CactusVPN Logo

CactusVPN Review 2019

Laatst bijgewerkt: 26 maart 2019
Hoogtepunten
 • Zeer snelle VPN
 • Simpele interface
 • Torrents toegestaan
7.6

Onze score

 • Snelheid
  9.0
 • Veiligheid
  7.0
 • Gebruiksgemak
  7.5
 • Servers
  7.0

Review: CactusVPN (2019) – Simpel, straightforward en supersnel!

CactusVPN kan het best beschreven worden als een no-nonsense VPN; een lekker simpele cliënt, overzichtelijke interface en een beknopt serveraanbod. Het ziet er allemaal erg straight-forward uit, en zo voelt het ook aan. Is dit een pluspunt of juist een minpunt, deze simpele opzet? Dat zal eraan liggen wie je het vraagt! Wij zullen in deze review in detail bespreken wat CactusVPN haar klanten te bieden heeft en voor wie deze VPN-dienst geschikt is. Eén ding dat ons opviel? De astronomische verbindingssnelheid!

Specificaties CactusVPN
 • Gelijktijdige verbindingen: 5
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Besturingssystemen: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Logbeleid: Geen logs
 • Servers: 23 servers verdeeld over 14 landen
 • Prijs: Vanaf $3,49 per maand
 • Geld-terug-garantie: 30 dagen

CactusVPN abonnementen en prijzen

Als eerst beginnen we met wat CactusVPN je gaat kosten. CactusVPN kun je op maand-, kwartaal- of jaarbasis aanschaffen. In principe heb je keuze uit 5 verschillende abonnementsvormen, waarvan de prijs ook afhangt van de looptijd:

 • US VPN: Hier krijg je de beschikking over vier USA servers.
 • UK VPN: Hier krijg je de beschikking over zes UK servers.
 • VPN + Smart DNS: Hier krijg je de beschikking over alle zestien servers van CactusVPN (verspreid over de USA, UK, Nederland en Roemenië).
 • Smart DNS.
Abonnementsvorm Tarief maandabonnement Tarief kwartaalabonnement Tarief jaarabonnement
US VPN $4,99 $12,99 $38,99
UK VPN $4,99 $12,99 $38,99
VPN + Smart DNS (compleet serveraanbod) $6,99 $17,99 $54,99
Smart DNS $4,99 $12,99 $38,99

Ten opzichte van een maandabonnement, krijg je 14% korting op je maandelijkse kosten als je kiest voor het kwartaalabonnement. Deze korting loopt verder op tot 35% wanneer je kiest voor een jaarabonnement.

CactusVPN hanteert een 30-dagen niet-goed-geld-terug policy onder de voorwaarde dat je niet in staat bent verbinding te leggen met een van de servers in jouw pakket en geen gebruik kunt maken van Smart DNS. Heb je al een bepaald pakket afgenomen en je wilt er nog een extra pakket bij, dan geniet je 50% korting op je tweede aankoop. Bij een afname van meer dan twee pakketten kunnen de kortingen nog verder oplopen. Hiervoor dien je contact op te nemen met de support desk.

Betalingsmogelijkheden bij CactusVPN bestaan onder meer uit Paypal, Visa, Mastercard en Bitcoin. Je kunt CactusVPN ook gratis uittesten. Dat is mogelijk voor 24 uur zonder restricties. Bij registratie hoef je geen betalingsgegevens op te geven.

Wanneer je je wil registreren bij CactusVPN, wordt aangegeven dat je bij aanmelding gebruik moet maken van je echte IP-adres. Je kunt bij CactusVPN namelijk geen abonnement afsluiten wanneer je reeds via een proxyomgeving online bent of gebruik maakt van een een VPN ip-adres. Erg frappant en bijzonder, en enigszins ingaand tegen de filosofie achter VPNs, maar we vergeven het de dienst voor nu. Ook moet je opgeven vanuit welk land je de dienst gaat gebruiken. Hecht je veel waarde aan totale anonimiteit, dan dien je hiermee dus rekening te houden.


Features CactusVPN

Ongeacht het pakket dat je kiest, heb je de beschikking onderstaande protocollen:

 • SSTP
 • L2TP/IPSec
 • OpenVPN
 • SoftEther
 • PPTP
 • IKEv2

Daarnaast kent CactusVPN de volgende eigenschappen:

 • Er worden geen logs bijgehouden. Dit geldt niet alleen voor het internetverkeer maar ook voor de verbindingen die je maakt.
 • Ongelimiteerde bandbreedte en ook de snelheid kent geen restricties of beperkingen.
 • Je kunt maximaal drie verschillende apparaten tegelijk gebruiken met CactusVPN die elk met een aparte server zijn verbonden.
 • Je hebt de beschikking over een shared-ip zodat activiteiten niet te herleiden vallen naar een specifiek persoon.
 • Elke VPN-server kan ook als proxyserver worden ingezet.
 • Beschikbaar voor Windows, Mac OS x, Linux, iOS en Android.
 • Helaas is Netflix niet toegankelijk door de recente heksenjacht die Netflix is begonnen jegens VPN providers
 • P2P-verkeer is mogelijk (dit betekent dus dat je torrents kan downloaden mocht je dat willen)

Installatie en setup

Klik hier om de website van CactusVPN te bezoeken. Verspreid over de homepage vind je de volgende drie knoppen (het is mogelijk dat je even naar beneden moet scrollen):

Gratis trials bij CactusVPN

ORDER NOW: Hiermee kan je reeds een abonnement afsluiten als je ervan overtuigd bent dat CactusVPN bij je past.
TRY VPN FOR FREE: Probeer gratis voor 24 uur de VPN-servers van CactusVPN uit, zonder verplichtingen.
TRY SMART DNS FOR FREE: Stelt je in staat om 24 uur lang de Smart DNS functie gratis te testen.

Nadat je de gewenste optie aanklikt en je registreert, kan je direct de benodigde software downloaden. Lukt dit niet direct controleer dan even of je een e-mail ontvangen hebt met eventuele extra instructies. De installatieprocedure bij CactusVPN is in onze ervaring zeer eenvoudig, dus we gaan ervan uit dat je geen problemen zal ondervinden met de installatie.


Interface CactusVPN

Heb je eenmaal de cliënt gelanceerd, dan staan er via de interface diverse instellingen tot je beschikking.

CactusVPN Interface connectie

In het ‘Connection’ menu kun je selecteren met welke landen en servers je wilt verbinden. Ook kan je hier je protocol kiezen (SSTP, OpenVPN, L2TP, PPTP, IKEv2). Middels de Sort by speed functie kun je per land de snelste servers op dat moment vinden. De snelheid wordt bepaald op basis van ping; de snelste server komt bovenaan te staan.

Cactus VPN Support Opties

In het ‘Support’ menu kan je via de Save logs functie een log bijhouden van je sessies; dit is geen log met internetgegevens of data, maar een log met technische informatie over de prestaties van CactusVPN zelf. Dus als je merkt dat je connectie problemen geeft of onstabiel is, dan kan je deze functie aanzetten zodat er een log wordt aangemaakt die je vervolgens naar CactusVPN kan sturen. Op deze manier kunnen zij achterhalen waar het probleem mogelijk in zit en kunnen ze het voor je verhelpen.

CactusVPN Settings

Via ‘Settings’ kun je de instellingen aanpassen, zoals het feit dat CactusVPN automatisch opstart of inlogt wanneer je je computer start. Of kiezen voor automatisch inloggen. Ook kun je het soort OpenVPN protocol kiezen dat je wilt gebruiken, namelijk TCP of UDP en de poort. Een DNS Leak protection schakelaar is ook aanwezig.

Het laatste menu is ‘Apps. Killer’: Hiermee kun je instellen welke programma’s afgesloten zullen worden indien de VPN-verbinding verbroken wordt, zoals je browser of je torrent-programma.


Servers CactusVPN

In totaal heeft CactusVPN 23 servers verdeeld over 14 landen. Het hangt van het type abonnement af tot welke servers je toegang hebt. De volgende afbeelding somt de verscheidene servers op:

CactusVPN servers

De service die CactusVPN biedt, kan op twee manieren worden onderverdeeld. Aan de ene kant wordt er specifiek een VPN-service verleend en aan de andere kant heb je de Smart DNS feature. Smart DNS is niets meer dan de techniek die CactusVPN gebruikt om jouw locatie te manipuleren.

Normaliter als je gebruikmaakt van het internet krijg je een IP-adres van jouw internetprovider toegewezen. Met dit IP-adres valt onder andere jouw locatie te achterhalen. Smart DNS daarentegen zorgt ervoor dat dit IP-adres wordt vervangen door een ander IP-adres. Als je dan een website bezoekt, ben je daar kenbaar middels het nieuwe IP-adres dat Smart DNS aan jou heeft toegewezen en dus niet het IP-adres dat je van de internetprovider hebt gekregen.

Het doel van Smart DNS is uiteindelijk het verdoezelen van jouw locatie.

Uiteraard zijn er voor en nadelen aan deze techniek.


Nadelen van Smart DNS

 • Heb je een internetprovider die gebruikmaakt van Transparant DNS Proxy techniek, dan maakt je computer of de router die je hebt standaard gebruik van de DNS van de internetprovider zelf. Gebruikmaken van een andere DNS is niet mogelijk en je echte locatie blijft zichtbaar.
 • Je dient er ook niet vanuit te gaan dat de Smart DNS techniek ervoor zorgt dat alle websites die bestemd zijn voor een bepaalde regio, automatisch voor jou beschikbaar worden gemaakt. Dat een bepaalde website die regiogebonden is, toegankelijk voor jou wordt gemaakt gebeurt handmatig door de Smart DNS provider zelf, in dit geval CactusVPN. Je hebt daarom vaak de mogelijkheid een website voor ontgrendeling door te geven aan de VPN provider zelf.

Voordelen van Smart DNS

 • Voor het manipuleren van de locatie maakt Smart DNS geen gebruik van encryptietechnologie. Het positieve hieraan is dat het vele malen sneller is dan wanneer encryptie wel aanwezig is. Dit voordeel werpt zijn vruchten weer af als je streamingwebsites bezoekt.
 • Om Smart DNS te implementeren hoef je geen technisch wonder te zijn. Heel vaak zijn de apparaten die je gebruikt hierop al ingesteld. Een paar simpele handelingen resteren dan nog om er daadwerkelijk gebruik van te maken.
 • Bij Smart DNS kun je meerdere IP-adressen tegelijk gebruiken. Wil je dus op hetzelfde moment twee websites omzeilen wat betreft regio, dan is dat gewoon mogelijk.

Snelheidstests van verschillende servers

We hebben enkele speedtests uitgevoerd, waarvan je hieronder de resultaten kan terugvinden. De gehaald snelheden zijn eigenlijk vrij bizar (in positieve zin):

Server VPN Protocol Ping Download Speed (Mbps) Upload Speed (Mbps)
Geen (onze eigen verbinding) Geen 18 46,37 53,08
Amsterdam 4 OpenVPN 22 67,62 50,46
Kansas City – Amerika OpenVPN 211 39,39 34,66
Boekarest (Roemenië) SSTP 99 40,02 11,76

Beveiliging en privacy

Bij Cactus VPN heb je de keuze uit diverse protocollen als het gaat om het leggen van verbindingen met de VPN-servers. Elk protocol heeft een eigen vorm van encryptie.

 • Bij OpenVPN, SSTP en SoftEther VPN protocollen wordt er gebruikgemaakt van SSL met een AES 2048-bit sleutel en 256-bit AES encryptie.
 • Bij het L2TP/IPSec VPN protocol heb je een AES-encryptie van 128-bit tot 256-bit.
 • Bij het PPTP VPN protocol heb je een encryptie van 128-bit MPPE.
 • Bij het IKEv2 VPN protocol heb je een encryptie van 256-bit.

Klantvriendelijkheid

Indien er zich een probleem voordoet met het gebruik van CactusVPN, kan je op verscheidene manieren advies vragen. Zo kan je de website raadplegen, maar je kan ook op de cliënt naar het kopje ‘Support’ gaan. Van hieruit kan je de FAQ-pagina bezoeken (met veel gestelde vragen), het Learning Center bekijken en een support ticket versturen. Zie ook onderstaande afbeelding.

CactusVPN klantenservice


Conclusie

Met CactusVPN haal je een goede VPN-service in huis. Er is een ruim aanbod aan scherp geprijsde abonnementen. Hun servers staan wel maar in enkele landen. In de praktijk hoeft dit geen probleem te zijn, maar mocht je bijvoorbeeld op reis zijn in Azië, Zuid Amerika of Afrika, dan is de te overbruggen serverafstand wel wat groter en de connectie mogelijk wat instabieler. Er moet trouwens gezegd worden dat de speedtesten bizar goed zijn uitgepakt; hier scoort CactusVPN punten. Ook het feit dat je torrents kan downloaden met CactusVPN is een speciale vermelding waard. Mocht je problemen ondervinden met het gebruik, dan kun je verder rekenen op een goede klantensupport. Als het beperkte serveraanbod je niet afschrikt, en je een eenvoudig te bedienen VPN zoekt met een simpele interface en perfecte snelheden, dan is CactusVPN zeer geschikt!

Persoonlijke meningen
experts VPNgids.nl

Onze score
7.6
CactusVPN is een leuke VPN met een lekker simpele interface. Servers in slechts een paar landen, maar vanuit Nederland worden extreem goede connectiesnelheden gehaald.
Bezoek CactusVPN website
Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek CactusVPN