Kijk live de Formule 1 GP van Miami 2022 (gratis streams)

Detail van racebaan
Klik hier voor een samenvatting
In het kort: zo kijk je de GP van Miami 2022

Dit weekend is het tijd voor de allereerste GP van Miami! De race start zondag 8 mei om 21:30 uur op het Miami International Autodrome.

Wil je naar een gratis buitenlandse F1-stream kijken of wil je vanuit het buitenland toegang krijgen tot je favoriete Nederlandse F1-streamingdienst (KPN, Ziggo, ViaPlay)? Dan heb je een VPN nodig. Volg de stappen hieronder om overal ter wereld te genieten van de GP van Miami.

 1. Sluit een online abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Je kunt de 30 dagen geld-terug-garantie gebruiken om gratis de GP van Miami te kijken.
 2. Download de VPN-software op het apparaat waarop je de GP van Miami wilt kijken wilt kijken.
 3. Open de app en log in met je accountgegevens.
 4. Verbind met een VPN-server in een land naar keuze. Maak verbinding met een Nederlandse server als je vanuit het buitenland toegang te krijgen tot Nederlandse streamingdiensten zoals Ziggo, KPN, ViaPlay of F1 TV Pro.  Verbind met een server in een land waar een gratis F1-stream wordt uitgezonden om gratis naar de GP van Miami te kijken. Maak bijvoorbeeld verbinding met VPN-server in Oostenrijk om gratis Formule 1 te streamen via het Oostenrijkse Servus TV.
 5. Open de stream van je keuze en geniet van de GP van Miami 2022!

Meer over de GP van Miami en hoe je de race kijkt, lees je in het artikel hieronder.

Het Formule 1-circus is vanuit Europa afgereisd naar Amerika waar dit weekend de allereerste Grand Prix van Miami wordt verreden. De race vindt plaats op het gloednieuwe Miami International Autodrome. Het circuit heeft een lengte van 5,4 kilometer en ligt in de buurt van het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins.

In verband met het tijdsverschil is de race later dan we gewend zijn. De officiële race van de GP van Miami kijk je op zondag 8 mei om 21:30 uur Nederlandse tijd.

Heb jij moeite met het vinden van een stream voor de Formule 1? Of ben je in het buitenland en krijg je geen toegang tot je gebruikelijke Nederlandse stream?

In dit artikel leggen we uit hoe je met behulp van een VPN overal ter wereld naar de GP van Miami kunt kijken. Ook leggen we uit hoe je met een VPN gratis streams van de Formule 1 kunt kijken.

Waar kan ik de GP van Miami kijken?

Je kunt de Formule 1 GP van Miami kijken met Viaplay. Deze streamingdienst heeft de uitzendrechten voor de Formule 1 2022 in handen. Je kunt een apart abonnement afsluiten voor Viaply, maar het is ook mogelijk om Viaplay als add-on af te sluiten bij je Ziggo of KPN-abonnement.

F1 TV Pro is een andere streamingdienst die de Formule 1 uitzendt. Deze streamingdienst biedt diverse leuke functies. Zo kies je zelf de camerastandpunten en het commentaar.

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland heb je mogelijk geen toegang tot deze streams. Buiten de Europese Unie worden de streamingdiensten soms geblokkeerd. In dat geval kan een VPN uitkomst bieden. Maak vanuit het buitenland verbinding met een Nederlandse VPN-server zodat je een Nederlands IP-adres krijgt. Op die manier krijg je toch toegang tot je gebruikelijke stream.

Heb je geen abonnement en wil je de primeur van de GP van Miami niet missen? Lees dan hieronder verder hoe je met behulp van een VPN toegang kunt krijgen tot gratis streams.

F1 GP van Miami 2022 gratis kijken

Met een VPN kun jij toegang krijgen tot gratis Formule 1-streams die in andere landen worden uitgezonden. Deze gratis streams zijn normaal gesproken alleen in het land zelf beschikbaar in verband met geografische blokkades.

Deze blokkades kun je omzeilen met een VPN. Je maakt verbinding met een server in het land waar de gratis stream wordt uitgezonden en jouw IP-adres verandert. Voor de streamingdienst lijkt het dan alsof jij in dat land bent. Zo kijk je dus gratis naar de GP van Miami. In het stappenplan hieronder lees je hoe je overal ter wereld gratis naar de GP van Miami kijkt met behulp van een VPN.

Stappenplan: gratis F1-streams kijken in het buitenland

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare en goede VPN-provider. We raden NordVPN aan. Deze gebruiksvriendelijk en snelle VPN heeft een uitgebreid serveraanbod. Je kunt bovendien gebruikmaken van de gratis proefperiode. Je zou na de Grand Prix van Miami je geld terug kunnen vragen en op die manier de race gratis kunnen kijken.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN op je laptop, tablet of ander apparaat waarmee je de Grand Prix van Miami wilt kijken.
 4. Start de VPN-app op en log in.
 5. Selecteer een VPN-server in een land naar keuze. Maak bijvoorbeeld verbinding met een server in Nederlands als je vanuit het buitenland Nederlandse F1-streams wilt kijken. Maak verbinding met een server in een land dat gratis F1-streams uitzendt om vanuit Nederlands gratis buitenlandse streams te kijken. Verbind bijvoorbeeld met een server in Oostenrijk om naar de gratis F1-stream van het Oostenrijkse Servus TV te kijken. Hieronder vind je een overzicht met meer gratis F1-streams uit andere landen.
 6. Open de streamingdienst naar keuze.
 7. Geniet van de GP van Miami

Hieronder vind je een overzicht van gratis F1-streams. Het is belangrijk dat je eerst verbinding maakt met een VPN-server in het land waar de stream wordt uitgezonden. Open pas daarna de stream.

Gratis F1-streams

Land (en VPN-serverlocatie)OmroepTaalGratis F1 stream
OostenrijkServus TVDuitsServus TV F1 stream
LuxemburgRTLFransRTL Lu F1 stream
AlbaniëRTSHAlbaneesRTSH F1 stream
BraziliëBandPortugeesBand F1 stream
ZwitserlandSRFZwitserduitsSRF TV

Hoe laat begint de Grand Prix van Miami 2022?

Wil je niets missen van de F1 Grand Prix van Miami 2022? In verband met het tijdsverschil vinden de races later op de avond plaats. In het overzicht hieronder vind je het complete programma van de GP van Miami. De officiële race van de Grand Prix van Miami kijk je op zondag 8 mei om 21:30 uur.

EvenementDatum en (Nederlandse) tijd
Eerste vrije trainingVrijdag 6 mei 20:30 uur
Tweede vrije trainingVrijdag 6 mei 23.30 uur
Derde vrije trainingZaterdag 7 mei 19:00 uur
KwalificatieZaterdag 7 mei 22:48 uur
Officiële raceZondag 8 mei 21:30 uur

Stand Formule 1 2022

In het overzicht hieronder vind je de stand van het Formule 1-seizoen 2022. Max Verstappen heeft tijdens de GP van Emilia Romagna een flinke inhaalslag gemaakt. Hij won zowel de sprintrace als de Grand Prix. Hiermee veroverde hij weer een plekje in de top 5. Verstappen zal in Miami de strijd aangaan met Leclerc.

PlaatsCoureur (team)Aantal punten
1Charles Leclerc (Ferrari)86
2Max Verstappen (Red Bull)59
3Sergio Pérez (Mercedes)54
4George Russel (Mercedes)49
5Carlos Sainz Jr. (Ferrari)38

Wil je nog meer informatie over Formule 1 kijken? Lees dan ons uitgebreide artikel met onder andere het uitgebreide programma van het Formule 1-seizoen 2022.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen