Live wegwedstrijd WK wielrennen 2022 kijken – ook vanuit het buitenland

Wielerwedstrijd
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: zo kijk je live wegraces WK wielrennen 2022

Volg onderstaande stappen om overal ter wereld te genieten van de wegwedstrijden van het WK wielrennen  op 24 en 25 september 2022:

 1. Abonneer je op een snelle VPN-provider, zoals Surfshark. Deze VPN heeft servers in België en Nederland en is erg geschikt voor het omzeilen van geoblocking. Met Surfshark kun je sportwedstrijden streamen zonder vertraging.
 2. Download en installeer de software.
 3. Log in en maak verbinding met een server in Nederland of België.
 4. Ga naar jouw favoriete livestream (kies uit Eurosport, NOS en Sporza).
 5. Kijk de wegwedstrijden van de mannen en vrouwen en moedig je favoriet aan!

Wil je meer weten over het kijken van de wegwedstrijden van het WK wielrennen 2022? Lees dan het volledige artikel hieronder.

De Wereldkampioenschappen Wielrennen 2022 in Wollongong, Australië zitten er bijna op. Het WK wordt op 24 en 25 september afgesloten met de wegraces. In verband met het tijdsverschil is het wel nodig om de wekker te zetten. Op 24 september om 4:25 uur kijk je de wegwedstrijden van de vrouwen. Op 25 september vinden de wegwedstrijden van de mannen plaats om 2:15 uur.

Bij de mannen zal tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilipe zijn best doen om de titel te verdedigen. Zal hij zijn derde Regenboogtrui krijgen in Wollongong of gaat de trui dit jaar naar Wout van Aert? Ook Remco Evenepoel, Dylan van Baarle en Mathieu van der Poel zijn kanshebbers.

Bij de vrouwen mocht Elisa Balsamo vorig jaar de Regenboogtrui aantrekken. Marianne Vos werd vorig jaar tweede bij de wegwedstrijd. Hoe zullen de Nederlanders het dit jaar doen? Het belooft weer erg spannend te worden.

Wil je weten hoe je het WK wielrennen 2022 gratis kunt kijken? In dit artikel geven we tips. Ook leggen we uit hoe je vanuit het buitenland zonder problemen naar het WK wielrennen kunt kijken.

Waar kijk in de wegraces WK wielrennen 2022?

De wegwedstrijden van het WK wielrennen kijk je Nederland live op televisie. Eurosport en NOS (Studio Sport) zenden de wegwedstrijden van de vrouwen en mannen uit. Het is ook mogelijk om de finale te kijken via een livestream van Eurosport. Om deze livestream te kunnen bekijken moet je wel een abonnement hebben.

Je kunt de finale van het wereldkampioenschappen wielrennen ook bekijken via de gratis livestream bij NPO Start.

Het WK is ook online te volgen via de gratis Belgische livestream van Sporza (VRT). Deze livestream is geo-restricted. Dit houdt in dat de gratis livestream eigenlijk alleen in België te bekijken is. Met behulp van een Virtual Private Network (VPN) kun je ook vanuit andere landen toegang krijgen tot deze stream.

Een VPN kan daarnaast ook helpen om toegang te krijgen tot Nederlandse streams die in het buitenland geblokkeerd zijn. We leggen hieronder uit hoe een VPN kan helpen om overal ter wereld te genieten van gratis streams!

Gratis en overal ter wereld wegraces WK wielrennen 2022 kijken

In het buitenland zijn Nederlandse en Belgische livestreams mogelijk niet beschikbaar. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Een streamingdienst ziet aan jouw IP-adres dat jij niet in Nederland of België bent. De toegang tot de stream wordt vervolgens geblokkeerd.

Met een VPN kun je vanuit het buitenland verbinding maken met een Nederlands VPN-server. Op die manier verberg je jouw eigen IP-adres en krijg je een Nederlands IP-adres. De streamingdienst denkt dat jij in Nederland bent. Hierdoor kun je ook vanuit het buitenland naar het WK Wielrennen 2022 kijken via bijvoorbeeld de NOS.

Je kunt ook verbinding maken met een server in België om een Belgisch IP-adres aan te nemen en toegang te krijgen tot de gratis streams van Sporza.

WK wielrennen kijken met een VPN: stappenplan

Volg onderstaande stappen om met behulp van een VPN naar gratis streams te kijken, ook in het buitenland!

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider met Nederlandse of Belgische servers. Surfshark is de snelste VPN die wij getest hebben. Ideaal voor het streamen van sportwedstrijden zonder haperingen. Niet alleen voor het wielrennen maar ook voor het kijken van Formule 1 en MotoGP. Je kunt bovendien de proefperiode van Surfshark gebruiken om het wielrennen gratis te kijken. Na de wegraces kun je jouw geld terugvragen.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
  Vanaf
  €2.21
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download de VPN-software op het apparaat waarmee je naar de wegraces wilt kijken en log in.
 4. Maak verbinding met een server in Nederland of België om in het buitenland te genieten van Nederlandse of Belgische streams van het WK wielrennen.
 5. Open de website van jouw favoriete stream.
 6. Geniet van de wegwedstrijden van het WK wielrennen 2022!

Finale wielrennen 2022: wegraces

Hier nog even kort op een rij wanneer de wegwedstrijden plaatsvinden.

DatumDisciplineNederlandse tijdAantal km
24 septemberWegwedstrijd vrouwen Elite04:25 uur164,3
25 septemberWegwedstrijd mannen Elite02:15 uur266,9
Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen