Kijk live Clásica San Sebastián 2022 wielrennen, ook in het buitenland

Benen van wielrenner op fiets
Klik hier voor een samenvatting
Kijk de Clásica San Sebastián 2022 wereldwijd

Op zaterdag 30 juli start de Clásica San Sebastián 2022. Ben jij op vakantie en krijg je geen toegang tot je gebruikelijke stream? Of ben je op zoek naar een gratis stream van deze Spaanse wielerklassieker? Dan kan een VPN goed van pas komen. Lees hieronder hoe je met een VPN geniet van gratis streams, overal ter wereld:

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede provider. Wij raden hiervoor NordVPN aan, omdat deze VPN erg snel en betrouwbaar is. NordVPN heeft wereldwijd snelle servers en is erg geschikt voor het streamen van sportwedstrijden zoals de Clásica San Sebastián .
 2. Download de VPN-app op het apparaat waarmee je de wielerklassieker wilt kijken.
 3. Log in op de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server om vanuit het buitenland gebruik te maken van de Eurosport Player. Maak verbinding met een Belgische server om naar Sporza te kijken.
 4. Open je favoriete streamingdienst.
 5. Geniet van de Clásica!

Lees hieronder verder voor meer informatie over het kijken van de Clásica San Sebastián.

Zaterdag 30 juli 2022 is het tijd voor de Clásica San Sebastián. De Baskische klassieker werd voor het eerst gereden in 1981 en staat bekend om het stevige klimwerk. De race start om 11:40 uur en zal naar verwachting rond 17:30 uur finishen.

De eendaagse Spaanse wielerwedstrijd wordt traditiegetrouw op de eerste zaterdag na de Tour de France gereden in Baskenland. Wout van Aert maakt, met de Tour nog in zijn benen, het debuut in de Clásica San Sebastián. Ook smaakmakers Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Bauke Mollema, Luis León Sánchez en titelhouder Neilson Powless staan zaterdag aan de start.

Powless won vorig jaar en was mede-aanvallers Matej Mohoric en Mikkel Honoré te snel af. Wie zal Powless opvolgen in de Clásica San Sebastián 2022?

Wil jij niets missen van deze spannende eendaagse wielerwedstrijd? Lees dan hieronder verder om erachter te komen waar je de de Clásica live kunt volgen.

Waar kijk ik San Sebastián 2022 live?

Clásica San Sebastián begint op zondag 30 juli om 11.40 uur. Je bekijkt de wegwedstrijd vanaf 15:30 uur via de Eurosport Player. Om deze livestream van San Sebastián te bekijken heb je wel een abonnement op Eurosport nodig.

Het is ook mogelijk om de Baskische WT-wedstrijd live te volgen via Canvas (VRT) en via de gratis streamingdienst Sporza. Deze Belgische streamingdienst zendt het rechtstreekse verslag uit vanaf 15:30 uur. Deze stream is geo-restricted en eigenlijk alleen in België beschikbaar. Hieronder leggen we uit hoe je ook in Nederland naar deze gratis wielren-stream kunt kijken.

Hoe kan ik Clásica San Sebastián 2022 gratis volgen in het buitenland?

Vanuit Nederland krijg je niet zomaar toegang tot de Belgische stream van Sporza. De Belgische streamingdienst mag de Clásica namelijk alleen binnen België uitzenden. Streamingdiensten controleren jouw locatie aan de hand van jouw IP-adres. Als Sporza ziet dat jij in Nederland bent, dan krijg je geen toegang.

Gelukkig is er een manier om je IP-adres te veranderen. Dit kan met een Virtual Private Network (VPN). Met behulp van een VPN kun je jouw internetverkeer namelijk omleiden via een externe server. Je neemt dan het IP-adres van die VPN-server aan. Maak bijvoorbeeld vanuit Nederland verbinding met een Belgische server om een Belgisch IP-adres te krijgen. De streamingdienst denkt dan dat jij in België bent. Op die manier krijg je toch toegang tot de Clásica San Sebastián stream.

Ben je op vakantie buiten Europa en krijg je geen toegang tot de Eurosport Player? Dan komt een VPN ook goed van pas. Je kunt dan vanuit het buitenland verbinding maken met een server in Nederland. Je krijgt dan een Nederlands IP-adres en kunt ook in het buitenland genieten van de Clásica San Sebastián. Ben je op vakantie in het buitenland en heb je geen Eurosport-abonnement? Dan kun je vanuit het buitenland ook verbinding maken met een Belgische server om naar de gratis stream van Sporza te kunnen kijken.

Gratis wielrennen kijken met een VPN

Je IP-adres veranderen met een VPN klinkt misschien ingewikkeld, maar het is erg eenvoudig. Bekijk onderstaand stappenplan voor een duidelijke uitleg:

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan. Deze gebruiksvriendelijke en betrouwbare VPN staat niet voor niets bovenaan ons lijstje met beste VPN’s. NordVPN heeft duizenden snelle servers over de hele wereld, waardoor je zonder problemen sportwedstrijden kunt streamen. Je kunt zelfs gebruikmaken van de proefperiode van NordVPN om de Clásica San Sebastián gratis te kijken.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-software van NordVPN of een andere VPN naar keuze en log in.
 4. Verbind met een server in België om toegang te krijgen tot de gratis streams van Sporza. Of maak vanuit het buitenland verbinding met een Nederlands server om toegang te krijgen tot de Eurosport Player.
 5. Open je favoriete streamingdienst.
 6. Geniet van de wegwedstrijd San Sebastián.

Parcours De Clásica San Sebastián

De Clásica San Sebastián is 224,8 kilometer lang en voert over zeven toppen. De renners vertrekken traditiegetrouw uit Donostia, zoals de stad San Sebastián in het Baskisch heet. De klassieker finisht ook weer in de stad San Sebastián. De bekendste klim uit het parcours is de Jaizkibel. Na de afdaling wordt deze al snel opgevolgd door de steile Erlaitz-klim. Vooral de laatste beklimming zal bepalend zijn.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen