Online Valencia – Ajax kijken op woensdag 2 oktober 2019 vanuit het buitenland | Champions League groepsfase

Champions League toeschouwers tribune

Update: Ajax heeft deze wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Woensdag 2 oktober om 21:00 kan Ajax hele goede zaken doen in de groepsfase van de Champions League. Valencia heeft ietwat verrassend drie punten gepakt bij Chelsea terwijl Ajax in eigen huis korte metten maakte met Lille. Als Ajax weer weet te winnen heeft het een heel mooie uitgangspositie als koploper.

Zou het nou zijn dat je niet in Nederland bent op de 2e maar toch de wedstrijd met Nederlands commentaar wilt bekijken, dan kun je via een VPN alsnog de uitzending volgen. Normaliter is dit niet mogelijk omdat Nederlandse diensten zoals Ziggo Go, NPO Start of RTL XL niet werken buiten Europa. Dit is vanwege de uitzendrechten die afgekocht zijn in verschillende landen. Maar met een VPN hoeft dit geen enkel probleem te zijn.

Live Valencia – Ajax kijken met een VPN-dienst

Als je een VPN-dienst gebruikt dan stuur je jouw internetverkeer langs een server van de VPN-dienst. Op die wijze lijkt het net alsof je je in dat land bevind. Stel je voor: je zit in Zuid-Afrika maar je wilt via Ziggo GO kijken naar deze wedstrijd. Als je probeert te kijken met een normale internetverbinding dan wordt je de toegang geweigerd. Als je vervolgens door middel van een VPN verbinding maakt met een Europese server krijg je ineens wel toegang.  De geo-blokkades van Ziggo Go worden opgeheven omdat je IP-adres aangeeft dat je in dat EU land zit.

Zo doe je het:

1. Kies de VPN-dienst die je het meeste aanspreekt. De laatste tijd is Surfshark erg populair vanwege de aantrekkelijke prijs, veel servers in Europa en ook nog eens een geld-terug-garantie binnen 30 dagen als de VPN je toch niet bevalt.

2.  Download de desbetreffende VPN software op het apparaat waarop je de wedstrijd wilt kijken.

3. Installeer de VPN. De standaardinstellingen zijn prima.

4.Open het geïnstalleerde programma

5. Kies een server in de EU

6. Ga naar de zender die de wedstrijd uitzend

7. Pak wat borrelnootjes en genieten maar!

De huidige stand

STAND POULE H:

1  Ajax                  1-3   (3-0)
2  Valencia           1-3   (1-0)
3  Chelsea            1-0   (0-1)
4  LOSC Lille      1-0   (0-3)

Op 2 oktober om 21:00 spelen Lille en Chelsea tegen elkaar in Frankrijk.

VPN-diensten kunnen nog veel meer unblocken

Als je ook nog een keer het Amerikaanse aanbod aan series/films/documentaires wilt kijken kun je ook met een VPN uit de voeten. In dit geval moet je dan alleen een server kiezen in de Verenigde Staten. Je kunt met een VPN ook YouTube filmpjes kijken die voor Nederlanders uitgeschakeld zijn of bijvoorbeeld naar de BBC iPlayer kijken. Het is allemaal een makkie met een kwalitatieve VPN. Om hier meer over te lezen kun je ons Unblocken dossier bekijken. Hier wordt haarfijn uitgelegd hoe je dit allemaal kan doen en meer!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen