Kijk gratis en live naar het WK wielrennen in Australië

Wielrenners in blauwe tenues fietsen op een rijtje op de weg

Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je live het WK wielrennen 2022 in Australië

Tijdens het WK Wielrennen in Australië strijden wielrenners een week lang om een podiumplek bij verschillende disciplines. Voor zowel de mannen als de vrouwen staan er tussen 18 en 25 september wegritten en individuele tijdritten op het programma. Ben je in het buitenland en wil je het WK wielrennen 2022 live kijken? Gebruik dan een VPN voor toegang tot de streams van de NOS en Sporza:

 1. Neem een abonnement bij een goede VPN-aanbieder. Wij raden NordVPN aan.
 2. Download de VPN op jouw device en open de app.
 3. Maak verbinding met een Nederlandse server als je de wedstrijden via de NOS wilt kijken. Kies een Belgische server voor de streams van Sporza.
 4. Open de stream waarop jij het wielrennen wilt kijken.
 5. Veel plezier bij WK wielrennen 2022!

Meer informatie over het WK wielrennen in Australië lees je in het volledige artikel hieronder.


De Wereldkampioenschappen wielrennen van 2022 vinden van zondag 18 tot en met zondag 25 september plaats in Australië. Wie complete ritten wil kijken moet in Europa soms vroeg uit de veren. Gelukkig is de finish van de wegwedstrijden vaak rond ontbijttijd. De races vinden plaats in en om Wollongong, een kustplaats ten zuiden van Sydney. De wegraces bevatten flink wat hoogtemeters, de tijdritten zijn snel en voeren tweemaal over een kort klimmetje.

Kansloos zijn de Nederlandse deelnemers bepaald niet. Sterker nog, als het om Mathieu van der Poel gaat zijn de verwachtingen zelfs hooggespannen. Samen met twee ‘schaduwkopmannen’ Dylan van Baarle en Bauke Mollema gaat de Oranje-equipe voor goud. Maar voordat Van der Poel met de andere mannen om de regenboogtrui strijdt op de weg, doet hij nog mee aan de Mixed Relay op 21 september. Oranje won dat onderdeel al eens in 2019 en is ook dit jaar favoriet.

Bij de tijdrit zou Bauke Mollema zich kunnen profileren, maar worden de meeste kansen toch aan de jonge Belg Remco Evenepoel toegedicht – de overtuigende winnaar van de Vuelta dit jaar.
Ellen van Dijk hoopt op het golvende parcours in Wollongong bij de vrouwen haar titel als beste tijdrijder te verlengen, terwijl bij de wegrace op zaterdag Marianne Vos de torenhoge favoriet is.

Hoe kan ik naar het WK wielrennen 2022 kijken?

Het WK wielrennen is in Nederland en België live op televisie te zien bij Eurosport, VRT (Sporza) en NOS (Studio Sport). Wie de wielerstrijd liever via een livestream volgt heeft verschillende mogelijkheden. Met zo’n livestream kun je live naar het WK wielrennen kijken op een smartphone, laptop, tablet of andere computer.

Alle wedstrijden van het WK wielrennen worden live uitgezonden via een livestream van Eurosport. Je moet dan wel een betaald abonnement hebben. Het WK is ook online te volgen via de gratis livestream van Sporza (VRT). In verband met de uitzendrechten is die livestream wel ‘geo-restricted’, wat betekent dat je alleen in België naar deze gratis livestream van het WK wielrennen kunt kijken.

Het is ook mogelijk om de wereldkampioenschappen wielrennen via de gratis livestream bij NPO Start te bekijken. Ook die is echter in het buitenland geblokkeerd. Om overal ter wereld toch toegang te krijgen tot jouw favoriete stream heb je een VPN nodig.

Gratis het WK wielrennen 2022 kijken met een VPN

Verblijf je tijdens de races van het WK wielrennen niet in Nederland en krijg je geen toegang tot de streams? Met behulp van een VPN (Virtual Private Network) lukt het waarschijnlijk wel!

Zoals gezegd mogen streamingdiensten hun sportregistraties vaak niet in het buitenland uitzenden. Ze controleren jouw locatie aan de hand van jouw IP-adres. Als ze zien dat jij in het buitenland bent, dan krijg je mogelijk geen toegang.

Met een VPN kun je jouw IP-adres verbergen. Vervolgens maak je vanuit het buitenland verbinding met een server in Nederland. Je krijgt een Nederlands IP-adres en de streamingdienst zal denken dat jij in Nederland bent. Overigens biedt een VPN daarnaast nog meer voordelen zoals meer online anonimiteit en privacy.

Wil jij een VPN gebruiken om gratis het WK wielrennen 2022 te kijken? Lees dan hier hoe je dat doet.

Het WK wielrennen bekijken met een VPN? Zo werkt het:

Met zes eenvoudige stappen installeer je snel een VPN. Zo geniet je vanaf 18 september gratis van het WK wielrennen op de weg!

 1. Abonneer je bij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke VPN-provider. Wanneer je een VPN kiest uit ons lijstje met de beste VPN’s zit je altijd goed! Voor het WK wielrennen raden wij NordVPN aan. Deze VPN is snel en erg geschikt voor het streamen van sportwedstrijden.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.88 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.88
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de VPN-software op smartphone, tablet of pc en log in.
 4. Verbind met een server in Nederland voor de NOS of België voor Sporza.
 5. Ga naar de website van jouw favoriete stream.
 6. Sta vroeg op en geniet van het WK wielrennen 2022!

Helemaal gratis naar het WK in Australië kijken? Maak dan gebruik van de gratis proefperiode van NordVPN. Na de wedstrijd kun je jouw geld terugvragen.

Programma WK wielrennen 2022 in Australië

Het WK wielrennen bestaat uit verschillende onderdelen. Het volledige programma van de profs vind je in de onderstaande tabel:

DatumDisciplineTijd (CEST)Aantal km
18 septemberTijdrit vrouwen01:35 uur34,2
18 septemberTijdrit mannen05:40 uur34,2
21 septemberMixed relay06:20 uur28,2
24 septemberWegrace vrouwen04:25 uur164,3
25 septemberWegrace mannen02:15 uur266,9
ICT-journalist
Mels was ooit een whizzkid, zoals dat toen heette en werkte zelfs enige tijd als programmeur. Inmiddels is Mels al 22 jaar ICT-journalist met een speciale interesse in security.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen