algemeen een zeer populaire keuze.

Microsoft Teams vs. Slack: prijzen en functies

Zowel Microsoft Teams als Slack bieden meerdere prijsopties waar gebruikers uit kunnen kiezen. We leiden je door elk van de prijsopties en hun functies, te beginnen met Slack.

Prijzen: wat kost Slack?

Slack prijzen

De gratis versie van Slack bevat een aantal solide functies, zoals messaging en het delen van bestanden voor een onbeperkt aantal gebruikers. Het biedt toegang tot de meest recente berichten van je team, maar wel tot een limiet van 10.000.

Hoewel video- en spraakoproepen mogelijk zijn met de gratis versie, zijn deze beperkt tot 1 op 1 gesprekken tussen teamgenoten. Integratie met andere apps is ook beperkt tot een totaal van 10 apps.

Het betaalde basisabonnement, bekend als Slack Pro, voegt een aantal handige functies toe. Het verwijdert bijvoorbeeld de limiet van het aantal doorzoekbare berichten. Ook kun je met Pro videogesprekken voeren tussen 15 leden van een team.

Met het pro-abonnement profiteer je van prioriteit klantenserivce. Het maakt het ook mogelijk om externe medewerkers toe te voegen aan een Slack-werkruimte. Het Pro-plan begint bij €6,25/maand en wordt jaarlijks gefactureerd.

De duurdere pakketten, namelijk Business+ en Enterprise Grid, verhogen de limieten voor gegevensopslag per gebruiker en het aantal werkruimten. De abonnementen bieden ook een antwoordgarantie van vier uur wanneer je contact opneemt met de klantenservice.

Prijzen: wat kost Teams?

Microsoft Teams Prijzen

De gratis versie van Teams heeft meer toeters en bellen dan die van Slack. Om te beginnen is er geen limiet op het aantal doorzoekbare berichten. Het aantal gebruikers is beperkt tot 500.000. Dit zal voor de meeste organisaties echter meer dan voldoende zijn.

Bovendien kan de gratis versie van Microsoft Teams worden gebruikt om video- en audiogesprekken te voeren met maximaal 100 leden. Toegang tot de webversie van Office-producten is ook ingebouwd.

Het Essentials-pakket, dat €3,40 per gebruiker/maand kost, is een lichte verbetering ten opzichte van de gratis versie. Dit pakket biedt meer data per gebruiker, langere teamgesprekken en meer actieve gebruikers in een chat.

Naast het verder verhogen van de limieten op data en actieve gebruikers, bieden de Business Basic en Business Standard abonnementen ook een scala aan beveiligingsfuncties.

Over het algemeen lijkt de gratis versie van Teams een duidelijke winnaar ten opzichte van Slack. Het biedt ook een middenklasse abonnement voor €5,10. Dit abonnement is goedkoper dan het Pro pakket van Slack. De betaalde versies zijn moeilijker van elkaar te onderscheiden en individuele voorkeuren zullen hierbij een rol spelen.

Microsoft Teams vs. Slack: uitstraling en gebruiksgemak

Laten we het nu eens hebben over de uitstraling en het gebruiksgemak van zowel Microsoft Teams als Slack.

Installatie

Zowel Microsoft Teams als Slack zijn vrij eenvoudig te downloaden, te installeren en in te stellen. Het proces verloopt vooral bij Slack erg soepel. Je kunt naar de website van Slack gaan en je aanmelden voor een gratis account. Het enige wat je nodig hebt is je e-mailadres.

Als je dat hebt gedaan, wordt je gevraagd of je de Slack-app wilt downloaden of de webversie in je browser wilt gebruiken.

Op Mac kun je de Slack-app gewoon downloaden uit de App Store. Op Windows moet je het .exe-bestand downloaden van de website van Slack en het installeren. Na de installatie biedt Slack een tutorial aan. Deze helpt bij het uitnodigen van teamleden, het opzetten van een werkruimte en het starten met het verzenden van berichten.

Het hele proces van aanmelden, downloaden en installeren kostten ons minder dan vijf minuten.

Slack downloadpagina op website

Het proces voor Microsoft Teams is iets gecompliceerder. Om een nieuw Teams-account te registreren, moet je bijvoorbeeld een Microsoft-account instellen waarvoor je je telefoonnummer en een bestaand e-mailadres nodig hebt.

Nadat je je hebt aangemeld, kun je de Teams-app downloaden en installeren van de Microsoft Teams-website, of via de Microsoft Store.

Microsoft Teams downloadpagina op website

Eenmaal gedownload, duurde het installeren van Microsoft Teams minder dan een minuut op onze Macbook Pro. Na de installatie werden we gevraagd om ons aan te melden bij ons Microsoft-account. Om de een of andere reden lukte het pas na een paar pogingen om dit proces te voltooien.

Na het aanmelden, verschijnt de Teams’ home interface (later in detail beschreven). Over het algemeen was het eenvoudiger om Slack te installeren en in te stellen in vergelijking met Microsoft Teams. De tutorial op Slack maakt het ook makkelijker om aan de slag te gaan omdat het gedetailleerde informatie biedt.

Teamleden uitnodigen

Beide apps worden voornamelijk gebruikt voor zakelijke samenwerking. Het uitnodigen van leden is een integraal aspect van hun functionaliteit. In Slack kun je leden aan een team toevoegen door op ‘Teamgenoten toevoegen’ te klikken in de balk aan de rechterkant van het scherm.

Dit brengt een pop-up venster naar voren dat kan worden gebruikt om uitnodigingen te versturen via mail of door een uitnodigingslink door te sturen. Bovendien wordt je gevraagd om teamleden toe te voegen als onderdeel van het set-up en installatieproces.

Mensen uitnodigen op Slack

Als je teameigenaar bent in Microsoft Teams, kunnen leden worden toegevoegd door op de drie puntjes naast de naam van het team te klikken. Klik in het vervolgkeuzemenu op ‘Lid toevoegen‘.

Leden kunnen worden toegevoegd met behulp van hun naam, beveiligingsgroep of Microsoft 365-groep. Individuen buiten het team kunnen worden toegevoegd als gasten met behulp van e-mail-ID’s.

Microsoft Teams Uitnodiging Versturen

Het uitnodigen van teamleden op beide apps is dus vrij eenvoudig. Het enige verschil is dat de knop ‘Leden toevoegen’ bij Slack op het beginscherm zelf staat, terwijl het bij Microsoft Teams in een vervolgkeuzemenu is weggestopt.

Interface

Slack was een van de eerste communicatie-apps die door bedrijven op grote schaal werd gebruikt. De aanvankelijke populariteit leidde ertoe dat concurrenten, zoals Microsoft Teams, de strakke gebruikersinterface kopieerden. Zoals we hieronder zullen zien, zijn er verschillende gelijkenissen tussen de interface en lay-outs van beide apps.

De Slack-app bestaat uit een balk aan de zijkant en het hoofdgebied waar je berichten worden weergegeven. De balk aan de rechterkant toont de verschillende actieve chats, threads en groepen. Als zodanig fungeert het als de primaire navigatiebalk en helpt het schakelen tussen verschillende chats en gesprekken. Als alternatief kan de zoekbalk bovenaan het scherm helpen bij het vinden van eerder gedeelde informatie en berichten.

Slack interface

De lay-out van Teams is vergelijkbaar met die van Slack. Het heeft ook een hoofdscherm voor berichten en twee zijbalken. De balk uiterst rechts op het scherm laat gebruikers schakelen tussen chat, gesprekken, agenda en activiteit. Verschillende teams waar iemand lid van is, zijn zichtbaar in het tabblad Teams.

Binnen elk team kunnen kanalen worden aangemaakt voor specifieke projecten en onderwerpen. De zoekbalk is ook bovenaan het scherm geplaatst en helpt bij het vinden van specifieke stukjes informatie.

De zoekbalk van Teams biedt extra functionaliteit in vergelijking met Slack. Het kan worden gebruikt om lid te worden van een team, een gesprek aan te gaan of de status van iemand te wijzigen.

Microsoft Teams Interface

Er is niet veel dat beide apps scheidt als het gaat om de gebruikersinterface. Natuurlijk biedt Slack meer thema’s en aanpassingsmogelijkheden. Afhankelijk van hoe jij je apps graag personaliseert, kan dit een belangrijke factor zijn.

Wil jij de app graag helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren en behoeften? Dan is Slack een betere keuze, deze app biedt meer mogelijkheden dan Teams.

Microsoft Teams vs. Slack: communicatie functies

We gaan kijken naar de verschillende communicatiefuncties van Slack en Microsoft Teams. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, aangezien dit allebei voornamelijk zakelijke communicatie-apps zijn. We bespreken zowel de mogelijkheden voor het sturen van berichten als de optie video- en spraakoproepen. Laten we er eens in duiken!

Berichten

Tekst-gebaseerde communicatie is van vitaal belang voor werken op afstand en daarom zijn de messaging-functies voor beide apps erg belangrijk.

Om een bericht te sturen op Slack, hoef je alleen maar te navigeren naar het kanaal/de gebruiker die je een bericht wilt sturen. Vervolgens kun je beginnen met typen in het tekstvak onderin het scherm. Gebruikers kunnen tekst opmaken door deze vet, cursief of doorgestreept te maken. ‘Codevakken’ zijn ook beschikbaar. Hiermee kun je tekst markeren als code. Omring deze tekst met (‘)-tekens. De codeblokken zijn ontworpen om specifiek de opmaak te behouden die belangrijk kan zijn voor de betekenis van de code.

Bulletpoints en lijsten kunnen ook worden toegevoegd aan het berichtenvak. Slack ondersteunt ook een reeks emoji’s. Hoewel GIPHY een Slack-app heeft, is deze niet eenvoudig te gebruiken. Je moet /giphy typen en dan de GIF omschrijven die je zoekt. Dit leidt niet altijd tot de beste resultaten. Door op shuffle te drukken kun je een andere GIF kiezen. Dit is niet het handigste systeem omdat je niet gemakkelijk terug kunt naar een GIF die je al voorbij hebt zien komen.

Je kunt ook naar GIFs zoeken via een snelkoppeling in Slack, maar ook dit levert niet altijd goede resultaten op.

Slack tekst "/Giphy"

Hoewel het tekstvak van Microsoft Teams er redelijk vergelijkbaar uitziet, heeft het een paar extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur van het lettertype veranderen. Daarnaast kun je kopteksten gebruiken voor langere berichten.

Bovendien is de GIPHY-integratie op Teams veel beter. Je kunt bij Teams daadwerkelijk een GIF zoeken en kiezen in plaats van te vertrouwen op een willekeurig gegenereerde GIF.

Giphy op Microsoft Teams

Teams heeft een lichte voorsprong als het gaat om berichtgeving vanwege de extra opmaakopties. De berichteninterface van Slack is echter ook erg goed. De mogelijkheid om berichten te gebruiken om herinneringen in te stellen en zelfs om polls te maken is nuttig.

Al met al heeft Microsoft Teams meer messaging-functies dan Slack, maar beide zijn ongelooflijk robuust als het gaat om werkgebaseerde communicatie.

Video- en spraakoproepen

Hoewel het sturen van berichten belangrijk is, kan het niet altijd op tegen visuele en gesproken communicatie. Vooral als het gaat om ideeënvorming, coördinatie en brainstorming. Daarom zijn video- en spraakoproepen belangrijke functies van een zakelijke messaging app.

Zoals we eerder vermeldden, is het bellen op het gratis Slack abonnement beperkt tot 1 op 1 gesprekken. Met een betaald abonnement wordt dit verhoogd tot 15 leden. Een spraak- of videogesprek kan worden gestart door naar de groep, het individu of het kanaal van keuze te gaan. Vervolgens klik je op het pictogram ‘Bellen’ linksboven in het scherm.

We probeerden een Slack video oproep uit en de audio en video kwaliteit was vrij goed. We konden ook gemakkelijk ons scherm delen, hoewel het vinden van de opname-optie wat tijd kostte. Bovendien kan de opname slechts drie minuten lang zijn, wat niet geschikt is voor langere gesprekken.

Slack Videocall

Microsoft Teams onderscheidt zich van Slack als het gaat om audio- en videobellen. De gratis versie bevat spraak- en videobellen voor maximaal 100 leden. Dit wordt verhoogd naar 300 leden in de betaalde versies.

Bovendien kun je met Teams ook gesprekken opnemen zonder een app van derden en zonder tijdslimieten. Je kunt ook live bijschriften inschakelen en verschillende virtuele achtergronden kiezen.

Microsoft Teams Videocall

Over het algemeen is de videobelfunctionaliteit van Teams veel beter dan die van Slack, vooral voor grotere teams. De ingebouwde opname is een zeer nuttige functie. Het kan namelijk moeilijk zijn om bij te houden wat er gezegd is in vergaderingen met een groot aantal mensen.

Microsoft Teams vs. Slack: productiviteitstools

Online samenwerken is belangrijk voor de productiviteit en efficiëntie van elk team. Zowel Slack als Microsoft Teams voegen functies toe die de productiviteit verhogen en naadloze coördinatie mogelijk maken.

Bestanden delen en opslaan

Voor teams op afstand en fysieke teams is het belangrijk om documenten, audio-opnames en andere bestanden te kunnen versturen. Zowel Slack als Microsoft Teams voorzien in deze behoefte door cloudopslag en opties voor het delen van bestanden te bieden.

Bijlagen tot 1 GB kunnen via Slack worden gedeeld. Wat opslag betreft, omvat de gratis versie 5 GB voor de volledige werkruimte. Deze limiet wordt verhoogd tot 10GB per gebruiker in de Pro-versie en 20Gb per gebruiker in het Business+ abonnement. Het Enterprise Grid-abonnement, ten slotte, omvat maar liefst 1 TB per gebruiker.

Microsoft Teams Essentials, evenals het gratis pakket, bieden dezelfde opslagruimte als hun tegenhangers van Slack, namelijk respectievelijk 10GB en 5GB. Het 365 Business Basic-abonnement biedt echter 1 TB opslagruimte per gebruiker, wat aanzienlijk meer is dan het middenklasse abonnement van Slack. Het Business Standard-abonnement biedt ook 1 TB aan bestandsopslag.

Teams heeft ook een streepje voor op Slack als het gaat om het versturen van grote bijlagen. Gebruikers kunnen met Teams bestanden uploaden tot 250 GB, wat veel meer is dan de limiet van 1 GB van Slack.

Hier is weinig twijfel over mogelijk: Teams heeft absoluut de overhand al het gaat om bestanden delen en opslaan.

Sneltoetsen

Sneltoetsen maken het navigeren makkelijker en verkorten de tijd die nodig is om op berichten te reageren en andere taken uit te voeren. Teams en Slack hebben allebei hun eigen sneltoetsen, met enkele kleine verschillen.

Toetsenbordsnelkoppelingen op Slack zijn meer gericht op het beheren van berichten en chats. Zo kun je je toetsen gebruiken om alle ongelezen berichten te lezen, threads te openen en berichten op te maken.

Slack Sneltoetsen

Hoewel Teams de meeste sneltoetsen van Slack heeft, mist het de berichtcontrole die hierboven is beschreven. Het voegt echter enkele sneltoetsen toe die het gemakkelijker maken om deel te nemen aan video- en audiogesprekken.

Je kunt bijvoorbeeld je hand opsteken of jezelf dempen met behulp van jouw toetsenbord op Teams.

Microsoft Teams Sneltoetsen

Gezien de kleine verschillen in functionaliteit tussen de twee, is het moeilijk om een winnaar aan te wijzen als het gaat om sneltoetsen. Het komt er echt op aan welke sneltoetsen aan jouw behoeften voldoen, of het nu gaat om versturen van berichten of videobellen.

Integraties

Integratie van functies, zoals documentbewerking en taakbeheer, helpt het nut van messaging-apps voor bedrijven uit te breiden. Er zijn meer dan 2.000 apps die kunnen worden geïntegreerd met Slack.

Deze omvatten document editing software zoals Office 365 en de Google Suite, evenals taakbeheer tools zoals Monday.com en Trello.

Slack apps met zoekbalk

Teams biedt een relatief klein aantal apps aan, namelijk 1400. Het integreert echter naadloos met de Office 365-productlijn, waardoor het zelfs mogelijk is om documenten te bewerken en te beoordelen binnen de Teams-app. Als je team al andere Office 365-producten gebruikt, dan is Teams een duidelijke winnaar.

Slack heeft een voorsprong als het gaat om de omvang van zijn app-ecosysteem. Het biedt meer dan 2.000 app-integraties. Maar voor fervente Microsoft-gebruikers is Teams een zeer aantrekkelijke optie in verband met de naadloze integratie met Office 365.

Slack versus teams: bots

Bots worden vaak gebruikt in messaging apps om ondersteuning te bieden, FAQ’s op te lossen en workflows te automatiseren. We hebben zowel Slackbot als de T-Bot beoordeeld om te zien welke van de twee het nuttigst is.

Slackbot is de eigen bot van Slack. Het kan worden geopend via het tabblad Direct Messages. Tijdens ons gebruik, vonden we Slackbot zeer nuttig. We kwamen er vaak op terug wanneer we probeerden uit te vinden hoe Slack werkt.

Geleidelijk aan begonnen we ook de andere functies van Slackbot te gebruiken, zoals het instellen van herinneringen en het automatiseren van workflows met behulp van apps zoals Monday.

Slackbot berichten

Microsoft Teams biedt niet langer een eigen chatbot. Eerder konden gebruikers chatten met T-bot om hun problemen op te lossen, herinneringen in te stellen en taken te automatiseren. Chatbots kunnen nog steeds worden geïntegreerd in Teams met behulp van apps van derden of door het bouwen van aangepaste chatbots.

Hoewel dit wat maatwerk biedt aan gebruikers, is een eigen chatbot zoals Slackbot een groot gemis. Onnodig te zeggen dat Slack het op dit gebied ruim wint.

Microsoft Teams vs. Slack: beveiliging en compliance

Via bedrijfs-apps worden veel gevoelige en vertrouwelijke gegevens gedeeld. Het beleid voor gegevensopslag en -beheer en hun beveiligingsfuncties zijn dan ook van het grootste belang.

Zowel Slack als Microsoft Teams versleutelen gegevens om gesprekken te beveiligen. Bovendien voorzien beide ook in twee-factor authenticatie.

Multi-factorauthenticatie is echter beperkt tot de duurdere Microsoft-abonnementen en is niet beschikbaar in Essentials of de gratis versie.

Om zijn beveiligingsreputatie te versterken, heeft Slack verschillende certificeringen behaald, waaronder SO/IEC 27001, 27017, 27018 en 27701, SOC 2, SOC 3, APEC voor verwerkers en APEC.

Het is ook compatibel met AVG, waardoor de meeste privacygerelateerde zorgen worden weggenomen.

Microsoft heeft zijn expertise in het bouwen van een veilig cloud computing ecosysteem met Azure vertaald naar Teams. Teams-eigenaren kunnen machtigingen en toegangscontroles instellen om bestanden te beschermen en te voldoen aan interne regelgeving.

Naast de beveiligings- en versleutelingsfuncties die beide apps bieden, kun je jouw online privacy beschermen door een Virtueel Privé Netwerk te gebruiken.

Een VPN versleutelt je activiteiten en biedt je op die manier meer privacy online. NordVPN is onze best beoordeelde VPN-provider. Het combineert veiligheid, snelheid en uitstekende prestaties tegen een zeer redelijke prijs.

NordVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
Vanaf
€2.88
9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
Bezoek NordVPN

Wat is de beste communicatieapp

Het is lastig om een duidelijke winnaar aan te wijzen tussen Microsoft Teams en Slack. Als je een app zoekt voor een klein team dat vooral tekstgebaseerde communicatie en niet veel Microsoft-software gebruikt, is Slack een uitstekende keuze.

Als je een samenwerkingsapp zoekt voor een groter team dat veel werkt met Office, dan is Teams waarschijnlijk een beter keuze.

We raden je aan de gratis versies van beide apps te proberen en te zien welke het beste werkt voor jou!

FAQ's: Microsoft Teams vs Slack: Wat is de betere samenwerkingsapp?

We hebben enkele van de meest voorkomende vragen over Microsoft Teams en Slack beantwoord in het gedeelte hieronder. Als er nog andere vragen zijn, laat dan een reactie achter!

Het hangt ervan af wat je eisen zijn voor een samenwerkingsapp. Als je waarde hecht aan het delen van bestanden, video en spraakbellen en Office-producten gebruikt, dan is Teams beter dan Slack.

Als je een app zoekt voor een kleine organisatie en vaak samenwerkt met mensen buiten je team, dan is Slack een betere keuze. Lees ook onze uitgebreide vergelijking van Microsoft Teams vs. Slack.

Ja, Slack is met name geschikt voor kleinere teams. Teams is vooral geschikt voor grotere organisaties.

Slack biedt een gratis versie aan. Dit komt echter wel met een aantal beperkingen zoals een limiet van 10.000 berichten. Kies voor het betaalde abonnement Slack Pro om te profiteren van meer handige functies.

Microsoft Teams biedt een gratis optie aan. De gratis versie heeft een aantal beperkingen. Zo kunnen er maximaal 100 leden deelnemen aan een video- of audiogesprek. Lees het artikel Microsoft Teams vs. Slack om alles te weten te komen over de functies van het gratis en betaalde abonnement.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen